Media Centar konfa

poruka: 15
|
čitano: 4.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Media Centar konfa
dakle, trebam preporuku djelova koji će vrtiti winxp
minimum je 2GB RAM, 500GB HDD ili više i neki dvojezgreni amd-ov processor od barem 2.2GHz (cache ne mora biti velik) i vrlo je poželjno da se ne čuje vent od napajanja ili cpu-a pa očekujem preporuke i na tom području.

budući da će vrtiti isključivo muziku (streo u predpojačalo) i filmove (lcd televizor na vga ulaz) ne trebaju niti jaka grafička ni zvučna. nema beda niti ako su integrirani.
bitna je i kvaliteta, best buy unutar budžeta.
budući da imam problema s pronalaskom kućišta koje nije tower ne bi loše pala ni neka preporuka za desktop kućište. kućište ne ulazi u budžet.

budžet: 1500kn

hvala!
p.s. ima li itko iskustva sa bežičnim tipkovnicama s touchpadom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Media Centar konfa

a kakvu maticnu imas?? znaci zelis da u 1500 kn stavimo hdd,cpu ,ram i kuciste?

15 godina
neaktivan

evo sastavio sam ti nesto ali u ve-milu

CPU AMD Athlon II X2 245 BOX, 2.9GHz, SckAM3                                          565kn       

TerraTec SoundSystem Aureon 5.1 PCI                                                        155kn

HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11      420kn

*DDR2 2GB (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, nVidia XTC, SLI ready         249kn    

Gigabyte Radeon HD4550, 512MB, TVout, DVI                                    +        365 kn

------------------- 

1754kn

17 godina
neaktivan

@BigFish

"budući da će vrtiti isključivo muziku (streo u predpojačalo) i filmove (lcd televizor na vga ulaz) ne trebaju niti jaka grafička ni zvučna." Ovo ti je tocno glup razlog za kupovinu/slaganje htpc-a, kupi dvd player koji pusta divx i mp3 za 300 kn i miran si.

@ miro_xfx

koristi tipku "uredi"... :-/

sta bi to trebalo biti sta si slozio? Neodlučan

15 godina
neaktivan

covijek je rekao da zeli :graficku,ram,hard,procesor i zvucnu....ja sam stavio u 1700 kn ali ako bas mora u 1500 kn onda se uzme jeftiniji procesor i to je to....ako nema jeftinijeg onda 320 hdd....

16 godina
neaktivan

ako samo ovo tražiš jer nisam baš najbolje skužio

15 godina
neaktivan

cini mi se da mu treba jos zvucna .......

15 godina
neaktivan
miro_xfx kaže...

evo sastavio sam ti nesto ali u ve-milu

CPU AMD Athlon II X2 245 BOX, 2.9GHz, SckAM3                                          565kn       

TerraTec SoundSystem Aureon 5.1 PCI                                                        155kn

HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11      420kn

*DDR2 2GB (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, nVidia XTC, SLI ready         249kn    

Gigabyte Radeon HD4550, 512MB, TVout, DVI                                    +        365 kn

------------------- 

1754kn

matičnu nisam naveo jer nisam imao nikakve posebne želje.

može pokušaj br. 2 jer mislim da ću jeftinije proći sa integriranom zvučnom i grafičkom. vi recite koja valja pa na nju slažite.

kul kućište! u linksu sa zaboravio pogledati... dobro da si me sjetio

r420r kaže...

@BigFish

"budući da će vrtiti isključivo muziku (streo u predpojačalo) i filmove (lcd televizor na vga ulaz) ne trebaju niti jaka grafička ni zvučna." Ovo ti je tocno glup razlog za kupovinu/slaganje htpc-a, kupi dvd player koji pusta divx i mp3 za 300 kn i miran si.

je, miran si sve dok traje garancija, a ti dvd playeri kao da su tempirani da grunu dan nakon što garancija prođe. komp kao media centar je komotniji za korištenje, pogotovo za gledanje filmova i korištenje titlova. downloadaš odmah što ti treba, ako me razumiješ.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 16:14 (BigFish).
15 godina
neaktivan

cek sad ja nista ne kuzim il sam malo zaostao....sta sad sve na kraju treba... treba cijela sredisnja jedinica ili samo neke komponente???

aha ok sad sam vidio da si poslao sve u redu

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 16:11 (miro_xfx).
15 godina
neaktivan

isprika, trebao sam biti jasniji

treba sve, dakle cijela konfiguracija

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 16:46 (BigFish).
15 godina
neaktivan
Media Centar konfa

oke, preporučili ste mi sve osim matične :D

može sada samo matična. neka bude za amd i da ima integriranu zvučnu, grafičku i lan, a ostalo ću si sam dodati. nekako mi je za matičnu najbitnije da ima sve što trebam i da je pouzdana.

recite mi, molim vas, na što trebam paziti pri kupnji kućišta u slučaju da kupim micro matičnu (jer je poželjna ako nije velika razlika u cijeni)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2009 16:59 (BigFish).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
BigFish kaže...

recite mi, molim vas, na što trebam paziti pri kupnji kućišta u slučaju da kupim micro matičnu (jer je poželjna ako nije velika razlika u cijeni)?

treba paziti da kuciste prima micro atx maticne ploce, vecina kucista koje podrzavaju atx format (ako nije drugacije naznaceno) podrzavaju i micro atx maticne ploce.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice