Kupio sam sebi whey protein 2.5kg..da li da sad pređem na defku,nisam siguran necu li puno opasti? trenutno sam na 80kg 175cm.
Da li da pijem dvije mjerice na dan ili jednu? i kad ?
nisam nikad koristio protein samo kreatin pa sam ih mislio zajedno piti..
kak mislis na defku? protein ti treba uvijek, masa, defka.. sluzi za izgradnju misica, na defki je cilj sto vise ocuvati misice, cak i izgraditi, u nekim posebnim slucajevima. tako da. pij koliko ti treba.. 1 , 2 mjerice ti nista nece pomoci ako ti ukupna prehrana nije na mjestu, ako ne zadovoljavas neke okvirne brojeve, omjer makronutrienata, ukupne kalorije... recimo 80 kg imas.. gledaj da unosis barem 150g proteina dnevno.ali to znaci sve skupa. racunas svu hranu sto uneses u sebe tokom dana.. da nebi bilo samo whey :D ... Ja recimo bubam, od 200g proteina dnevno, unesem barem 150 zivotinskog porijekla. i ostalo sto se nakupi iz sekundarnih izvora, sto nikako nisu "losi" proteini... gledaj da unosis oko 2g/1kg lbm..
Sto se opadanja tice, zavisi ... cilj ti je skinut masno tkivo, zar ne?meni nije problem ako salo ide dole i brze nego sto sam mislio, problem je ako se gube i misici, a to ne zelis. zato je najbolje ici lagano dole, s malim deficitom,a ne odmah skocit u deficit s 1000 kcal ili vise, kao sto onaj Jeff Seid prica.. mozes na AASu, mozes i gradit misice bez problemaa,ali natural no way. Prvo si prvi tjedan nadji gdje ti je odrzavanje . pa onda prema tome ides dalje...
Hhaha sad bas gledao video od vaseg nixe :D
koja komedija lik