Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...

protein deblja? wot.. cekaj,  sta ti pricas?? Protein je sacinjen od aminokiselina... Ove aminokiseline sto ti spominjes, su bacanje para.. Ako kroz hranu uneses dovoljno kvalitetnog proteina, unijet ces sve aminokiseline potrebne.

btw kako protein moze debljati? protein je gradivna materija.... Da, debljas misice :D

ne kuzim ovo za aminokiseline i povrce, mozes biti malo precizniji sta zelis reci, jer nisam bas nista skontao

Odi na kinezioloski fakultet i pitaj. Vuces mi na mladu osobu. Proteini debljaju. Jednostavno nemas 'gradju' koje ce ih povezati i napraviti misice, a to su amino kiseline. Imas nekoliko vrsta amino kiselina. Ako zelis imati misicavo tijelo, onda moras jako puno toga mijesati (whey, amino bar 2700 minimalno, a tableta je zamisli jedva prodje kroz grlo, a ima i vecih, minerale, vitamine i jos ako zelis energetske plocice - citaj skupo). Ako zelis samo masu, onda drpaj po proteinima. Sto se tice povrca, naveo sam kao najjeftiniju varijantu, jer su recimo leca i grah puni amino kiselina. Nisu kao oni u tabletama, ali barem jeftinija varijanta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:26 (Mrgud Veliki).
8 godina
neaktivan

"Protein je bjelancevina obicna" hahaahha ma nemoj zajebavati, ko bi rekao, pa nije valjda da rijeci istoznačnice imaju isto značenje, a ostatak komentara necu niti komentirati, previse dezinformacija da opovrgavam u ovo kasno doba

16 godina
odjavljen
PurpleBaki kaže...

"Protein je bjelancevina obicna" hahaahha ma nemoj zajebavati, ko bi rekao, pa nije valjda da rijeci istoznačnice imaju isto značenje, a ostatak komentara necu niti komentirati, previse dezinformacija da opovrgavam u ovo kasno doba

Nije bilo potrebno da radis drugi account i krsis pravila foruma zbog ovoga (sto povlaci da sam bio u pravu oko djeteta). Ja sam svoje rekao. Bio u teretanama i trosio na te artikle. Ti, eto radi po svome. EOD od mene, ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:32 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Odi na kinezioloski fakultet i pitaj. Vuces mi na mladu osobu. Proteini debljaju. Jednostavno nemas 'gradju' koje ce ih povezati i napraviti misice, a to su amino kiseline. Imas nekoliko vrsta amino kiselina. Ako zelis imati misicavo tijelo, onda moras jako puno toga mijesati (whey, amino bar 2700 minimalno, a tableta je zamisli jedva prodje kroz grlo, a ima i vecih, minerale, vitamine i jos ako zelis energetske plocice - citaj skupo). Ako zelis samo masu, onda drpaj po proteinima. Sto se tice povrca, naveo sam kao najjeftiniju varijantu, jer su recimo leca i grah puni amino kiselina. Nisu kao oni u tabletama, ali barem jeftinija varijanta.

Sorry stari ali nemas pojma sta pricas. Ja mislim da ti pod "proteini" misliš na suplement whey, a mi pod "proteini" mislimo na ono što tariječ i znači, dakle na jedan od 3 osnovna makronutritijenta.

Whey i opcenito svi "proteini" animalnog porijekla sadrze puni spektar svi esencijalnih amino kiselina...

A o ovome da neka hrana "deblja" no comment, to smo valjda već 1000x u temi raspravili...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
8 godina
neaktivan

Ovo je moj prvi i jedini account, jednostavno sam ga morao napraviti kad san procitao sto si napisao

16 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Sorry stari ali nemas pojma sta pricas. Ja mislim da ti pod "proteini" misliš na suplement whey, a mi pod "proteini" mislimo na ono što tariječ i znači, dakle na jedan od 3 osnovna makronutritijenta.

Whey i opcenito svi "proteini" animalnog porijekla sadrze puni spektar svi esencijalnih amino kiselina...

A o ovome da neka hrana "deblja" no comment, to smo valjda već 1000x u temi raspravili...

To se jednostavno rijesi. Das link na sto mislis i rijesen problem.... Inace na koje to proteine mislis animalnog porijekla ? Samo da pitam.... Da ne pisem unaprijed....

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže..

To se jednostavno rijesi. Das link na sto mislis i rijesen problem.... Inace na koje to proteine mislis animalnog porijekla ? Samo da pitam.... Da ne pisem unaprijed....

Meso, jaja, proizvode od zivotinjskog mlijeka.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nije to moj account...

Btw,pojasni mi, i dalje nisi jasan..

Na koji protein mislis.. Protein kao nutrient , ili pricas o proteinu kao whey protein, tj protein u prahu?

Kako protein moze debljati? Zna se sta deblja... Preumjeren kalorijski unos kroz duze vrijeme... A ne odredjena namirnica ili ne daj boze protein 

Znaci po tvom je leca i povrce bolje od mesa, sira, jaja, wheya  , za izgradnju misica? 

Vitamini, minerali su bitni, slazem se.. Ali oni ne utjecu na tjelesnu kompoziciju u vidu mrsavljenja ili rasta misica, nego za ukupno zdravlje.. Zato je voce i povrce bitno... Neces se nabildat od povrca

whey, meso, sir, jaja, riba.... ima i par biljnih izvora ( ima i nabildanih vegana) koji su potpuni aminokiselinama.. Dakle sve to moze biti odlican izvor proteina, i vecinu dnevnog unosa treba biti iz tih izvora.. i ok si

ne treba ti nikakav dodatni bcaa, glutamin, tecne aminokiseline ili sta vec mislis

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:41 (exer1234).
16 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
Mrgud Veliki kaže..

Nemas pojma.... Ali jedno si pogodio... Ali zanimljivo vas je citati kako pokusavate nesto pogoditi. Od svega nabrojenoga nisi naveo odakle se izvlaci najvise amino kiselina, a kladim se da nitko od vas to nije probao.

A i ja ne znam sto tu gubim vrijeme. Ajde EOD.

14 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
FlyBoy kaže...
Mrgud Veliki kaže..

Nemas pojma.... Ali jedno si pogodio... Ali zanimljivo vas je citati kako pokusavate nesto pogoditi. Od svega nabrojenoga nisi naveo odakle se izvlaci najvise amino kiselina, a kladim se da nitko od vas to nije probao.

A i ja ne znam sto tu gubim vrijeme. Ajde EOD.

Pa reci nam, od cega se izvlaci najvise aminokiselina? Ili si samo trol

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:42 (exer1234).
16 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

Nije to moj account...

Btw,pojasni mi, i dalje nisi jasan..

Na koji protein mislis.. Protein kao nutrient , ili pricas o proteinu kao whey protein, tj protein u prahu?

Kako protein moze debljati? Zna se sta deblja... Preumjeren kalorijski unos kroz duze vrijeme... A ne odredjena namirnica ili ne daj boze protein 

Znaci po tvom je leca i povrce bolje od mesa, sira, jaja, wheya  , za izgradnju misica? 

Vitamini, minerali su bitni, slazem se.. Ali oni ne utjecu na tjelesnu kompoziciju u vidu mrsavljenja ili rasta misica, nego za ukupno zdravlje.. Zato je voce i povrce bitno... Neces se nabildat od povrca

Odes lijepo tamo u Po**** sport (da ne reklamiram). Nazalost preuzeli su poslovnicu gdje su ljudi bili super kod Jelacic trga, ali ajde. Lijepo kazes. Ja vjezbam ovoliko i ovoliko, zelim postici to i to. Preporucite mi sto i kako i dobiti ces preporuku. Ako nisi iz Zagreba pitaj ih telefonom, naruciti mozes od njih postom. Ove tzv. trenere po studijima zaboravi. Od vecine njih nema koristi. Tu su ljudi koji se bave prodajom i kojima je cilj da napredujes. Ovima u teretani je cilj da placas. Eto da i tebi odgovorim i dam savjet i odoh.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bas slatko...

Dakle a odem u ducan suplemenata, i kazem im sta mi je cilj,, i onda mi oni prodaju 10 razlicitih preparata, koje ako redovito koristim, dodjem do svog cilja? To zelis reci?

16 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

Bas slatko...

Dakle a odem u ducan suplemenata, i kazem im sta mi je cilj,, i onda mi oni prodaju 10 razlicitih preparata, koje ako redovito koristim, dodjem do svog cilja? To zelis reci?

Naporan si kao zutulja. Pa ne moras prihvatiti, kazes nemam bas novca i dajte mi savjet. Meni je nejasno sto ti zelis ? Od pilecih prsa postati Hulg Hogan ?!?!?!  Uostalom, kojih 10 preparata, a nisi ih niti pitao (oni samo preporuce, vecinom oko 4, a 2 glavna). Ocito se zelis svadjati, a nemam namjeru vise gubiti vrijeme sa tobom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 1:53 (Mrgud Veliki).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa kad nisi konkretan. Kao da tajis, skrivas tajnu.... 

Pa ako znas, onda reci koji su to preparati i kako da se nabildan? Odaj mi tajnu, podijeli s nama svoje znanje...

Od cega da postanem kao hulk hogan?????

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 2:00 (exer1234).
16 godina
Rast mišića i visina

ovoga je dobro neko ošišao u po** sportu (da ne reklamiram) 

Da li si se barem nap'co od ta 2 glavna i 2 dodatna preparata. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma ovo su komedije, falilo je malo dobrog humora 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Protein je bjelancevina obicna (od koje se vecinom deblja)

15 godina
crazy_luđak kaže...

Protein je bjelancevina obicna (od koje se vecinom deblja)

Arhivirano odmah 

edit: znam da je to od ovog gore bisera a ne luđaka, bez brige 

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 16:54 (The Unforgiven).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sad ce ispasti da je crazy ludjak to rekao :d

17 godina
Rast mišića i visina

Ovo kao da je prvi april, idem pitat sinove jel neko od njih kreirao ovdje account i zeza ekipu! :)

Xbox: Muskarcina
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Lik je trol.. Dosao, posrao se i vise nikad nece doci

16 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Objektivno vas je uzasno lagano spamati i zezati, jer u biti nemate pojma. Onaj jede sir od kojeg nema nista. I to posni cak i neki spominju. Ako zelis proteine pij sirutku.

Nema misica bez para, a ovo sto se koristi je smijesno, ali ajde... Vidjeti cete i sami tokom vremena. A to sto tko koliko dize na benchu je nebitno. Naravno da oni deblji mogu vise dignuti od onih koji imaju uredjeno tijelo.

Tko je vidio dizaca utega sa super misicima ?!?!?! Svi su debeli, puni mase od zderanja proteina i usput imaju opasac da im se ne izbaci kilu dok dizu uteg.

A vi se nasmijavajte...

11 godina
odjavljen
Mrgud Veliki kaže...

Objektivno vas je uzasno lagano spamati i zezati, jer u biti nemate pojma. Onaj jede sir od kojeg nema nista. I to posni cak i neki spominju. Ako zelis proteine pij sirutku.

Nema misica bez para, a ovo sto se koristi je smijesno, ali ajde... Vidjeti cete i sami tokom vremena. A to sto tko koliko dize na benchu je nebitno. Naravno da oni deblji mogu vise dignuti od onih koji imaju uredjeno tijelo.

Tko je vidio dizaca utega sa super misicima ?!?!?! Svi su debeli, puni mase od zderanja proteina i usput imaju opasac da im se ne izbaci kilu dok dizu uteg.

A vi se nasmijavajte...

Here we go again...

16 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Here we go again...

Naravno, nitko od vas ne daje nikakav primjer, samo se vrtite u krug i pricate price bez smisla.. Ajde daj primjer dizaca utega na takmicenju koji nije debel, vec je misicav i da je pobijedio.... Do onda se ne javljam.

Cak i misicavi Svarci nikada nije pobijedio u dizanju utega, vec u necemu drugome.... Ili sam promasio grupu, pa ovdje se ne radi o rastu misica, vec o debljanju... Onda se izvinjavam.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 23:45 (Mrgud Veliki).
14 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

A vi se nasmijavajte...

Zapravo jedini koji nema pojma si TI.. 

Ne sjecam se da je itko dosao na forum i toliko gluposti nasrao, tj toliko smijesnih cinjenica.. Ni jedan najobicniji pocetnik koji ne zna razliku izmedju proteina u ugljikohidrata, nije napisao toliko gluposti.. A ti se pravis kao neki znalac, a pogledaj sta pises..

Nadam se samo da si neki trol... Ako jesi, priznaj i ok.. Malo smo se svi skupa nasmijali i idemo dalje....

Ali ako nisi, onda

Sir je izvor proteina, zivotinjski protein.. Kao i meso, jaja, whey, riba.. To su svi visoko kvalitetni izvori proteina...

Sirutka (whey) nije potrebna, dakle ako recimo dnevno unosis 200g proteina.... 200 samo iz hrane ili recimo 150 hrana 50 whey,apsolutno nikakve razlike niti benefite neces imati.. Osim cijene, i prakticnosti...

A sta mislis da powerlifteri ispod tog sala nemaju misicne mase? Kad bi se zdefkati,iznenadio bi se.. Samo sto njima nije u cilju imati nizak bf niti kako ce izgledati, bitno im je samo snaga, da su sto jaci.

Od proteina se neces debljati, kao ni od cokolade, ni od kruha, niti od sladoleda.. bla bla bla bla...

Dalje ? 

16 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

Zapravo jedini koji nema pojma si TI.. 

Ne sjecam se da je itko dosao na forum i toliko gluposti nasrao, tj toliko smijesnih cinjenica.. Ni jedan najobicniji pocetnik koji ne zna razliku izmedju proteina u ugljikohidrata, nije napisao toliko gluposti.. A ti se pravis kao neki znalac, a pogledaj sta pises..

Nadam se samo da si neki trol... Ako jesi, priznaj i ok.. Malo smo se svi skupa nasmijali i idemo dalje....

Ali ako nisi, onda

Sir je izvor proteina, zivotinjski protein.. Kao i meso, jaja, whey, riba.. To su svi visoko kvalitetni izvori proteina...

Sirutka (whey) nije potrebna, dakle ako recimo dnevno unosis 200g proteina.... 200 samo iz hrane ili recimo 150 hrana 50 whey,apsolutno nikakve razlike niti benefite neces imati.. Osim cijene, i prakticnosti...

A sta mislis da powerlifteri ispod tog sala nemaju misicne mase? Kad bi se zdefkati,iznenadio bi se.. Samo sto njima nije u cilju imati nizak bf niti kako ce izgledati, bitno im je samo snaga, da su sto jaci.

Od proteina se neces debljati, kao ni od cokolade, ni od kruha, niti od sladoleda.. bla bla bla bla...

Dalje ? 

Koliko gluposti u toliko malo teksta.... Ja znam sto uzimam i kakva mi je gradja. Da ovu sirotinju uzimam ne bi se nikada misicno razvio.... Ti se ocito zelis udebljati, a ne misicno razviti. Bez para nema muzike. Obicnom hranom neces unitjeti dovoljno nutrijenata. I neda mi se vise sa vama amaterima pricati. Eventualno, ako se javi neki profi tu....  Ali do sada se niti jedan nije javio, pa eto uzimajte sto zelite....

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 23:50 (Mrgud Veliki).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vidi prijatelju.. Dizacu tegova je bitna jedino snaga.. Testiraj sebe

recimo bench.. imas 80 izripanih kg, ispod 10% bf, natural... Koliko ces biti jak s tih 80 kg, a koliko ces biti jak s 90kg s vecim bodyfatom? naravno da ces s 90kg biti dosta jaci... 

Ako je cilj snaga, dakle cilj je dignuti sto vise, zasto bi se onda zamarali izgledom? Vjeruj mi da svaki powerlifter ispod tog sala ima gomilu misica, samo oni ne dolaze do izrazaja.... 

Ali pogledaj jedog Dan Greena, googlaj ako nikad nisi cuo za njega.. Imas nesto za reci?

Cemu Svarci ovdje? Pa lik je bio bodybuilder i natjecao se u bb...  Kakve on ima veze s ovim tvojim?

Imam osjecaj da imas 10 god, i tek si otkrio internet

Ako ne kazes sta uzimas,, onda nemoj vise nista ni pricat

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 0:01 (exer1234).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde ti nama Mrgud stavi svoju sliku (slobodno sakrij facu) da mi vidimo kako si se ti to nabildo.

I ajde kad si ti već profi a mi amateri, reci nam u kojem si sportu/disciplini. Možda sam te nekad vidio na TV-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 1:07 (FlyBoy).
16 godina
Mrgud Veliki kaže...
IvanDado kaže...

Here we go again...

Naravno, nitko od vas ne daje nikakav primjer, samo se vrtite u krug i pricate price bez smisla.. Ajde daj primjer dizaca utega na takmicenju koji nije debel, vec je misicav i da je pobijedio.... Do onda se ne javljam.

Cak i misicavi Svarci nikada nije pobijedio u dizanju utega, vec u necemu drugome.... Ili sam promasio grupu, pa ovdje se ne radi o rastu misica, vec o debljanju... Onda se izvinjavam.

evo par primjera - dizači utega 

- zlato na svjetskom 2015.

-  3 svj. i 1 olimpijsko zlato  - debel i masan

- zlato na svj. prvenstvu

• dalo bi se naći i naših plftera koji bi mogli biti primjer
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 1:29 (lovranac).
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
IvanDado kaže...

Here we go again...

Pa debeli su jer jedu 5000-10000kcal dnevno,a i ta "debljina" nije ista ko kod obicnog covjeka. I kako nisu misicavi? Pa ekipa je uglavnom 120kg+, jesi ikad vidio čovjeka od 120kg+?,pa to salo pleše kroz majicu, a kod debelog powerliftera je škemba, ali ta škemba je beton haaha

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 9:02 (Jabulani).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice