Kućne led žarulje izdvojena tema

poruka: 806
|
čitano: 375.711
|
moderatori: pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Kućne led žarulje
mbaksa kaže...

Tražim jučer povrat para za te dvije žarulje (što je zbilja sića), a danas me dočeka pet mailova vezanih uz to. Debosi me prvo traže da ih pošaljem natrag! Onda ispada da mi ne mogu poslati "return shipping label" (valjda se informirali kolko košta povratna poštarina), pa mi onda ipak vraćaju pare. A nije da im nisam poslao fotku žarulje.

Sadznaš koga izbjegavat 

Daju se i ok LED žarulje naći na Ebay-u za ne preveliku lovu,samo treba pratit reviewove, i imat sreće.

Kruha i igala...
17 godina
moderator
fer-de-lance kaže...
mbaksa kaže...

Tražim jučer povrat para za te dvije žarulje (što je zbilja sića), a danas me dočeka pet mailova vezanih uz to. Debosi me prvo traže da ih pošaljem natrag! Onda ispada da mi ne mogu poslati "return shipping label" (valjda se informirali kolko košta povratna poštarina), pa mi onda ipak vraćaju pare. A nije da im nisam poslao fotku žarulje.

Sadznaš koga izbjegavat 

Daju se i ok LED žarulje naći na Ebay-u za ne preveliku lovu,samo treba pratit reviewove, i imat sreće.

Nisam dosad naišao na ni jednu jedinu dobru LED žarulju na eBayu/AliExpressu. Najbolje na koje sam naišao mogu se opisati s tek "zadovoljavajuće" i mogu poslužiti za svjetlo u hodniku ili kupaonici, ne i za ugodno osvjetljavanje prostora u kojem boraviš dulje vrijeme. (ne mogu biti dobre kad daju svjetlo drek boje, s niskim CRI-em, iako za neke od njih lažu da imaju CRI 90+, a imaju ispod 80)

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Nisam dosad naišao na ni jednu jedinu dobru LED žarulju na eBayu/AliExpressu. Najbolje na koje sam naišao mogu se opisati s tek "zadovoljavajuće" i mogu poslužiti za svjetlo u hodniku ili kupaonici, ne i za ugodno osvjetljavanje prostora u kojem boraviš dulje vrijeme. (ne mogu biti dobre kad daju svjetlo drek boje, s niskim CRI-em, iako za neke od njih lažu da imaju CRI 90+, a imaju ispod 80)

Istina, mislio sam na brand name žarulje, a ne na ovo kinesko smeće.

Znalo je biti dobrih ponuda.

Kruha i igala...
12 godina
slazem se sa gornjim postom, ima li kakvih pomaka u LED tehnologiji?
17 godina
moderator
trolaslavonska kaže...
slazem se sa gornjim postom, ima li kakvih pomaka u LED tehnologiji?

Pomaka od kad? Današnje LED žarulje provjerenih marki koje kupiš kod nas u dućanu su sasvim dobre i njima komotno možeš zamijeniti CFL i obične žarulje. Kupovanje kineskog šrota se ni dalje ne isplati.

13 godina
Kućne led žarulje
Pozdrav svima,

crkla mi je žarulja i sada sam kupio stropnu LED svijetiljku,na kojoj nema priključka za ''žarulju''.
Pošto do sad nisam imao iskustva s LED svijetiljkama,molio bi pomoć koju da kupim,jer na svijetiljci nema utora nego samo puno malenih kvadratića ispod kojih pišu slova B i A.
Priložio sam sliku kako izgleda nakon što se skine zaštitnu plastiku.

Molim pomoć
15 godina

Ček, što sad tebi tu nije jasno?

Pa ti "kvadratići" su ledice...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2016 21:59 (XXX-Man).
17 godina
moderator
Grlo za žarulju skineš i žice spojiš preko redne stezaljke na izmjeničnu struju.
13 godina
Kućne led žarulje
Aaaaa,tako znači.
Ja sam očekivao da ću morati kupovati baš one žarulje klasičnog izgleda,samo da su LED (kao ova na slici koju sam priložio).
Samo me još zanima da li je ovo dovoljna jačina za dnevnu sobu od 20 kvadrata.
Ovo su oznake:max 17W
1.530lm
3000-5000k
Možete li mi reći da li je to jako ili slabo?
17 godina
moderator

Ako ti je za tu sobu dovoljna obična žarulja od 100W, onda bi ti i ova trebala biti dovoljna (ako specifikacije nisu lažirane, naravno).

15 godina

Za spojit piše ti ovo žutim 'L'-faza, 'N'-nula i u sredini simbol za uzemljenje.

Samo pazi da izvadiš ili isključiš osigurač u ormaru kad budeš rastavljao grlo da nebi slučajno ti zasvjetlio.

16 godina
Kućne led žarulje

koje brandovi žarulja su oke za sobe itd. i kolika im je cijena 

12 godina
Kućne led žarulje

Kakve su ove ikeine ledice? Da li trepere?

https://s21.postimg.org/uut8mqwbr/20160913_184446_Medium.jpg
https://s21.postimg.org/ov5hj3bjb/20160913_184451_Medium.jpg

kostaju oko 35kn ne sjecam se tocno

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 21:51 (trolaslavonska).
12 godina
Kućne led žarulje

gdje se u hr mogu kupiti e27 led zarulje sa CRI 90+ ?

17 godina
moderator
trolaslavonska kaže...

gdje se u hr mogu kupiti e27 led zarulje sa CRI 90+ ?

Nisam vidio da bi se igdje mogle kupiti. Ako tko naiđe, neka javi.

Ak ti padne na pamet naručivati takve žarulje preko eBaya ili AliExpressa, budi vrlo oprezan jer su u većini slučajeva specifikacije lažirane.

12 godina

check, a koje bi bile dobre, a nabavljive u rh? prvenstveno me zanimaju e27 ledice. klasicne, za plafonjeru. hm, sad sam se sjetio da plafonjera ima difuzor, kao da se ne vide klasicne zarulje u njoj... jel to igra neku ulogu?

16 godina

Ja mislim da su ove led žarulje OK. cijena je oko 35 kn

http://www.vidik.hr/rasvjetna-tijela/zarulja-led-17036/

17 godina
moderator
trolaslavonska kaže...

check, a koje bi bile dobre, a nabavljive u rh?

Ako mene pitaš - mogu guglat isto kao i ti. Nisam istraživao. Tj. guglao sam nekoliko puta, ali uglavnom neki ne šalju ovamo, a za neke ne mogu znati je li to stvarno to - npr. ove. Navodno imaju dvije verzije tih žarulji - jedne s "običnim" filamentima, druge s CRI>90 filamentima, a sad je li to stvarno tako - vrag si ga zna. Takve filament žarulje moraju biti iza nekog dobrog difuzora, u suprotnom dobiš sjene.

Znam da Yuji proizvodi izvrsne led izvore svjetla, pa bi im onda i žarulje trebale biti takve.

trolaslavonska kaže...

prvenstveno me zanimaju e27 ledice. klasicne, za plafonjeru. hm, sad sam se sjetio da plafonjera ima difuzor, kao da se ne vide klasicne zarulje u njoj... jel to igra neku ulogu?

Difuzor nije problem - štoviše, ako ledica nema svoj difuzor, poželjno je da luster/svjetiljka ima. Plafonijere su malo škakljive za ledice. Idealna bi bila plafonijera koja nije zatvorena, jer su led žarulje osjetljive na toplinu (skraćuje im radni vijek), a ako ciljaš na snažnije svjetlo (dvije-tri žarulje od 10-ak W), one će se kuhati u plafonijeri. Mislim da za neke žarulje eksplicitno piše neka se ne koriste i zatvorenim svjetiljkama. Tako da... U plafonijeri ih koristiš na svoj rizik.

###

Svijet još nije spreman za high CRI led žarulje. Jako su skupe, teško dobavljive i proizvode ih firme za koje nisi nikad čuo. Kad će ih Philips i Osram početi proizvoditi, onda će imati smisla uložiti u njih. Ovo ne garantiram 100%, ali čini mi se da što je veći CRI, žarulja ima veće probleme s efikasnošću, znači s količinom svjetla po utrošenom W. Moguće da je i to jedan od razloga zašto se firme poput Philipsa i Osrama ne žure s takvim žaruljama.

17 godina
moderator
kran kaže...

Ja mislim da su ove led žarulje OK. cijena je oko 35 kn

http://www.vidik.hr/rasvjetna-tijela/zarulja-led-17036/

Zašto to misliš?

12 godina
Kućne led žarulje

mislio sam uzeti ove http://www.chipoteka.hr/artikl/122303/zarulja-led-220v-e27-8w-day-light-globe-emos-8020808826, isle bi tri komada, a plafonijera je promjera 60cm, pa im valjda nece biti pretoplo... ne znam puno o ledicama, jedino se pouzdam u to da je skuplja bolja 

17 godina
moderator

Specifikacije nula bodova? Piše da je dnevno svjetlo (jesi siguran da ti treba dnevno svjetlo?), a ne piše konkretna temperatura. Ne piše ni svjetlina. Ne piše ni CRI. To je minimum pristojnosti. Ja osobno kod nas u dućanu ne bih kupio žarulju koja nema specificiran CRI, i to da je CRI jednak ili veći 80 (osim ako se ne radi o žarulji na nekom nebitnom mjestu, tipa hodniku).

Također, sa žaruljama za koje piše da rade na 220V ne znaš jesu li treperuše ili ne dok ne probaš.

12 godina

ima i specki...

https://postimg.org/image/hfgc33w3f/

https://postimg.org/image/ezeip9e0r/

treba mi za dnevnu sobu, pa jel nije dnevno svjetlo oku najugodnije i slicno... hocu reci kakva jos svjetla postoje (osim na kraju tunela) :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2016 23:28 (trolaslavonska).
17 godina
moderator

Specifikacije su OK. Samo što si dao link za hladnobijelu žarulju, a fotkao toplobijelu.

trolaslavonska kaže...

treba mi za dnevnu sobu, pa jel nije dnevno svjetlo oku najugodnije i slicno... hocu reci kakva jos svjetla postoje (osim na kraju tunela) :)

Riječ je o boji (toplini boje) svjetla. Dnevno svjetlo je obično oko 6500K, znači boja koja naginje hladu (malo je plavičasta). Meni je takva boja svjetla neugodna.

Radno svjetlo je tipično oko 4000K - to se nekad označava kao prirodno bijelo (neutral white ili natural white).

A za ostalo je u pravilu najbolje uzeti toplo-bijelu, znači 2700-3000K. To je žućkasto svjetlo koje je boje slične običnoj žarulji.

13 godina
neaktivan
trolaslavonska kaže...

mislio sam uzeti ove http://www.chipoteka.hr/artikl/122303/zarulja-led-220v-e27-8w-day-light-globe-emos-8020808826, isle bi tri komada, a plafonijera je promjera 60cm, pa im valjda nece biti pretoplo... ne znam puno o ledicama, jedino se pouzdam u to da je skuplja bolja 

Cijene Canyon LED žarulji su se u zadnje vrijeme strmoglavile, bile su oko 60kn za 15W, sada su OVOLIKO. Dakle 1500+lm i CRI >80, ne trepere, imate 4000K i 2700K. Imam 2 različitih snaga, 1 lagano zuji, druga ne. Vjerojatno sam imao loše sreće :) U svakom slučaju za trenutnu cijenu i kvalitetu boje/jačinu svijetla, definitivno best buy žarulja.

17 godina
moderator
Blacklord kaže...
Cijene Canyon LED žarulji su se u zadnje vrijeme strmoglavile, bile su oko 60kn za 15W, sada su OVOLIKO. Dakle 1500+lm i CRI >80, ne trepere, imate 4000K i 2700K.

Baš ću naručit da vidim jesu li čemu.  Po supermarketima je teško kupiti imalo jaču žarulju (pretežito su ekvivalentne 60W), a ako i je jača, onda je prilično skupa.

Blacklord kaže...
Imam 2 različitih snaga, 1 lagano zuji, druga ne. Vjerojatno sam imao loše sreće :)

Vjerojatno keramički kondenzator zuji. Događa se to. Oni vještiji bi to čak i mogli popraviti - identificirati koji točno kondenzator, pa ga zamijeniti. Još je dobro što je samo žarulja u pitanju - meni je tako zujao u laptopu - i što da mu onda napravim? Srećom pa se s vremenom utišao. 

17 godina
Ma te po supermaketima i kioscima bi po meni trebalo izbjegavati jer cesto nemaju nikakvu garanciju, a ako ih pitas za garanciju gledaju te u cudu. Ova canyon sa 2 god garancije 15w bi trebala biti isplativa vec u prvoj godini ako prosjecno radi 4h dnevno. Mozda nebi bilo lose u pocetak teme staviti nakon koliko vremena se isplati led zarulja za razliku od drugih zarulja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Ma te po supermaketima i kioscima bi po meni trebalo izbjegavati jer cesto nemaju nikakvu garanciju, a ako ih pitas za garanciju gledaju te u cudu.

Jasno. Ali s druge strane, koliko ljudi će ciljano ići u neki dućan gdje znaju da daju garanciju? Jednostavno uz kruh i WC papir uzme žarulju koja mu je pod rukom i idemo dalje.

Patrick_cro kaže...
Ova canyon sa 2 god garancije 15w bi trebala biti isplativa vec u prvoj godini ako prosjecno radi 4h dnevno. Mozda nebi bilo lose u pocetak teme staviti nakon koliko vremena se isplati led zarulja za razliku od drugih zarulja.

Mislim da su ikakvi izračuni danas "mute point". Jako teško ili nemoguće više kupiti obične žarulje traženih karakteristika (jel se 100W žarulje uopće mogu kupiti?), već su i po supermarketima pretežito CFL i LED - u manjima ili zaostalijima su još uvijek pretežito CFL, u ozbiljnijima već pretežito LED.

A i mislim... Neš ti računanja... kWh je oko 0,6 kuna. Ako radi 4 sati dnevno (što i nije baš puno), obična 100W žarulja će dnevno kuriti 24 lipe, a ova LED žarulja 3,6 lipa. Razlika je znači 20,4 lipe "po danu". Ako uzmeš da žarulja košta 30 kuna (a da si običnu 100W žarulju dobio besplatno ), ova LED se samo na račun potrošnje struje isplati za 150 dana, znači za kraće od pola godine. Još kad se uzme u obzir da će biti trajnija od obične žarulje, kupna sa stanovišta isplativnosti je no-brainer.

CFL žarulje obično još uvijek jesu dosta jeftinije od LED žarulja (ako izuzmemo ovakve ponude poput Canynove), međutim CFL žarulje troše više energije za istu količinu svjetla, a i količina svjetla im dosta padne kroz radni vijek pa stoga ni ne traju baš koliko bi čovjek očekivao.

17 godina
Daju se naci jos obicne zarulje ali tesko, znam da ljudi blizu granice odu u bosnu po njih, sta se tice trajnosti uzmes najjacu sa zarnom niti i uzmes regulator sa ebaya cca 30kn a na pola i traje najmanje 5-10goda svijetlo je puno prirodnije. Istina je da je navika da se uzme odmah u ducanu, ali sad koliko je to isplativo ako ti rikne u prvih mjesec dana ili tjedan dana. Uzeo prije Osramovu led i nije izdrzala niti tjedan dana, vjerojatno losa serija. Kasnije uzeo u zamjenu drugu i ta bez problema radi, bio u pun klinac ducana i uglavnom su bez garancije, po meni najbolje uzeo u shopu gdje imaju garanciju u suprotnom je to bacanje novaca ako pregori u prvih 6-12mj.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Kućne led žarulje

Kupio u chipoteci danas 3 ove o kojima sam pricao. Kaze prodavac da je garancija na zarulje 6 mjeseci. Teta na kasi je rekla da je garancija 1 god.

17 godina
moderator
trolaslavonska kaže...

Kupio u chipoteci danas 3 ove o kojima sam pricao. Kaze prodavac da je garancija na zarulje 6 mjeseci. Teta na kasi je rekla da je garancija 1 god.

Piše što na računu? Ima garancijski list? Mrzim račune na kojima za svaki proizvod ekplicitno ne piše koliko je jamstvo.

Ako ništa drugo, screenshotaj si stranicu na Chipotekinom webu - tamo piše 12 mjeseci.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice