6 virusa u nodovoj karantei za koje nod nije nasao za shodno ni da me obavijesti da ih je smjestio tamo ;)
A i zasto bi kad on to moze sam rijesiti da mene ne zamara ;)
nekriptana ili na neki drugi način zaštićena karantena mi se ne sviđa...
6 virusa u nodovoj karantei za koje nod nije nasao za shodno ni da me obavijesti da ih je smjestio tamo ;)
A i zasto bi kad on to moze sam rijesiti da mene ne zamara ;)
nekriptana ili na neki drugi način zaštićena karantena mi se ne sviđa...
Iskreno bas me briga. Nikakvih probelma na kompu nemam i da li su oni u kriptanoj, nekriptanoj karanteni ili ih uopste nema na kompu apsolutno me bas briga. ZAsto da se opterecujem time uopste.
...mogu li skupa AVG free, spybot SD i outpust firewall i ima li potreba da stavim sva 3......imao sam do sad NOD i pokupio sam virut.ce a da nod nije ni trepnuo
....ili koje bolje rješenje ("komercijalno" a da provjereno radi)
Moja preporuka ti je Avira Free za real time zaštitu + MalwareBytes Anti-Malware i SUPERAntiSpyware Free Edition za povremeni scan i zaštićen si od virusa.
sry kolega ali ad-aware je bolji ;D od malware bytesa
Avira Premium Security Suite. Imo sam ESET ali je glupi ESET Smart Security s lošom detekcijom (a ima "ThreatSense") PROMAŠIO 14 VIRUSA (backdoor, xpack, TR./SPY, HTML exploit, pacKman(?), neki patch, downloader, dropper). NE KORISTITE ESET! VJERUJTE MI. Imali ga u školi: uštekam USB, dođem kući, Autorun.inf zaražen. Prije ESET nije ništa. Sad, Avira jasno i glasno nudi Quarantine, Remove itd. Još koristim njen Firewall. WebGuard je odličan. Neki YouTube videi imaju opasne skripte u sebi koje Avira detektira. I da, istina je da majstori kažu da je Eset najbolji: prijatelju instaliro Aviru (uz reinstalaciju Windowsa) i htio pokazat majstoru da vidi jesam dobro napravio (NEĆU SE SADA HVALITI). Kaže on da mu je majstor reko da je Win ok, ali Avira ne valja. Onda je prijatelj instaliro ESET. Mjesec dana poslije odem ja kod njega i BANG!: 120 virusa! ESET DETEKCIJE : 0! Mozda ce ovo promijeniti vaše mišljenje o ESETU.
Koji eset si koristio ja sad koristim 4(četvorku) i nasa mi je crva autoran.inf i 2 genetik trojana u starim dadotekama sta avg i avira nisu nasli XD
Još mi je zabranio posjet stranici nekoj... ;D
Sry 2 posta za redom ,,,nisam mislio na viš.citiranje xD
Vice,
o kojim verzijama Lavasoft Ad-Awarea i Malwarebytes Anti-Malwarea govoriš?
Postoje Ad-Aware Free, Plus i Pro s jedne te Malwarebytes Anti-Malware Free i Pro.
U odnosu na Free verzije, Ad-Aware Plus i Pro uključuju Avirin AV te real-time zaštitu, a Anti-Malware Pro "samo" real-time zaštitu.
Ukoliko se uspoređuju Free verzije, većina korisnika daje veliku prednost Anti-Malwareu.
Ako ne vjeruješ, otvori novi topic s temom glasovanja između ove dvije opcije ili prouči ostale forume koji se bave temom sigurnosti...
nema šanse
Koristim originalni ESS te me zanima da li kada izađe nova verzija tog antivirusnog paketa ( trenutno je 4.0.474) meni automatski na komp instalira novu verziju ili ja prvo moram maknuti staru s kompa i instalirati novu?
Koristim originalni ESS te me zanima da li kada izađe nova verzija tog antivirusnog paketa ( trenutno je 4.0.474) meni automatski na komp instalira novu verziju ili ja prvo moram maknuti staru s kompa i instalirati novu?
Mislim da ti novu neće automatski instalirati, nego moraš skinuti s neta.
Vice,
o kojim verzijama Lavasoft Ad-Awarea i Malwarebytes Anti-Malwarea govoriš?
Postoje Ad-Aware Free, Plus i Pro s jedne te Malwarebytes Anti-Malware Free i Pro.
U odnosu na Free verzije, Ad-Aware Plus i Pro uključuju Avirin AV te real-time zaštitu, a Anti-Malware Pro "samo" real-time zaštitu.
Ukoliko se uspoređuju Free verzije, većina korisnika daje veliku prednost Anti-Malwareu.
Ako ne vjeruješ, otvori novi topic s temom glasovanja između ove dvije opcije ili prouči ostale forume koji se bave temom sigurnosti...
Naravno da sam mislio o free verzijama :D,Ma sve je to OK! sam da si donekle zasticen jer sam koristio obe verzije cini mi se ad-aware "anniversary" 2009...(ovako provjera skini verziju win rara 3.70-3.80 ako ti u nijednoj verziju na unistal ili win rar.exe dadoteci ne nadje crva
taj antymalware onda je ad-aware bolji XP,,,jbt meni ovaj skupi zestokog trojana i crva a nod nije ni trepnuo XD,,,Jednom mi je skupio trojana Bankera,,:D
nema šanse
Hah mislis da nema sanse :P,,jesi proba obe ;D
Zavisi kako podesis u programu. Ako stavis da se sve automatski update-a hoce. I zavisi od licence. Tj da li ti licenca za verziju 4 vazi za verziju 5 kad izadje.
"Pametno surfanje" mislim da mi je dovoljno jer eto vidio sam kod mnogih da imaju antivirusni+vatrozid itd i opet popuse viruse i slicno,sa virusima i trojanima nisam imao gotovo nikakvih problema do sad.A sto se tice vatrozida i antivirusnih problem kod njih je sto stvaraju lazan osjecaj sigurnosti.
bwhahahahah... aj nisi trebo nista rec.. hahahah... pa nema šanse da daš 300, 400 kuna za ništa što je lažan osjecaj... Pa neće ljudi napravit antivir. da im pravi lažan osjećaj,, ugl. šta želim reć: Oni koji naprave antivirus rade viruse da bi ljudi kupovale antivir-e.. Nać će se budala koji će napravit programćić koji će nać tri trojana kad instaliraš i et... to si platio 300 kuna? Ne to su samo free, org. sve nalazi
Koristim AVG Free, Zone Alarm Pro (original) i Superantispyware. Ja zadovoljan. Plus, pazim koje stranice posjećujem i kakav sadržaj skidam.
I ja koristim Sandboxie! Bolje nego ikakav AV!
I sorry za double posting!
Koristim NOD32 v.4.0.468 i Microsoft Security Essentials v.1.71.597. Moram priznati da me ovaj Microsoftov program ugodno iznenadio. Odlično se snalazi sa virusima i spywarom.
Ja sam dugo,dugo koristio Kaspersky,pa sam nedavno probao Avira internet security i nod 32,pa sam se vrato na Kaspersky Internet security 2010,najanjbolji za mene i povremeno preskeniram sa Malwarebytes al nenadje nista a dok sam koristio 15dana nod32 znao je naci koje smece takodjer nije nista pronasao ni dok sam imao aviru.
De AviraUser smiri se malo.. Možeš zaradit žuti karton, nemoj toliko duplat postove...
Avirauser... imaš gumb uredi..
jel koristi ko bit defender free ja sam ga sad instalirao (jebiga moro sam stavit windowse ekipa zove na cod)
jel koristi ko bit defender free ja sam ga sad instalirao (jebiga moro sam stavit windowse ekipa zove na cod)
Free edition nema aktivan scanning, tako da ti je to polu-proizvod, skenira kao full verzija, otkrije ali moras sve rucno...
Free edition nema aktivan scanning, tako da ti je to polu-proizvod, skenira kao full verzija, otkrije ali moras sve rucno...
aha ok hvala brisem ga -__-
...sad sam instalirao na win7 outpost firewall i ne radi mi (javalja da nemože učitati neki drajver)...jel to zbog win7(32bit) ili ?
...sad sam instalirao na win7 outpost firewall i ne radi mi (javalja da nemože učitati neki drajver)...jel to zbog win7(32bit) ili ?
ako si instalirao 32-bitnu verziju onda nije do toga
Zavisi kako podesis u programu. Ako stavis da se sve automatski update-a hoce. I zavisi od licence. Tj da li ti licenca za verziju 4 vazi za verziju 5 kad izadje.
Kada izađe nova verzija, moraš je ručno skinuti s neta i instalirati, automatski se to neće napraviti, ta opcija trenutno u programu ne postoji, ali se razmišlja da se u budućim verzijama uvede (tako se priča na Esetovom forumu). Što se tiče licence, ona nije vezana ni za jednu verziju, znači kad se kupi licenca, može se instalirati i verzija 2, 3, 4 i svaka buduća koja izađe, naravno dok traje licenca.
Edit: što se tiče instalacije nove verzije, nije potrebno brisati staru verziju, možeš instalirati preko nje, samo odabereš opciju da zadržiš postavke, ali uvijek je preporuka da se instalira na čisto, znači da obrišeš staru verziju (ali ponavljam, nije nužno)
Evo ljudi da se i ja javim.Koristio sam sve i svašta od zaštite na mom pc-u i nekako mi je najbolje legla kombinacija Avira+Pc tools firewall jer su stvarno lagani i ne opterečuju komp a nude vrhunsku zaštitu.Momentalo vrtim Norton Internet Security 2010 i stvarno je jako, jako dobro kompletno rješenje za komp.Tu i tamo skeniram s Iobit Security 360(dobar proizvod),a-squared free i Malware Bytes.To bi ugl. bilo to.Pozdrav...
IOBit Security 360 je izgubio svoju vjerodostojnost krađom malware databasea od Malwarebytes Anti-Malwarea.
Nakon što su preradili novi database u verziji 1.30 detekcija im je drastično opala.
Isprobao sam ga i deinstalirao nakon 10 minuta (bug s updateom + loša detekcija).