dakle... kupujem novi komp koji bi mi služio samo za igranje. monitor mi je Samsungov t220 1680x1050. zanima me koja je najjača konfiguracija koja bi najbolje iskoristila tu rezu a da nije "overkill"? komp ne bih mijenjao sljedeće 3 godine. novci nisu problem... hvala!
Najbolja konfa za 1680x1050
- poruka: 16
- |
- čitano: 4.331
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzmeš quad procesor i GTX 260 ili ATI 4870 kao bazu i daj Bože da nešto pojeftini nakon ulaska u svemoguću globalnu recesiju pa ti uštediš nešto
Mislim da ti je jedna solidna GTX260-tka i više nego dovoljna za tu rezu (ja ju koristim na toj rezi pa znam).
Još dodaj nekih 8GB rama i quad proc, pa će ti držati 3 godine bez beda.
1 x Gigabyte MA790X-DS4, AMD 790X, S. AM2, 4xSATA RAID, DDR2 1066
1 x VGA Ati Radeon HD 4870, 1Gb GDDR5 256bit, Heatpipe-black,DualDVI
1 x HDD WD 640Gb, WD6400AAKS, SATA II, Buffer 16Mb, 3Gb/s, 7.200 rpm
1 x Procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition, socket AM2+, BOX
2 x DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6
1 x Napajanje OCZ StealthXStream 600W ,120mm fan,active PFC, ATX 2.2
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL
1 x Antec Three Hundred - EU, Midi tower, ATX, 5,25" vanjski utor 3
6.598,88Kn
Sve iz ADM-a
P.S. Poslije lako dodas jos jednu karticu kada postane preslaba.
Mislim da ti je jedna solidna GTX260-tka i više nego dovoljna za tu rezu (ja ju koristim na toj rezi pa znam).
Još dodaj nekih 8GB rama i quad proc, pa će ti držati 3 godine bez beda.
hd4870 512mb meni nije bas prejaka za tu rezu, ali ova od 1gb je nesto jača na visokim rezama i sa ukljucenim aa&af.
Misliš "Athlon 3000+"? No dobro,... za dva mjeseca će većina cijena danas pasti dosta tako da ne možeš procjeniti vrijednost sad. Sad za tu rezoluciju i GTA4 trebaš neki Core2Duo ili AMD dual core procesor najmanje i grafičku sa 512 MB memorije, plus toga i 2GB RAM-a na kompjuteru. Pa ti vrti GTA4 i na toj niskoj rezoluciji
Misliš "Athlon 3000+"? No dobro,... za dva mjeseca će većina cijena danas pasti dosta tako da ne možeš procjeniti vrijednost sad. Sad za tu rezoluciju i GTA4 trebaš neki Core2Duo ili AMD dual core procesor najmanje i grafičku sa 512 MB memorije, plus toga i 2GB RAM-a na kompjuteru. Pa ti vrti GTA4 i na toj niskoj rezoluciji
dobi'š bolji definitivno... za dva mjeseca! Lol kako ne, nego na višim rezolucijama slika i grafika je ljepša. Ako uzmeš veći monitor potrebna je i jača grafa itd. Sve se nadovezuje jedno na drugo...
dobi'š bolji definitivno... za dva mjeseca! Lol kako ne, nego na višim rezolucijama slika i grafika je ljepša. Ako uzmeš veći monitor potrebna je i jača grafa itd. Sve se nadovezuje jedno na drugo...
I više nego dobra! Uzmi si onda u 5. mjesecu 24 inčni monitor. Iako nebiš pogriješio sa 20-22 inča jer su super i više nego preveliki. Barem za mene!
I više nego dobra! Uzmi si onda u 5. mjesecu 24 inčni monitor. Iako nebiš pogriješio sa 20-22 inča jer su super i više nego preveliki. Barem za mene!
Danas za 5 i pol tisuća imaš konfiguraciju kao moja tako da za dva mjeseca računaj na više i bolje, a moja je danas predobra za te novce (btw konf. u potpis)
Danas za 5 i pol tisuća imaš konfiguraciju kao moja tako da za dva mjeseca računaj na više i bolje, a moja je danas predobra za te novce (btw konf. u potpis)