Računalo se gasi nasumice

poruka: 12
|
čitano: 6.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Računalo se gasi nasumice i problem sa monitorom

Pozdrav svima...

Znači već oko godinu dana imam isti problem kompjuter se gasi sam od sebe, neko vrijeme sam pratio dali je do pregrijavanja ali nije bilo tako drastično koliko se sjećam.

Ponekad bi upalio komp, i nakon nekih 5 minuta bi se restartao, nekad bi nakon tri sata , a nekad se nebi gasio po tjedan dana.

Ima i slučaja kada mi se ugasi 2-3 puta u roku od deset minuta, i onda dugo vremena nema ništa, a stvarno nisam mogao doći do riješenja.

Svi driveri instalirani, skeniram i čistim redovito, nema nikakvih problema po tom pitanju ja mislim.

Prošlo ljeto sam pomislio da je do vrućina i svega toga, ali onda je i preko zime i kod onih hladnih temperatura bilo restartova.Događa se ponekad u igricama restart ali vrlo često, najćešće mi se događalo ako bi odmah nakon ulaska u windowse upalio igricu pa bi se onda restartalo, (ali vrtim BF3 na low sve ok za primjer, no spremam kupiti novu grafičku)

Kada se restarta čuje se zvuk - zzzzz , i ponekad se pojavi plava,tamno zelena boja, a nekad samo crno i onda preko Restart gumba na kućištu restartam komp.

Evo mojih konfiguracija : 

Grafička : ATI Radeon HD 4800 Series

Procesor : AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor

RAM : 4,00 GB

Matična: A770 A2G+

Napajanje : 420 W

Monitor : BenQ G2000W (Analog)

Imam još jedan problemčić, monitor tri-četri godine star Benq, mijenja boju u zelenu (gubi boju), zna se događat vrlo često...Sad dali je to povezano sa ovim gore neznam.

Hvala unaprijed! :)

0 0 hvala 0
15 godina

O kojem se tocno napajanju radi od 420W ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Računalo se gasi nasumice

ATX12V piše gore valjda je to to.( nekužim se baš u napajanja hehe ) 

15 godina

Pa mora pisat proizvođac i model na napajanju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Piše ovako 

Thermal Master

Certified by Cooler master

...

Product No : TM-420 - PMSP W/Passive PFC

http://images04.olx.com.pk/ui/1/18/16/1351886605_172031216_3-Power-Supply-for-sale-Thermal-Master-420W-Computers-Hardware.jpg

Evo slika imam isto tako samo što je Product No. drugačiji ...

15 godina

To napajanje je dosta slabo i moguce da je uzrok gasenja racunala ! Ako mozes od ikoga posudit kakvo jace napajanje , pa isprobat !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Monitor odnesi u neki obližnji servis, treba mu popraviti elektroniku - popravak je u prosjeku 100-200 Kn za takve slučajeve.

Za napajanje se slažem s kolegom, slabo je ono za takav komp.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok zahvaljujem na brzim odgovorima, isprobat ću :) .

Ako je do toga, imaš li kakvih preporuka za neko solidno napajanje?Poz

17 godina
Tonyvg kaže...

Hm, prvo nam trebaš reći koliko možeš izdvojiti za napajanje. Bez barem 300 Kn teško da možeš naći nešto pošteno.

U drugu stranu pak, ako sada uzmeš kvalitetno napajanje za 350-400-500 Kn sigurno ga možeš koristiti i za iduće računalo a vjerojatno i za ono nakon njega.

15 godina
Tonyvg kaže...

Corsair CX430 80+ bronze , LC GP3 460W , Fortron Hexa 400W , Enermax NAXN80+ 500W , Chicony 400W ... ! Cijene od 200 - 300-tinjak kn !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Za napajanje bi se moglo izdvojiti oko 300kn, pošto razmišljam i o kupnji nove grafičke zbog ovih novih igrica (BF4,GTAV, AC4).

Ok @Haf932 , hvala.

@191x7 - hoće li primit u bilo koji servis, da ne bi slali samo za BenQ ako postoji uopće jer se sjećam da sam zvao prije nekoliko mjeseci i slali me u Split ili tako negdje..

0 0 hvala 0
17 godina

Monmitor u bilo koji RTV servis odnesi, ne u informatički servis. Dakle u servis gdje popravljaju televizore i slične uređaje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice