Državna matura 2013

poruka: 1.734
|
čitano: 456.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Državna matura 2013
Danijel789 kaže...

trenutno imam 2 izbora za faks. upao sam na oba dva ali me strah da ne padnem za kojih 40-50 mjesta kak neki skaču pa da ne izvisim, zato imam taj drugi izbor. dal ja sad njega tebam obrisati, jer na stranicama piše da budemo morali plaćati kazne ako upadnemo na neki fakultet a ne upišemo ga.

Ti upadaš samo na jedan fakultet bez obzira koliko ih ti imao na listi, a to ti je najbolji mogući izbor s obzirom na tvoje bodove i listu prioriteta. Ti samo trebaš izbrisati samo one fakultete koji ni u kojem slučaju ne želiš studirati. Zato onaj koji ti je draži stavi na prvu mjestu, a ovaj drugi stavi na drugo mjesto.

15 godina
Državna matura 2013

budući i sadašnji FOI-evci molim pomoć....

kod upisa na FOI piše da treba donjet

Na upis je potrebno donjeti:

• original i kopiju završne svjedodžbe s mature

a kod postupka kod upisa piše

Predaja dokumenata i obrazaca za upis (STUDENTSKA REFERADA):

Original i kopija maturalne svjedodžbe

Pa šta onda treba donijet? Potvrdu s mature o položenim obveznim i izbornim predmetima ili svjedodžbu 4. razreda? 

Hebemti šta volim takvo izražavanje kad se najjednostavnija stvar zakomplicira...

★★★★★☆
16 godina
trebat ce ti od mature svjedozba i od 4 razreda
dado
15 godina
nani_cropes kaže...

Ma iskomplicirali bezveze, a ovi što rade u referadi malo jači, umjesto da objasne oni još više zakompliciraju. Najbolje ponijeti sve što ti padne na pamet.

Edit: Ne znam jel treba potvrdu o prebivalištu, kod nekih fakulteta se i to traži.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 22:03 (fighterZu).
15 godina

Nadam se da ne treba...Pošto piše

Na upis je potrebno donjeti:

• original i kopiju završne svjedodžbe s mature
  • dvije slike formata 4*6cm 
  • upisni paket (podiže se u skriptarnici Fakulteta uz predočenje dokaza o uplati, cijena: 350 kn)

Ako je kome slučajno na FOI još nešto trebalo nek javi...

Mada ionako trebam vadit potvrdu o prebivalištu za natječaj za dom, pa bi mogo reda radi i ovu...

Btv. kakva je šansa da brucos dobije dom u VŽ.. Znam o čemu sve ovisi ali me zanima kakva je praksa.. Pošto kolko sam čuo u ZG je praksa da nemoš na prvoj godini dobiti dom ako nisi u samom vrhu... Jel tako i u VŽ? I kakve su šanse da barem dobijem učenički dom ili subvenciju za podstanare (jel tu subvenciju svi redovni dobiju i koliko otprilike iznosi)

★★★★★☆
16 godina

Na FER-ovoj stranici ništa ne piše za maturalnu svjedodžbu.Zbilja ju ne treba donijeti?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Ima koga ovdje tko će upisat ove godine poslovnu ekonomiju u zagrebu? Pitam zato jer sam danas kupio upisni materijal i ima hrpa papira i nisam siguran u pola toga što treba i kako ispuniti pa mi možda netko može pomoći.

Zna li netko što je to JMBAG? Znači, ne JMBG nego baš JMBAG, ima jednu znamenku manje od JMBG-a.

16 godina
jmbag je koliko ja znam broj od iksice
dado
15 godina
Državna matura 2013

jep... JMBAG (Jedinstveni Matični Broj Akademskog Građana)

http://www.cap.srce.hr/JMBAG.aspx

★★★★★☆
13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

a gdje ću ja saznat taj broj? u petak su mi upisi, a ne znam kaj da upišem tu

16 godina
ja sam pri upisu na faksu dobio jmbag
dado
16 godina
Državna matura 2013

Ide neko na informatiku jednopredmetni u Rijeku? 

Windows Phone FTW
16 godina
Državna matura 2013

Jel ima netko ovdje da ide FSB, ili da je sad završio prvu godinu strojrastva ? 

12 godina
neaktivan
Državna matura 2013

e ljudi meni je ovakva situacija prikazana na slici e sad, dali da ostavim ovako do sutra ili da obrišem 1. izbor?

16 godina
naravno da ostavis, ako slucajno ne upadnes , upadas u ovaj drugi izbor... koja mudrost
dado
15 godina
neaktivan
Đukzon kaže...

e ljudi meni je ovakva situacija prikazana na slici e sad, dali da ostavim ovako do sutra ili da obrišem 1. izbor?

Ako ne upadnes na 1. izbor, onda smo na istom faksu :)
Ali zelim ti srecu jer te stvarno malo dijeli od tvog "zeljenijeg" faksa... 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Jel mi može netko reći tko ide na ekonomiju ili pozna nekoga tko ide na ekonomiju da li mi treba laptop na poslovnoj ekonomiji?

15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Jel mi može netko reći tko ide na ekonomiju ili pozna nekoga tko ide na ekonomiju da li mi treba laptop na poslovnoj ekonomiji?

http://www.vecernji.hr/data/slika/17/84207.jpg

13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Lijepo bi molio normalan odgovor bez za*ebavanja.

15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Lijepo bi molio normalan odgovor bez za*ebavanja.

Kakvo pitanje, takav i odgovor.
Tebe nitko ne moze natjerati da kupis laptop (ako ti ne zelis/nemas novca).
On ti samo moze biti koristan na faksu. Ako je tako. Tvoj izbor hoces ga kupiti ili ne. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 14:37 (rebelsy).
13 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

On ti samo moze biti koristan na faksu. Ako je tako. Tvoj izbor hoces ga kupiti ili ne. 

Sad ispada da sam ja postavio glupo pitanje?
Znam da laptop nije obavezan, ali pitanje glasi: Hoće li mi taj laptop pomoći tj. koliko bi mi bio koristan na ekonomiji, dal će mi bit puno lakše s njim ili nema neke razlike?

15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Znam da laptop nije obavezan, ali pitanje glasi: Hoće li mi taj laptop pomoći tj. koliko bi mi bio koristan na ekonomiji, dal će mi bit puno lakše s njim ili nema neke razlike?

Pa biti ce ti sigurno lakse s njim nego bez njega.
Ovisi ponajprije od tebe. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 14:47 (rebelsy).
17 godina
Državna matura 2013

To je kao da pitaš hoću doći prije do nekog mjesta ako vozim 50km/h ili ako vozim 150km/h.

17 godina
peterstern9 kaže...
rebelsy kaže...

Pa naravno da oce umjesto da slusas dosadna predavanja mozes citat nase glupe postove na njemu.

You got to lose to know how to win
16 godina
Državna matura 2013

Stigle statistike državne mature, i naravno da su gimnazijalci "rasturili maturu" dok su strukovnjaci lošiji i to podosta..

To je sve razumljivo i očekivano al ne i dobro, ja sam strukovna (imao sam bodova za gimnaziju i više nego dovoljno al nisam htio ić u tu školu i ne žalim za tim, otišao sam u tehničku i sve 5..) ..

Uopće nije uredu kad kažu da su se gimnazijalci sto puta više namučili u 4 godine, e pa jeste k****.. 

Pola vas ni ne zna šta znaći dobit programe za izradu, kad 2 tjedna svaki dan neprekidno radiš program, crtaš na papirima A1 dimenzije, pola njih nije vidilo taj papir.. Gimnazijalci su ljudi koji bubaju, nema tu prakse i rada ko u strukovnoj i nemam ja ništa protiv njih, al kad kažu da su se naradili naspram nas nije istina!

Program mature treba još doradit, prilagodit ga strukovnoj školi, ili našu školu prilagodit maturi. Da smo barem imali neke pripreme kako treba u školi , ja sam siguran da bi maturu puno bolje napisao, al ovako, ovo što sam se sam pripremao se ne može usporedit s gimnazijom njihovim pripremama i općenito njihovim programo školovanja.. 

{#}

STATISTIKE

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 16:15 (MarioVk).
16 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Stigle statistike državne mature, i naravno da su gimnazijalci "rasturili maturu" dok su strukovnjaci lošiji i to podosta..

To je sve razumljivo i očekivano al ne i dobro, ja sam strukovna (imao sam bodova za gimnaziju i više nego dovoljno al nisam htio ić u tu školu i ne žalim za tim, otišao sam u tehničku i sve 5..) ..

Uopće nije uredu kad kažu da su se gimnazijalci sto puta više namučili u 4 godine, e pa jeste k****.. 

Pola vas ni ne zna šta znaći dobit programe za izradu, kad 2 tjedna svaki dan neprekidno radiš program, crtaš na papirima A1 dimenzije, pola njih nije vidilo taj papir.. Gimnazijalci su ljudi koji bubaju, nema tu prakse i rada ko u strukovnoj i nemam ja ništa protiv njih, al kad kažu da su se naradili naspram nas nije istina!

Program mature treba još doradit, prilagodit ga strukovnoj školi, ili našu školu prilagodit maturi. Da smo barem imali neke pripreme kako treba u školi , ja sam siguran da bi maturu puno bolje napisao, al ovako, ovo što sam se sam pripremao se ne može usporedit s gimnazijom njihovim pripremama i općenito njihovim programo školovanja.. 

{#}

STATISTIKE

Zašto bi to moro znat kad mi to nikad neće trebat u životu i boli me ku*ac za to?

I šta tebi sad znači kad znaš to radit ako nisi upo na fakulete gdje je to potrebno? Ja sam znao da je gimnazija bolja podloga za upis na fakultet zato sam i išao u nju...

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
16 godina
cuspajz kaže...
MarioVk kaže...

{#}

STATISTIKE

Zašto bi to moro znat kad mi to nikad neće trebat u životu i boli me ku*ac za to?

I šta tebi sad znači kad znaš to radit ako nisi upo na fakulete gdje je to potrebno? Ja sam znao da je gimnazija bolja podloga za upis na fakultet zato sam i išao u nju...

Pa ja ocu, i potrebno mi je, i je potrebno mi je za fakultet i super je podloga tak da ;)

15 godina
Državna matura 2013

Konačne rang-liste

U srijedu, 17. srpnja 2013. u 12:00 bit će objavljene konačne rang-liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku.....

vise na  https://www.postani-student.hr/‎

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

jel zna tko jel trebam brisati one fakultete koji mi nisu prvi izbor.(vrlo velika vjerojatnost da ću upasti na prvi izbor)

13 godina
neaktivan

Ne moras brisat

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice