Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.164.196
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

ma gle gubiš centimetražu, ali ukupni dojam je bolji.

ja sam prije samo forsao masu, došao do 100kg...bio sam ja mrga, ali brate nepokretan pratkički.

Onda rez rez i rez, sredio prehranu, neke žrtve podnio i sad sam na 90 finih i izgledam bolje no ikad što mi i svi kažu.

Vizualno mišići djeluju impreisvnije i veće, a ekipa me pita koliko kg imam, tj. jesam li na 100kg sad, ja se smijem, reko 90 pa ne vjeruju.

Dakle ipak je vizaulni dojam ono što pali kod 95% generalne populacije kojoj si impresivan ako si dobro građen, to pričamo konkretno o dojmu kojeg ostavljamo na druge ljude, ne govorim da ti ili ja radimo na svom tijelu isljučivo radi drugih.

Ugl. defka je pain in the ass i odricanje je teško (cheatam vikendom naravno), ali se isplati! :)

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...

Dosta gluposti...da vidimo kako tko napreduje.

Jel se režete, jel došlo vrijeme defke ili vas boli qurac za trbuh i ''beach body''

Kilaže stagniraju? napreduju, padaju? treninzi ? Više volje kako je proljeće u punom jeku ili manje volje za pumpati?

Ja guštam u trt ovih dana, vrijeme je super, ekipa je raspoložena, a i sam sam bolje volje kad je više sunca.

Ko fol neku defku furam, ali ništa ozbać.

Pa defka je.. Iako ne jos 100%, al bude uskoro.. Napreduje se iz dana u dan, bolje nego ikad, s novim principima prehrane i treninga .... Ugl zadovoljan sam,snaga raste, salo se topi, izgled ide na bolje.. Jedino sto mi se desi nekad da nisam kuci dan, ili 2 pa zeznem s losom prehranom, pa me to vrati par dana unazad, al sve u svemu ide dobro.. Za tj dana cu krenut 100% ... Treninzi su trenutno 5-6, x tjedno, nekad se desi tj dana bez pauze,a nekad uzmem 2 dana tjedno, po osjecaju. Nekad bas nemas volje ni snage, kao danas, pa sam uzeo off. ali sam zato 6 dana trenirao zaredom. pull push legs pull push legs . Tijelo se dobro naviklo na frekvenciju, i napreduje. 2x tjedno svaki misic, nekad se desi i 3x,zavisi kako osjecam. Prehrana je oko 200 200 50 trenutno, bez cardia... cardio ne volim, tak da cu vjerojatno smanjit uh malo.a mozda i proteine.

doky01akablava natural si, ne mozes sprijeciti gubitak misica na defki, tj zavisi od toga koliku misicnu masu imas, ako je mala, onda ni nemas sta izgubit :P .. ali mozes umanjiti gubitak, to se radi s dobrom prehranom i treningom. znas i sam sta previse cardia radi misicima...

Zato ja radije idem na defku bez cardia, koliko ide... kad stane, i ako ne mozes vise rezat kalorije, onda ubacis malo. i picis dalje,... 

fila2208 nije mi jasno zasto se i dalje cudis? Ok netko tko je vec dostigao neki max,, sto se tice snage i svega, nece napredovati, to jest. ali netko tko recimo ne bencha ni 100 kg, ne cucne 100kg, ima jako puno az napredak, on moze bez problema napredovati i u deficitu.. Ja na masu nisam isao nikad, bar prava masa. desilo mi se da sam uzeo mj dana nekog off, reset, ili sta vec, s vise kalorija,, ali cijelo vrijeme sam na ili odrzavanje ili neka defka, i napredujem konstantno.. tak da.. Jel treniras po nekom programu, ili random? mozda je to problem.. Trening ti treba imati smisla.a ne natrpan random...

doky01akablava tako sam i ja.. do prije 2 god sam zivio na coli i cipsevima. to mi je bila hrana svaki dan.. i kila kruha .. znaci uzas.. udebljao se.. struk 105 cm :D .. 90 kg.. sad mi je struk ispod 80, ako sam skroz prazan onda je 75.  Imam kuci remen za dizanje, prije ga nisam mogao spojiti koliko sam bio debel,a sad ide predzadnju rupu bez problema, jos imam samo 1 rupu ... 

A gle, zato i postoji offseason,iliti bulk gdje se mozes malo i opustit.. na defki se slazem da treba biti konstantatn,ali na masi ti jedan "cheat" obrok ili neko trpanje kalorijama moze dobro doci da podignes ukupne kalorije.. nece te to udebljati.. hoce ako si svaki dan u suficitu 1500 kcal ili vise..... ali ako i pojedes neki smece, ne treba ti biti zao... iako sam ja uvijek za kvalitetnije namirnice, sto manje praznih kalorija.. tj nikad nebi bio sokove pune secera itd. to su totalno nepotrebne kalorije..

sredi si omjer makrosa, mozda je u tome problem.. Ja na sebi primjetim da odkad sam na defki povecao unos proteina, nije to nista drasticno.. na oko 200g dnevno, da je gubitak misica minimalan.. prosle god sam bio dosta flat i ravan, sam sam se sebi gadio koliko sam bio tanak... Sad je sve odlicno. Najvise me zezaju donja ledja.. to je zbog onog kad sam bio debel. pa je to sad problem skinut.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 14:18 (exer1234).
16 godina
Rast mišića i visina

fila da slazem se,velika je razlika pretilog covjeka sa 90 kg i atlete tj.fit covjeka sa 90 kg,pogledaj kako Sandi samo brutalno izgleda,a 90 kg ima,nikada mu ne bi dao toliko ;)

neka,samo naprijed,drago mi je kad netko ima napretka i volju :)

nego,jedete li crveno meso tipa svinjetina ( ako se racuna u to ? ),govedina,junetina,teletina ?
Vidim nema toliko dobar aminokiselinski profil ( svinjetina nema BCAA ko piletina ) pa kao u bodybuildingu nisu nesto prihvaceni iako vidim Jay Cutler govori da nema misicne mase bez crvenog mesa ?

Ne dira me to toliko,jedem sto vise raznolikijeg mesa,piletine nekad nema dan-dva u menzi pa se dere svinjetina ili junetina,posni sir,whey i tuna hehe 

15 godina
Rast mišića i visina

Bez mesa ništa, a kojeg, bilo kojeg. Piletina i puretina su ono, top što se tiče proetina i to, ali nema do dobrih kremenadli itd.

Meso meso i meso!!{#}

14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

fila da slazem se,velika je razlika pretilog covjeka sa 90 kg i atlete tj.fit covjeka sa 90 kg,pogledaj kako Sandi samo brutalno izgleda,a 90 kg ima,nikada mu ne bi dao toliko ;)

neka,samo naprijed,drago mi je kad netko ima napretka i volju :)

nego,jedete li crveno meso tipa svinjetina ( ako se racuna u to ? ),govedina,junetina,teletina ?
Vidim nema toliko dobar aminokiselinski profil ( svinjetina nema BCAA ko piletina ) pa kao u bodybuildingu nisu nesto prihvaceni iako vidim Jay Cutler govori da nema misicne mase bez crvenog mesa ?

Ne dira me to toliko,jedem sto vise raznolikijeg mesa,piletine nekad nema dan-dva u menzi pa se dere svinjetina ili junetina,posni sir,whey i tuna hehe 

sva vrsta mesa su dobra, ali gledaj da su lean,, znaci bez vidljivih masnoca... nemasna svinjetina je odlicna, ima samo par gr masti. i 20 g proteina.. Tko kaze da to ne valja, idiot je.. nisu ni svinje kao sto su nekad bude, masne..  a veoma isplativo.. cesto mi u konzumu bude akcija svinjski but po 30kn.. kazem liku da mi isjece samo lean meso,.. uzmema par kg, ispecem na rostinlju i imam za cijeli tjedan. po 400g mesa svaki dan.  ili piletina ak je na akciji. inace je ne uzimam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 14:25 (exer1234).
15 godina
Rast mišića i visina

Dosadan si sa thumbovima exer, kad kaniš odrasti?

Lol i kažeš mesaru da ti isječe LEAN MESO? I on veli evo budem, samo lean...sry, ali smiješan izraz.{#}

12 godina
Ja pretezno jedem konjetinu, svinjetinu i teletinu. Pticurine mi nisu nesto...konjetinu imam na stolu bar 3 puta tjedno.
Enjoy The Silence
17 godina
exer1234 kaže...

nije to stvar snage, nego tehnike. znao je kako treba udarit, i to je to.

Nebi išlo. To su pretpostavke iz scenarističkih fora iz matrixa i chucka.
Uploada mu u mozak "kungfu program" i sad on zna I MOŽE.  
No, i dalje nemože napraviti špagu potrebnu za kružni udarac nogom, da ne spominjem
da bi si odmah polomio kosti da odradi udarac kakve rade izvježbani borci. Jer njihove kosti
su od silnih udaraca popunile šupljine koje ima normalna kost. 
Ovo na fotki su ti rupe nastale od vježbanja "finger puncheva/ inchpuncheva".
Dakle treba puno vježbanja da mikrofrakture ojačaju kosti, otvrdnu ligamenti i tetive, i
za sam udarac posebno izvježbati trzajni impuls mišića.  

fila2208 kaže...

Lol i kažeš mesaru da ti isječe LEAN MESO? I on veli evo budem, samo lean...sry, ali smiješan izraz.{#}

mislim da to uglavnom klikaju anonimci a ne učesnici rasprave, no nebitno jeltako:)
glede napretka...
"defka" ima psihološki pozitivni učinak ako radite bodyweight. Sjećam se kako sam se ja sebi divio kad sam
smršavio nekih desetak kila kako s lakoćom radim sklekove, stojeve, zgibove i šetanje na prečki... naravno, kad sam
skinuo uteg od 10 kila :) Manje se i umara čovjek kad je lakši i aktivno vježba.
Inače, a mišići su i teži od sala, pa ste u biti onda i prilično više promijenili tijelo nego što samo vaga kazuje.
Ima samo koliko se sjećam potencijalnih opasnosti kod mršavljenja: u tijelo ulaze i potencijalni toksini a i
vitamini(A, D, E, K) koji su bili utopljeni unutar masnih stanica. 
A katabolizacija, mislim da kod normalnih hobi vježbača
nebi trebala biti izražena, posebno ako je unos proteina i dalje redovit.
Evo neki tekstić, ništa novoga, ali posloženo:
https://www.fitness.com.hr/mrsavljenje/savjeti/50-pravila-o-izgaranju-masnoca-istrazivanja.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 18:51 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dns radio podlatikice  i naisao na jedan problem , lijeva ruka je normalna , ali desna ruka kada znaci onako uteg gore -dolje , u zglobu osjecam da mi nesto preskace i nije ugodno bas. U cemu je problem?  mozda neki steznik?

eune : Flaeryy
14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...

Dns radio podlatikice  i naisao na jedan problem , lijeva ruka je normalna , ali desna ruka kada znaci onako uteg gore -dolje , u zglobu osjecam da mi nesto preskace i nije ugodno bas. U cemu je problem?  mozda neki steznik?

razgibavaj zglobove.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mozda je glupo pitanje ali kad popijem whey koliko vremena bi trebalo proci pa da jedem piletinu poslije treninga??

16 godina
Intelovac123 kaže...

Mozda je glupo pitanje ali kad popijem whey koliko vremena bi trebalo proci pa da jedem piletinu poslije treninga??

A svi govore sat vremena i ustaljeno,ali najbolje ti sam procijeni,anabolicki prozor poslije treninga utezima je otvoren iduca 24 sata ( broscience by Nick Wright ) tako da ja znam 2 sata iza toga jesti :)

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Intelovac123 kaže...

A svi govore sat vremena i ustaljeno,ali najbolje ti sam procijeni,anabolicki prozor poslije treninga utezima je otvoren iduca 24 sata ( broscience by Nick Wright ) tako da ja znam 2 sata iza toga jesti :)

A jbg,ako ja zavrsim trening u 21:15 i popijem whey do 21:30 necu jesti meso u 23h :)

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

ajd dokazi da ti ja stavljam td.. tako da, ne kakaj.. ne, nego kazem da mi da krto meso,. u cemu je problem? koliko ti imas godina uopce? 15? 

intelovac

zasto neces jesti meso poslije 23 h? vjera ti ne dopusta?
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 23:46 (exer1234).
16 godina
Intelovac123 kaže...
doky01akablava kaže...
Intelovac123 kaže...

A jbg,ako ja zavrsim trening u 21:15 i popijem whey do 21:30 necu jesti meso u 23h :)

nekuzim zasto nebi jeo meso odma poslije?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

vjerojatno mu je neki strucnjak rekao da se ne smije jesti poslije 19 sati

15 godina
exer1234 kaže...
fila2208 kaže...

ajd dokazi da ti ja stavljam td.. tako da, ne kakaj.. ne, nego kazem da mi da krto meso,. u cemu je problem? koliko ti imas godina uopce? 15? 

intelovac

zasto neces jesti meso poslije 23 h? vjera ti ne dopusta?

Pa onda kažeš krto meso, šta se kurčiš engleskim nazivima, ono sigurno mesar zna što je lean meso.

A za dokaz, ne treba mi, kad vidim da si on, i odgovoriš, ja već tad dobijem td.

Ali dobro, to je stvar tvoje nezrelosti, guštaj i ne shvaćaj sve kao napad, malo se šalim, a ti kao neki manijak skačeš sa forama opet.

iskuliraj!

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel znas sta je lean meso? jel ti razumijes sta zelim reci? onda u cem je problem. pa sigurno nisam njemu rekao da mi da LEAN meso. .. o boze koji si ti lik. ajd ne zelim se uopce prepucavat s tobom. Vidis i sam da prvi pocinjes svadje i prepucavanja, zbog gluposti, tek toliko da bi se imao s kime svadjat

15 godina
exer1234 kaže...

jel znas sta je lean meso? jel ti razumijes sta zelim reci? onda u cem je problem. pa sigurno nisam njemu rekao da mi da LEAN meso. .. o boze koji si ti lik. ajd ne zelim se uopce prepucavat s tobom. Vidis i sam da prvi pocinjes svadje i prepucavanja, zbog gluposti, tek toliko da bi se imao s kime svadjat

našalio sam se, pa ne kažeš lean meso mislim mogao si napisati krto, da svi shvate, ti veliš lean meso, to mi je bilo taj tren smiješno, na što ti kao balavac skačeš, bez potrebe.

NO velim, u redu je moja greška neću se više šaliti, samo ozbiljnjava nema šta.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jesi ti iz zg?

16 godina
Rast mišića i visina

ja ne kuzim tu rijec krto, nikad cuo. skuzio sam lean.

17 godina
Rast mišića i visina

a dobro ajde vjerujem da kaže ovako kao ja:
"dajte mi ovaj komad... ne ne ovaj tu. e, taj. pola mi odrežite, hvala, malo manje masno ako može molim vas"
Eto:)
Iako sigurno exer znaš, da ti nema štete od umjerene masti u mesu, dapače.
Nedovoljan unos masnoće dovodi do nedostatka važnih vitamina
topivih u mastima koje trebamo kao aktivatore skoro svih biokemijskih procesa u tijelu. 
Zasićene masti, koji se nalaze u mesu i jajima od presudne su važnosti za proizvodnju testosterona,
i bilo bi ih za vježbača glupo taj prirodni testosteron booster eliminirati iz prehrane.
10-15% kalorija trebalo dolaziti iz nezasićenih, a 10% iz zasićenih masnih kiselina, barem tako kažu.

Druga je stvar što mi uglavnom neznamo kako je uzgajana životinja, a mast, jer je prirodni skladišni mehanizam, 
sadrži i do 200 puta više kako vitamina topivih u masti,
tako i potencijalnih toksina ako je životinja živjela u lošim uvjetima i bila loše tretirana.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 15:50 (Nitro233).
17 godina
Nitro233 kaže...

temperatura 38,5 danas nista od treninga :(,moram vadit krv da se vidi jel bakterija il viroza,kako vi povratite kondiciju nakon bolesti?

Ovisi koje bolesti. Ali nakon viroze, temperature i sličnog... brzo se povrati, nema straha.
Samo polako, kreneš sa ugrijavanjem, dobra hrana za energiju, i bit ćeš jači nego prije :)

15 godina
mar123 kaže...

Daj ajde na što si ti spao da se exeru uvlačiš. Ako nikad nisi čuo izraz, krto meso, onda te žalim.

Daj mi molim te prevedi LEAN sa eng i reci mi kako bi on mogao isto značiti kao krto čisto meso?

ontopic:

danas ruke na repertoaru, malo je reći da idemo do puknuća šta bi se reklo, najveći gušta ubit i napuhat ruke do puknuća.

i jedna zanimljiva vijest: PAO SREĆKO MARTINIĆ SRELE (NATURALE) NA DOPING TESTU

{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 13:00 (fila2208).
16 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Daj ajde na što si ti spao da se exeru uvlačiš. Ako nikad nisi čuo izraz, krto meso, onda te žalim.

Daj mi molim te prevedi LEAN sa eng i reci mi kako bi on mogao isto značiti kao krto čisto meso?

ontopic:

danas ruke na repertoaru, malo je reći da idemo do puknuća šta bi se reklo, najveći gušta ubit i napuhat ruke do puknuća.

i jedna zanimljiva vijest: PAO SREĆKO MARTINIĆ SRELE (NATURALE) NA DOPING TESTU

{#}{#}

ti se kao prvo trebas smirit s tim exerom, covjek normalno prica a ti se oces svadat, dosadan si bogu i svijetu. prijateljski savjet.

15 godina
mar123 kaže...
fila2208 kaže...

ti se kao prvo trebas smirit s tim exerom, covjek normalno prica a ti se oces svadat, dosadan si bogu i svijetu. prijateljski savjet.

nemam ja niš protiv exera, samo sam rekao da mi je smiješno kako kaže mesaru da mu da lean meso, nema mi to smisla.

I ti isto koji si bio najveći borac protiv njega, pljuvao ga,sad mu viriš iz dupeta, pa mi je i to sad smiješno.

I kaže se Bogu i vragu :)

Što je kod vas danas na repertoaru treinga?

Dida kako tvoji treniinzi u zadnje vrijeme, kako napreduješ nisam te čitao ima već od onih remena kako smo pričali.

Ljubek ko si ti uopće?

Btw, haul, imaš li iskustva sa L Carnitine-om?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 13:25 (fila2208).
16 godina
Rast mišića i visina

exer je to rekao tu, nije sigurno mesaru reko lean meso. i da, prvo je samo srao po forumu i pljuvao sam zbog tog po njemu, al ako napise dobar post zasto bi pljuvao? pa nismo neprijatelji, nema razloga da zapocinjem svadu jer je napisao "lean meso", dajte malo chill.

12 godina
Rast mišića i visina

ja sam onaj koji jesam. naravno da ne znas ko sam,jer ne visim ko ti na forumu od 0-24 i baljazgam gluposti. mogo bi nac nes pametnije od ovog,a ne samo glumit glavnu facu i drzat svoje propovijedi.

15 godina
mar123 kaže...

exer je to rekao tu, nije sigurno mesaru reko lean meso. i da, prvo je samo srao po forumu i pljuvao sam zbog tog po njemu, al ako napise dobar post zasto bi pljuvao? pa nismo neprijatelji, nema razloga da zapocinjem svadu jer je napisao "lean meso", dajte malo chill.

Pa upravo to, nemam niš protiv njega, samo sam rekao, lean meso, ono napiši krto meso jer dosta ljudi ovdje ne zna što konkretno znači lean u žargonu bb-svijeta.

ljubek kaže...

ja sam onaj koji jesam. naravno da ne znas ko sam,jer ne visim ko ti na forumu od 0-24 i baljazgam gluposti. mogo bi nac nes pametnije od ovog,a ne samo glumit glavnu facu i drzat svoje propovijedi.

Nit glumim išta nit propovjedam, uvijek volim da se priča o topicu, o teretani i tome, a tu i tamo da volim bacti trol volim i zato sam stalno pod kartonima.
ne znam šta imaš protiv mene, ali imaš inbox pa mi se tamo javi., thy.
I već zadnja tri posta pokušavam pokrenuti neki ontopic, priču o trenirranju, napretku ili tako nešto ali  nitko ništa i zato je tema otišla u bananu.
Ne priča se više o treniranju već glupiranje.
Zdenko di si ti, kako tebi ide, kako leđa?
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 13:41 (fila2208).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice