Dugačak. Dužina je u pitanju. Samsung je također vrlo tih. Dakle, 2x 2Tb Green u RAID-u, nije loše.
Kvaka je u tome što XFX posjeduje SiSinu konstrukciju, a dosta je jeftiniji. Da kosta jednako kao SeaSonic, prilično teže bi se prodavao. Zaključak: XFX predstavlja pun pogodak, odnosno best-buy. Zasto? SiSina kvaliteta i snaga, osjetno niza cijena.
Sapphire 6870 (nereferentni cooler - vrlo dobro za OC-anje) ce ti biti uvrh glave dovoljna grafička.
E vidiš, a ja bi pobrkala lončiće i rekla da je to širina.>Da, u pravu si, ja sam pobrkao lončiće..
HVALA!
Kad tako kažeš za XFX-a uzet ću njega pa je i tu ušteda od +20eura koje ću uložit u grafičku... Znam da je osim njega još neko napajanje u biti ''zamaskirani'' SeaSonic, ali se ne mogu sjetit koji...
Čisto sumnjam da ću išta OC-ati, nemam takvih ambicija, barem ne u bližoj budućnosti, ali da je cijena odlična to stoji...
Ma ti si bila u pravu, ja sam pogriješio Sorry.
Dakle:
Sapphire 6870 + XFX Core 550.
HDD: 2x 2Tb WD Green built in RAID
SSD: 40Gb, Intel X25-V G2
Kućište: home-made
RAM: već imaš izvrstan
DVD-RW: već imaš
Uskoro: AMD-ov Bulldozer, AM3+ matična
Moje mišljenje:
U kojem?Inace bolja su makar dva Blue Caviar nego Green Caviar.Ako se stedi zbog SSD onda neka ga izbaci i ubaci F3 ili Caviar Black jer sa SSD-om ce dobit samo brzi Windows,a ostalo ce se vuc.
@Caesar et Brutus:
Uf, ne moraš se toliko ispričavat, nije problem, oboje smo pobrkali lončiće...
@ivanoile:
Ta dva WD-a bih spojila u RAID 1 polje, znači mirror, te mi brzina stvarno nije bitna... Ne štedi se zbog SSD-a nego mi je bitno ono što je Caesar et Brutus naveo u gornjem postu, a to je tišina... A ta konfiguracija ionako nije nemijenjena meni nego mojima, to što ju ja slažem i biram komponente a vi mi pomažete i savjetujete u odabiru istih, ne znači da je za mene... Server da tj. za cijelu je obitelj, ali komp kao komp ne...
Uglavnom, pogledat ću kakve su cijene i za WD Blue, iako sam se već 90% odlučila za WD Green...
Ako se imalo premišljaš zbog brzine, nemoj ici na WD Blue jer on je osjetno sporiji od Samsunga F3 1Tb, koji podjednako košta. Mozda je čak koju kunu i jeftiniji, a dosta brzi od Bluea. F3 je u rangu Black Caviara, u nekim aspektima je bolji jedan, u nekima drugi.
Slobodno uzmi WD Green, dobar je to disk za storage, male potrošnje, a jeftin.