Državna matura 2013

poruka: 1.734
|
čitano: 457.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Državna matura 2013
Hacker002 kaže...

Ja sam znao da ce bit tezak, al ovo je vec bezobrazno..800*1600 slika u 256 boja kolko zauzima pa je*ote jel moze bit gluplje pitanje? Tak su mogli i postavit kolko kB zauzima COD4 sa 2 DLC-a jbt..strasno

Ma šta reći, bilo je svakakih pitanja. S obzirom na prošle mature nekako je ovaj mi uistinu teži, ali to bi opet svi rekli s obzirom da je test nepoznat s mogućnošću. Ali stvarno mi je bezveze da se mora toliko računati na informatici, zar nije za to matematika. Ne znam, ne sviđa mi se. Da i to još u kilobajtima, ne znam ni jesam li uspio pravilno izračunati zadatak od silnih množenja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 16:13 (fighterZu).
17 godina

Ma ja sam taj zadatk pomnozil rezoluciju jel je tak i onak u 256 1byte jedan pixel i u rjesenje napiso taj uzmnozak djeljeno s 1024 da im nebi jos i to racuno napamet dobro da sam ovo dva uspio pomnozit

You got to lose to know how to win
15 godina
Državna matura 2013

Je li uopće bila tablica brojevnih sustava na ovom ispitu? Zašto je to izbačeno? Može li mi neko to objasniti, ja sve zadatke vježbao preko te tablice, a sada na ispitu ručno računao i izgubio dosta vremena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 16:54 (fighterZu).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Nekako mi se cini da je ispit bio tezi nego sto je to bilo prijasnjih godina.
Nadam se da bude bar prolazno :/ 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
14 godina
Državna matura 2013

Danas prije mature sam riješavao na netu onu probnu informatiku i za 20-ak minuta sam riješio za 59% jer je bilo relavitno lagano,ali ova današnja je bila teža ali očekujem prolazak

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Nije mi jasno šta ste vi mislili da će bit lakša? Pa svake godine su mature sve teže i teže

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Bilo je pitanje koja je kratica Hrvatske akademske i istraživačke mreže i neki biseri iz mog razreda su napisali HAIM {#}

17 godina

A boga ti ko bi se sjetio carneta ja sam isto izvalio HAKDM il tak nes uopce mi nije jasno kakve veze to pitanje ima s cim

15 godina
neaktivan
fighterZu kaže...
Hacker002 kaže...

Ja sam znao da ce bit tezak, al ovo je vec bezobrazno..800*1600 slika u 256 boja kolko zauzima pa je*ote jel moze bit gluplje pitanje? Tak su mogli i postavit kolko kB zauzima COD4 sa 2 DLC-a jbt..strasno

Ma šta reći, bilo je svakakih pitanja. S obzirom na prošle mature nekako je ovaj mi uistinu teži, ali to bi opet svi rekli s obzirom da je test nepoznat s mogućnošću. Ali stvarno mi je bezveze da se mora toliko računati na informatici, zar nije za to matematika. Ne znam, ne sviđa mi se. Da i to još u kilobajtima, ne znam ni jesam li uspio pravilno izračunati zadatak od silnih množenja.

Neznam jesam li u pravu no mislim da sam izračunao 1250 KB jer se većina toga da pokratit.

14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Hrvatski će bit užas... to nemos sve naucit i da hoćeš

ziva istina , tog hrvatskog me najvise strah pogotovo eseja

u srednjoj sam imo profesoricu koja nis nije objasnila samo smo se zajebavali ,a sad se ja "zajebavam" sa ucenjem {#}

valda cu sklepat nesto na tom eseju sam da mi nedaju dva ulomka pa da moram uspoređivat !

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Jbmt hardisk i cilindar xD , brijem da je 90% ljudi to zaokružilo.

MUST visit :D http://www.youtube.com/user/ZOJAmoviesProduction?feature=mhee
15 godina
zOjA26 kaže...

Haha, ja bio prvo zaokkružio i onda napravio u zadnjih 10 min ispravak na spiralu. Znam da sam negdje čuo za cilindar.

Edit: Što se tiče carneta to sam znao, baš sam bio čito ujutro poglavlje o internetu. A za onaj sa rezolucijom mi je ispalo nešto 32000 kb(makar nisam taj rezultat na testu napisao, to sam poslije izracunao)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 18:38 (fighterZu).
15 godina
neaktivan

Što se tiče tog zadatka sa slikom meni je došlo 1250 Kb za rezultat, računat nije bio problem jer se brojevi daju međusobno pokratit i na kraju mi je bilo 25*50. Ja sam ga riješoi na ovaj način. Pošto ima 265 boja to znači da svaki piksel zauzima 8 b ,dakle:
(800*1600*8)/(8*1024)
djelim sa 8 da rezultat bude u B i odma sa 1024 da bude u KB i nakraju dođe 1250 KB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 18:42 (goblin103).
15 godina
goblin103 kaže...

Što se tiče tog zadatka sa slikom meni je došlo 1250 Kb za rezultat, računat nije bio problem jer se brojevi daju međusobno pokratit i na kraju mi je bilo 25*50. Ja sam ga riješoi na ovaj način. Pošto ima 265 boja to znači da svaki piksel zauzima 8 b ,dakle:
(800*1600*8)/(8*1024)
djelim sa 8 da rezultat bude u B i odma sa 1024 da bude u KB i nakraju dođe 1250 KB.

To bi trebalo biti točno, ja sam se zeznuo u bitovima.

14 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

hahah.. ja sam isto zaokruzio taj šugavi cilindar -.- 

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
14 godina
Državna matura 2013

Kad ćemo dobiti rezultate iz inf?

13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Ekipa koja pise sutra biologiju, sretno vam (nam) bilo, neka nam ne budu komplicirana pitanja i nek su sto bolji rezultati!

Iskreno mislim da je 135 min za taj ispit previse, da je i 90 minuta bi bilo i vise nego dovoljno. Kad rjesavam maturu od prosle godine mi treba 10 min najvise za prvu knjizicu od 40 pitanja, a drugu knjizicu se rijesi za 30 min max tih 10 pitanja unutar kojih su 4 podpitanja. Nema pitanja na koje treba odgovoriti sa vise od 10 rijeci, uglavnom su odgovori kratki. Ili znas ili ne znas.

Idem ja jos ucit dok ne zaspim i cujemo se sutra s dojmovima.

Pozdrav i pametno!

14 godina
zOjA26 kaže...

ja u onoj knjižici stavio spirale,i onda na ono bitno-list za odgovore gledam šta da stavim i stavim c) cilindar

15 godina
Državna matura 2013

Sjeća li se tko onoga zadatka sa lukom, ivom... koje je riješenje?

Te onaj sa poravnjanjem u wordu?

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Ono sa slikom mi je također ispalo 1 250, lijepo se pokrati sve :D

A oko ove spirale i cilindra sam potrošio najmanje 5 minuta... I na kraju stavio cillindar.

ZOTAC: It's Time to Play.
16 godina
Državna matura 2013

jel misli neko ic na faks koji se placa?

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...

jel misli neko ic na faks koji se placa?

Meni je drugi izbor ekonomija vanredno, ak mislis na to

Evo jedna prigodna

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 22:31 (cuspajz).
15 godina
Državna matura 2013

Vidim dosta vas je pisalo informatiku, jel tko izabrao studij informatike u Rijeci, ja sam ga stavio u kombinaciji s povijesti (vise me zanimaju drustveni predmeti), ali da upadnem misli da bi POV+INF kombinacija bila super.
Edit: Jos jedno pitanje, pisem povijest i zemljopis izborne predmete na maturi, i sad neki faks trazi bilo koji od ta dva predmeta, jel mi se onda uzima predmet koji sam bolje napisao na maturi ili...? Bio bi zahvala kad bi mi netko odg na pitanje.

League of Legends EUW username: pomijac - https://plus.google.com/photos/105050429535093254023/albums/5793592120108881025
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 0:36 (darko099).
16 godina
darko099 kaže...

Vidim dosta vas je pisalo informatiku, jel tko izabrao studij informatike u Rijeci, ja sam ga stavio u kombinaciji s povijesti (vise me zanimaju drustveni predmeti), ali da upadnem misli da bi POV+INF kombinacija bila super.
Edit: Jos jedno pitanje, pisem povijest i zemljopis izborne predmete na maturi, i sad neki faks trazi bilo koji od ta dva predmeta, jel mi se onda uzima predmet koji sam bolje napisao na maturi ili...? Bio bi zahvala kad bi mi netko odg na pitanje.

da uzima se onaj koji je bolje napisan.

16 godina
Kako se pripremate za esej iz hrvatskog?
AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
14 godina
neaktivan
emerik kaže...

ja cu za vikend naci popis djela koja mogu biti, procitat kratki sadrzaj od onih djela koja nisam procitao i o piscima isto nesto procitat.. samo da znam nesto napisat o njemu

pise li itko fiziku u petak?  

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
17 godina
Državna matura 2013

Prokleti cilindar hahaha
Jel ikome došao rezlutat za ono kad se onih dvoje igraju one igre sa dvojim komplementom -123? I isto tako, kakav je ono zadatak s onim word uređivanjem teksta?

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 11:55 (Dodinho).
15 godina
majstorSZ kaže...
emerik kaže...

ja cu za vikend naci popis djela koja mogu biti, procitat kratki sadrzaj od onih djela koja nisam procitao i o piscima isto nesto procitat.. samo da znam nesto napisat o njemu

ja pisem, na koji faks planiras?

imali netko da ce ici na FSB, PMF 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
15 godina
neaktivan
win4crazzy kaže...
majstorSZ kaže...
emerik kaže...

ja pisem, na koji faks planiras?

imali netko da ce ici na FSB, PMF 

Fsb mi 3. izbor, pmf- mat 4. a fizika 5.

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
17 godina

ima ko skriptu za nizu razinu iz hrv?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice