Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.359.586
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!
bunker kaže...

Ja sam ih pitao za torent, skype, p2p. I njihova SZK i u poslovnici se kunu da nema problema. Ja se jos dvoumim, nisam siguran u ponasanje njihove infrastrukture ako im broj korisnika znatnije poraste.... Jbg, infrastruktura se obnavlja u vtlo dugim periodama cca desetak godina....

E al si ga sad prećero. Infrastruktura mobilnih operatera se mijenja vrlo brzo. Oprema baznih stanica ti se mijenja otprilike svake 3 godine, a ako se pokvari i puno brže. Stalno dolaze novi vrste baznih stanica koje imaju bolji ping, manju potrošnju struje, kvalitetniju modulaciju i slično. Pa onda ako zakupe novi spektar obično se neke stanice ponovno treba opremiti, nadodati antenu za novu frekvenciju i slično. Naravno, ljudi ne primjete kvar dok oni to zamijene jer je dostupan neki drugi signal.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
16 godina

Inače imam VDSL preko Iskona sa max brzinom 14/2

Uzeo sam Tele2 pokućni za probu (samo sim)...ovo mi trenutno brzina u kući a mobitel glumi ruter(spojen usb kabelom sa kompom)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel netko probao igrat nesto online? Kak sljaka?

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

vidim da dosta vas pita za torente, za sad, ja normalno seedam, nije bilo nikakvih problema...lp

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Sad ujutro mjereno, nije baš da je nešto bolje. Probao mjerit sa mobitelom jačinu signala i Snaga signala je -95 dBm prosjek.

Veza puca svako malo, nisam se tome nadao.

Bez antene nebu to išlo.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 8:47 (x18x05x).
12 godina

Pozdrav kolege, planiram preći također na pokućni internet kod tele 2 jer mi t com dosta naplaćuje a nemogu imati ni 10, puštaju jedva 7 zbog max tv-a, u planu mi je isključiti internet kod t coma, ostaviti telefon i max tv, da li je to moguće i da li se mora nešto platiti kod t coma za potpuno isključivanje interneta? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Od frenda sam dobio antenu P-54 GSM-UMTS H/V. Pitao sam korisničku a i po onoj karti baznih stanica na području Dubrave 4G radi na 1800MHz. Po tehničkim podacima antene trebao bih dobiti 10-12dBi. Da li bi onda ovaj adapter odgovarao za ruter  FME plug male to SMA male ? Ili ima neke razlike između SMA (J1.5) od rutera i SMA adaptera u linku?Vidim da slovenci isto prodaju svoje adaptere za antenu link.

Edit

Zastupnik za slovenske antene firma Piletić d.o.o.
Adapter SMA muški /FME muški može se nabaviti i u RH link.

P-54 GSM-UMTS H/V ne daje nikakve rezultate. Vjerojatno je samo za 3G.

Tehnički+podaci+str+A Tehnički+podaci+str+A
Tehnički+podaci+str+B Tehnički+podaci+str+B
1.Konektor+FME+(ženski)+ 1.Konektor+FME+(ženski)+
2.Konektor+FME+(ženski)+ 2.Konektor+FME+(ženski)+
ISKRA+odgovor ISKRA+odgovor
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2017 14:41 (zagi55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hrčak kaže...

Pozdrav kolege, planiram preći također na pokućni internet kod tele 2 jer mi t com dosta naplaćuje a nemogu imati ni 10, puštaju jedva 7 zbog max tv-a, u planu mi je isključiti internet kod t coma, ostaviti telefon i max tv, da li je to moguće i da li se mora nešto platiti kod t coma za potpuno isključivanje interneta? Hvala

Ovisi jesi li ugovorno vezan. Ako nemaš ugovornu obavezu onda besplatno mjenjaš paket npr MAX 3 PAKET u MAX 2 PAKET (TV i telefon) i to je to.

12 godina

A mogu danas se prikljuciti telefon i max tv bez interneta? Jer znam da je bilo prije da ti max tv i telefon nece radit ako nemas kod njih i internet prikljucak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prije je bilo povijest... Danas je ovako. Ti imaš adsl. A što ćeš imati na adslu (telefon, tv, internet), ovisi o tebi i paketima koje ht nudi. Dakle, želiš telefon i tv, pogledaj, top-kombinacija-maxtv-uz-telefon.

15 godina
hrčak kaže...

A mogu danas se prikljuciti telefon i max tv bez interneta? Jer znam da je bilo prije da ti max tv i telefon nece radit ako nemas kod njih i internet prikljucak.

Ne znam ti za to nikad nisam imao maxTV. Možda ti Marko :D zna. Najbolje ti je pitati SZK ili otići u poslovnicu pa ti tamo odmah objasne.

15 godina
neaktivan

Ne bih znao. Neka nazove službu za korisnike ili neka ode do poslovnice i pita.

16 godina
Sale_ds kaže...

Jel netko probao igrat nesto online? Kak sljaka?

Radi odlično,  normalno mi stream-a Overwatch sa pingom oko 50ms.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 10:44 (evincar).
16 godina
odjavljen
Možda ne bi bilo loše malo dignuti frku oko toga jer torrenti nisu jedini p2p protokol koji se koristi. Praktički i video chat predstavlja p2p promet.

Još veci problem je što zabranjuju i machine to machine - to praktički znači ako koristiš internet kršiš uvjete korištenja.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
8 godina
MrBlc kaže...
Možda ne bi bilo loše malo dignuti frku oko toga jer torrenti nisu jedini p2p protokol koji se koristi. Praktički i video chat predstavlja p2p promet.

Još veci problem je što zabranjuju i machine to machine - to praktički znači ako koristiš internet kršiš uvjete korištenja.

Meni to više izgleda kao da se Tele2 pokušava ograditi od potencijalnih incidenata koje korisnik sam izazove. Primjerice, nekog nekako uhvate da torrentira, zalijepe prijavu i korisniku i Teletu kao operatoru pa Tele ima osnovu izbjeći potencijalne posljedice, "nismo mi, korisnik je, mi smo mu zabranili p2p uvjetima korištenja koje je on prekršio". 

Ako to ima nekog smisla.

16 godina
odjavljen
Pretpostavljam da je to tako, ali je jako loše sročeno, a pogotovo onaj dio o m2m uploadu/downloadu.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
odjavljen
Je li netko testirao neki dulji upload na kojem se vidi kontinuirano brzina, primjerice ftp, wetransfer/jumbo mail i slično?

Meni su svi testovi brzine bili ok, ali sad nisam u stanu i pokušavam skinuti neke fileove s mrežnog diska u stanu. Brzina mi dolazi do 400 KB/s, ali dosta pada, čak i na nulu. S obzirom da ide preko nekog vanjskog servisa, a ne direktno, moguće je da je do tog servisa, ali ako nije, onda mi je možda glupo otkazati ADSL dok ne provjerim.

Mislim, ovo je i dalje puno brže od 150 KB/s na ADSL-u, ali me pauze i prijenosu brinu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Je li netko testirao neki dulji upload na kojem se vidi kontinuirano brzina, primjerice ftp, wetransfer/jumbo mail i slično?

Meni su svi testovi brzine bili ok, ali sad nisam u stanu i pokušavam skinuti neke fileove s mrežnog diska u stanu. Brzina mi dolazi do 400 KB/s, ali dosta pada, čak i na nulu. S obzirom da ide preko nekog vanjskog servisa, a ne direktno, moguće je da je do tog servisa, ali ako nije, onda mi je možda glupo otkazati ADSL dok ne provjerim.

Mislim, ovo je i dalje puno brže od 150 KB/s na ADSL-u, ali me pauze i prijenosu brinu.

ovakvo divljanje je normalno za wireless tehnologiju. ili je više ljudi nakačeno na istu antenu ili imaš lošu lokaciju za signal sa previše šumova.

16 godina

Radi odlično, na cod 5 ping oko 40, adsl 60-70, L4D2 30-40ms, a na adsl 50-60.

Od bazne stanice udaljen 1500m a brzina mi bila maksimalna 94.56mbps down i 48,03mbps up.

15 godina

Bio sad u Tele2 centru i došle su antene za ovaj bijeli Huawei al nisu još cijene definirane. Pa treba to sad čekati.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina

Baš me zanima odgovor HT-a na ovaj flat dali sada u oni nešto uvedu da im korisnici ne idu kod drugog operatera

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Znam da bežične mreže znaju divljati, ali postignuta brzina je 10 puta manja od one na speedtestu, tako da mi je malo čudno. Servis preko kojeg se podaci prenose mi se ne čini previše pouzdan, pa se nadam da je do njega.

Inače, testirao sam i prilikom prijenosa podataka na drugi serviskoji je također nešto sporiji, pa dok je taj servis trošio 4-5 Mbit/s upload, speedtest je uredno pokazao 30 Mbit/s upload.

Ipak, za svaki slučaj neću odmah u utorak otići raskinuti ugovor s Iskonom već ću pričekati da još malo testiram s provjerenim serverima (ftp i http upload većeg filea).
16 godina
neaktivan
Još se netko javio sa ogranićavanjem brzine.

0 0 hvala 0
8 godina

Mislim da je nerealno od 0-24 očekivati 100+ Mbit/s. 

10 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Znam da bežične mreže znaju divljati, ali postignuta brzina je 10 puta manja od one na speedtestu, tako da mi je malo čudno. Servis preko kojeg se podaci prenose mi se ne čini previše pouzdan, pa se nadam da je do njega.

Inače, testirao sam i prilikom prijenosa podataka na drugi serviskoji je također nešto sporiji, pa dok je taj servis trošio 4-5 Mbit/s upload, speedtest je uredno pokazao 30 Mbit/s upload.

Ipak, za svaki slučaj neću odmah u utorak otići raskinuti ugovor s Iskonom već ću pričekati da još malo testiram s provjerenim serverima (ftp i http upload većeg filea).

Mislim da je općepoznato da brzina D/U ovisi o serveru s kojeg skidaš. Možeš imati optiku 100/100 a da taj server najviše dozvoljava recimo 30 za download. 

Frend ima optiku preko Amisa, i vrlo rijetko mu se koji torent skida 100mbit/s, to nije do tele2.

EDIT: Ono što mene još uvijek drži kod Iskona je HBO GO koji mi je besplatan do kraja godine i onda plaćam samo 20kn. Nadam se da će Tele2 uvesti nešto slično jer je zaista odlična stvar, meni osobno bolja od Netflixa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 19:24 (matrix777).
15 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
MrBlc kaže...

Mislim da je općepoznato da brzina D/U ovisi o serveru s kojeg skidaš. Možeš imati optiku 100/100 a da taj server najviše dozvoljava recimo 30 za download. 

Frend ima optiku preko Amisa, i vrlo rijetko mu se koji torent skida 100mbit/s, to nije do tele2.

EDIT: Ono što mene još uvijek drži kod Iskona je HBO GO koji mi je besplatan do kraja godine i onda plaćam samo 20kn. Nadam se da će Tele2 uvesti nešto slično jer je zaista odlična stvar, meni osobno bolja od Netflixa.

Tele2 to neće uvesti jer je Tele2 mobilni operater i u ponudi nema televizijsku uslugu.

16 godina

Iteresantno je kao ne postoji ili bar ja nisam vidio usluga televizije preko 4G mreža. Samo sam se susreo sa kabel/satelit opcijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
MrBlc kaže...

speedtest mi je pokazao oko 60Mbit, dok sam skidao 3GB pisalo je 7,5 MB/sec... drugim rijecima, 7,5x8=60, znaci da stima racunica

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 19:35 (marattz).
10 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Tele2 to neće uvesti jer je Tele2 mobilni operater i u ponudi nema televizijsku uslugu.

HBO GO je aplikacija koja radi preko strem-a. Ne vidim razlog zašto bi operater morao imati televizijsku uslugu da bi mogao isporučivati HBO GO aplikaciju, osim ako to uvjetuje sam HBO.

EDIT: Primjera radi, T com isporučuje besplatno HBO GO uz tarifu za mlade ili tarifu Imam sve, znači moj je problem kako ću streamati, preko pokućnog tele2 ili mobilnog net-a.

Ta usluga ne dolazi isključivo za korisnike televizije bilo kojeg operatera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.4.2017 19:46 (matrix777).
15 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
Marko :D kaže...

HBO GO je aplikacija koja radi preko strem-a. Ne vidim razlog zašto bi operater morao imati televizijsku uslugu da bi mogao isporučivati HBO GO aplikaciju, osim ako to uvjetuje sam HBO.

EDIT: Primjera radi, T com isporučuje besplatno HBO GO uz tarifu za mlade ili tarifu Imam sve, znači moj je problem kako ću streamati, preko pokućnog tele2 ili mobilnog net-a.

Ta usluga ne dolazi isključivo za korisnike televizije bilo kojeg operatera.

Da, ali HT ima ugovor s HBO da distributira njihove TV kanale i zato može ponuditi ovu uslugu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice