Konfiguracija do 7000 kn - Intel

poruka: 89
|
čitano: 11.967
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pozdrav!

Evo, znam da ima dosta otvorenih tema sa sličnim naslovima, ali sve su uglavnom gaming konfe.

S obzirom da je meni jedina "gaming zanimacija" zynga poker, nemam potrebu za jakom grafičkom. Bitno mi je da može bez problema prikazivati HD video i bit-stream zvuka. (Konfu ću spojiti s plazmom, a kad skupim još love i s AV receiverom)

Evo, ja sam nešto sklepao u ADM-u, pa bih molio uvažene znalce sa foruma za mišljenje, prijedloge...

Ili možda ova matična Asrock P55 Deluxe3 - ASRock True 333 bridge integrated?

Inaće, ovaj iznos je maximum i uvažitiću prijedloge jedino za manje love (nažalost)
Kučište se neće vidjeti, pa ne treba skuplje (ljepše)

Pozz
Konfa ADM Konfa ADM
Zdravac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo moj prijedlog

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Konfiguracija do 7000 kn - Intel
mata_87 kaže...

Evo moj prijedlog

Zamjerka,ako si stavio SSD onda šta če mu WD Black 1tb? Zar nije bolje da uzme WD Green 2tb 64mb cache 5400rpm?

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...
mata_87 kaže...

Evo moj prijedlog

Zamjerka,ako si stavio SSD onda šta če mu WD Black 1tb? Zar nije bolje da uzme WD Green 2tb 64mb cache 5400rpm?

Zbog razlike u cijeni, a autor je u svoju konfu stavio 1tb, pa mislim da bi mu bilo dovoljno. Narano 2tb je bolje ako mu treba toliko prostora

16 godina
neaktivan
aha, odlična je konfa sa i7 i ssd, jedino mislim da matična nemože ta jer je za i5 procesore (socket 1156)

Inaće, probao ja složiti sa i7 procesorom ali nikak nisam uspio, a sad si mi stavio bubu u uho i zadao novog posla, hehehe!

Zdravac
16 godina
protjeran
Zdravac kaže...
aha, odlična je konfa sa i7 i ssd, jedino mislim da matična nemože ta jer je za i5 procesore (socket 1156)

Inaće, probao ja složiti sa i7 procesorom ali nikak nisam uspio, a sad si mi stavio bubu u uho i zadao novog posla, hehehe!

Imaš ti procesore I7 koji idu na 1156 socket.

16 godina
neaktivan

Socket 1156 ti i je za je za i7 procesore serije 8xx (uz i5 naravno)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 23:29 (mata_87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
mata_87 kaže...

Evo moj prijedlog

Zbog razlike u cijeni, a autor je u svoju konfu stavio 1tb, pa mislim da bi mu bilo dovoljno. Narano 2tb je bolje ako mu treba toliko prostora

Ma meni je dosta i 500 Gb, ali sam mislio 2 spojiti u raid!

Ovo sa SSDom je isto super

Zdravac
16 godina
neaktivan

Moze i sa raidom, razlika u cijeni nije velika, mada nema potrebe kraj ssd-a. Jedino ako je sigurnost podataka vazna pa staviti na mirror

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 23:31 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mato_Ivanovac kaže...

pa je ako mu je bitno da je hard nećujan i što većeg kapaciteta no ako hoće brzinu oonda ipak black....i evo moje konfe

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
16 godina
neaktivan
kanta kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

pa je ako mu je bitno da je hard nećujan i što većeg kapaciteta no ako hoće brzinu oonda ipak black....i evo moje konfe

Cemu vx550? 4850 je dobra ideja ako se covjek zeli tu i tamo zaigrati

15 godina
protjeran
mata_87 kaže...

pa ostatak konfe je dosta dobar ap ako se ima love zašto ne stavit jaće napajanje tek tolko ako se nešto sjeti za godinu dana

16 godina
neaktivan
kanta kaže...
mata_87 kaže...

pa ostatak konfe je dosta dobar ap ako se ima love zašto ne stavit jaće napajanje tek tolko ako se nešto sjeti za godinu dana

A i da se sjeti neznam cega, opet ce ovo drzati bez problema. Jedino mozda zbog garancije ici na vx450 (ako se nevaram 5 god, dok je na cx400 3 god, ispravite me ako grijesim)

15 godina
protjeran
mata_87 kaže...

A i da se sjeti neznam cega, opet ce ovo drzati bez problema. Jedino mozda zbog garancije ici na vx450 (ako se nevaram 5 god, dok je na cx400 3 god, ispravite me ako grijesim)

a onda nek uzme vx450 i ostane mu 200 kn za napit se Belji se

16 godina
neaktivan
kanta kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Brzina mi je najbitnija - da li je brže ssd + neki ili 2 u raid-u?

Može pitanje - Zašto preporučujete i7 i da li stvarno vrijedi toliko veće cijene u odnosu na i5 750?

Još samo napominjem da ne mislim overclockat.

Zdravac
16 godina
protjeran
Zdravac kaže...
kanta kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Može pitanje - Zašto preporučujete i7 i da li stvarno vrijedi toliko veće cijene u odnosu na i5 750?

Brži je SSD

16 godina
neaktivan

Najbrza kombinacija ti je ssd + 2 u raidu (ako ti je bitna brzina i za storage diskove). i7 u pravilu ne vrijedi toliko vise, osim ako se ne bavis nekom obradom videa i slicnim poslovima koji su procesorski iznimno zahtjevni

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zdravac kaže...

kolko sam skužio neigraš se baš na kompu, a ako ne radiš ni u nekim profi alatima ili nećim što treba puno procesorske snage netreba ti ništa jaće od 750 jer je i on overkill....ako radiš u profi aplikacijama onda se isplati i7.....

15 godina
neaktivan

Intel i7 [Socket 1156]:

ASUS P7P55 LX

Intel i7 860

4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, DDR3

1GB Sapphire HD5770 Vapor-X

Western Digital Caviar Black, 7200rpm, 32MB cache, SATA II

LG GH22NS

450W Corsair VX Series

CoolerMaster Elite 332

Cijena: 7,087 HRK

Moj komentar: Ako budeš počeo igrati igre onda će ti ovo dobro poslužiti Namigiva.

Intel i7 [Socket 1366]:

Asrock X58 Extreme

Intel i7 930

1GB Gigabyte GTS 250

LG GH22NS

450W Corsair VX Series

CoolerMaster Elite 332

Cijena: 7,207.01 HRK

Ako te muci tih 200kn onda stavi procesor Intel i7 920 umjesto Intel i7 930.

Moj komentar: Grafička kartica ima Phys-X koji ti daje dodatne efekte u video igarama. Znam nisi tražio gaming konfu, ali ovo nije gaming konfa... nego više... za photoshop i takve stvari.

Nemoj trenutno trošiti na SSD. SSD više ide na konfu od 10,000kn pa na dalje, a ne na jednu od 7,000kn. Ove konfe će ti raditi odlično i bez SSD-a.

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa covjek je lijepo rekao da se neigra na kompu. SSD ce mu itekako posluziti u svakodnevnom radu zbog ogromne brzine. Zasto bi davao onda novce za graficku kad moze puno ubrzati komp sa ssd-om?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Pa covjek je lijepo rekao da se neigra na kompu. SSD ce mu itekako posluziti u svakodnevnom radu zbog ogromne brzine. Zasto bi davao onda novce za graficku kad moze puno ubrzati komp sa ssd-om?

Al svejedno šta će mu SSD kada nije nikakav profesionalac? Ja nemam SSD i meni moj savrseno brzo radi. Al dobro ako tip baš žarko želi SSD neka si uzme.

16 godina
neaktivan

Ljudi, puuuno hvala na odgovorima!

Inaće, moja konfa koju imam (već punih 5 i pol godina) je 1,7 GHz AMD, 512 RAM... a Hard disk šrota li ga šrota.

Tako da ću se ja preporoditi bilo sa SSD ili sa WD Caviar black

Ne namjeravam raditi profi stvari, ali da mogu npr. renderirati DVD ili ripati video u pozadini, a uz to gledati TV (full HD jer mislim preko satelitske i Lan-a koristiti CS)

Jedino mi ne treba pržilica jer je to jedina komponenta koju mogu iskoristiti sa stare konfe, hehehehe

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 0:35 (Zdravac).
15 godina
neaktivan
Zdravac kaže...

Ljudi, puuuno hvala na odgovorima!

Inaće, moja konfa koju imam (već punih 5 i pol godina) je 1,7 GHz AMD, 512 RAM... a Hard disk šrota li ga šrota.

Tako da ću se ja preporoditi bilo sa SSD ili sa WD Caviar black

Ne namjeravam raditi profi stvari, ali da mogu npr. renderirati DVD ili ripati video u pozadini, a uz to gledati TV (full HD jer mislim preko satelitske i Lan-a koristiti CS)

Jedino mi ne treba pržilica jer je to jedina komponenta koju mogu iskoristiti sa stare konfe, hehehehe

Ako je to istina... Bolje uzmi neku konfu od mene, jer prema meni sudeći ti nećeš na PC-u ništa posebno raditi da iskoristiš SSD.

15 godina
protjeran

pregledavajući temu mislim da je ovo najbolje za tu lovu.....i dobiješ 80 gb ssd

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
kanta kaže...

pregledavajući temu mislim da je ovo najbolje za tu lovu.....i dobiješ 80 gb ssd

sve ok, samo umjesto te ploče nek uzme neku s P55 čipsetom i grafu radije neku iz HD 5xxx serije (5670) jer ipak mu je bolje da ima hladniju i tišu grafu koja cucla manje struje kad mu već nisu bitne performanse.

16 godina
neaktivan

Evo, nakon pročitanih svih savjeta, malo je ipak prevagnula konfa sa SSD-om, jer sam si ga oduvijek želio uzeti (ok, bar od prošle godine! Plač

E sad, s obzirm da me ipak muči ovih 400 kn preko 7 000, da li ima jednako kvalitetna matična, ali za ipak malo manje love?
I da li je napajanje od 400 w dosta?

Zdravac
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 14:01 (Zdravac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako hoćeš P55 sa SSD-om onda je ovo najbolje:

Asrock P55 Pro

Intel i5 750

1GB Sapphire HD 5670

80GB Intel X25-M SSD Serija G2

500GB Samsung Spinpoint F3

400W Corsair CX Serija

CoolerMaster Elite 332

Cijena: 6,989 HRK

Ovo je ja mislim najbolje sa P55 matičnom. I rekao si da radiš na plazmi pa je bolje da grafička kartica ima 1GB.

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ili možda da uzmem ovu 1366 socket, ali bez SSD-a.

Zdravac

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zdravac kaže...
Ili možda da uzmem ovu 1366 socket, ali bez SSD-a.
enneloop kaže...
Intel i7 [Socket 1366]:

Asrock X58 Extreme

Intel i7 930

1GB Gigabyte GTS 250

LG GH22NS

450W Corsair VX Series

CoolerMaster Elite 332

Cijena: 7,207.01 HRK

Ako te muci tih 200kn onda stavi procesor Intel i7 920 umjesto Intel i7 930.

Moj komentar: Grafička kartica ima Phys-X koji ti daje dodatne efekte u video igarama. Znam nisi tražio gaming konfu, ali ovo nije gaming konfa... nego više... za photoshop i takve stvari.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice