mislim da se slika ne boduje, valjda, u kljucu za odgovore ako si skidao mature nisu napisani dijagrami i prikazano je što sve napisano donosi bodove, a nisam se susreo još s nužnim dijagramom u tom ključu da nosi 1 bod :P
A dobro, ako ne skiciraš možeš pogriješit ali njih nije briga, ako znaš napamet koje sile npr djeluju, i napišeš formulu nije toliko bitno kako si to znao, iako se može gledati kao prepisivanje :D
Onda dobro, a što npr ako ti napišeš neku glupost, i uz to napišeš i sve točno? Hoće oni gledati i tu glupost koju si napisao? Npr napišem da je 2 = 5, a uz to je postupak i rješenje cijelog zadatka :D
E, jel možeš objasnit ovaj zadatak, postoji i drugi način sa funkcijom da ideš, ali sam se sav bio smotan, a ovo je sve nešto preko tih energija, koji je tebi bolji, i kaj ovdje oni uopće pišu haha.
Eo slika:
Zadatak:
Zadatak
Probaj prvo riješiti a onda pogledati rješenje, zanima me na koj način bi ga ti riješio:
Rješenje:
Rješenje
nisam ga dobro riješio al mi je sad logično po rješenju da bi tako trebalo bit.. elastična potencijalna energija kad je na amplitudnom položaju je zapravo ukupna energija i kinetička je jednaka tad 0... kad je na nekoj elongaciji onda ne znaš kolika je potencijalna ni kinetička ali je ukupna energija očuvana i kinetičku dobiš da oduzmeš ukupnu potencijalnu od potencijalne na 0.05.... išao sam nekako krivo skroz sjeban zad al nije baš težak...