isti slucaj, imam oba. i oba su podjednako dobra, dapace odlicna...box xiaomi sam platio 53 eur u Kini, a Amazon FS 4K 60 eur kod nas prije godinu dana...sve za 10 sljaka
Android TV Box, molim preporuku
- poruka: 2.604
- |
- čitano: 1.709.066
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam danas naručio Nvidia Shield TV Pro. Teško ih naći za normalne pare.
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Imam Tanix TX3(Amlogic S905x3)..originalni software je užas..
Stavio slimbox(sbx_tx3_bz_pie_v10_5) software..sve leti..prezadovoljan..probaj
Razlika u procesoru tvom i njegove bake je ogromna
imam Amlogic S905X4-B na stock androidu 10 i uređaj leti
Koja bi bila preporuka za neki najjeftiniji Android Box za gledanje IPTV-a. Potreban je za baku od 80 godina, znači bitna je što niža cijena i što jednostavnije sučelje. Sad je kod nje neki Tanix T3 mini (ako sma dobro zapamtio model), ali toliko šteka da je neupotrebljiv. Molim preporuku za neki drugi.
a95x f3
Svaka čast ako ti baka to zna koristit. Ja bivšu nisam uspio naučit.
Gdje najpovoljnije kupiti navedeni box?
Mislim da se sada isplati uzeti Xiaomi TV box, jer trenutno je oko 400kn u vecini trgovina. To je negdje u rangu sa ovim kineskim boxovima a ima certificirani Android TV i sve na njemu radi (Netflix, HBO, MaxTVtoGo,...).
Koja bi bila preporuka za neki najjeftiniji Android Box za gledanje IPTV-a. Potreban je za baku od 80 godina, znači bitna je što niža cijena i što jednostavnije sučelje. Sad je kod nje neki Tanix T3 mini (ako sma dobro zapamtio model), ali toliko šteka da je neupotrebljiv. Molim preporuku za neki drugi.
a95x f3
Svaka čast ako ti baka to zna koristit. Ja bivšu nisam uspio naučit.
Gdje najpovoljnije kupiti navedeni box?
aliexpress
Samo pazi da ne kupiš A95x F3 air. Taj se grije. Malo ga je teže naći ali ako ne neđeš onda kupi A95x F4. To kao noviji ali ustvari isto. amlogic s905x3 i s905x4 dođe na isto.
Mislim da se sada isplati uzeti Xiaomi TV box, jer trenutno je oko 400kn u vecini trgovina. To je negdje u rangu sa ovim kineskim boxovima a ima certificirani Android TV i sve na njemu radi (Netflix, HBO, MaxTVtoGo,...).
Gledao sam i ja ali mi je neprihvatljivo izostanak LAN mreže. Ima samo bezično, a meni slabiji signal na mjestu gdje bi se treba nalazit.
Gledao sam i ja ali mi je neprihvatljivo izostanak LAN mreže. Ima samo bezično, a meni slabiji signal na mjestu gdje bi se treba nalazit.
To možeš rješiti sa USB - LAN adapterom ili hubom.
https://www.aliexpress.com/item/33034394638.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e5f314aRppxpv&algo_pvid=50008960-a36d-4202-9d99-015ff6b7ec6d&algo_exp_id=50008960-a36d-4202-9d99-015ff6b7ec6d-17&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2267291702892%22%7D
ili provjerena marka, zadnji za 100kn je dovoljan:
https://www.aliexpress.com/item/32401431234.html?spm=2114.12057483.0.0.12082f7eC1LBTG
EDIT:
Teoretski bi i ovaj trebao raditi, nekakav low-budget adapter ako netko traži što jeftinije. Imaju sad i bonus za nove kupce pa se iz Kine može dobiti za desetak kuna, a ima i opcija slanja iz EU za četrdesetak kuna. Naručim kasnije pa javim kad stigne radi li kako treba i koje su brzine.
Samo pazi da ne kupiš A95x F3 air. Taj se grije.
Nisam primjetio da se grije jače od drugih boxova. Jedina zamjerka je loš daljinski.
CoreELEC na SD-karticu i radi ko zmaj.
https://www.aliexpress.com/item/33034394638.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e5f314aRppxpv&algo_pvid=50008960-a36d-4202-9d99-015ff6b7ec6d&algo_exp_id=50008960-a36d-4202-9d99-015ff6b7ec6d-17&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2267291702892%22%7D
https://www.aliexpress.com/item/32401431234.html?spm=2114.12057483.0.0.12082f7eC1LBTG
EDIT:
Teoretski bi i ovaj trebao raditi, nekakav low-budget adapter ako netko traži što jeftinije. Imaju sad i bonus za nove kupce pa se iz Kine može dobiti za desetak kuna, a ima i opcija slanja iz EU za četrdesetak kuna. Naručim kasnije pa javim kad stigne radi li kako treba i koje su brzine.
https://www.aliexpress.com/item/1005001633736873.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3aa94074URYwWS&algo_pvid=96dca2ce-f91d-4e0b-883c-a603cd587edd&algo_exp_id=96dca2ce-f91d-4e0b-883c-a603cd587edd-4&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000016910979354%22%7D
Ma sve je to super i hvala na trudu ali stvarno ne mogu razumijeti tu logiku da izbaciš LAN. Ima ljudi koji te boxove koriste za razne mrežne backup, torrente... tu je LAN ipak bolja i stabilnija veza. Pa nije ih taj LAN toliko košta da su ga morali izbacit.
EDIT:
https://www.aliexpress.com/item/1005001633736873.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3aa94074URYwWS&algo_pvid=96dca2ce-f91d-4e0b-883c-a603cd587edd&algo_exp_id=96dca2ce-f91d-4e0b-883c-a603cd587edd-4&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000016910979354%22%7D
Ma sve je to super i hvala na trudu ali stvarno ne mogu razumijeti tu logiku da izbaciš LAN. Ima ljudi koji te boxove koriste za razne mrežne backup, torrente... tu je LAN ipak bolja i stabilnija veza. Pa nije ih taj LAN toliko košta da su ga morali izbacit.
Mislim da nije stvar u cijeni/trošku koliko u tome da svi teže što manjoj i kompaktnijoj kutiji. Dobar dio današnjih laptopa iz sličnog razloga nema LAN, ne sjećam se kad sam zadnji put imao laptop sa LAN portom.
Osnovna namijena tih uređaja je streamanje video sadržaja, a za to je danas WiFi sasvim dovoljan, za streamati 4k je dovoljno već i 25mb/s, a sa 40-50mb/s nema nikakve brige. WiFi 5 teoretski na 5GHz može isporučiti 3.5Gbps, naravno to je u teoriji, ali već i 1% te brzine je dovoljno za kvalitetan rad tv boxa.
Onaj tko želi koristiti te uređaje za nešto više poput torrenta, backup i slično će ipak morati kupiti adapter ili potražiti bolje riješenje. Mislim da je tu nekakav mini PC ili NAS bolji odabir.
Imam oko sebe 4 takva uređaja, što stickovi što kutije i svi su mi na WiFiu i rade bez problema, streamam i 4k + dolby atmos i sve radi bez greške.
Nakon kojeg mjeseca korištenja Amazon Firesticka 4k i 4k Max jedna bitna napomena. Ukoliko planirate koristiti različite aplikacije koje nisu raspoložive u njihovoj trgovini radije kupite Mi Box ili MeCool (pazite na certifikat ako vam treba za Netflix).
Jučer sam potrošio sat vremena pokušavajući instalirati HBO GO/Max na FireStick i ne ide nikako, tako da im je po meni ovo veliki minus. Uz to i dalje vodim bitku sa baterijama koje mijenjam gotovo na dnevnoj bazi.
Ukoliko vam treba pretežno za Netflix, Prime Video onda je uređaj odličan.
Vj nešto ne radiš dobro . Imam HBOGo instaliran na fireu već par mjeseci , probaj ovu verziju , provjereno radi ... za max mora biti aktivirano preko vpn-a jer usluga još oficijelno nije dostupna kod nas ..
A što se baterija tiče , baš čudno , kupio fire početkom 9 mjeseca i još nisam mjenjao baterije , koristim još uvijek one amazonove ...
Vj nešto ne radiš dobro . Imam HBOGo instaliran na fireu već par mjeseci , probaj ovu verziju , provjereno radi ... za max mora biti aktivirano preko vpn-a jer usluga još oficijelno nije dostupna kod nas ..
A što se baterija tiče , baš čudno , kupio fire početkom 9 mjeseca i još nisam mjenjao baterije , koristim još uvijek one amazonove ...
Apsurdno mi je da uopće moram tražiti apk-ove sa razno raznih sajtova da bi instalirao HBO, očekivao sam da će barem ti najpoznatiji streaming servisi biti dostupni u dva klika preko službene trgovine.
Probao sam 3-4 apk-a do sada i niti jedan mi ne radi, probam i ovaj sa linka. Hvala.
Baterije mi se troše samo na jednom sticku, na drugom je sve ok. Probao sam zamijeniti daljince, ali opet se na tom kritičnom sticku potroše za tren, tako da nije problem u daljincu nego u samom sticku. Ne stignem se detaljnije s tim pozabaviti pa mi za sada samo preostaje mijenjati baterije.
Apsurdno mi je da uopće moram tražiti apk-ove sa razno raznih sajtova da bi instalirao HBO, očekivao sam da će barem ti najpoznatiji streaming servisi biti dostupni u dva klika preko službene trgovine.
Probao sam 3-4 apk-a do sada i niti jedan mi ne radi, probam i ovaj sa linka. Hvala.
Baterije mi se troše samo na jednom sticku, na drugom je sve ok. Probao sam zamijeniti daljince, ali opet se na tom kritičnom sticku potroše za tren, tako da nije problem u daljincu nego u samom sticku. Ne stignem se detaljnije s tim pozabaviti pa mi za sada samo preostaje mijenjati baterije.
Gdje je taj HBO dostupan? Samo u Hr ili ima za cijelu EU?
Gdje je taj HBO dostupan? Samo u Hr ili ima za cijelu EU?
Dostupan je kod nas, a ne znam kakva je situacija sa ostatkom EU, vjerojatno je i tamo dostupan.
Kod nas se može kupiti pretplata direktno
ili se dobije uz HBO premium koji ide uz b.net (A1), evoTV i slične TV pakete.
EDIT:
Riješeno, instalirao twitch kroz Kodi i sad sve štima.
Baš kupio mi box prošli tjedan. Kako ste blokali reklame na mi boxu youtube konkretno? Probao sam Vanced ali neće baš. Instalirao sam i Blokada.apk ali opet prođe reklama ponekad
Stavio sam samo Netflix,hbo i yt.Sve radi odlicno.
Ima netko preporuku za apk koji radi s trakt tvom i real debrid. Trenutno koristim syncler i Cinema HD, ima što s jedako dobrom integracijom a da je možda malo stabilnije? Ili nešto što ima takvu integraciju a da ste jako zadovoljni radom?
Ne povlači history s trakta kako treba, ako sam nešto gledao preko Cinema HD, ne vidi gledano iako je to vidljivo na traktovoj stranici. A namješteno je da povlači history prilikom svakog podizanja.
Ima nešto na netu:
https://wethegeek.com/how-to-fix-fire-tv-stick-alexa-remote-volume-power-not-working/
Ako slučajno ne pomogne ovo što je kolega stavio probaj resetirati daljinski.
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=GMDKZSFRSX7NKKN3
Amo nekog zeza daljinski na mi tv stick/box, kao mene da se npf.zaledi samo.u google tv aplikaciji ima opcija remote,poveze se sa stick/box i radi perfektno