Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.360.506
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Kod mene, u centru Zagreba, brzina je oko 60 download, 50 upload. To zna dosta varirati ovisno o dobu dana, upload je uglavnom postojan ali download zna pasti na 45 -50. Mislim da zasad te brzine od 150 download svi skupa mozemo samo sanjati,a tu ne mislim samo na Tele 2. Imam na mobitelu koji je na VIP u ukljucenu LTE opciju i bas sam malo setao po kvartu i mjerio brzine... Ovisno u kojoj si ulici, a sve su u krugu 500 m kvadratnih download varira od 15 do 85. Ocito tu treba jos dosta rada na postojanosti brzina ali mene ove brzine Tele 2 zasad zadovoljavaju a nadam se da ce biti i bolje... Kak se veli:"Nada umire posljednja". :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
R36 kaže...

1. Tele 2 ima 4G brzinu ali to je daleko od 150mbps.

2. Da bi dobio takvu brzinu moraš imat tele 2 repetitor na kuči.

5. Pitam se što će biti s brzinama kad se to počne masovno uzimat., zato ne bi nikad potpisivao ugovor na 24mj.

1. 150 mbps je za sve korisnike na jednom repetitoru, dobro, svaki obično ima za tri smjera pa to ispadne ukupno 450 mbps, ali opet, u Dubravi ili bilo kojem gradu je velika gustoća i mobilnih korisnika tako da to ne može biti ni približno 150 Mbps, pogotovo ako se većem broju Tele2 korisnika uopće sad ne isplati paliti WiFi. Imaš dvadeset korisnika koji surfaju po instagramu, Facebooku ili YT i to ti već uzme sigurno nekih 50-60 Mbps. Ono što je dobro je to da je HAKOM nedavno objavio plan dodjele 2600Mhz koji je super za gradove i tamo ima puno spektra, pa ako Tele2 uhvati 20MHz ili možda i vise može odmah dići brzinu na 300 Mbps. 

2. Ne bi jer odašiljači ne odašilju ispod sebe.

3. Kao prvo, nema više ugovora ukoliko ne uzimaš uređaj, a kao drugo, ne bu dobro ako bude dosta i Pokućnih korisnika i mobilnih. No, mobilni su ti koji ostaju većinom bez obzira na brzinu dok će Pokućni otići ako brzina ne bude dobra. A oni koji su u ruralnim dijelovima i područjima s lošom infrastrukturom će vjerojatno postizati bolje brzine s tim 4G nego s paricama.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina
JozoBozo121 kaže...

Ono što je dobro je to da je HAKOM nedavno objavio plan dodjele 2600Mhz koji je super za gradove i tamo ima puno spektra, pa ako Tele2 uhvati 20MHz ili možda i vise može odmah dići brzinu na 300 Mbps. 

Imaš kakav source za ovo? Baš me zanima kada bi to moglo biti.

Red tuge, red bijesa
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.5.2017 22:57 (Ferritin).
16 godina

U ugovoru je navedeno "U slučaju da Pretplatnik jednostrano raskine Pretplatnički ugovor prije isteka obveznog trajanja pretplatničkog odnosa Pretplatnik je obvezan Tele2 jednokratno isplatiti mjesečne naknade za ostatak razdoblja obveznog trajanja Pretplatničkog ugovora ili naknadu u visini popusta na proizvode i usluge koje je ostvario ako je plaćanje te naknade povoljnije za pretplatnika."

Zanima me iznos koji bi bilo potrebno platiti Tele2 u slučaju raskida ugovora od 24 mj. za Bezbroj GB i ruter Huawei B315S. U prvom slučaju bi bilo potrebno platiti (preostali iznos mjeseci) x 185 kn.

Koliko bi iznosila naknada u ovom drugom slučaju? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Znaci ako uzmem bez ugovorne obveze, i bez opcije uredaj, router cu platit 850 kn... I ako se odlucim u roku od 5 dana da mi ne pase internet router vratim i dobijem 850 kn nazad, ili?

Jel ima nekih drugih routera za kupiti negdje drugdje, 850 kn mi se cini puno

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 4:45 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ferritin kaže...

Imaš kakav source za ovo? Baš me zanima kada bi to moglo biti.

CA je moja osobna pretpostavka, a za ovo drugo je bila javna rasprava koja je prošla u 11. mjesecu prošle godine, imaš na HAKOM-ovoj stranici s javnim raspravama. Kad bi moglo biti ne znam, no između javne rasprave za 800 MHz i dodjele je prošlo negdje godinu dana, tako da ne znam točno, ali sad barem znamo da plan postoji i da se o tome razmišlja.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
13 godina
JozoBozo121 kaže...

Dečki, pa to znaci da vama uskoro dolazi optika. Pa znate valjda da je najbolje vrijeme za radove kad ulica ima fini ravni novi asfalt 

Kao aktivni vozač, ganjat ću te u snovima. Srsly. Pregrizi jezik.

Da su makar provukli nešta, bilo šta, nisu trebali ništa spajati.. Ni to nisu... Lijepa naša vuko#ebino..

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
8 godina
neaktivan
Ja sam uzeo pokućni da isprobam,stavio karticu u mob i lovim oko 70-90dl/35-40up u selu, dok u gradu ide po 50-60dl. Tako da stoji što je rečeno da u gradu nemoguće dobiti 150mbps isključivo zbog zauzeća. Preko parice imam 4mbps (7 ako je MAXtv isključen) tako da je ovo transformacija.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Znaci ako uzmem bez ugovorne obveze, i bez opcije uredaj, router cu platit 850 kn... I ako se odlucim u roku od 5 dana da mi ne pase internet router vratim i dobijem 850 kn nazad, ili?

Jel ima nekih drugih routera za kupiti negdje drugdje, 850 kn mi se cini puno

Ako testiras na 5 dana kao ja, ruter dobijes gratis.Nemas sta placat.

Ne kuzim sto ekipa ne kuzi. Imate 3 opcije :

1.5 dana testa - ruter gratis

2.Necete testirat - kupite ruter 850kn i nemate ugovorenu obvezu.Mozete raskinut ugovor kad hocete, ali vam ruter ostaje.

3. Ugovorna obveza

8 godina
neaktivan

Kupio bih jednokratno pa mi je ovaj jeftiniji.... Cca 600 kuna bi me došao Huawei E5577c

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 8:45 (Cico77).
8 godina
neaktivan
robogo kaže...
Cico77 kaže...
držao bi ga u struji... Par mjeseci... Ljeti

Pa za to ti je dobar i ovaj B315 što Tele nudi.

ovaj bi me došao cca 600kn jednokratno a njihov je 850
13 godina

Malo sam se razočarao nakon 3. dana korištenja. 

Stigle su "antene" tj. pojačivači u Tele2 za ove Huawei rutere, danas idem po to da vidim stanje...

Samo Rijeka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

9 MB/s ti nije dovoljno? 

13 godina

Ma nije u tome problem...

Nego što sad imam problema sa ruterom zbog jednog preopterećenja, iz Tele2 su mi rekli da ako se nastavi problem sa ruterom da im donesem da vide u čemu je problem...

Samo Rijeka.
10 godina
R36 kaže...
maxy0 kaže...

2.Necete testirat - kupite ruter 850kn i nemate ugovorenu obvezu.Mozete raskinut ugovor kad hocete, ali vam ruter ostaje.

3. Ugovorna obveza

4. Bez ugovorne obveze uz opciju uređaj - 204kn/mj. Otplaćuješ uređaj 24 mjeseca po 35kn + 9kn odmah. Ako želiš prekinuti koristiti pokućni, isplatiš ostale rate za uređaj i platiš koliko duguješ za taj mjesec za tarifu.

13 godina
neaktivan
aleng3 kaže...
R36 kaže...
maxy0 kaže...

3. Ugovorna obveza

4. Bez ugovorne obveze uz opciju uređaj - 204kn/mj. Otplaćuješ uređaj 24 mjeseca po 35kn + 9kn odmah. Ako želiš prekinuti koristiti pokućni, isplatiš ostale rate za uređaj i platiš koliko duguješ za taj mjesec za tarifu.

Pa to ti je ovo pod 2...da ti odmah 850kn ili na rate - isto..., bitno da nema ugovorne obveze.

8 godina
neaktivan

molio bih vaše mišljenje .....

TP-Link M7350  vs Huawei E5577c

http://www.tp-link.com/no/products/details/M7350.html

http://www.4gltemall.com/huawei-e5577-4g-lte-cat4-mobile-hotspot.html

cijenom su slični ....  oko 80-85 €

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 10:09 (Cico77).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Evo ako ce nekome pomoći da se odluci. Ja sam iz Sesveta, udaljenost od antene oko 750 m.

Brzina DL oscilira podosta 40-90 mbit/s iako je signal stalno pun. Upload je stalno oko 40-50 mbit/s.

Skidanje igre preko Steama bilo je full stabilno 18-19 MB/s a maximalna je bila 21 MB/s

Što se igrica tiče. Dota2 40 ms latency konstantan u 4-5h igranja 0 izgubljenih paketa. Nisam primjetio nikakvu razliku od fiksnog neta kojeg sam imao preko amisa.

Netlfix strema 4k HDR bez problema. Kodi, popcorn, torrenti sve kao na bilo kojem drugom fiksnom netu.

Za sad je stvarno sve super, ali mislim da ce se to drasticno promjeniti kada se poveca broj korisnika, tako da bi bilo dobro uzeti bez ugovorne obaveze.

Planiram još uzeti antene da vidim koliko mogu ustabiliti taj DL koja stvarno dosta oscilira pa javim.

Pozdrav

7 0 hvala 6
16 godina
neaktivan
Anxiety_ kaže...

Brzina DL oscilira podosta 40-90 mbit/s iako je signal stalno pun. Upload je stalno oko 40-50 mbit/s.

Skidanje igre preko Steama bilo je full stabilno 18-19 MB/s a maximalna je bila 21 MB/s

...

Planiram još uzeti antene da vidim koliko mogu ustabiliti taj DL koja stvarno dosta oscilira pa javim.

Pozdrav

malo me jedino buni tih 18-19 MB/s, što je puta 8, 144 mbita minimalno. a ti pišeš konekcija na 40-90mbita. ispada kao da ti brojač zbraja brzine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 10:12 (ranko091).
15 godina

a možee li se samo uzeti SIMica i staviti svoj LTE router (naravno otključani)?

imam jedan ZTE, koji mi stoji besposlen...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stric_Jura kaže...

da!

TiONiO
16 godina
neaktivan
Stric_Jura kaže...

naravno.

to ću ja napravit. samo sa lte stickom. 

14 godina
odjavljen
Jel ima nešt za bonaše?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Anxiety_ kaže...

...

Pozdrav

malo me jedino buni tih 18-19 MB/s, što je puta 8, 144 mbita minimalno. a ti pišeš konekcija na 40-90mbita. ispada kao da ti brojač zbraja brzine.

Hmm nebih znao, to mi je pisalo na steam downloaderu dok sam skidao igru. Kad dodem doma probat cu ponovo pa javim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 10:30 (Anxiety_).
16 godina
Anxiety_ kaže...

Evo ako ce nekome pomoći da se odluci. Ja sam iz Sesveta, udaljenost od antene oko 750 m.

Što se igrica tiče. Dota2 40 ms latency konstantan u 4-5h igranja 0 izgubljenih paketa. Nisam primjetio nikakvu razliku od fiksnog neta kojeg sam imao preko amisa.

Netlfix strema 4k HDR bez problema. Kodi, popcorn, torrenti sve kao na bilo kojem drugom fiksnom netu.

Za sad je stvarno sve super, ali mislim da ce se to drasticno promjeniti kada se poveca broj korisnika, tako da bi bilo dobro uzeti bez ugovorne obaveze.

Pozdrav

Što se tiče onih potrošenih 5GB dnevno pa moraš slati poruke za svakih 2GB... daj mi molim te objasni kako to funkcionira, jer me zanima npr. da idem skidati igru od 40gb... morao bih svakih 2GB kampirati pored računala i slati poruke?

It is always darkest just before the dawn.
17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Što se tiče onih potrošenih 5GB dnevno pa moraš slati poruke za svakih 2GB... daj mi molim te objasni kako to funkcionira, jer me zanima npr. da idem skidati igru od 40gb... morao bih svakih 2GB kampirati pored računala i slati poruke?

Na pokućnom nema poruka. Skidaš koliko želiš. Poruke su na tarifama za mobitele.

Potpis ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2017 10:35 (Danijel).
17 godina
Na Pokućnom nemaš tog "ograničenja" sa slanjem poruka, ti ti je samo za tarifu za mobilni internet, to je napisano već x puta.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Danijel kaže...
mrsmith kaže...

Na pokućnom nema poruka. Skidaš koliko želiš. Poruke su na tarifama za mobitele.

Aaaa kul :) super nice. Uzmem si to onda kao pomoćni net. Hvala na info.

It is always darkest just before the dawn.
8 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
Danijel kaže...
mrsmith kaže...

Aaaa kul :) super nice. Uzmem si to onda kao pomoćni net. Hvala na info.

Da, a ta mobilna je još jeftinija mislim nekih 80 kn. I o tome sam razmisljao jer se ziher neka skriptica da sloziti da šalje automatski kad predes dozovoljeni promet :D Al ajde necemo biti zidovi i ovo je predobro za 170kn samo nek radi kak spada :D

11 godina
Anxiety_ kaže...

Da, a ta mobilna je još jeftinija mislim nekih 80 kn. I o tome sam razmisljao jer se ziher neka skriptica da sloziti da šalje automatski kad predes dozovoljeni promet :D Al ajde necemo biti zidovi i ovo je predobro za 170kn samo nek radi kak spada :D

Iste su cijene jer na mobilnoj uzimas tarifu+bezbroj opciju ...

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice