Stovana gospodo imam namjeru sloziti novu konfiguraciju, pa bih molio savjete u pogledu dolje navedene konfiguracije koju namjeravam uzeti u vemilu (nisam iz Zagreba tako da nemam veliki izbor, jos imam hgspot, links i mozda jos pokoju firmu). Nekako vemil ima po katalogu najveci izbor meni interesantnih komponenti. Nisam igrac osim GTR2, ali djeca postaju veca, pa ce se oni mozda igrati na ovome novome stroju iako ce imati stari na raspolaganju.
Ne interesiraju me state of the art komponente nego vise dobar odnos ulozeno dobiveno.
Procesor - Intel E8400
Maticna - Gigabyte P35 - D itd - vazno mi je da ima FW i esata izmedu ostaloga, raid nije vazan, ima dosta varijanti, neku 600-1000 kn
Memorija - 2x2 Gb 800 ili 1066 Mhz nije neki izbor
Grafika - Gigabyte 9600 GT, znam da je mozda bolje 8800GT, ali hoce li moci uci u izabrano kuciste, a da ne micem kavez sa diskovima
HDD - Seagate 750 GB sa 32 MB cachea to bi trebao biti disk 11 generacije iako nisu naveli
DVD - Pioneer, SATA, 20x - nije mi drago sto je garancija samo godinu, ali posto je LG mislim sonijev engine, a sonija ne mogu vidit u stampu (bojkotiram) onda otpada
Kuciste - Thermaltake soprano DX - ne zelim puni tower jer mi ne treba, a i ovaj me gnjavi jer su mu usb itd na gornjoj strani pa mi ne moze stati u stol jer je ispod ups, ali dobro
Napajanje - Corsair HX620 - nema ga u vemilu pa cu ga naruciti mozda preko adm-a - znam da je previse za ovu konfiguraciju, ali je tih i stabilan a to me interesira
Hladnjak - Zelman 9700
UPS APC smart ups 1000
LCD 24" - to kasnije jer me 21" CRT dobro sluzi samo vuce 170W struje, pa mi rastura 620va ups kada se jos upali graficka
E sada dubioze - uvijek sam imao asusove ploce, evo na najstarijem kompu je iz 99 i jos uvijek radi bez problema.
Ovdje sam dobro pogledao ostale postove i vidim da se ova gore navedena maticna (gigabyte) stalno preporuca, pa ajde neka i to vidim...
Kuciste sam mislio antec P182, ali nema esata (sa prednje strane) i nema ga u vemila...
Pioneerovu przilicu vec imam (neki stariji model) i nemam problema sa njom.
Memorija vidim da nema neki izbor u keksima od 2GB sad je jedino pitanje 800 ili 1066 MHz - mislim da to ionako nije vazno u normalnom zivotu osim za benchmarkove - spori diskovi su puno veci problem,
mislio sam hitchija, ali izgleda da se kvari vise od seagatea, a uostalom u notebooku je otisao tako da ne ne...
Sto se tice memorije vidim na nekim postovima da corsair balistix nije bas kompatibilan sa gigabytom ili se varam...
Vidim na netu da je prije par dana intel spustio cijene cetverojezgrenih procesora za duplo, ali kod nas su jos stare cijene, ali mislim da mi to ipak ne treba.
E da nisam bas specificirao zasto mi treba komp, pa u biti za nista profesionalno, ali eto da ne ostari za godinu dana, pa ako se pojavi koja interesantna igra (vozacka) da moze normalno raditi. Crysis me ne interesira nimalo.
Ako sam slucajno sto stavio sto je nekompatibilno ili mozda nije izbalansirano kako bi trebalo molio bih savjet znalaca
Hvala