Savjeti o nadogradnji računala izdvojena tema

poruka: 24.623
|
čitano: 4.120.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Savjeti o nadogradnji računala

Treba ti aktivni adapter

13 godina
neaktivan
Savjeti o nadogradnji računala

Pozdrav svima! Moj sustav se sastoji od:

ASRock Z97 Extreme6

Intel® Core™ i5-4670K Processor

HyperX Beast 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)

Povečao bih količinu memorije. Kupio bih KINGSTON 16 GB (2x8 GB) DDR3, 2400 MHz, DIMM, HyperX Savage, CL11, XMP

Pošto matična ploča podržava do 32 gb memorije i ima 4 utora zanima me da li ova dva kompleta memorije mogu raditi zajedno tj.da li ima smisla novu memoriju priključit u dual channel slotove a staru postavit u preostala dva utora. Da li će to funkcionirati ili uz novi komplet memorije stari postaje višak? Te koji je najbolji poredak za postavit memorijske pločice, zašto dual channel?

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
vekoja kaže...

Pozdrav svima! Moj sustav se sastoji od:

Povečao bih količinu memorije. Kupio bih KINGSTON 16 GB (2x8 GB) DDR3, 2400 MHz, DIMM, HyperX Savage, CL11, XMP

Pošto matična ploča podržava do 32 gb memorije i ima 4 utora zanima me da li ova dva kompleta memorije mogu raditi zajedno tj.da li ima smisla novu memoriju priključit u dual channel slotove a staru postavit u preostala dva utora. Da li će to funkcionirati ili uz novi komplet memorije stari postaje višak? Te koji je najbolji poredak za postavit memorijske pločice, zašto dual channel?

brzine zato je dual chanal   odnosno propusnost (ne MHZ ... ovih 2400mhz je marketisnki trik i laz ... ako te zanima objasnit cu na dnu)

ako stavis oba kit-a memorija ce ti raditi na brzinu najsporijeg ... u tvom slucaju cak i taj 2400 kit ce raditi na 1600

dual chanal zavisi od ploce ... pogledaj manual ... u najvecem broju slucajeva za dobit dual chanal su utori A i C odnsono B i D a rijetko moze bit i drukcije

sada pravilne oznake memorije i sta sta znaci a za primjer cu uzet HyperX Beast 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) posto je pravilno napisano

1. bus clock frequencija koja je u ovom  slucaju 800mhz

2. modulski standard koji je u ovom slucaju dd3 1600 odnosno znaci 1600 megabita po sekundi po IO pinu .... isto se zna oznacavat kao MT/s  (upravo tako nema nikakve veze sa Mhz-ima)

3. bus bandwidth sto je u ovom slucaju PC3 12800 odnsono sto znaci  da ima 12 800 megabyta po sekundi po bus-u (kanalu)  i to je nabitniji dio

2400mhz je marketisnki trik a neki vole oznacavat tako bas radi dual chanala (2x 1200mhz) iako je to stvar koje se ne dupla u dual chanal modu

naprimjer ja imam ddr4 3000 od corsaira ... moja brzina memorije je zapravo 1500 mhz  http://prntscr.com/fzel0m

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2017 2:43 (Giopriest).
16 godina

Krivo si ti to sve pohvatao,tvoja memorija radi na toliko koliko i pise. dual channel mode ima brzu komunikaciju sa memorijskim kontolerom i cpu, ako su 4 modula razlicite brzine radit ce u single channel modu ako rucno ne podesis frekvencije i dual channel mode. Inace dual channel mode vs single channel mode ne donosi prevelike razlike, jedino gdje se vidi razlika je apu i sa slabijim proc. 

Edit: Napisat cu detaljno ovih dana razlike izmedu dual, tripple, quad channel moda dok nadjem vremena jer koliko mi se cini nema nigdje na forumu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2017 10:37 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Ljudi, dal se osjeti razlika u brzini samsung 850 evo ssd (500gb) i samsung evo 960 (250gb) m2?

Konfa je iz siga, gledam nekaj da bi se prebacio na Z270 i i5 7600, pa sam miran lagano 5-6god.

Znači morao bih uzet, matičnu, proc i memoriju, e sad sam razmišljao i o ovom m2 malom čudu, kolko je brži spram običnog ssd sata diska..

Čitao recenzije, neki vele da je razlika vidljiva neki vele da i nije nekaj ekstra..

Radi se o Samsung 960 evo 250gb m2..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jedino gdje ces vidjeti razliku je u benchmarku, nigde drugdje, bolje uzmi veci sata ssd za istu lovu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...

Ljudi, dal se osjeti razlika u brzini samsung 850 evo ssd (500gb) i samsung evo 960 (250gb) m2?

Konfa je iz siga, gledam nekaj da bi se prebacio na Z270 i i5 7600, pa sam miran lagano 5-6god.

Znači morao bih uzet, matičnu, proc i memoriju, e sad sam razmišljao i o ovom m2 malom čudu, kolko je brži spram običnog ssd sata diska..

Čitao recenzije, neki vele da je razlika vidljiva neki vele da i nije nekaj ekstra..

Radi se o Samsung 960 evo 250gb m2..

Za novce koje bi dao na 960 Evo 250GB idu SSD-ovi od ~500GB

13 godina
ibme74 kaže...

idu SSD-ovi od ~500GB

I niti jedan baš nešto kvalitetan i brz kao npr. Samsung 850 Evo.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
11 godina

U normalnom radu nista vazno paznje a opet duplo vise prostora... Jedini minus 3 god gare naspram 850 evo koji ima 5 god

14 godina
Specifikacije kompa su pod moj pc, uzet ću još 8 gb Rama trebam prijedlog za grafičku karticu te pitanje bi li procesor mogao pokretat novije igrice

Who bolan cares
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

GTX 1050Ti, max. RX 470/570.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bok ljudi!

Ovo sam nabavio 2013.:

MSI B75A-G41, Socket : 1155, Intel® B75, 4xDDR3 1066/1333/1600
Intel Core i5-3470 3.2GHz (Max Turbo FQ 3.6 GHz), 6MB
DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz,Vengeance
HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5"
OCZ SSD Vertex 4 128GB, Indilinx Everest 2, 2.5" SATA III
Sapphire Radeon R9 270X 2GB
Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
ASUS DRW-24B5ST/B+W/G/AS SATA, SATA, DVD-R 22x, DVD-RW 6x,
Thermaltake Commander MS-III sa USB 3.0 Midi tower

Igram CSGO pretežito, ali znam zalutat na zahtjevnije naslove tu i tamo pa vidim da nije baš FPS na razini koju bi htio, pa čisto da vas pitam što mislite jel' se da nadograđivat ovdje nešto sad ili da pričekam još koju godinu i kompletno novu konfu?

LP

0 0 hvala 0
10 godina

Realno ok je konfiguracija, ali ako želiš bolji fps mozes ubaciti RX 470/570 ili GTX 1060 6gb (ali i to sacekaj da malo padnu cijene). Ako imaš još love za upgrade, ubaciti i7 3770 (ali samo ako nađeš jedan po dobroj cijeni, jer jos uvijek drze cijenu). Ovo sve ostalo je ok

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 13:54 (D3lBoy).
14 godina

Imam jedno pitanje, ispričavam se ako je malo off-topic, pratim ovu temu neko vrijeme i nadam se da ce netko moci pomoc

Znači, odlučio sam dodati drugi monitor na računalo čisto za društvene mreže i slično dok igram, al kako mi XFX rx480 ima samo DVI i HDMI priključak, a ja imam monitor s VGA priključkom naručio sam si VGA-to-DVI converter.

Danas je došao, spojio sam, ali nema slike na drugom monitoru.. Mislio sam da nije do convertera, ali kad prebacim u postavkama da se slika duplicira na glavnom monitoru mi smanji rezoluciju na onu kakva je na drugom monitoru, znači postoji komunikacija između računala i drugog monitora, ali slike nema. Drugi monitor garantirano radi jer je do prije sat vremena bio spojen na drugi PC.. Internet i googlanje mi nije dalo odgovor, cak niti na AMD forumu sličan problem nema rješenja, pa ako netko ima ikakvu ideju što bi moglo biti?

I još jednom isprike ako je .

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 16:34 (ficosime).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Drugi monitor ti ne podrzava rezoluciju prvog!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
ficosime kaže...

Imam jedno pitanje, ispričavam se ako je malo off-topic, pratim ovu temu neko vrijeme i nadam se da ce netko moci pomoc
Znači, odlučio sam dodati drugi monitor na računalo čisto za društvene mreže i slično dok igram, al kako mi XFX rx480 ima samo DVI i HDMI priključak, a ja imam monitor s VGA priključkom naručio sam si VGA-to-DVI converter.

Danas je došao, spojio sam, ali nema slike na drugom monitoru.. Mislio sam da nije do convertera, ali kad prebacim u postavkama da se slika duplicira na glavnom monitoru mi smanji rezoluciju na onu kakva je na drugom monitoru, znači postoji komunikacija između računala i drugog monitora, ali slike nema. Drugi monitor garantirano radi jer je do prije sat vremena bio spojen na drugi PC.. Internet i googlanje mi nije dalo odgovor, cak niti na AMD forumu sličan problem nema rješenja, pa ako netko ima ikakvu ideju što bi moglo biti?

I još jednom isprike ako je .

Nove generacije grafa više nemaju analogni (VGA) izlaz. Trebaš pretvoriti signal s aktivnim konverterom, a ne običnim adapterom.

To imaš?

Ako nemaš, onda moraš to nabaviti, malo su skuplji.

Ako je, postoji mogućnost da ne radi, bilo je jako puno lažnjaka.

Da se uvjeriš da nije kriv prvi monitor kako veli Stjepanj, probaj samo s ovim VGA monitorom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
neaktivan

Pozdrav znaci zelim nadograditi pc.Zelim promjeniti maticnu i procesor trenutno imam amd procesor a4 6300 zelim se pribaciti na intel procesore
Graficka je r7 250,uglavnom za 1300 kn mora biti iz zadra links to mi je za igranje samo pc.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

nemaš u linksu ništa za te novce (čitaj nemaju G4560, za sve ostalo je 1.300kn premalo jer sam najjeftiniji CPU dode toliko). Također morat češ mjenjati i RAM na DDR4 tako da ti je 1.300kn stvarno malo... jedino da ideš na nešto rabljeno tipa i5 4460 + H81 ploča i da zadrzis ram koji sada imas

12 godina
buraas kaže...

Bok ljudi!

Ovo sam nabavio 2013.:

MSI B75A-G41, Socket : 1155, Intel® B75, 4xDDR3 1066/1333/1600
Intel Core i5-3470 3.2GHz (Max Turbo FQ 3.6 GHz), 6MB
DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz,Vengeance
HDD WD 1TB, Caviar Blue 10EZEX, 1000 GB, SATA3,64 MB, 3,5"
OCZ SSD Vertex 4 128GB, Indilinx Everest 2, 2.5" SATA III
Sapphire Radeon R9 270X 2GB
Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology
ASUS DRW-24B5ST/B+W/G/AS SATA, SATA, DVD-R 22x, DVD-RW 6x,
Thermaltake Commander MS-III sa USB 3.0 Midi tower

Igram CSGO pretežito, ali znam zalutat na zahtjevnije naslove tu i tamo pa vidim da nije baš FPS na razini koju bi htio, pa čisto da vas pitam što mislite jel' se da nadograđivat ovdje nešto sad ili da pričekam još koju godinu i kompletno novu konfu?

LP

Slobodno jacu grafu stavi tipa 480/1060 i rokaj

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan

pozdrav raja, imam neke stare komponente u racunaru, sada bi htio nadograditi racunar, s novim komponentama bi to u konacnici izgledalo ovako, pa zelim da cujem vase misljenje da li valja ovako:

0 0 hvala 0
11 godina

Napiši tično šta imaš, koliko para imaš, kako plaćaš i gdje kupuješ.

8 godina
neaktivan
Trenutno imam:

Procesor: i5 4440 3.1 GHz
Grafička: gtx 750 2GB DDR5
Matična: Asus h81m-E
RAM: 8gb
Napajanje: ms real power 460w
Kućište: sonex spire 6010
Monitor: Asus 21 inča VGA

E sada bi uzeo novu grafičku gtx 1060 3GB windforce
Novo napajanje Hyper 500w
Novo kućište ms titan PRO
I novi monitor kao sto sam gore naveo Samsung 23,5 inča ima HDMI izlaz
11 godina
Nedac10 kaže...
Trenutno imam:

Procesor: i5 4440 3.1 GHz
Grafička: gtx 750 2GB DDR5
Matična: Asus h81m-E
RAM: 8gb
Napajanje: ms real power 460w
Kućište: sonex spire 6010
Monitor: Asus 21 inča VGA

Ok, i tvoje pitanje je?

13 godina
ibme74 kaže...

Ok, i tvoje pitanje je?

Da li je to u redu?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
8 godina
neaktivan
Moje pitanje je da li se sve komponente poklapaju da li su kompaktibilne, i da li mogu vrtjeti novije igre na ovoj grafici, hvala.
11 godina

Da sve ce sljakati, samo napisi tocan model monitora da vidimo da nisi piknuo neki TN

8 godina
protjeran

Cim je 21 inch i pise VGA odma znas da je obican TN-ac star oko 4 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Lucidius kaže...

Taj 21" sa vga vec ima a ovaj gore namjerava kupit zato ga i pitam

13 godina
ibme74 kaže...
Lucidius kaže...

Taj 21" sa vga vec ima a ovaj gore namjerava kupit zato ga i pitam

To su klasicni bug uleti procita se samo zadnji post...

everyday i'm shuffling...
13 godina
black2 kaže...

Pozdrav znaci zelim nadograditi pc.Zelim promjeniti maticnu i procesor trenutno imam amd procesor a4 6300 zelim se pribaciti na intel procesore
Graficka je r7 250,uglavnom za 1300 kn mora biti iz zadra links to mi je za igranje samo pc.Hvala

Ja sam ti iz zd, u praksi Links ti je jedan od najskupljih ducana, jedino sto sam tamo kupio je bio RAM i ssd na akciji.

Inace pc ti je preslab za ikakav  intezivni gaming, radije ps4 kupi ako ti aluzi samo za gamong, sad ti je 1700kn u Linksa do kraja tjedna mislim.

everyday i'm shuffling...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice