Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.611
|
čitano: 7.464.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
BeLLicus kaže...

Nije loš whey za 16e/kg fino se topi i nije presladak stigao danas. Totalno isplativo za tu cijenu. Za ovaj tjedan gotov sa treningom.

Te ja stalno uzimam, sada sam uzeo bas sve okuse da probam, skoro 17€ kg ako uzmes pack od 4 komada, malina i bijela cokolada malo cudno mirisi, ali kada otvoris vrecicu fino mirisi na trenutak, za sada ok okus, uzmem mjericu u salicu pa pomjesam s malo vode i pojedem tako ili pomjesam mjericu sa 250grama skyra, jedino me ljuti sto je puna mjerica jedno 40-ish grama pa moras malo odsipat na 3/4 da bude 30 grama  

https://shopbuilder.hr/koncentrati-proteina-sirutke-whey/builder-100-whey-4x1-kg-4-kg-p16153

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 20:26 (Mr.Natural).
13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

sad je na instagramu trend da treba raditi samo 1-2 serije po misicnoj skupini po treningu, i samo 4-8 ponavljanja

14 godina
Mr.Natural kaže...
BeLLicus kaže...

Nije loš whey za 16e/kg fino se topi i nije presladak stigao danas. Totalno isplativo za tu cijenu. Za ovaj tjedan gotov sa treningom.

Te ja stalno uzimam, sada sam uzeo bas sve okuse da probam, skoro 17€ kg ako uzmes pack od 4 komada, malina i bijela cokolada malo cudno mirisi, ali kada otvoris vrecicu fino mirisi na trenutak, za sada ok okus, uzmem mjericu u salicu pa pomjesam s malo vode i pojedem tako ili pomjesam mjericu sa 250grama skyra, jedino me ljuti sto je puna mjerica jedno 40-ish grama pa moras malo odsipat na 3/4 da bude 30 grama  

https://shopbuilder.hr/koncentrati-proteina-sirutke-whey/builder-100-whey-4x1-kg-4-kg-p16153

ja sam sad uzeo za probu kad je bila free dostava i odmah u noci grcevi, proljev...cijeli dan sve ok, opet sam popio poslije treninga i opet isto..

a citam i na njihovoj stranici među recenzijama slicna iskustva..tako da pripazite

uzeo sam okus cokolade i meni je onako jako umjetan aftertaste..

nije nitko imao ovakve probleme ? bila mi je vrecica malo probusena pa tko zna koliko je to tako stajalo..iako to nebi smio biti problem po meni..

13 godina

Ekipa jel se vježba što ili se samo whey kupuje? 

Moram priznati da ništa nisam napredovao ove zime, 2-3kg gore u odnosu na ljeto, ali ne bih rekao ni grama novih mišića, snaga stagnira. BW 75-76kg kako koje jutro, BP 110x3, 100x6 (all time best na tom bw bi bio 110x5 i 100x8), overhead press 65x3, 70x1 (all time best 75x1, 70x3 na tom bw-u),weighted chin ups 25x6, 35x4 (vs all time best 40x5), wieghted dips 40x6 (all time best 50x8). Tako da sam u biti malo i nazadovao što se tiče najboljih brojki moje karijere. 

Jako je teško održavati taj natural peak, a valjda sad s godinama najbolje čemu se mogu nadati je održavanje stečenog. A možda ću morati malo više slušati Petrove savjete. 

Prehrana jako dobra po mojem mišljenju, svaki dan i dalje 150-200g proteina, sve iz hrane, whey koristim jednom mjesečno (protein bars jedino povremeno). Doduše životni stress je bio all-time high u zadnjih godinu-dvije pa moguće da me i to malo pokosilo. Izgled je ok, ne bih rekao da sam puno izgubio. Izgledam si nešto bolje uživo nego na slikama. Sve u svemu dobro je, ne dam se i guram dalje  

Oh i btw, bio prije 2 tjedna na kupanju u ledenoj dravi na -2, ujutro u pola 8, direkt poslije buđenja i kave. Odličan osjećaj i preporučam svima da probaju tako nešto. 
Jako težak izazov s obzirom da je direkt iz kreveta, a osjećaj hladnoće show... Jedva sam obuo cipele poslije kupanja jer nisam ni stopala ni prste na rukama osjećao... Ali odlično iskustvo 

https://www.youtube.com/shorts/gkA1csBcUIY

Pozdrav svima i samo jako 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2025 14:13 (Cordas).
10 godina

Nemam nikakvih problema, mada ne znam koliko sam relevantan mogu piti i mlijeko i sve bez ikakvih problema sa zelucem. Nije presladak protein sto je najbitnije. Za te pare odlicno.

9 godina

ja sam sad uzeo za probu kad je bila free dostava i odmah u noci grcevi, proljev...cijeli dan sve ok, opet sam popio poslije treninga i opet isto..

a citam i na njihovoj stranici među recenzijama slicna iskustva..tako da pripazite

nije nitko imao ovakve probleme ? bila mi je vrecica malo probusena pa tko zna koliko je to tako stajalo..iako to nebi smio biti problem po meni..

uzimamo 2 godine vec brat i ja, nikad problema, mozda ti jednostavno ne pasu ti proteini za organizam 

10 godina
Mr.Natural kaže...

uzimamo 2 godine vec brat i ja, nikad problema, mozda ti jednostavno ne pasu ti proteini za organizam 

Pa jednostavno mu smeta laktoza jer je ovo koncentrat i to je to...nece mu proteini smetat,da mu protein smeta primjetio bi to davno jer ga je sigurno unio u sebe i proje ovog.

Ja sam ovo kupovao ok je ,ali prdljavina i nadutost kao i kod svakog koncetrata...od kad kupujem izolat druga prica,mogu popit u danu 200gr necu imat nikakav problem.

Origin_Steam: hrka11
10 godina

Svaka cast tko moze 200g proteina dnevno unjeti iz prehrane. Meni je whey nezaobilazni dio dorucka vec 2 god. 100g zobenih, 30g wheya 300ml masnog mlijeka, pokoje voce. Kreatin. Svako jutro startam sa 50g proteina. 

Šampionski doručak Šampionski doručak
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2025 9:18 (BeLLicus).
10 godina
BeLLicus kaže...

Svaka cast tko moze 200g proteina dnevno unjeti iz prehrane. Meni je whey nezaobilazni dio dorucka vec 2 god. 100g zobenih, 30g wheya 300ml masnog mlijeka, pokoje voce. Kreatin. Svako jutro startam sa 50g proteina. 

To sam uspio  bez problema jedino kad nisam imao nikakvih obaveza i bio na godisnjem inace nema sanse da cu svako malo mislit sta jest.3 obroka su mi max jedino ako dorckujem onda budu i 4.

14 godina
hrka11 kaže...

Pa jednostavno mu smeta laktoza jer je ovo koncentrat i to je to...nece mu proteini smetat,da mu protein smeta primjetio bi to davno jer ga je sigurno unio u sebe i proje ovog.

Ja sam ovo kupovao ok je ,ali prdljavina i nadutost kao i kod svakog koncetrata...od kad kupujem izolat druga prica,mogu popit u danu 200gr necu imat nikakav problem.

pijem normalno mlijeko i sve vec 100 godina, proteine isto tako, iskljucivo koncentrate, nikad problema..

da nisam vidio na njihovoj stranici isto takva iskustva nebi nista rekao..ali ocito neki problem kod njih postoji..mozda u određenim batchevima..

3 godine
hrka11 kaže...
BeLLicus kaže...

To sam uspio  bez problema jedino kad nisam imao nikakvih obaveza i bio na godisnjem inace nema sanse da cu svako malo mislit sta jest.3 obroka su mi max jedino ako dorckujem onda budu i 4.

hajde nek mi netko pojasni sto se tocno dogodi kad se zaposlite ili dobijete dijete da uopce ne mozete/ne zelite/nemate volje/ ne stignete paziti na prehranu. jer sam i ja radio cijele dane i uvijek nalazio nacin za sprovesti prehranu.

sto me sprijecava da:

-ujutro za 3min unesem 50g wheya i 100g kikiriki maslaca

-na posao u torbi/u autu ponesem zbregov 50g ili 200g prsuta i 2-3 kajzerice, ili kupim slicno na poslu

-kad se vratim s posla spremim komad mesa i 100g rize, ili mi zena spremi, ili opet moze nesto suhomesnato sto ne zahtijeva spremanje

-prije spavanja 5 jaja s kruhom ili zbregov 50g

=200g proteina i nutritivna baza 2000kcal pokrivena, onda jos jesti dodatno stogod po zelji ili se zaustavljati vanjskog jedenja ovisno o zelji masa/defka odnosno suficit/deficit. minimalno misaonih procesa i vremena spremanja.

7 godina
Petar hw kaže...

jer sam i ja radio cijele dane i uvijek nalazio nacin za sprovesti prehranu.

Ali ne možemo se mi mjeriti s tobom

9 godina
Petar hw kaže...
hrka11 kaže...
BeLLicus kaže...

hajde nek mi netko pojasni sto se tocno dogodi kad se zaposlite ili dobijete dijete da uopce ne mozete/ne zelite/nemate volje/ ne stignete paziti na prehranu. jer sam i ja radio cijele dane i uvijek nalazio nacin za sprovesti prehranu.

sto me sprijecava da:

-na posao u torbi/u autu ponesem zbregov 50g ili 200g prsuta i 2-3 kajzerice, ili kupim slicno na poslu

-kad se vratim s posla spremim komad mesa i 100g rize, ili mi zena spremi, ili opet moze nesto suhomesnato sto ne zahtijeva spremanje

=200g proteina i nutritivna baza 2000kcal pokrivena, onda jos jesti dodatno stogod po zelji ili se zaustavljati vanjskog jedenja ovisno o zelji masa/defka odnosno suficit/deficit. minimalno misaonih procesa i vremena spremanja.

probaj imati zenu-posao-dijete pa ces vidjeti

nemas tu bas vremena za sebe, ujutro spremis dijete za skolu/vrtic, napravis mu dorucak i vozis ga.
Popodne kupis dijete iz vrtica/skole radis mu rucak, provodis vrijeme za sa njim, igras se.

dok su mali nemas vremena za sebe

10 godina

Ja stignem. Referirao sam se na cordasa koji je rekao da unosi 150 do 200g dnevno proteina bez wheya. Na to sam rekao svaka cast. Paziti na prehranu i unjeti 200g proteina nije lako to je ogromna kolicina mesa vise od pola kile + ostalo. Nema bas puno cistog izvora proteina sve je tu oko 25 30g na 100g proizvoda osim wheya. Ja bez problema unesem 200g ali uz whey. Ali ja radim od kuce. Djeca mi ne idu u vrtic itd. Tko radi 8h i vozi se jos 2h dnevno uz zenu djecu i da se malo zabavi na kompu to je show od zivota.

10 godina
Petar hw kaže...

Kada imaš djecu i posao, prioriteti se drastično mijenjaju. Iako sam prije uvijek nalazio način da se posvetim prehrani i treninzima, sada, s obzirom na obiteljske obaveze i posao, jednostavno nemam toliko energije ili volje za to. Svaki dan je posvećen obitelji i poslu, a kad dođem kući, želim se opustiti i provesti vrijeme s djecom. Ako dijete ima ozbiljnih zdravstvenih problema, to dodatno stavlja brigu o sebi, poput teretane i planiranja obroka, u drugi plan.

Ne bih rekao da sam potpuno zanemario brigu o sebi, ali svakako sam popustio u odnosu na prije. Trenutno mi je jednostavno lakše ne razmišljati o tome. Imao sam periode kad sam radio po dva posla i išao na trening jer mi je jedino u glavi bilo kako ću doći kući, pojesti,klepšit zenu i opustiti se na pc-u s ekipom.

Realno, mogao bih otići na trening oko 9-10, ali jednostavno se zavalim, odmorim uz PS i tako zaspem. Treniram sad 2-4 puta tjedno, ali ne pristupam tome s istom ozbiljnošću kao prije, a prehranu ni ne pazim. Što se tiče nošenja hrane na posao, to mi je trenutno bezveze jer imam izbor od 2-3 jela u restoranu, a da tražim od žene da mi priprema obroke kod kuće, jednostavno mi se čini nepotrebno.Bar je kod mene tako,a sad svak ima svoje.

14 godina
Petar hw kaže...
hrka11 kaže...

želim ti sve zdravlje i sreću da to doživiš pa se vrati na forum, citiraj ovu poruku i reci: e dečki tek sad kužim, i nitko te neće trolat već ćemo ti pođeljet dobrodošlicu u dad boda i jakih tata.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
9 godina

Gainz

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 0:05 (Mr.Natural).
13 godina
Petar hw kaže...
hrka11 kaže...
BeLLicus kaže...

sto me sprijecava da:

100g kikiriki maslaca koji ima 590 kalorija, u dijeti od 2000 kalorija? :o

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:20 (exer1234).
10 godina

Volim kad je bulk faza pa preko vikenda se napucaš 10tak filovanih paprika od finog junećeg mesa, onda za desert namažeš 7 8 palačinki sa linoladom, pojedeš 6 obroka ne ideš u gym napuniš se, pa dođeš u ponedjeljak i odradiš trening sa takvom lakoćom, masa je mama bila i bit će.

16 godina

Ne znam, ja sam to svojedobno odrađivao sa dobrim društvom, pola kg mesa sa roštilja, lepinjom zapečenem i lukom, sve zaliveno politrom rakije i dobrih 7-8 pivi, doping samo takav, u ponedjeljak pariš ko lokomotiva a znoj izbija sa čela i majca je mokra da curi iz nje po podu, svi se čude u kakvoj si jebenoj formi, nema slikanja i snimanja videa jer znaš da si laf....sve sam zadržao, gym izbacio, no u treningu sam i dalje

10 mjeseci
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice