Državna matura 2015

poruka: 2.293
|
čitano: 429.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ma ne znam baš da idem engleski na B, čini mi se bezveze. Nemam nikakvih problema i sve znam i na neki način mi je šteta ako ne idem na A.

A hrvatski ne znam ništa pa se nadam da neću pasti B 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
16 godina
Državna matura 2015

mucit se s engleskim A? pa to je smijurija od mature, ja sam prosle testove rjesio 95% i vise bez ikakvog ucenja i ponavljanja, to je smjesno lagano. b razinu mi je opce smjesno pogledat. nemojte ovo shvatit ko ruganje nego ko poticaj da svako ko imalo zna jezik nek ide na A razinu jer uopce nije teska, pa skolsko natjecanje na koje sam iso ove godine je troduplo teze. ni moj faks ne trazi A razinu al glupo mi je razmisljat ic na B razinu ovako lagane mature.

naravno, ima onih kome jednostavno nejde engleski al i za to mislim da bi se do mature dalo naucit za A razinu bar za ocjenu 4.

sto se tice ostalih predmeta uzeo sam hrvatski A razinu, matematiku B razinu(netreba mi A) i izborni politiku i gospodarstvo.

16 godina
Re: Državna matura 2015
chutac kaže...

Ma ne znam baš da idem engleski na B, čini mi se bezveze. Nemam nikakvih problema i sve znam i na neki način mi je šteta ako ne idem na A.

Ako engleski inače čitaš i slušaš svaki dan (mislim na internet i TV) dobit ćeš 5 garantirano.

Nikakvo učenje niti znanje naprednije gramatike nije potrebno. Govorim iz iskustva.

13 godina
SimeKZ kaže...
Miki_16 kaže...
Over(C)lock kaže...
Miki_16 kaže...

Isuse bože...jesam li ja jedina koja nezna što upisati?? Prijavila sam se na postani student i sve ali neznam sto upisati... -.-

Nisi, vjeruj

Moja sucut.. 

Htjela sam medicinu, ali sam odustala jer imam 25g. i svi mi trube da sam stara za to, a i fiziku i kem nisam 10g. ucila i nemislim da bi to mogla naucit do 6mj. ker ipak imam hrv, mat, njem i bio jos ucit..pa sam razmisljala o farmaciji ali svi da tesko upadnes i da je jebeno tesko... pa inzinjer radiologije ali malo je placeno u njemackoj posto sam tamo prije zivila i zelja mi se vratiti...i sad nisam pametna sto ciniti... 

Odustat zato jer imas 25g... daj nemoj me zezat, ima ih na Medicini 30-35 godina pa nikom nista, ljudi koji imaju fakultete zavrsene itd, itd... Za ono sta zelis nisi nikad star... al opet, imas 4mj do mature, tesko da se ista da napravit bez da se ubijes u knjizi.

Slažem se  s tobom međutim problem je što kem i fiz (pogotovo) nemogu sama naučitia novce za instrukcije nemam.. i to me koči naveliko...neznam što da radim do pon su prijave još... 

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Jel netko zna dali je velika razlika između A i B razine hrvatskog? Fakultet traži B razinu neznam dali se uopće isplati uzimat A(mislio sam A ako nema velike razlike da mi popravi prosijek).

10 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
SimeKZ kaže...
Miki_16 kaže...
Over(C)lock kaže...
Miki_16 kaže...

Isuse bože...jesam li ja jedina koja nezna što upisati?? Prijavila sam se na postani student i sve ali neznam sto upisati... -.-

Nisi, vjeruj

Moja sucut.. 

Htjela sam medicinu, ali sam odustala jer imam 25g. i svi mi trube da sam stara za to, a i fiziku i kem nisam 10g. ucila i nemislim da bi to mogla naucit do 6mj. ker ipak imam hrv, mat, njem i bio jos ucit..pa sam razmisljala o farmaciji ali svi da tesko upadnes i da je jebeno tesko... pa inzinjer radiologije ali malo je placeno u njemackoj posto sam tamo prije zivila i zelja mi se vratiti...i sad nisam pametna sto ciniti... 

Odustat zato jer imas 25g... daj nemoj me zezat, ima ih na Medicini 30-35 godina pa nikom nista, ljudi koji imaju fakultete zavrsene itd, itd... Za ono sta zelis nisi nikad star... al opet, imas 4mj do mature, tesko da se ista da napravit bez da se ubijes u knjizi.

Slažem se  s tobom međutim problem je što kem i fiz (pogotovo) nemogu sama naučitia novce za instrukcije nemam.. i to me koči naveliko...neznam što da radim do pon su prijave još... 

I ja cu uzet fiziku jer mi faks trazi a nije bas da ju znam, imao sam neki osrednju trojku kroz cijelu gimnaziju. Uzmi si neki prirucnik, npr ja sam uzeo fizika u 24 lekcije, i samo po tome deri.. opcenito su svake godine u globalu dobri rezultati iz fizike jer se djele bodovi sakom i kapom. Imas dosta zadataka koji su stvarno osnova osnove npr obrnuti formulu, i oni na zaokruzivanje koje moze rjesit i dijete od 12 godina sa citsom logikom. A ovi zadaci koji se rjesavaju isto nisu toliko teski, mada vecina zapravo ljudi ih ne zna rjesit. E sad tu ide onaj dio gdje sam rekao da se djele bodovi sakom i kapom, dakle dobijes 1 bod kad napises tocnu formulu, 2. bod kad tocno uvrstis i 3. bod kad tocno rjesis.. Dakle stvarno nije problem napisat za 60% iako nisi fizicar uopce. Znam ljude iz losih gimnazija kojima je fizika manje bitan predmet od npr likovnog(u toj skoli mogu cak 2 godine samo uzet fiziku) i oni su rjesavali po 70%..

bornasm kaže...

Jel netko zna dali je velika razlika između A i B razine hrvatskog? Fakultet traži B razinu neznam dali se uopće isplati uzimat A(mislio sam A ako nema velike razlike da mi popravi prosijek).

Hrv nije neka razlika,  najvise je na eseju razlika kod broja rijeci. No opcenito ti se ne isplati uzimat a razinu ako fakulteti traze b razinu. Vidi koliko je bodova imao zadnji koji je prosle godine upao na taj faks, pa izracunaj koliko ce ti % rjesenosti trebati kod a razine a koliko kod b razine.

13 godina
Državna matura 2015

imam tu knjigu iz fiz ali nista ja nekuzim u njoj, ko da nikad fiz u sk nisam imala...a i nisam je imala neg 3g. i to prije 10g. i to nam drzala prof od koje nisi mogao nista nauciti...

13 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Znaci FER trazi engleski i hrvatski B, dobivam li neke dodatne bodove ako polozim A razinu iz ta dva predmeta, ne znam ako to utjece na onih 8% od prosjeka ocjena s obveznog dijela mature?

15 godina
foobar333 kaže...

I ja cu uzet fiziku jer mi faks trazi a nije bas da ju znam, imao sam neki osrednju trojku kroz cijelu gimnaziju. Uzmi si neki prirucnik, npr ja sam uzeo fizika u 24 lekcije, i samo po tome deri.. opcenito su svake godine u globalu dobri rezultati iz fizike jer se djele bodovi sakom i kapom. Imas dosta zadataka koji su stvarno osnova osnove npr obrnuti formulu, i oni na zaokruzivanje koje moze rjesit i dijete od 12 godina sa citsom logikom. A ovi zadaci koji se rjesavaju isto nisu toliko teski, mada vecina zapravo ljudi ih ne zna rjesit. E sad tu ide onaj dio gdje sam rekao da se djele bodovi sakom i kapom, dakle dobijes 1 bod kad napises tocnu formulu, 2. bod kad tocno uvrstis i 3. bod kad tocno rjesis.. Dakle stvarno nije problem napisat za 60% iako nisi fizicar uopce. Znam ljude iz losih gimnazija kojima je fizika manje bitan predmet od npr likovnog(u toj skoli mogu cak 2 godine samo uzet fiziku) i oni su rjesavali po 70%..

Ali ako zeli upisati medicinu u Zagrebu, onda mora polaga prijemni iz biologije, fizike i kemije. A prijemni je po mojoj procjeni dosta tezi od mature, posebice iz fizike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 22:50 (captain_soap_McTawish).
15 godina
Defa.psd kaže...

Znaci FER trazi engleski i hrvatski B, dobivam li neke dodatne bodove ako polozim A razinu iz ta dva predmeta, ne znam ako to utjece na onih 8% od prosjeka ocjena s obveznog dijela mature?

Ne dobivas i ne utjece. Za tih 8%, ocjene iz A i B razine iz engleskog i hrvatskog se boduju jednako.

13 godina
Državna matura 2015

Ev sub navecer do pon 12h moram prijavit ispite koje cu pisat a ja neznam koje da prijavim niti koji faks upisat, a vec 10mj. blejim kako bi volila medicinu upisat ili inzinjer radiologije i umjesto da sam ucila ja nista i sad kad je knap sa vrimenom ja neznam sto bi od muke vise, jer kem i fiz nemam predznanje.. A i gledam na to da nesta upisem sto nakon faksa ima i posla ali u njemackoj i da je dobro placen tj. da se solidno od place zivjet moze... Mozda bi se dalo do 6mj. naucit kem i fiz ali mislim da cu zaribat na faksu s tim ipak to nije srednja nego faks....ljudi pomagajte...

15 godina
Miki_16 kaže...

Ev sub navecer do pon 12h moram prijavit ispite koje cu pisat a ja neznam koje da prijavim niti koji faks upisat, a vec 10mj. blejim kako bi volila medicinu upisat ili inzinjer radiologije i umjesto da sam ucila ja nista i sad kad je knap sa vrimenom ja neznam sto bi od muke vise, jer kem i fiz nemam predznanje.. A i gledam na to da nesta upisem sto nakon faksa ima i posla ali u njemackoj i da je dobro placen tj. da se solidno od place zivjet moze... Mozda bi se dalo do 6mj. naucit kem i fiz ali mislim da cu zaribat na faksu s tim ipak to nije srednja nego faks....ljudi pomagajte...

A cuj, nemoj me predoslovno shvatit, al predznanje bas i nije bitno. Ako mislis da to zvanje volis, i da ces ga ucit jer te zanima, onda ne postoji bolji smjer kojeg mozes odabrat. A ako su ti prioriteti posao, placa, lakoca prolaska kroz faks, onda gledaj i koliko predznanja imas i tezinu fakulteta i ostalo.

Znam jednu koja se navodno nije ozbiljnije dotakla s nicim vezano uz medicinu u srednjoj, a sad kao uz samo rad ide sve ok jer to fakat voli..iznenadila bi se koliko ti to olaksa studiranje.

13 godina
passat kaže...
Miki_16 kaže...

A cuj, nemoj me predoslovno shvatit, al predznanje bas i nije bitno. Ako mislis da to zvanje volis, i da ces ga ucit jer te zanima, onda ne postoji bolji smjer kojeg mozes odabrat. A ako su ti prioriteti posao, placa, lakoca prolaska kroz faks, onda gledaj i koliko predznanja imas i tezinu fakulteta i ostalo.

Znam jednu koja se navodno nije ozbiljnije dotakla s nicim vezano uz medicinu u srednjoj, a sad kao uz samo rad ide sve ok jer to fakat voli..iznenadila bi se koliko ti to olaksa studiranje.

ja to stvarno volim, prepostavljam da je tako jer volim ljudima pomagati i pomazem koliko mogu i volim opcenito medicinu, prepostavljam da je to zato sto sam pola zivota morala provodit u njoj.. Najveci je po meni problem sto sam morala prekinuti 1. raz mioca i tek sada zavrsavam skolu za odrasle di apsulutno nista ne radis, pises ispit jedan i to je zakljucna ocjena tako da mi predznanje koma plus isla sam do 5. osnovne u njemackoj u skolu i hrv jezik nije jaca strana kao sto se i vidi...i to me sad pocelo kociti gadno... Znam da na kraju krajeva ja cu morat sama donjet odluku ali pokusavam uz vasih komentara neku razumnu odluku donjeti...jer i da ucim sada dan i noc sve ja kem i fiz nemogu sama a za instrukcije nemam novac sto mi dodatno otezava...a to da gledam placu, cujes ako vec studiram zelim i da je placa ok a ne da nakon faksa imam placu ko puno njih bez faksa.. (nemojte me s tim nista krivo svatit, nadam se da razumijete sto zelim reci)..

10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ima ko za prodat knjigu matura@hr priručnik za hrvatski jezik na državnoj maturi, Marija Gazzari, Žarko Gazzari? ;)

10 godina
neaktivan

Nema velike razlike u gradivu samo u eseju ;)

10 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Kao prvo upiši ti faks, pa se onda brini za faks. Idi po redu, nemoj preskakati stepenice.

Ako naučiš sve do 6. mjeseca i upišeš medicinu, ti može svaki fakultet na ovom svijetu završiti ja ti to jamčim. Jer to bi značilo da si naučila za 4 mjeseca ono za što se ljudi spremaju četiri godine.

Al ovako po tvom postu, nebih rekao da je medicina za tebe. Jer ako 10 mjeseci blejiš kako bi volila upisat medicinu, a nemaš predznanje iz kemije i fizike ne daje baš sliku osobe koja želi upisat mef i ima radnu naviku.

Uglavnom probaj ti upisati medicinu, ali ostavi si još koju opciju.

Nemoj se ljutiti, vjerojatno zvučim grubo i obeshrabrujuće, ali savjet je dobronamjeran.

12 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...

Čitam i vidim da si do sada bila neuspješna u svemu što si htjela raditi.

Ja sam bio uspješan u svemu što sam htio raditi.

Ako želiš nešto naučiti, moraš učiti osam sati dnevno s tim da u potpunosti utoneš u materiju i da ostatak slobodnog vremena neobavezno čitaš materiju iz te oblasti. Mislim da ako to budeš radila par godina da nećeš imati problem.

Mučiš se s fizikom, tu ti mogu pomoći: Kupi polovne knjige za gimnaziju od prvog do četvrtog i riješi neke zbirke i tako ćeš ući u neke osnove fizike.

15 godina
Državna matura 2015

Samo da budem 100% siguran, treba li zaključati/potvrditi ispite ili je dosta samo ih izabrati?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
power_user kaže...

Samo da budem 100% siguran, treba li zaključati/potvrditi ispite ili je dosta samo ih izabrati?

Moras ih samo izabrati. Nema nikakvog potvrdivanja za ispite.

EUNE: Ferritin
13 godina
Državna matura 2015

Ma neljutim se ja nista na vas xD pa i nemam naviku ucenja niti malo jer sam po cile dan u bolnici i terapijama, ko nadrogirana budem...da zarko zelim tu medicinu ucila bih dan i noc za to ali ocito nije tako..jer inace bi odavno ucila vec...

Bila sam uzela sve zivo iz fizike ali nist ne kuzim...

Ako odaberemo do sutra ispite i razinu koju cemo pisat jel mozemo razine poslje mjenjati ili ipak ne??

13 godina
Miki_16 kaže...

Ma neljutim se ja nista na vas xD pa i nemam naviku ucenja niti malo jer sam po cile dan u bolnici i terapijama, ko nadrogirana budem...da zarko zelim tu medicinu ucila bih dan i noc za to ali ocito nije tako..jer inace bi odavno ucila vec...

Bila sam uzela sve zivo iz fizike ali nist ne kuzim...

Ako odaberemo do sutra ispite i razinu koju cemo pisat jel mozemo razine poslje mjenjati ili ipak ne??

Mozes, ali uz valjan razlog samo jednom promijeniti... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
Državna matura 2015

Pisat cu Hrv A, Njem A ali Mat neznam što da radim, kaze brat da uzmem B da je A dosta teska...nisam pametna sto odabrat :-/

13 godina
Miki_16 kaže...

Pisat cu Hrv A, Njem A ali Mat neznam što da radim, kaze brat da uzmem B da je A dosta teska...nisam pametna sto odabrat :-/

Gle, odluci koji ces fakultet... A razina i dobit dva nema smisla.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
Državna matura 2015

mislim da če odluka pasti na inžinjer radiologije jer to mi je inak bilo u planu odmah iza medicine tj. to prvo pa pucala na medicinu..neg zanima me kod njemackog jezika u zadru pise da se obavezno mora poloziti neki strani jezik, pošto pišem hrv i njem pod obaveznim jel moram baš eng pisat kao dodatni?? jer ga nemam dvi čiste ili kako onda -.-

15 godina
Miki_16 kaže...

mislim da če odluka pasti na inžinjer radiologije jer to mi je inak bilo u planu odmah iza medicine tj. to prvo pa pucala na medicinu..neg zanima me kod njemackog jezika u zadru pise da se obavezno mora poloziti neki strani jezik, pošto pišem hrv i njem pod obaveznim jel moram baš eng pisat kao dodatni?? jer ga nemam dvi čiste ili kako onda -.-

Ne razumijem pitanje. Ako pitaš za studij njemačkoga jezika, da, trebaš položiti neki izborni predmet uz tri obavezna (hrv, mat i neki strani jezik, što ne mora biti engleski, nego njemački u tvom slučaju) i uz to neki od 13 ako se ne varam predmeta s liste.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
Državna matura 2015

piše da je pod izborni predmet obavezno položiti neki strani jezik, međutim neznam koji? jer pod obavezne ja pišem njem a ne eng pošto ga nemam dvi čiste

14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ili pripremi jezik ili traži drugi faks 

13 godina
Državna matura 2015

ah.. 

14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Što te muči? Vokabular ili gramatika?

15 godina
Miki_16 kaže...

piše da je pod izborni predmet obavezno položiti neki strani jezik, međutim neznam koji? jer pod obavezne ja pišem njem a ne eng pošto ga nemam dvi čiste

Da, u ovome ćeš slučaju morati pripremiti jezik. Ja studiram anglistiku, pa ako trebaš pomoć, reci :)

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice