Državna matura 2013

poruka: 1.734
|
čitano: 456.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2013
ilija2010lukic kaže...
win4crazzy kaže...
majstorSZ kaže...
emerik kaže...
Kako se pripremate za esej iz hrvatskog?

ja cu za vikend naci popis djela koja mogu biti, procitat kratki sadrzaj od onih djela koja nisam procitao i o piscima isto nesto procitat.. samo da znam nesto napisat o njemu

pise li itko fiziku u petak?  

ja pisem, na koji faks planiras?

imali netko da ce ici na FSB, PMF 

Fsb mi 3. izbor, pmf- mat 4. a fizika 5.

Meni je na prvom mjestu prometni faklutet u ZG, drugi mi je aeronautika (kontrolor leta).. na jedan od ta dva ciljam upast :D 

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
15 godina
Državna matura 2013

imali netko neki pdf dokument gdje se nalaze zadacit iz fizike kroz sve 4 godine

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
16 godina
Državna matura 2013
15 godina

hvala. valja sad to sve proci :)

eo ako nekom zatreba, ovdje je cijelo gradivo od 1 do 4 razreda, ali sazeto, bacite malo oko moze vam dobro doci

edit:tek sad skuzio da sam zaboravio stavit link http://drzavna-matura.com/index.php?page=materija_fizika_skripta {#}

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 14:13 (win4crazzy).
16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Riješio sam hrvatski od prošle godine višu razinu, mislio sam da će bit katastrofalno i sad kad sam si ocjenio 76% (vrlo dobar). Ja sam super zadovoljan {#}

Evo vam jedna skriptahttp://www.2shared.com/document/GcdKfCab/matura_hrvatski.html

Za esej se pripremam što sam si kopiro jednu skriptu što su baš radili moji profesori u školi (Opća gimnazija Osijek) baš za esej gdje je srvarno sve objašnjeno a kratak zadržaj odavdje čitam http://www.scribd.com/doc/93891903/SKRIPTA-ZA-ESEJ

Imate negdje baš za skinit ovaj zadnji link, sam se nemogu sjetit gdje tocno. Malo googlajte i nacete

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Kako ste danas napisali biologiju? Što kažete na ispit u cjelini?

Ja sam jako razočaran, pogriješio sam na pitanjima koja inače znam u 3 ujutro, već prvo pitanje mislim zaokružit Schleidena i Schawanna i ni sam ne mogu objasniti zašto mi je u tom trenutku došlo u glavu da su oni ipak objasnili strukturu DNA i zaokružim Kocha i Pasteura, prvo zato jer ostala 2 ponuđena ne mogu biti (Leeuwenhoek i Hooke su samo promatrali stanicu, Linne osnivač sistematike, a Darwin se bavio vrstama), a drugo jer mi se tad po glavi motalo da je Pasteur nešto prtljao oko mikroorganizama i da su nastajali iz postojećih....ne znam stvarno, sve u svemu razočaran sam, bit će oko 80% rješenosti, a to mi nažalost neće biti dovoljno za upis{#}

Ipak, teoretske šanse još postoje, ostao je još glavni dio mature i psihomotorika, ali sumnjam da sam sposoban riješiti sve 3 više razine s minimalno 70% i psihomotoriku za koju se također pripremam s barem 90%.

Ne preostaje mi ništa drugo nego sjediti još ova 2 tjedna nad knjigom, dati sve od sebe da mi kasnije ne bude barem žao, pa kako Bog da. Nije baš pretjerano utješno, barem meni, ali postoji i iduća godina kada opet mogu pristupiti maturi i rasturiti biologiju.

12 godina
protjeran
Državna matura 2013

Kad ćemo znati rezultate mature?

16 godina
neaktivan
windforce kaže...

Kad ćemo znati rezultate mature?

Početak 7. mjeseca mislim

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
16 godina

12. srpnja su neslužbeni rezultati.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
15 godina
Državna matura 2013

dali mi netko moze objasniti 7. zadatak iz fizike ljetni rok 2012

zadatak s idealnim plinom u kruznom procesu

14 godina
emerik kaže...

12. srpnja su neslužbeni rezultati.

da se priključim,kad su službeni? :D

16 godina

Par dana kasnije.

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
15 godina
Državna matura 2013

http://www.scribd.com/doc/93891903/SKRIPTA-ZA-ESEJ

Molim vas nek mi neko posalje pdf od ove skripte, vjerujem da ce i drugima treba da se isprinta, ja nemogu skinit preko ovog linka.

League of Legends EUW username: pomijac - https://plus.google.com/photos/105050429535093254023/albums/5793592120108881025
16 godina
Državna matura 2013

EVO GA

sto se tice scribd-a...free account funkcionira na nacin da za jedan upload dobijete jedan download

15 godina
Državna matura 2013
League of Legends EUW username: pomijac - https://plus.google.com/photos/105050429535093254023/albums/5793592120108881025
16 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Kako ste danas napisali biologiju? Što kažete na ispit u cjelini?

Ja sam jako razočaran, pogriješio sam na pitanjima koja inače znam u 3 ujutro, već prvo pitanje mislim zaokružit Schleidena i Schawanna i ni sam ne mogu objasniti zašto mi je u tom trenutku došlo u glavu da su oni ipak objasnili strukturu DNA i zaokružim Kocha i Pasteura, prvo zato jer ostala 2 ponuđena ne mogu biti (Leeuwenhoek i Hooke su samo promatrali stanicu, Linne osnivač sistematike, a Darwin se bavio vrstama), a drugo jer mi se tad po glavi motalo da je Pasteur nešto prtljao oko mikroorganizama i da su nastajali iz postojećih....ne znam stvarno, sve u svemu razočaran sam, bit će oko 80% rješenosti, a to mi nažalost neće biti dovoljno za upis{#}

Ipak, teoretske šanse još postoje, ostao je još glavni dio mature i psihomotorika, ali sumnjam da sam sposoban riješiti sve 3 više razine s minimalno 70% i psihomotoriku za koju se također pripremam s barem 90%.

Ne preostaje mi ništa drugo nego sjediti još ova 2 tjedna nad knjigom, dati sve od sebe da mi kasnije ne bude barem žao, pa kako Bog da. Nije baš pretjerano utješno, barem meni, ali postoji i iduća godina kada opet mogu pristupiti maturi i rasturiti biologiju.

Pa iskreno, ocekivao sam i teze... bilo je par zamki,  npr. u vezi CO2 prijenosnika - plazma a ne eritrocit, zatim ona dioba je bila profaza II, ne I itd... Neznam sto da mislim, nasao sam 6-7 pogresnih kod sebe, ali mislim da necu zbog toga dobit 4. Zatim onaj zeludac u krave....ja gledam i znam da ih ima 4, ali me bunilo ono nesto ogromno pa sam zaokruzio tri za koja sam bio siguran, iako mislim da ce to pitanje biti ponisteno.

U vezi prekosutrasnjeg ispita iz fizike tu imas jako dobru skriptu, procitaj sve to i rijesi par zadataka iz svake cjeline iz zute zbirke i trebalo bi bit ok. :D

https://twitter.com/postdiff
16 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...

Idi ovom logikom:

Nije zadano sto je u procesu konstantno, sto znaci da je

(p*V)/T = konstantno , npr neki broj, 1.

Kad pomnozis sa T, dobijes T = p*V, sto znaci da sto su veci tlak i volumen, veca je i temperatura, a sto su manji, manja je i temperatura: najmanja je u tocki A jer su u njoj i vrijednosti tlaka i volmena najmanje.

https://twitter.com/postdiff
15 godina
Državna matura 2013
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 17:45 (zagi55).
15 godina
yure32 kaže...
win4crazzy kaže...

Idi ovom logikom:

Nije zadano sto je u procesu konstantno, sto znaci da je

(p*V)/T = konstantno , npr neki broj, 1.

Kad pomnozis sa T, dobijes T = p*V, sto znaci da sto su veci tlak i volumen, veca je i temperatura, a sto su manji, manja je i temperatura: najmanja je u tocki A jer su u njoj i vrijednosti tlaka i volmena najmanje.

hvala, skuzio sam

i hvala kolegi emerik koji mi je preko pm to objasnio :)

14 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Jedno pitanje na koje mi niko nezna dat odgovor ! Jel mogu ja na eseju pisat MALIM tiskanim slovima ??

17 godina

I mene to zanima ja pisanim nisam piso od 6 razreda osnovne

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
Državna matura 2013
same here
16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Može. Ne smije se velikim tiskanim

14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Znaci mogu pisat ovakvim slovima kao sto pisem na forumu?

Ocu bit 100% siguran da mi ne poniste esej bzv

16 godina
neaktivan
Demzi94 kaže...
cuspajz kaže...

Znaci mogu pisat ovakvim slovima kao sto pisem na forumu?

Ocu bit 100% siguran da mi ne poniste esej bzv

Pa ljepo ti je čovijek stavio Kako napisati esej na državnoj maturi pa si tamo pročitaj

13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Taman da im i napišem pisanim, nebi ništa mogli pročitat. Da to prihvate, elegantno mogu polovicu eseja iskrižat zbog nečitkosti.

Nevezano za ovo, danas matura iz biologije dokaz koliko je još sustav nesređen. Znači već sad je matura za sljedeću godinu u završnoj fazi priprema, dakle imaju godinu dana vremena slagati mature, a zanimljivo je što propišu koliko će koji dio gradiva biti zastupljen u ispitu, piše na glavnoj NCVVO stranici da je evolucija i ekologija zastupljena sa 12% +/-5%, a danas bude skoro četvrtina mature iz tog područja, a biologija čovjeka piše 20% +/-5% i onda mi dode samo par pitanja iz toga, niti 10%...Pa mislim nije uredu varat ljude, pripremam se više za zastupljeniji dio, i onda mi izrešetaju dio kojeg kažu da će biti najmanje...

Ove babe ili kretene koji slažu te mature treba poslat na maturu iz matematike kao uvjet za posao jer im očito brojevi nisu jača strana, imaju problema sa banalnim stvarima, prema propisanom postotku pitanja iz određenog gradiva nisu u stanju rasporedit odgovarajući broj pitanja...mater neškolovanu

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 21:04 (peterstern9).
16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Samo da na eseju iz hrvatskog ne daju pjesmu... pa to da prepišem pjesmu 5 puta nebi skupio 400-600 riječi

16 godina
Državna matura 2013

ova skripta za esej je super stvar, al meni i ne koristi baš, ja pišem nižu razinu a u toj skripti imaju 2-3 lektire samo sa niže razine.. Jel ima netko za nižu razinu da si malo pomognem? :D

14 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Ja idem nekom logikom da nece dat stipancice ovaj put posto je prosli put bilo , nacuo sam price da ove godine imaju Dubravka i Glembajevi sanse,

Samo me zanima nisam bas pratio prosle mature iz hrv jesu na nizoj samo interpretativni ili daju i usporedne i raspravljacke??

-------------------

Ja isto nebi htio pjesmu to  sve interpretiram u 100 rijeci ,a onda poslije muka sa dodavanjem jos 250 -.-

15 godina
zagi55 kaže...

Za sto je skripta 2, jer vidim tu neka djela koja nisu za esej.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice