Ne znam stvarno za tog Callela jer ne pratim Dinamo, ali odkad je on došao u Dinamo(sjećam se da je došao prije utakmice Hajduk-Dinamo, ne znam koje godine i da je sje*o jedan gol) nisam vidio ni jednom neku dobru igru od njega. Što Jurčić nema nikog drugog da stavi na tu poziciju ? Kovačić je idealan, ali pre mlad je da bi igrao važne utakmice od početka, njega treba ubacivati u drugom poluvremenu.
Ja ga pratim pa ti mogu objasniti... Kao što ti je netko već spomenuo radi se o defanzivno veznom igraču i to s izrazitim defanzivnim sklonostima. On ima nešto lošiji prijem lopte i zna pogriješiti u predaji lopte, pa ga zbog toga ljudi uzmu "na zub". To doista zna biti iritantno ako je on usamljeni zadnji vezni (to je baš ono što igra kod Krune), jer takve greške mogu biti skupe i ružno ih je za vidjeti...
Ali s druge strane je on naš najuspješniji igrač za destrukciju igre, oduzima daleko najviše lopti s najmanje prekršaja (za razliku od Leke koji skoro na svakoj utakmici dobije karton). To nije atraktivan dio igre, pa površni gledatelji to ne cijene, ali je iznimno korisno za momčad i takve igrače itekako trebaš kada se očekuju brojni i intenzivni napadi (situacija kada protivnik igra otvoreni i napadački nogomet)...
Calello uz to zna bolje poslati dugu loptu nego izvesti kratko dodavanje (par puta je tako napadače doveo izravno u gol-priliku), a začudo ima i sasvim solidan šut kojeg je tek kod Vahe počeo koristiti. Tako je u prošloj sezoni dao dva gola u utakmicama koje su završile 1:0 (prvi je bio u gostima kod Splita, izrazito tvrdoj utakmici, koja je bila prekretnica prošle sezone) i tako izravno Dinamu donio 6 bodova, a i sam Vaha koji je s njim došao u sukob (a posredno zbog toga i s Mamićem), je u drugom dijelu sezone ime samo riječi pohvale za Calella.
Ma samo neka (nisam vjerovao da ću ovo ikad reći ) igraju kontrolirano i nek ne srljaju.
prvo polovrijeme samo ići blago prema naprijed u 60min zatvoriti utakmicu sa još jednim veznim umjesto napadača i gotovo.
ostaviti rukavinu naprijed u slučaju kontre i gotovo.
3 gola su velika prednost, ali treba pametno igrati
Pa najbolja kontrola bi bila - dati gol Malmou!
Nakon toga mogu do kraja utakmice dodavati si loptu u krug, nitko im neće smetati...