Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.162.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rast mišića i visina
cod4gamer kaže...
loky4i4 kaže...

jeben ti drzavu, tvoj je brat onaj sta ima veci biceps od urse 

daj ga pitaj da ti kaze kakav mu je ciklus pa nam napisi ovdje

Pazi pa će ti reć.

Istina, kad sam bio tamo i radio svoje zagrijavanje, dolazilo je svakakvih mrga i krupnih tipova.

Naravno da odmjeriš konkurenciju pa evo mog komentara.

Na nekima se vidi da su prirodno od brda odvaljeni, ko da su iz šume pobjegli što bi se reklo i vidiš na njima da su jaki i masni i ne paze na prehranu, a opet bilo je i ne tako krupnih tipova u kategoriji i na oko ništa posebnih.

Al dvoje je odskakalo, od kojih tvoj buraz...kompa nebi komentirao da cod4 nije spomenuo, ali on je tako definiran i toliko veći od svih u rukama, vratu, prsima, trupu, ma cijeli je ogroman i definiran...

Reko sam sebi ovaj je na svemu i to se vidi na 50 metara.

Sad, nemoj me krivo shvatit, to je moje mišljenje i tjt.

Svatko bira svoj put, za mene osobno je to varanje i točka.

&Black_Sheep
13 godina
loky4i4 kaže...

15 ispod 90 funti , iznad 90 funti 10 dostava

Sta je to nesto po novom? Vidim i meni baca isto 10 funti. Nedo im bog da to naprave, vise nema 5kg za 250kn.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zasto je varanje? Svatko bira svoj put, i vecina je na kemiji, ne vidim nikakav problem u tome, pa nije tajna. Iako ti nitko nece reci, jednostavno ti treba zdrav razum i malo pameti da sam zakljucis. Mislis da ce naturalac od 100 kg benchati preko 200kg? aha, kako da ne. .  To je kao da se ides natural takmiciti u bb, znas da nemas sanse... Tako da.... Svaki sport zahtjeva kemiju,ako zelis biti u vrhu. Ako zelis trenirati za sebe, u tada je po meni bespotrebno

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 16:59 (exer1234).
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Zasto je varanje? Svatko bira svoj put, i vecina je na kemiji, ne vidim nikakav problem u tome, pa nije tajna. Iako ti nitko nece reci, jednostavno ti treba zdrav razum i malo pameti da sam zakljucis. Mislis da ce naturalac od 100 kg benchati preko 200kg? aha, kako da ne. .  To je kao da se ides natural takmiciti u bb, znas da nemas sanse... Tako da.... Svaki sport zahtjeva kemiju,ako zelis biti u vrhu. Ako zelis trenirati za sebe, u tada je po meni bespotrebno

Pa cuj ima genetskih elita koji bi to mogli dignut,ja se nadam da u slj. 5 godina dignem x2 bw bench. S tim da sam u recimo 7. mjeseci powerliftanja vec dosao do x1,70 bw bench ,u roku 5 godina valjda hocu x2,ako ne se krknem i boli me tuki.

Evo ja sad u 3. mjesecu treninga nakon pola godine apsolutnog propadanja, sad imam x1,5 bw bp (84 bw,125 bp) ,i 2,5 DL (210) .  Cucanj nije vrijedan spomena,radim high bar beltless sa nekom improviziranom formom zbog ozljedenih koljena.

Jel zna netko kad je neko sljedece natjecanje u PL? Cuo sam da je u Sarajevu ubrzo

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne znam je li itko posjećuje više ovu temu, ali trebao bih malo pomoći.

Prijatelj me zvao da počnem ići s njim u teretanu i skupa s tim odlučio sam se udebljati (67-68 kg, ~193cm). Uslijedio je niz razočarenja budući da sam otkrio da ne mogu čučnuti bez da mi se pete dignu, jedva dižem apsurde težine (15-20kg) i imam bolove u kostima uz upale mišića. Uspio sam nabaciti koju kilu pa sad imam 75 (sve se skupilo u gomili sala na stomaku). Maloprije sam uspio napraviti jedan jedini sklek prije nego što su me ruke potpuno izdale.

Je li treba da odustanem? Je li moguće vratiti se u fizičke aktivnosti nakon 21 godinu atrofije?

Koristimo domaće automobile (Rimac inc.)
16 godina
Onjegin kaže...

Je li treba da odustanem? Je li moguće vratiti se u fizičke aktivnosti nakon 21 godinu atrofije?

pa najlakse je odustati , ides malo po malo ,nitko nije odmah dizao npr. 200kg u cucnju ,dizi koliko mozes ,nemoj se stediti ,ima onih koji "treniraju" i ne vide rezultate jer treniraju lupam sa 50% ...

znaci ako mozes jedan sklek ,radi jedan 10 serija , iduci tjedan probas dva itd. tako i sa cucnjem radis s npr 30kg 8-10 ponavljanja 3-4serije ,za tjedan dva povecas na 35kg ili ides na vise ponavljanja

17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Prijatelj me zvao da počnem ići s njim u teretanu i skupa s tim odlučio sam se udebljati (67-68 kg, ~193cm). Uslijedio je niz razočarenja budući da sam otkrio da ne mogu čučnuti bez da mi se pete dignu, jedva dižem apsurde težine (15-20kg) i imam bolove u kostima uz upale mišića. Uspio sam nabaciti koju kilu pa sad imam 75 (sve se skupilo u gomili sala na stomaku). Maloprije sam uspio napraviti jedan jedini sklek prije nego što su me ruke potpuno izdale.

Na razočarenje ćeš se morati privići, tako je svima- Svi imaju nešto što bi htjeli drastično popraviti, bilo snagu, izgled itd... Eto mene muči moj jadni bench press...

Čučanj je po meni vježba za koju treba najviše fleksibilnosti, i to je nešto što se godinama stječe, a tebi je još teže zbog užasnih poluga (s obzirom na tvoju visinu).

Nemoj ići preduboko s čučnjem, za početak do paralele, ili recimo radi box squat (pogledaj tutorial na yt). Poslije treninga poradi na fleksibilnosti, znači isteži ahilovu tetivu i prepopnu

Ako ne idu normalni sklekovi, ima drugih vježbi koje će ojačati potrebne mišiće, kako s utezima tako i bodyweight. Preporučam da si nađeš neki program za početnike i njega pratiš. Može ti i netko iz teme preporučiti, ja ih baš i ne znam, osim Starting strength, kojeg ti ne bih preporučio. 

Nema smisla odustati, jer vjeruj mi, nisi jedini. Svaki dan u gymu možeš naći nekoga tko je tek krenuo i isto se muči otrčati 2min ili napraviti 1 sklek. Imaš samo 21 god, mlad si i pun testosterona tako da će snaga i mišići zagarantirano doći. Bitno je da uvidiš nekakav progress, bilo po pitanju snage, izgleda, izdržljivosti, bilo čega.

Što se tiče prehrane, samo jedi što više, ali ipak ne pretjeruj sa slatkišima/gaziranim i običnim sokovima. Jedi što više krute hrane: mesa, jaja, sir, rižu, tjesteninu, ribu, povrće, voće. AKo ti je teško unijeti višak kalorija kako bi dobivao na masi, investiraj u blender i napravi si svako jutro visokokalorični shake.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 15:14 (FlyBoy).
14 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Za cucanj, poradi na flexibilnosti, to je najveci problem dizanja peta. Eventualno za pocetak mozes staviti plocu od 2.5 kg ispod peta pa probati tako.. A najbolja opcija je kuplja tenisica za cucanj ..

a sto se ostalog tice, ne odustaj.. 

14 godina
intexuz kaže...
exer1234 kaže...

Jel zna netko kad je neko sljedece natjecanje u PL? Cuo sam da je u Sarajevu ubrzo

U Đurđevcu u 3 mjesecu.

12 godina
exer1234 kaže...

Zašto varanje? Pa jer to nije tvoj maksimum koji si odradio u gymu i koji ti je genetika dala(da, i oni treniraju da nebi krenule spike da brijem da sjede u kući), ali tu igra ono kolko je ko lud da uzme veću dozu i više sebe ugrozi da si napuca ego.

I rekao sam da mi ne smeta, ali da bi se to trebalo uzimat u obzir pored naturalaca - ne.

Kao šta je u sportu općenito s razlogom zabranjen doping, i tu bi trebao biti.

A kemijanje u bb, nema potrebe komentirat.

Onaj kome su misteri olimpije fora i njihov izgled vrh....za mene dno dna.

I da, mislim da naturalac može ić do 2x bw na benču, ali to će biti rijetki.

Imam prijatelje koji se bave istim sportom i zajedno trenkamo i oni su na 1.9x bw i to rade do 3 ponavljanja.

Ukoliko se zadovoljava forma s natjecanja, tu su na granici od 1.9x bw za 1 rep(pauza od sec na dnu).

Dečki su na 80kg +4cca ovisno o tempiranju forme, dižu 150.

A da netko u kategoriji preko 100kg, naturalac nece dignut 200? Da, hoće.

Jer su tu zvijeri od 120kg kojima to nije x2 bw, i ide relativno lagano, i to sa pauzom.

Tko ne vjeruje neka dođe na natjecanje da vidi uživo kako se rade zagrijavanja sa 180kg bez pauze di se sa tom kilažom rade do 5 ponavljanja bez da zastane i najmanje.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U sportu zabranjen doping, a 99% PROFESIONALNIH sportasa je na dopingu.. :)  

Isto tako, sva kemija svijeta ti nece donijeti nista, nece te uciniti pobjednikom, mr olympijom itd...

Pogledaj Bostin Loyda na koliko je kemije pa i dalje izgleda zakurac...

Isto tako kako ti znas tko je na dopingu a tko ne? 

Zasto je varanje ako uopce ni nema doping kontrole? Cak i da je ima,opet to nista ne znaci. 

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Razlika između dopinga i "ostalih" metoda je jako mutna.

Dopingu se prvenstveno zamjeraju dvije stvari: stvara se "nepravedna" prednost pred suparnikom, i šteti zdravlju sportaša.

Gledajući s te strane:

• Lista mogućih nuspojava uzimanja suplementiranih vitamina C ima nekakvih 5-6 strana, među kojima je i otkaz organa poput srca, pa vitaminom C nije zabranjeno suplementirati. Ok vit C je ekstreman primjer, ali ima ih puno koji nisu.
  • Što se tiče druge zamjerke, zar nije isto tako nepošteno prema nekom domaćem natjecatelju ako onaj tamo u americi recimo ima najbolje trenere, najviše sredstava i najbolju znanost i stručnjake na raspolaganju, i koji će posljedično imati i bolje rezultate?

Ugl preporučam svima da pogledaju dokumentarac Bigger Stronger Faster koji tu temu obrađuje. http://www.imdb.com/title/tt1151309/

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 23:22 (FlyBoy).
12 godina
exer1234 kaže...

U sportu zabranjen doping, a 99% PROFESIONALNIH sportasa je na dopingu.. :) 

Isto tako, sva kemija svijeta ti nece donijeti nista, nece te uciniti pobjednikom, mr olympijom itd...

Pogledaj Bostin Loyda na koliko je kemije pa i dalje izgleda zakurac...

Isto tako kako ti znas tko je na dopingu a tko ne? 

Zasto je varanje ako uopce ni nema doping kontrole? Cak i da je ima,opet to nista ne znaci. 

Retoričko pitanje ili?

Kako ti znaš da ih je 99% dopingiranih?

Nekom tko radi dobro i bez kemije, kemija bi itekako pomogla.

A to što su neki nakon 5 dana u gymu krenuli se juiceat jer su htjeli bit najveći i najjači pa dobili onu stvar je njihov problem. 

Varanje je iz tog razloga što na taj način oni koji bi htjeli vidjet jel maksimum njihova tijela( u koji su uložili puno godina truda i rada) među boljim rezultatima uspoređujući se sebi jednakima, a dobit će onu stvar jer je eto, dozvoljeno varat pošto se ne kontrolira.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zato sto je drugo vrhunski sport, a drugo je neki livadni amaterski.. Samo sto se jedino u bb vidi da je netko dopingiran, zbog izgleda, u ostalim sportovima je vise izdrzljivost, snaga, kondicija itd, dok je u bb iskljucivo izgled...

Sta mislis da je jedan Ronaldo natural? :D , pa i sahisti nisu postedjeni toga, a kamoli jedan vrhunski nogometas, itd.. kontas?

12 godina
exer1234 kaže...

Zato sto je drugo vrhunski sport, a drugo je neki livadni amaterski.. Samo sto se jedino u bb vidi da je netko dopingiran, zbog izgleda, u ostalim sportovima je vise izdrzljivost, snaga, kondicija itd, dok je u bb iskljucivo izgled...

Sta mislis da je jedan Ronaldo natural? :D , pa i sahisti nisu postedjeni toga, a kamoli jedan vrhunski nogometas, itd.. kontas?

Sve ja to kužim, samo šta nebi rekao da su 99% njih...

Dao si primjer Ronalda, kojemu je sve u atleticizmu, i tu mora bit po meni nešto jer odskače po fizičkoj spremi da to tako kažemo, i da nema tog, on nebi postojao.

Ali isto tako, ima masu igrača koji ne igraju sve tekme po 90' jer nisu u stanju a u ligama su petice i nisu ni blizu njegovom fizičkom nivou, a da jesu na nečemu ko i on jer ipak nikom od njih pare nisu problem, nebi bila tolika razlika.

A iskreno, mislim da već kad uzimaš, uzimao bi da budeš najbolji...

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav, preko dana dana dosta sjedim i malo se slabije krecem(fakultet, programiranje, ucenje) tako da osjecam napetost u vratu i ponekad bol. Koje vjezbe mi preporucujete da krenem raditi, posjedujem i lat spravu i bucice  pa mogu i njih koristiti

13 godina
neaktivan

Ispravi si vrat dok sjediš, vrlo vjerojatno imaš neki oblik kifoze. Također nemoj predugo sjediti, prošetaj se i rastegni svakih sat vremena minimalno. Što se vježbi tiče, bilo koje vježbe za leđa, ramena i prsa će dobro doći.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
12 godina
neaktivan
Medikus kaže...

Ispravi si vrat dok sjediš, vrlo vjerojatno imaš neki oblik kifoze. Također nemoj predugo sjediti, prošetaj se i rastegni svakih sat vremena minimalno. Što se vježbi tiče, bilo koje vježbe za leđa, ramena i prsa će dobro doći.

Hvala na odgovoru

Jos usput da pitam kako najlakse da se "udebljam", sta god i koliko god da jedem ili ne jedem uvijek imam istu kilazu (samo 60kg na 177cm)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Više jest  Tak i moj frend tvrdi da jede jako puno a ne moze se udebljati, a kad mi kaze šta je jeo taj dan skuzim da ja više u jednom obroku pojedem... Jedi puno ugljikohidrata, ako voliš mlijeko isto udaraj po njemu, sira ubaci(i posnog i obicnog),ugl 3000 kalorija+ dnevno i nema šanse da neces dobit na kilaži..

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 21:55 (Jabulani).
13 godina
neaktivan

A tek orašasti plodovi i kikiriki, 500+ kalorija na 100g. Savršen međuobrok za debljanje.

17 godina
Medikus kaže...

A tek orašasti plodovi i kikiriki, 500+ kalorija na 100g. Savršen međuobrok za debljanje.

A i zdrav :)

Xbox: Muskarcina
11 godina
Rast mišića i visina

Za bolove u vratu, probaj sam sebi raditi kiropratiku na istome, da si malo posložiš pršljanove i tako to.

Za debljenje, hm, moraš više unijeti nego kaj potrošiš. 

Gledaj hranu kojia ima što više kalorija.

Hoćeš zdravo, pa probaj birati voće sa više kalorija. Primjerice banane ispred jabuka, recimo.

Orahe ne smiješ puno po danu. Vele stručnjaci 30-60 grama orašastih plodova po danu, najviše.

Umjesto slatikiša i kolača, rokaj po domaćem medu, sa zdravijim kruhom.

Punomasne sireve i mliječne proizvode, samo deri.

Žganci sa što većim postotkom mliječne masti, griz sa medom, samo deri...

Te se drži visokokalorične prehrane neko vrijeme, te ćeš početi dobivati na težini.

Nemoj se šopati, nego umjerno po obroku malo više pojedi. Te ubaci neki obrok više kroz dan.

Prvo snimi svoju prehranu, pa onda ju pojačaš recimo za 10-20%, pa se toga držiš neko vrijeme, pa tako dalje...

Nemoj se naglo debljati, jer ono kao i naglo mršavljenje vodi u kontra efekt na duže staze, odnosno u tvojem slučaju, ostati će na istoj kilaži.

Suerte!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uzimam omega 3 ovih dana izvana pa tko hoće podijeliti shipping, pm

14 godina
neaktivan
Virty kaže...
Medikus kaže...

A i zdrav :)

AHAHAHHAHAHAHAHAHH...

12 godina
neaktivan
Hvala svima na odgovorima, poslusati cu savjete pa cemo vidjeti kako ce ici
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajmo malo ubaciti nest zanimljivo u temu...

Recimo..

napisite svoj zadnji obrok... :P ili pwm.. ili tak nest...

evo ja trenutno jedem ( pwm ) 

200g tijestenine, 250 g pilecih prsa salama, sve to izmjesao i stavio malo onog vrhnja za kuhanje i kukuruza iz konzerve :D 

14 godina
Rast mišića i visina

Kruh, šunka, kobasice i sok. Žderačina i opuštanje do poslije nove. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja sam na defki sad.. i nema opustanja.. ali ovo mi je klasican obrok .. unosim oko 180 g proteina, 350 uh, i 70g masti

13 godina
neaktivan

Pizza mediteranska. IIFYM

17 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ja sam na defki sad.. i nema opustanja.. ali ovo mi je klasican obrok .. unosim oko 180 g proteina, 350 uh, i 70g masti

Tako i ja, al meni to nije defka, već vjerojatno i blagi suficit.

atm jedem 500g posnog pomješanog s 50g  nutelle. 

If it fits it fits. YOLO

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice