Prebacivanje iz gimnazije u medicinsku; DA ili NE

poruka: 5
|
čitano: 19.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

pozdrav...IMAM PROBLEM O KOJEM ŽIVOT OVISI, MOLIM VAS PROČITAJTE SVE

Prije svega ispričavam se ako je ova ili slična tema već započeta. Evo mog problema. Završio sam 1. razred opće gimnazije. Nije mi se svidjelo prošao sam s 3 ali sam se dosta namučio. Inače idem u vukovarsku gimnaziju. Ne znam koji bih fakultet upisao, zapravo neznam da li bih uopće išao na fakultet. Znam da sa gimnazijom nemam ništa tj da moram ići na fakultet. Kao što sam rekao dosta mi je već nakon 1. godine pa neznam kako bih izdržao još 3 godine + fakultet. Tako da sam počeo razmišljat da se prebacim u medicinsku (medicinski tehničar) u osijeku. Zanima me kakva je medicinska. Je li teška, kakvi su ovi stručni predmeti u 3. i 4. razredu, ako netko možda pohađa tu školu kakvi su profesori. Zanima me također da li se nakon medicinske mora polagat nekakav ispit da bi se mogao tražiti posao i kakvi su izgledi s medicinskom da upišem nekakav drugi fakultet jer sam čuo da je medicinski fakultet jako težak. Još me zanima da li je tražen posao medicinskog tehničara i kolika je plaća. Nisam upoznat ni s tim prebacivanjem, mislim da treba samo poslat neku zamolbu nastavničkom vijeću škole u koju se prebacuješ pa bih vas molio ako može nekakv prijedlog  te zamolbe jer nemam nikakav poseban razlog pa se bojim da ne bi odbili zahtjev. Ispričavam se što vas zamaram, zaista mi treba pomoć ne želim zaglibit u ovoj gimnaziji, a opet ne želim ni zažalit ako se prebacim. Hvala unaprijed.

4 DA
15 NE
16 godina
Re: Prebacivanje iz gimnazije u medicinsku; DA ili

Da citiram svog bivseg mentora:

Ne seri i uci.

Nis ti nebu lakse u medicinskoj, a bome ti nebu ni kasnije na poslu bajno, ali moguce je da ces pronac posao relativno brzo kao medicinsko osoblje.

Do posla sa srednjom u struci tesko, a s gimnazijom se mozes prekvalificirat za zastitara/kuhara/etc., govorim iz osobnog iskustva.

Imal si 3 i sta sad? Primi se predmeta koji ti idu i onoga sto te zanima, ostalo samo drzi na razini koja ti treba za upis na fakultet i ak nadjes ono sto te zanima sve ostalo bu ti sjelo na mjesto.

Prebacivat se nema smisla, a ni ne trebaju svi imat 5.0 na kraju godine.

Te ocjene treba ukinuti.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 17:18 (Ante).
11 godina
neaktivan

molim vas vi koji u sudjelujete u anketi da napišete razlog, anketa je samo da na kraju mogu vidjeti rezultat.

16 godina
neaktivan

Sam da ti kazem, meni je u 1. i 2. (pa cak i dio 3. ) bilo toliko dosta škole da sam stvarno se mislio prebaciti u neku trogodišnju, eto sad kad sam završio 4. razred jednostavno želim ići na faks. Možda ti je izbor gimnazije bio loš, ja bih preporučio prebacivanje u neku tehničku školu (četverogodišnju) zato jer kad završiš možeš nać posao i radit a u slučaju da baš želiš opet možeš na neki faks krenut...

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!
Nez kako da pocnem, ali mislim da prica seze tamo od 4 mjeseca prosle godine (2013.) kada su bili upisi za srednju skolu kad sam zavrsavao osmi razred . Dakle, upisi su bili preko carnetove sifre moglo se izabrat pet prioriteta itd. da sad ne pricam na siroko ja sam izabrao kao prvi prioritet ekonomsku smjer ekonomist u kojoj sam ostao do dana danasnjeg , izabrao sam ekonomsku ne zato sto sam ja zelio nego zato sto su mi je predlozili na prof. orijentaciji .Izdrazao sam prvi razred jedva jedvice tu sam upoznao i jednog lika s kojim sam se s kompao . On i ja zajedno nismo voljeli ovu skolu i jedva smo cekali kad ce proc godina da se prebacimo. Na kraju godine on je imao nekih problema s ucenjem pao je i jedan predmet , ali je na kraju sve proso i uspio se prebacit ja koji nisam imao tolikih problema s ucenjem i koji bi i njemu pomagao nazalost nisam se uspio prebacit. I ostao sam zaglavljen vamo drugu godinu koja samo sto nije na izmaku . Moja zelja nikad nije bila ekonomska skola vec prometna medutim posto imam ljecnicle reatrikcije ne mogu ic u svaku skolu to je i jedanod razloga zasto se nisam uspio prebacit. Drugi je razlog taj sto se nisam uspio dogovorit s roditeljima gdje cu se prebacit sto nisam uspio napisat zamolbu u drugu skolu jer opet i nisam bio siguran u koju cu skolu cu se prebacit kad u vecinu se nisam mogao za gimnaziju nisam imao bodova, a opet s druge strane kako su dani odmicali i sve vise odmicu prema kraju i ove druge godine gdje ako se sad nesmislim necu vise imat priliku da se prebacim sve mi je teze,a u ovoj skoli se i ne pronalazim bas i to sam znao od prvog dana od kad sam krocio u nju i evo sve do danas. Cesto mi i fali kolega iz prvoga razreda s kojim sam pronalazio zajednicki jezik , ali eto on se uspio prebacit i zelim mu sve nakbolje dalje. Zato zelim i ja iskoristit priliku dok jos imam vremena prebacit se iz ove skole u neku drugu , ali da ne bude sve tako crno nasao sam skolu u koju bi se mogao prebacit , a opet s druge strane ne bi imao lijecnicko ogranicenje. Zadnjih mjesec dana razmisljam o prebacaju u graficku skolu smjer jos nisam sasvim definiro , ali iso bi ili za web dizajnera ili za grafickog tehnicara takoder ova skola bi mi nudila vecu mogucnost da nadem posao nego ekonomska , a usput radio bi puno za racunalom sto me na kraju krajeva opusta. Pa vas zelim pitati ima li neko da ide u tu skolu i kakva su iskustva, eventualno kakvu bi razliku morao polagati i da li da se uopce prebacim ? Unaprijed svima hvala !
P.S. Ispricavam se na ovom kilometarskom postu, ali sam jednostavno morao da objasnim dubinu problema.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice