Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
tpg kaže...

Kupio sam sebi whey protein 2.5kg..da li da sad pređem na defku,nisam siguran necu li puno opasti? trenutno sam na 80kg 175cm.

Da li da pijem dvije mjerice na dan ili jednu? i kad ?

nisam nikad koristio protein samo kreatin pa sam ih mislio zajedno piti..

kak mislis na defku? protein ti treba uvijek, masa, defka.. sluzi za izgradnju misica, na defki je cilj sto vise ocuvati misice, cak i izgraditi, u nekim posebnim slucajevima. tako da. pij koliko ti treba.. 1 , 2 mjerice ti nista nece pomoci ako ti ukupna prehrana nije na mjestu, ako ne zadovoljavas neke okvirne brojeve, omjer makronutrienata, ukupne kalorije... recimo 80 kg imas.. gledaj da unosis barem 150g proteina dnevno.ali to znaci sve skupa. racunas svu hranu sto uneses u sebe tokom dana.. da nebi bilo samo whey :D ...  Ja recimo bubam, od 200g proteina dnevno, unesem barem 150 zivotinskog porijekla. i ostalo sto se nakupi iz sekundarnih izvora, sto nikako nisu "losi" proteini... gledaj da unosis oko 2g/1kg lbm.. 

Sto se opadanja tice, zavisi ... cilj ti je skinut masno tkivo, zar ne?meni nije problem ako salo ide dole i brze nego sto sam mislio, problem je ako se gube i misici, a to ne zelis. zato je najbolje ici lagano dole, s malim deficitom,a ne odmah skocit u deficit s 1000 kcal ili vise, kao sto onaj Jeff Seid prica.. mozes na AASu,  mozes i gradit misice bez problemaa,ali natural no way. Prvo si prvi tjedan nadji gdje ti je odrzavanje . pa onda prema tome ides dalje... 

Hhaha sad bas gledao video od vaseg nixe :D 

koja komedija lik

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 12:21 (exer1234).
12 godina
neaktivan
mar123 kaže...

meni su najjaci likovi koji imaju vrhunski nabildani gornji dio tijela, ono ogromne ruke, prsa itd. a onda ide radit cucanj 110 kg i to ne onaj do poda i jos ga dvojica drze da ne padne, al glavno njemu da za ruke dize bucice od 20 kg svaka.

Takvih ima šakom i kapom svagdje, ovdje likovi toliko sjedaju unazad na čučnju da se to pretvori u goodmorning praktički, a da ne spominjem likove koji ne diraju prsa na benču.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ili moj frend, kojem je cucanj forma nesto kao good morning :D hahaha. samo ledja najignje napred,a cucnje mozda 10 cm :D .. i jos stavi 100kg.. samo gledam kad ce puknut nesto

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Još ima klauna koji za sve nosaju pojas, uvijek gunđaju kako ću se ozljediti dižući 150 kg na mrtvome bez pojasa ili radeći čučanj preko 100 kg jer im je neki lik koji se ozljedio tako govorio.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Još ima klauna koji za sve nosaju pojas, uvijek gunđaju kako ću se ozljediti dižući 150 kg na mrtvome bez pojasa ili radeći čučanj preko 100 kg jer im je neki lik koji se ozljedio tako govorio.

Pa da. sigurno se ozlijedi zato sto nije nosio pojas, a ne zbog lose forme .

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

um dali netko ovdje jos trci jos za kondiciju,ja mislim napravit kratku turu od 4km naravno sa zglobnim utezima na nogama,i onim backpackom.Pa cu vidit kako ide

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 13:03 (Nitro233).
13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Naprimjer ja. Ne nosim za sve. Nosim samo za sve preko 100kga. Vjeruje, ne dao bog, ali kad se jednom opeces nosit ces i ti remen.

13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

um dali netko ovdje jos trci jos za kondiciju,ja mislim napravit kratku turu od 4km naravno sa zglobnim utezima na nogama,i onim backpackom.Pa cu vidit kako ide

Da. Mislio da je to vazno kolilo i samo vjezbanje. Trcanje gradi "cuku"(srce), i nema vjezbe koja to moze nadomijestit. Ja uvijek bar 2 puta tijedno. Utezi i te nerbuloze ti ne trebaju. Trci pola sata umjerenim tempom i gotovo.

12 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
Kramerdida kaže...

Naprimjer ja. Ne nosim za sve. Nosim samo za sve preko 100kga. Vjeruje, ne dao bog, ali kad se jednom opeces nosit ces i ti remen.

Pod sve mislio sam da rade curlove ili lateralna sa pojasom, tj. vježbe na kojim je mala šansa ozljede.

Ja ću vjerovatno početi koristiti pojas kada se odlučim ući u jedan powerlifting meet, no prvo treba nabaviti pošten pošto ovi u teretani su svi neki lijevi. Osim toga ja uvijek forsam tehniku (osim na maksevima, jer budimo iskreni tu u najboljem slučaju će sve biti dobro), prekinem set čim mi trening partner rekne da imam ozbiljni lom u tehnici.

15 godina
Kramerdida kaže...

Hvala ti što sam klaun.

Za sve preko 80kg čučanj, mrtvo preko 120kg stavljam remen i dobro stegnem.

Bolje se osjećam, i paše mi, jesam zato klaun? Jesam po tvome, ali me to ne briga.

ALi hvala na takvom grupiranju i etikietiranju ljudi.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Hvala ti što sam klaun.

Za sve preko 80kg čučanj, mrtvo preko 120kg stavljam remen i dobro stegnem.

Bolje se osjećam, i paše mi, jesam zato klaun? Jesam po tvome, ali me to ne briga.

ALi hvala na takvom grupiranju i etikietiranju ljudi.

Ne, nisi me shvatio, poštujem stavljanje pojasa kada radiš čučanj, benč i mrtvo i još OHP, to je legit metod, ali zaboga nema potrebe stavljati pojas kada recimo radiš pregibe za biceps i triceps ekstenzije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 14:33 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Ne, ne, poštujem stavljanje pojasa kada radiš čučanj, benč i mrtvo i još OHP, to je legit metod, ali zaboga nema potrebe stavljati pojas kada recimo radiš pregibe za biceps i triceps ekstenzije.

ni najveca budala nebi stavljala pojas dok radi pregibe

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
12 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
Kramerdida kaže...

Ne, ne, poštujem stavljanje pojasa kada radiš čučanj, benč i mrtvo i još OHP, to je legit metod, ali zaboga nema potrebe stavljati pojas kada recimo radiš pregibe za biceps i triceps ekstenzije.

Ja sam vidio takve u svojoj teretani i još često uz to varaju, ajde ok je malo varati, nikakav problem, ali u ovih ispada da rade izbačaj sa obrnutim hvatom.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zar se pojas ne stavi oko ruke koje radiš... Ja sam uvijek mislio da imam male ruke pa zato ne mogu dovoljno stegnuti pojas oko bicepsa...

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
12 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Zar se pojas ne stavi oko ruke koje radiš... Ja sam uvijek mislio da imam male ruke pa zato ne mogu dovoljno stegnuti pojas oko bicepsa...

http://pi.b5z.net/i/u/230085/i/Lever_bench_press_belt_powerlifting_weight_lifting_exercise_workout_rrrsr_ezr.jpg

Pričamo o ovakvome pojasu, ne gurtnama ili povezima za zapešća.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma znam, nisam mislio ozbiljno {#}

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
Kramerdida kaže...

pa fila kaze da stavlja

gle,ako se ti osjecas sigurnije, i mislis da ti pomaze, onda nosi... ali i raw bez pojasa ima svoje dobre prednosti,tako da ga je glupo stalno nositi.. ja ga koristim samo kod max tezina,i to samo cucanj i veslanje u pretklonu.jer tada mi zaista treba.. inace ne

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 15:47 (exer1234).
16 godina
Rast mišića i visina

cekaj malo pa sto ce ti pojas kod pregiba? mislim mogucnost da se tu ozljedis je jedan naprema milijarda.

13 godina
Rast mišića i visina

Pa da , kad ti iskoci disk nije to nista ;) 

@Fila samo ti to nosi :) 

16 godina
Rucipe kaže...

znas li ikoga kome je iskocio disk kod biceps pregiba?

13 godina
mar123 kaže...
Rucipe kaže...

Nisam govorio za biceps pregib to je idiotarija, govorim  za dead lift-ove preko 100 kg :) 

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

mozda je iskocio disk nekim bajama koji rade pregib ledjima a ne bicepsom :D

15 godina
Rast mišića i visina

Naručen my protein whey bez okusa,5kg 130KM ili 500KN ;)

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
Rast mišića i visina

Lol sad ispada da radim i podlaktice sa pojasom.

Ovaj exer je strašan.

Nosim remen na čučnju, veslanju i mrtvom.

Ostalo ti ne treba, eventualno military press stojeći, ali opet ni tu ne treba.

UGl. druga stvar je šetanje sa remenom cijeli trening, a jedno je nositi remen pri dizanju velikih kilaža na nekim vježbama.

15 godina
Rast mišića i visina

Pojas stavljam samo kad radim čučanj,kad radim zgibove i propadanja jer za njega kačim teg..inače mi smeta pa ga izbjegavam.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Lol sad ispada da radim i podlaktice sa pojasom.

Ovaj exer je strašan.

Nosim remen na čučnju, veslanju i mrtvom.

Ostalo ti ne treba, eventualno military press stojeći, ali opet ni tu ne treba.

UGl. druga stvar je šetanje sa remenom cijeli trening, a jedno je nositi remen pri dizanju velikih kilaža na nekim vježbama.

cek. sta ti pricas? kramerdida je pricao za cijelo vrijeme, nepotrebno koristenje pojasa...a kod vecih tezina naravno da ces nosit.. sad ti isto to kazes....A kad je on to rekao onda si ga popljuvao... Kao sto rekoh,remen ima svoju svrhu,ali isto tako, i ne koristenje istoga ima svoje prednosti. ne treba se previse oslanjat na njega. Naravno ako radis 1-3 ponavljanja da ces ga koristiti..ili ako vec osjetis da ti slabi core.ali inace nema potrebe. meni samo smeta osobno. ne volim ga nosit,ali nekad je bas potreban

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 21:34 (exer1234).
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

cek. sta ti pricas? kramerdida je pricao za cijelo vrijeme, nepotrebno koristenje pojasa...a kod vecih tezina naravno da ces nosit.. sad ti isto to kazes....A kad je on to rekao onda si ga popljuvao... Kao sto rekoh,remen ima svoju svrhu,ali isto tako, i ne koristenje istoga ima svoje prednosti. ne treba se previse oslanjat na njega. Naravno ako radis 1-3 ponavljanja da ces ga koristiti..ili ako vec osjetis da ti slabi core.ali inace nema potrebe. meni samo smeta osobno. ne volim ga nosit,ali nekad je bas potreban

pojas je pozeljno nositi pri vecim tezinama jer pruza stabilnost i potporu.zasto ga ne nositi i riskirati ozljedu ledja?pojas je lako stavit i skinit tako da ne vidim razlog da se ne nosi.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pa o cemu mi pricamo? Vece tezine nisu one s kojima mozes uraditi 10 i vise ponavljanja, pa makar tu bilo i 150kg na sipci... Ja pod vecim tezinama smatram tezine s kojima mogu uraditi max do 6ponavljanja, i tu osjecam da mi treba pojas, ali vecinom samo kod cucnja i veslanja

Uostalom, zasto cijelu stranicu pisemo o tome? ko da je bitno. svatko radi kako zeli

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 15:46 (exer1234).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

slazem se sa exerom. Evo  danas i ja radio bench 65kg 6 ponavljanja.Dosta me ljudi kaze zasto ne stavim jos npr 75kg pa napravis 2 ponavljanja meni je to nekako bzvz , cim nemogu napraviti 5 ili vise  ponavljanja ni ne zelim povecavati kilazu na bilo cemu..

btw:  jeli za prsa dobro  bench , kosi bencu , na klupici sa bucicama i propadanja. Mislio sam ubaciti jos jednu vjezbu onako na kraju kao sklekovi ili tako nesto ? ili je ove 4 vjezbe dosta?

eune : Flaeryy
15 godina
exer1234 kaže...

Citiram didu:

Kramerdida kaže...

Našao sam se prozvanim jer ja nosim za 150kg remen, nosim za 100kg čučnja remen itd. Osjećam se stabilnije i bolje mi je na teškim vježbama.

Druga stvar je šetat se u remenu cijeli trening, to jesu klauni.

Eto to sam samo želio reć, nigdje nisam didu vrijeđao, samo sam rekao da sam se ja malo uvrijedio njegovim etiketrianjem tih klauna sa pojasima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice