um dali netko ovdje jos trci jos za kondiciju,ja mislim napravit kratku turu od 4km naravno sa zglobnim utezima na nogama,i onim backpackom.Pa cu vidit kako ide
Da. Mislio da je to vazno kolilo i samo vjezbanje. Trcanje gradi "cuku"(srce), i nema vjezbe koja to moze nadomijestit. Ja uvijek bar 2 puta tijedno. Utezi i te nerbuloze ti ne trebaju. Trci pola sata umjerenim tempom i gotovo.
Ja bio nedavno na sistematskom, malo detaljnije, u suncu. I ispalo gadno. Srce mi nevalja. U*ro sam se. Prvo ekg kaze incomplete right bundle branch block. Drugo, puls u mirovanju 45. I tako, dobio nalog za dodatne pretrage srca. Otisao mom doktoru, da mi da uputnicu, a njemu smiješno. Kaže, ej čovječe, imaš atletsko srce. To nije mana, to je orednost. Pa kako, kažu nalazi da je nenormalno. Pa onda doznao da za sportski aktivne ljude ne postoji normativ za srce. Pojma nisam imao. Uglavnom, "krivac" je bicikl, koji trošim nonstop desetljećima. Pa ako još netko bude imao takvih nalaza, Dobro je znati. http://www.fitness.com.hr/zdravlje/um-tijelo/Sportsko-srce.aspx