pa niste valjda obojica pobrisali oa?
zanima me ebshield
kakva su podesenja filtriranja..ima li ko iskustva kada je koristio webguard,pa da malo usporedi sa oa webshieldom.
mora biti malo usporeno...ima li odabir sto skenirat sa neta a sto ne? download zipanih i exe fajli i sl?
posto ga posjeduje free inacica,mislim da je vrijedan spomena i koje slicice :(
https://www.online-armor.com/web-filter.php
to je rijetka situacija imati free shield sa kombinacijom osakacenog free av-a.
- Ma nisam ga deinstalirao već sam to napisao. Zadržat ću ga još neko vrijeme, a onda će biti red da isprobam Comodo-a.
- Što se tiče WebShilda ne znam koliko ću pomoći jer je kod mene situacija malo specifična. Kako koristim NOD 32 AV, a koji posjeduje dosta dobar modul zaštite web pristupa uglavnom koristim njegovu zaštitu,a OA WebShield je isključen. Iz prostog razloga što kada su uključeni ovi moduli u oba proizvoda surfanje i učitavanje stranica je strava sporo i nejde to nikako da sad ne pričam što se sve tu tada događa. Kada isključim Nod-ov modul onda on opet pi*di kako mi ne može osigurati dovoljnu zaštitu i bla, bla.... No tu je još jedan drugi razlog zašto više vjerujem NOD-u. Zbog ažuriranja. Naime OA Free nema automatska ažuriranja, samo manualna ako se to može tako nazvati. U stvari nema on nikakva ažuriranja do izlaska nove nadogradnje pa tada dobiješ i najnovije definicije.
- Koristio sam ja i Internet sa samo uključenim OA WebShildom. Dobra je to stvarčica. Malo je to sve sporije, al podnošljivo. Do sada je par puta taj modul lijepo odradio svoj posao, upozorio, blokirao i pitao za daljnju akciju odnosno trajno blokiranje. Te stranice naknadno provjerio Nod-om i on to potvrdio. Dva puta je iz meni nepoznatog razlodga bez upozorenja blokirao za mene sigurne stranice i jedan IP o kojem ne smijem i ne želim sada govoriti. Nakon odblokiranja to se više nije ponovilo.
- Kako OA free radi samo u Standard Modu ne znam da li u Advanced Modu ima nekih dodatnih mogućnosti podešavanja u svezi WebShilda. U ovom modu te upozorava, blokira, blokira Active X, možeš sam proglasiti stranice sigurnima ( tada se učitavanje stranicama nešto ubrza, ali se sve daljnje poveznice s tih stranica se opet provjeravaju ), dodavati nove, nema nekog posebnog filtriranja.
EDIT: To su samo moja iskustva i snalaženje u radu s tim programom.