Državna matura 2015

poruka: 2.293
|
čitano: 446.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2015

Kako stvari stoje, jedini nacin da se lista mijenja je da se korisnici sami "obrisu" sa liste odnosno odaberu nesta drugo, sustav ih nece sam obrisati... i ne kuzim zasto ne mices sa rang liste ako ne mislis upisati jer ako zelis upisati nesto sto je ispod tvog najboljeg odabira to se dodatno placa

15 godina
power_user kaže...

Ali piše za oboje i u školi i u NCVVO:

Učenici koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzimaju u svojim školama prema rasporedu koji je škola odredila.

Podjela svjedodžbi i potvrda za pristupnike obavljat će se  22., 23., 24. i 25. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu, Petračićeva 4.

Dakle, za učenike koji su završili srednju ove godine, te svjedodžbe i potvrde će primiti u srednjoj školi, dok će pristupnici tj. svi ostali kandidati (oni koji su ponovno pisali maturu i sl.) svoje potvrde i svjedodžbe pokupiti u NCVVO-u.

Miki_16 kaže...
Chutac spavat aj :P

Sve mi se cini da necu upasti bez placanja na faks koji zelim nikako da se za 3-4 mjesta dol pomaknem -.-

Zanima me jel netko mi zna reci sto je zapravo zanitarno inzinjerstvo i sto s tim zapravo mogu u buducnosti raditi?? Jer nisam pametna sto da stavim za drugi izbor

Zar još ima fakseva na koje se može upasti i s plaćanjem?

Miki_16 kaže...

Nije mi jasno tipa ako im je to npr 3. izbor ili 5. da na prva 3 ili prva 5 odnosno prva 2 ili prva 4 nisu upali, jer meni je 2. izbor najbolji a uopce ga npr ne mislim upisati.. A opet nemicem to sa rang liste ako kuzis sto zelim reci.. Sad mene zanima jel njih sustav u petak brise pa ides par mjesta naprid ili nazad ili ne?? Ako itko kuzi sto pitam xD

Nema veze koji im je to izbor, ako se nalaze na listi onda znači da im je to izbor najvišega prioriteta na koji su upali i ako tako ostane do konačnih rezultata oni će biti upisani na taj fakultet. Ista stvar vrijedi i za tebe, ako situacija ostane kakva je ti ćeš biti upisana na drugi izbor. Prema tome, ako ne želiš upisati fakultet koji ti je drugi izbor onda ga makni sa rang liste i to je to.

15 godina
Državna matura 2015

Samo malo, vi neki još niste dobili svjedodžbe :O

You have to be odd to be number one
10 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Samo malo, vi neki još niste dobili svjedodžbe :O

Svjedodžbe od mature, to cemo dobiti sljedeci tjedan u skolama

Avada kedavra!
15 godina
Državna matura 2015

Koliko vam je ocjenjivača ocjenjivalo esej iz engleskog? 

3 1
3 2
3 3
EUNE: Ferritin
12 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Treba li nositi na faks i svjedodžbe sva 4 razreda srednje škole?

http://mlgflappybird420.com
10 godina
Državna matura 2015

ima neko ovdje da ide na foi ips?

1 Da
10 godina
neaktivan
Ferritin kaže...

staa 3 ocjenjivaca?

meni pise samo 1 ocjenjivac

15 godina
foobar333 kaže...
Ferritin kaže...

staa 3 ocjenjivaca?

meni pise samo 1 ocjenjivac

Mislim da ide do 3 ocjenjivača kao i iz Hrvatskog jezika. Ovisi kako te zapadne. Ako ti samo jedan ocjenjuje onda možeš tražiti da ti i drugi ocjene ako nisi zadovoljan sa dobivenim bodovima/ocjenom.

EUNE: Ferritin
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 13:13 (Ferritin).
16 godina
neaktivan
Simon_says kaže...

Treba li nositi na faks i svjedodžbe sva 4 razreda srednje škole?

Trebao bi.

mojpismonosa
10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

VAŽNO!!! Pristupnici prilikom upisa trebaju znati UPISNI BROJ koji im je dodijeljen kroz NISpVU.

Više informacija o upisu i upisnoj informaciji pročitajte nastavku obavijesti.

Je li to onaj broj koji pise umjesto imena na listi?

https://www.youtube.com/watch?v=DY3OqM05xjo
12 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Kontam da za ove rang liste bez obzira koji ti je izbor, jesi li upao ili ne, uvijek se nalazis na listi tako da ce se liste najvise mijenjati u petak.

15 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

jbes mi mater al neki od vas ovdje ne zasluzuju upisat faks.

Upisni broj je mjesto na kojem si upao. Ako prima 100 ljudi a ti si 20. znaci da ti je upisni broj 20 .

"jbes mi mater" ako ja po ovom tvojem znam objasniti zašto sam prošle godine imao upisni broj 21078?

Provjeri stvari prije nego se kreneš hvaliti...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 13:51 (blagus).
13 godina
foobar333 kaže...

Upisni broj je mjesto na kojem si upao. Ako prima 100 ljudi a ti si 20. znaci da ti je upisni broj 20 .

a ovo za ocjenjivace me bmk, jedino me smeta sto su mi napisali inadequate conclusion and introduction i tu mi uzeli 3 boda.. inace bi imao 100% esej. A smatram da mi je uvod i zakljucak primjeren.

Primjetio sam da je puno ljudi iz moje skole dobilo ovu opasku i tu su uzimani bodovi, sto bi znacilo da smo krivo nauceni tj ocito smo svi preopcenito pisali u uvodu, a upravo nam je to prof savjetovala, dakle opcenito o temi u uvodu. Jos jedna manjkavost hrvatskog obrazovanja, iako bodovanje eseja nije subjektivno, ucenje i poducavanje istog je, tako da je to sve skupa jedno veliko sranje.

Baki moj, bogami niti ti ne zasluzujes upisati faks :D Upisni broj je onaj koji ce ti se pojaviti pokraj fakulteta koji si upisao kada se zakljucaju liste. Vecinom je to cetveroznamenkasti broj koji se pojavi nakon zakljucavanja liste. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
10 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
foobar333 kaže...

a ovo za ocjenjivace me bmk, jedino me smeta sto su mi napisali inadequate conclusion and introduction i tu mi uzeli 3 boda.. inace bi imao 100% esej. A smatram da mi je uvod i zakljucak primjeren.

Primjetio sam da je puno ljudi iz moje skole dobilo ovu opasku i tu su uzimani bodovi, sto bi znacilo da smo krivo nauceni tj ocito smo svi preopcenito pisali u uvodu, a upravo nam je to prof savjetovala, dakle opcenito o temi u uvodu. Jos jedna manjkavost hrvatskog obrazovanja, iako bodovanje eseja nije subjektivno, ucenje i poducavanje istog je, tako da je to sve skupa jedno veliko sranje.

Baki moj, bogami niti ti ne zasluzujes upisati faks :D Upisni broj je onaj koji ce ti se pojaviti pokraj fakulteta koji si upisao kada se zakljucaju liste. Vecinom je to cetveroznamenkasti broj koji se pojavi nakon zakljucavanja liste. 

hvala :)

15 godina
wandererica kaže...
foobar333 kaže...

Znaci ako ja nisam bila sigurna sto je taj upisni broj pa sam tu pitala, ne zasluzujem upisati faks? Nisi genije ako si to znao. Velike to veze ima s 5 godina studiranja i učenja.

Vecina pitanja ovdje se moze odgovoriti samo ako malo,al malo promislis.Ne treba puno o nicemu misliti,nego je vecina naucena dobit sve na pladnju.Pa cega se moze nagledat sve po fejsu i naslusat po skoli,neki ljudi stvarno ni ne bi trebali na faks ici.

I to je problem,sve se strebalo,a kada treba razmisljat onda promaja u glavi.

Di2 & EPS FTW!
13 godina
ivanoile kaže...
wandererica kaže...
foobar333 kaže...

Znaci ako ja nisam bila sigurna sto je taj upisni broj pa sam tu pitala, ne zasluzujem upisati faks? Nisi genije ako si to znao. Velike to veze ima s 5 godina studiranja i učenja.

Vecina pitanja ovdje se moze odgovoriti samo ako malo,al malo promislis.Ne treba puno o nicemu misliti,nego je vecina naucena dobit sve na pladnju.Pa cega se moze nagledat sve po fejsu i naslusat po skoli,neki ljudi stvarno ni ne bi trebali na faks ici.

Zalosno ali istinito... jedini cilj uspjeha na maturi je strebanje. Mozes ti bit lumen do kraja, ali to su takvi podaci koji se moraju biflat napamet.

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Jel ja smijem staviti ovdje slike mog skeniranog eseja iz engleskog jezika ? Zaista mislim da treba malo više bodova iz njega,a ocjenjivao ga je samo jedan ocjenjivač.

15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Smiješ, ovdje su svi prijateljski nastrojeni.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
10 godina
neaktivan
ivanoile kaže...
wandererica kaže...
foobar333 kaže...

Ako mene nesto zanima, ja cu pitati  Tko pita ne skita ;) 

Ova je tema vezana uz drzavnu maturu i buduci da je vecini nama prvi put da smo je pisali i da se prijavljujemo na fakseve, mozda i ima takvih pitanja, ali nije me briga. Bolje mi je pitati da budem sigurnija. Ti nisi u mojoj kozi jer si sve ovo vec prosao pa ti se cini glupo kakva se ovdje pitanja postavljaju, no to je normalno. Savjetujem ti onda citas neke zanimljivije teme na forumu.

13 godina
Državna matura 2015

Da ste procitali samo jednom brošuru o drzavnoj maturi sve bi saznali. Nije problem pitat, nego je problem sta svaka generacija uvijek ima ljude koje jednostavno ne zanima kako sve funkcionira dok ne zagusti i tu nastaje drama... brosuru ima 30strana i na NCVVO stoji PDF za download.

15 godina
SimeKZ kaže...

Da ste procitali samo jednom brošuru o drzavnoj maturi sve bi saznali. Nije problem pitat, nego je problem sta svaka generacija uvijek ima ljude koje jednostavno ne zanima kako sve funkcionira dok ne zagusti i tu nastaje drama... brosuru ima 30strana i na NCVVO stoji PDF za download.

Kako to nastaje drama? Ovo je tema na javnome forumu državnoj maturi koja služi za raspravljnje i postavljanje pitanja o državnoj maturi. Svatko je ovu temu došao čitati dobrovoljno, nitko tebe na to nije prisilio, i zato ako ti se ne sviđa što se ovdje postavljaju takva pitanja onda je nemoj ni čitati.

I usput možeš li mi dati link na tu brošuru? Prošlih godina je bila odmah na početnoj stranici od postani-student.hr i ,koliko se sjećam, imala je preko 60-70 stranica. Ove godine je nikako ne uspijevam naći.

13 godina
Fletchinder kaže...

Kako stvari stoje, jedini nacin da se lista mijenja je da se korisnici sami "obrisu" sa liste odnosno odaberu nesta drugo, sustav ih nece sam obrisati... i ne kuzim zasto ne mices sa rang liste ako ne mislis upisati jer ako zelis upisati nesto sto je ispod tvog najboljeg odabira to se dodatno placa

ako ne mislis upisati jer ako zelis upisati nesto sto je ispod tvog najboljeg odabira to se dodatno placa.................. ????? ma što se dodatno plača???

13 godina
Državna matura 2015

Nista se dodatno ne placa. 

Placas jedino ako upises i ispises se odmah... Mada je bila praksa da se zove referadu oni te ispisu bez troskova i otvore jedno mjesto vise za jesenski ili nazovu sljedeceg ispod crte da dode na upise. Bila je situacija na MEFOSu i Biologiji u OS ove godine tako. 

15 godina
Miki_16 kaže...

ako ne mislis upisati jer ako zelis upisati nesto sto je ispod tvog najboljeg odabira to se dodatno placa.................. ????? ma što se dodatno plača???

Mislim da je kolega htio reći da, ako te sustav upiše na faks na koji ne želiš ići (dakle ako si ga ostavila na listi, a igrom slučaja ne upadneš na prioritetnije) onda ako se ne odeš upisati na njega, fakultet može od tebe tražiti da platiš punu školarinu za mjesto koje si zauzela.

13 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Miki_16 kaže...

Mislim da je kolega htio reći da, ako te sustav upiše na faks na koji ne želiš ići (dakle ako si ga ostavila na listi, a igrom slučaja ne upadneš na prioritetnije) onda ako se ne odeš upisati na njega, fakultet može od tebe tražiti da platiš punu školarinu za mjesto koje si zauzela.

aha, ma nevjerujem da če doci do toga... nebi smjelo jer cu staviti prva tri pa di upadnem jer za prvi losem stojim a strah me ostaviti samo drugi jer neznam koliko ce se drastično u petak sve to izmjeniti da se nedesi da neupadnem u 2. neg treci tek :D

11 godina
neaktivan
Državna matura 2015

zasad 161/160 hahahah 

13 godina
wowrules kaže...

zasad 161/160 hahahah 

moja sućut.. bas razmisljam kako je vama takvima koji ste odmah do, pošto sam ja od 50 nijih 54-57 kako koji sat pa sam luda skroz i napeta ko puška...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 15:54 (Miki_16).
12 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Budući da ne se sjećam od prošle godine...jel moguć pomak od 50 mjesta haha?Prvi su mi Informatika(jednopredmetni) i Informatika(Stručni) u Rijeci,ak to nebu onda Računalstvo(Čakovec).Zadnji mi je Informatika u Puli,al onda bum jebeno trebal radit da si platim to.Uglavnom GL svima :)

16 godina
Državna matura 2015

heh, ja sam na politoligiji 126/120, a na novnarstvu 127/120.

odlucio sam ipak u rijeku otic, tamo sam medu prvima na svim faksevima sto me zanimaju, tako da vjerojatno poslovna ekonomija redovno, pa cu razmislit o prebacivanju na drugoj godini.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice