Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.795
|
čitano: 4.143.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kutak za ljubitelje Formule 1

Rasizam.

16 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
soft kaže...

Rasizam.

i u Americi bi ti se smijali

13 godina

Jednom se moralo vratit... a vratilo se u najgorem trenutku za protivnicki tim. 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
14 godina

"Christian Horner just said to me nothing decided yet but he expects a decision tonight. Presumably the losing side will then appeal anyway."

https://twitter.com/MBrundleF1/status/1470091344626556941?s=20

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
16 godina

9 godina

https://streamable.com/iorz52

"Toto, it's called a motor race.. we went car racing."

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 19:31 (Snoozly).
14 godina

Protest not upheld say Red Bull, Max Verstappen is #F1 world champion

8 godina
Sad je i službeno potvrđeno, rezultat utrke je služben.

Sad kokice i "sort by controversial"
17 godina
BlueMax kaže...
Mitch kaže...
Hamilton nije zasluzio ovakav kraj, ali kad gledam sezonu i turn 6 retrospektivno, balansiralo se. Karma za Sky Sports reklamu isto.

Lewis je zasluzio Abu Dhabi, ali Max je po meni generalno ove sezone zasluzio titulu.

Takoder, Lewis mi je znacajno porasao u ocima koliko je bio stalozen i smiren u intervjuu nakon. Mislim da je Max izgubio na ovaj nacin da ne bismo culi nista od njega, a Horner ne bi prestao pricat.

Sve u svemu jedino mi je drago da Toto place

Hamilton je uvijek bio gospodin (osim frizure) tako da sam znao da će i izjava nakon utrke biti sportska i gospodska. 

Baš je bio gospodin kada je svojedobno ostale vozače nazvao majmunima iz pozadine...

14 godina

Amen.

17 godina

Suđenje je cijelu godinu bilo komedija. To je činjenica. Ali također svi moraju biti svjesni da je većina odluka išla na stranu Mercedesa, poglavito Lewisa.

Posljednja komedija od odluke je išla na stranu Red Bulla, ali da odigrali obrnuto Mercedes i Red Bull onda bi se jednako dogodilo Maxu.

Činjenica je da nisu htjeli završiti sezonu iza safety cara, a timovi nisu bili sigurni u tu sada "provjerenu" informaciju i činjenicu.

Da je Lewis išao u boks onda bi Max ostao vani onda bi također imali neke zanimljive situacije.

9 godina

Najveća činjenica je da su pravi pobjednici ove sezone Liberty Media i Netflix. Koliko je samo Formula 1 dobila novih fanova, pogotovo američkih, a to donosi i sponzore, novac, popularnost.. US i Miami GP će biti ludnica sljedeće sezone

13 godina

Mislio sam da samo hrvatski zakon i pravosuđe imaju rupe na koje se mogu pozvati pojedinci, ali evo i F1 suci su izvukli famozni članak 15.3 koji "...allows the Race Director to control the use of the safety car, which in our determination includes its deployment and withdrawal". Tako da nikakve žalbe Mercedesa nemaju smisla jer sucima taj članak drži leđa, odnosno Masi je mogao raditi sa SC što je god htio, bez obzira na članak 48.12 na koji se Mercedes pozivao. Tako da, pravno gledano, Masi nije napravio ništa što nije smio, a sad zašto je dopustio da samo 5 bolida prestignu SC, a ne svi, to je već pitanje za milijun eura.

Služben obrazloženje: klik

9 godina
FileFicho kaže...

Tako da, pravno gledano, Masi nije napravio ništa što nije smio, a sad zašto je dopustio da samo 5 bolida prestignu SC, a ne svi, to je već pitanje za milijun eura.

Zato što onda ne bi bilo vremena za odvoziti barem jedan krug pod zelenom zastavom, odnosno utrka bi završila pod SC što očito nije u interesu niti sudaca, a ni medija. Njima je bilo bitno da se odvije dvoboj između Maxa i Lewisa u posljednjem krugu, a to što su ostali vozači zakinuti očito nisu vidjeli kao problem.

7 godina
neaktivan

15 godina

<3

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 22:11 (Flying Dutchman).
16 godina

Da imam 7 naslova prvaka i xxx milijuna funti na računu, sponzora ne zna ima se broj i ja bi bio smiren i imao staložen govor nakon utrke 

Max je zaslužio biti prvak 2021 po svemu što smo vidjeli. Čestitke obojici

16 godina

Najbolje obrazloženje sudaca utrke za kraj je bio da su željeli da sezona, barem zadnji krug završi utrkivanjem. Nešto čega bi se mogli i trebali držati, a ne da svaki potez ide kontra i djele se kazne za sve i svašta.

Lewis opet mislio pobjediti pod safty carom, al fia konačno donjela pravu odluku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 22:28 (Jack Sparrow).
16 godina
Snoozly kaže...
FileFicho kaže...

Tako da, pravno gledano, Masi nije napravio ništa što nije smio, a sad zašto je dopustio da samo 5 bolida prestignu SC, a ne svi, to je već pitanje za milijun eura.

Zato što onda ne bi bilo vremena za odvoziti barem jedan krug pod zelenom zastavom, odnosno utrka bi završila pod SC što očito nije u interesu niti sudaca, a ni medija. Njima je bilo bitno da se odvije dvoboj između Maxa i Lewisa u posljednjem krugu, a to što su ostali vozači zakinuti očito nisu vidjeli kao problem.

Jedino tko je zakinut je Sainz, a oni se nisu zalili niti spomenuli to.

U svakom slucaju imas odluku - zavrsiti utrku pod SC i sjebati 5-6 timova (ne samo vozaca) zbog konstruktorskog poretka i budzeta za iducu god, ili shebat samo Sainza prakticki.

Mislim na kraju krajeva Lewis i Merc nisu zrtvovali track position i odradili 2. stop. VSC je jednostavno pomogao Maxu. No opet to nije bitno, jer da je ostao 2. na pravom SC, i dalje bi Max imao bolje gume i DRS u zadnjem krugu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2021 22:31 (Mitch).
17 godina
Mitch kaže...

Mislim na kraju krajeva Lewis i Merc nisu zrtvovali track position i odradili 2. stop. VSC je jednostavno pomogao Maxu. No opet to nije bitno, jer da je ostao 2. na pravom SC, i dalje bi Max imao bolje gume i DRS u zadnjem krugu.

To nije istina. Nakon SC-a, nema DRS 2 kruga nakon sigurnosnog automobila....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
rooswelt1991 kaže...
Mitch kaže...

Prijatelju izjasni se.

jedan od rijetkih si među nama koji je bio profesionalno uključen u oktanski cirkus.

kako ti gledaš na ovo večeras?

15 godina

Jedino tko je ovdje ispao "gubitnik" je Rusell sa svojim ponasanjem. Ne znam cemu tako isforsiran tweet, osim da sljedece godine ide u tu ekipu. Ali ako ostali vozaci sute i ne diraju se komentiranja, cemu branit "britansku krv".

Koliko god da je dobar, mora jos to dokazati. Latifi je ove godine pokazao u nekoliko navrata da Rusell nije toliko veliko otkrice i ima jos puno razvoja. Razocaran sam jer ocito dobivamo novu dozu nacionalizma u F1. (I tog britanskog bahatluka)

Di2 &amp; EPS FTW!
16 godina
rooswelt1991 kaže...
Mitch kaže...

Istina zaboravio sam na to, ali uglavnom bi bio unutar DRS rangea na sto sam mislio (unutar sek) i slipstream

14 godina
Ma top sezona gusta sam kao nikad..Ferrari na 3 mjestu..ajde imamo neki napretak..da Bog da se ukljucimo u borbu za vrh sljedece godine!
Napokon prestanak dominacije Merca bez obzira sto su opet uzeli konstruktorski naslov!
Po meni ove godine i opcenito Hamilton je bolji vozac od Maxa,to se vidjelo zadnjih par utrka gdje je Hamilton odvozio vrhunski i zrelo..razlika njega i Max je dosta velika..ali eto spletom okolnosti Max je uzeo naslov..neka..ne pobjeđuje uvjek bolji!
S nestrpljenjem cekamo novu sezonu koja ce bit jos neizvjesnija!!
Kako volim ovaj sport..i nadam se vise uzivo pogledat taj oktanski cirkus!

Uff zaboravih Pereza..koji kriptonit za Hama..😊
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2021 8:53 (volegradele).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Stvarno ne vidis analogiju sa Latifijem i Glockom?

Na kraju krajeva, Mercedesova zalba je pokazala da pravila tocno definiraju situaciju na kraju. Da nije ovako bilo i da Max nije dosao na 2. mjesto nakon SC, ispalo bi da se pravila krse.

Cak i da Max nije isao u pit i da je ostao 2. (umjesto iza outlappanih), svih 14 sek prednosti se brisu i bio bi mu u DRS zoni zadnji krug na ocuvanijim gumanma kako god okrenes.

Jedino kome se Lewis danas moze zalit je Mercedes i odluka za box pred kraj.

Madarska, Silverstone, Glock...sve se to nakupilo i mislim da i Lewis to zna . Alonso je najbolje sumirao sezonu, Max je najbolji vozac ove godine, Mercedes najbolji konstruktor i idemo dalje.

Mislim da je sam odbio odlazak u boks jer je (dobro) procijenio da će gume izdržati do kraja. Ironija svega je da je to bila odlična odluka koja ga je na kraju koštala prvenstva.

Nisam detaljnije pratio što se sve događalo s vozačima koji su rangirani ispod 5. mjesta no ako gledamo prvih 5 onda je konačni poredak pošten da pošteniji ne može biti. Kako se došlo do tog poretka je druga priča.Poredak konstruktora je po meni nebitan jer su dozvoljene izmjene na bolidu tijekom sezone. To glupo pravilo je Mercedesu donijelo konstruktorski naslov. Bolidi moraju biti 100% definirani prije prve utrke jer sloboda kasnijih modifikacija otvara prostor za muljanje.

Slažem se za Mađarsku i Silverstone, no što je s ovogodišnjom Spa utrkom? Bodovi su dodijeljeni po kvalifikacijskim rezultatima na način da se gledao samo 3. kvalifikacijski ciklus. Ne bi li poštenije bilo da se gledalo najbolje vrijeme kvalifikacija?

Po komntarima ovdje na forumu moglo bi se zaključiti kako se Maxu kroz cijelu sezonu nešto uzimalo a Lewisu davalo. U konačnici stvar je u tome da je slijepo držanje pravila, koliko god ona glupa bila, u većem dijelu sezone išlo Lewisu na ruku i na kraju ga je upravo to slijepo držanje glupih pravila ukopalo. Pošteno.

13 godina
neaktivan
Potpisujem kolegu BlueMaxa i Volegradele. Max sigurno nije bolji vozac od Hamiltona, Hamilton je tako zrelo i pametno odradio zavrsnicu sezone, pa i zadnju utrku u kojoj je apsolutno dominirao. Jedini pamtljiv Maxov potez iz jucerasnje utrke je zabadanje u Hamiltona u prvom krugu, rekao bi prljavo kao i veci dio sezone. Po meni je ta prljava voznja velika mrlja na njegovoj dosadasnjoj karijeri i iskreno se nadam da ce prestati s takvim potezima jer ima potencijal postati veliki vozac.

Ja se isto ne slazem da je FIA isla na ruku Mercedesu, Spa je dobar primjer. Zapravo su isli na ruku i obje momcadi. Najveci problem FIAe je njihova nedosljednost. Nazalost ovu sezonu su dobrim dijelom odlucili suci, u maniri losih nogometnih sudaca su usmjeravali sezonu u jednom ili drugom smjeru. Dojam je da su namjerno to radili da bi ucinili sezonu neizvjesnijom i zanimljivijom. Iako je najvjerojatnije rijec samo o njihovoj nesposobnosti.

Hamilton je jos jednom pokazao da je gentleman, cestitao je pobjedniku i imao samo rijeci hvale za Maxa u izjavama. Verstappen to nije napravio niti jednom kad je izgubio ove sezone.

Veselim se sljedecoj sezoni, nadam se da ce i druge momcadi biti kompetitivnije - prvenstveno Ferrari, ali i McLaren.
16 godina
BlueMax kaže...

Mislim da je sam odbio odlazak u boks jer je (dobro) procijenio da će gume izdržati do kraja. Ironija svega je da je to bila odlična odluka koja ga je na kraju koštala prvenstva.

Nije, još je pitao inžinjera "jel nije ovo "malo" riskantno da me ostavite vani".

13 godina

Ne znam, ja sam dojma da svi voze u istim bolidima, da bi Max bio bolji vozač. Puno je bolji kod kočenja (sjetite se kako je zajebao i Botasa i Hamiltona prije par vikenda u prvom zavoju) i prgav je, a takav treba biti pobjednik (ni Schumacher nije vozio ništa "čišće", išao je na glavu u svakom duelu).

Jer i ove sezone Mercedes je imao puno bolji bolid...pa jučer je Hamilton skoro prestigao Maxa na pravcu na 40 krugova starim tvrdim gumama bez DRSa, a Max je vozio na jedan krug starim softicama (opet ga je spasilo kasnije kočenje). Lako je voziti pošteno kada si najbrži na pravcima, tamo obaviš sav posao, ali kada si sporiji jedini način su ti kasnija kočenja, slipstream ili undercut kod boxeva. Tako da Max nije prgav, ne bi bio pobjednik.

Nisu u povijesti pobjeđivali najbrži, nego sa najvećim mudima. Ako imaš objektivno sporiji bolid, moraš riskirati, vrlo jednostavno.

13 godina

Ljudi su se toliki naviknuli da ovaj samo vozi naprijed i uzima utrke pod normalno, da im svaki malo riskantniji potez smeta.

Ricciardo je pod normalno pretjecao na nacin koji je to Max jucer probao na HAMu. Samo je lagano HAMu ne stisnut kocnicu jer nema pijeska van staze pa si moze priustit produzit ravno.

Max ima sporiji bolid i agresivna voznja je jedino kaj mu ostaje. Druga je stvar kaj je HAM naviknuo da ga se ne dira i da on vozi kak hoce.

Umjesto da navijate za uzbudljiva pretjecanja i agresivnije utrkivanje, postajete ko Toto Golf. 

Stavi pijesak kraj staze pa ces vidjet kak bi se lijepo vozilo unutar bijelih linija.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&amp;amp;page=24
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice