Najbolji antivirus zaključana tema

poruka: 773
|
čitano: 236.215
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Najbolji antivirus
torrente kaže...

kingmedo kaže...
BlackFoot kaže...

pa niste valjda obojica pobrisali oa?

zanima me ebshield

kakva su podesenja filtriranja..ima li ko iskustva kada je koristio webguard,pa da malo usporedi sa oa webshieldom.

mora biti malo usporeno...ima li odabir sto skenirat sa neta a sto ne?  download zipanih i exe fajli i sl?

posto ga posjeduje free inacica,mislim da je vrijedan spomena i koje slicice :(

https://www.online-armor.com/web-filter.php

to je rijetka situacija imati free shield sa kombinacijom osakacenog free av-a.

- Ma nisam ga deinstalirao već sam to napisao. Zadržat ću ga još neko vrijeme, a onda će biti red da isprobam Comodo-a.

- Što se tiče WebShilda ne znam koliko ću pomoći jer je kod mene situacija malo specifična. Kako koristim NOD 32 AV, a koji posjeduje dosta dobar modul zaštite web pristupa uglavnom koristim njegovu zaštitu,a OA WebShield je isključen. Iz prostog razloga što kada su uključeni ovi moduli u oba proizvoda surfanje i učitavanje stranica je strava sporo i nejde to nikako da sad ne pričam što se sve tu tada događa. Kada isključim Nod-ov modul onda on opet pi*di kako mi ne može osigurati dovoljnu zaštitu i bla, bla.... No tu je još jedan drugi razlog zašto više vjerujem NOD-u. Zbog ažuriranja. Naime OA Free nema automatska ažuriranja, samo manualna ako se to može tako nazvati. U stvari nema on nikakva ažuriranja do izlaska nove nadogradnje pa tada dobiješ i najnovije definicije.

- Koristio sam ja i Internet sa samo uključenim OA WebShildom. Dobra je to stvarčica. Malo je to sve sporije, al podnošljivo. Do sada je par puta taj modul lijepo odradio svoj posao, upozorio, blokirao i pitao za daljnju akciju odnosno trajno blokiranje. Te stranice naknadno provjerio Nod-om i on to potvrdio. Dva puta je iz meni nepoznatog razlodga bez upozorenja blokirao za mene sigurne stranice i jedan IP o kojem ne smijem i ne želim sada govoriti. Nakon odblokiranja to se više nije ponovilo.

- Kako OA free radi samo u Standard  Modu ne znam da li u Advanced Modu ima nekih dodatnih mogućnosti podešavanja u svezi WebShilda. U ovom modu te upozorava, blokira, blokira Active X, možeš sam proglasiti stranice sigurnima ( tada se učitavanje stranicama nešto ubrza, ali se sve daljnje poveznice s tih stranica se opet provjeravaju ), dodavati nove, nema nekog posebnog filtriranja.  

EDIT: To su samo moja iskustva i snalaženje u radu s tim programom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 23:56 (BlackFoot).
15 godina
Najbolji antivirus

Evo maknuo sam ThreatFire i umjesto njega stavio Geswall i začudio sam se maloj potrošnji RAM-a!

Osnovni systemski resursi + Avira Premium Security Suite + Geswall troše samo 284 MB RAM-a!

Sviđa mi se što Geswall radi slično kao i Sandboxie sa kojim sam imao samo pozitivna iskustva ;)

Izolira mi Browser i sve kaj je kroz njega ušlo!

Mogu bilo koju aplikaciju pokrenut u izoliranom području!

Vidjet ću kako će se dalje ponašat...za sad je sve "5" ;)

17 godina
BlackFoot kaže...

- Kako OA free radi samo u Standard  Modu ne znam da li u Advanced Modu ima nekih dodatnih mogućnosti podešavanja u svezi WebShilda. U ovom modu te upozorava, blokira, blokira Active X, možeš sam proglasiti stranice sigurnima ( tada se učitavanje stranicama nešto ubrza, ali se sve daljnje poveznice s tih stranica se opet provjeravaju ), dodavati nove, nema nekog posebnog filtriranja.  

zanimljivo..garant u advance modu postoji mogucnost slobodnog odabira kao kod avire.

znaci sada dopustis

ww.net.hr i pusti ga,a onada opet filtrira ww.net/forum.hr?

mora u advace biti kada stavis net.hr free, tada sve sto u sebi sadrzi net.hr prolazi.   bilo to  slike.net.hr  ili net.xxyy.hr.

idem potrazit kako radi advance.

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
15 godina
protjeran
torrente kaže...
BlackFoot kaže...

zanimljivo..garant u advance modu postoji mogucnost slobodnog odabira kao kod avire.

znaci sada dopustis

ww.net.hr i pusti ga,a onada opet filtrira ww.net/forum.hr?

mora u advace biti kada stavis net.hr free, tada sve sto u sebi sadrzi net.hr prolazi.   bilo to  slike.net.hr  ili net.xxyy.hr.

idem potrazit kako radi advance.

Tako je. Staviš bug.hr sigurnim , on te brže pusti na taj link, pa kada ideš na forum on je opet sporiji, ti ga nađeš među nepoznatim i staviš trusted al onda više nema blokade onih active x jer si mu ti rekao da su to sigurne stranice. E da, vrlo je malo sigurnih stranica na njegovim listama. Na što sam do sada gotovo išao sve bilo unknown. Vjerovatno stvar neažuriranja. Prvenstveno je ova free verzija odličan HIPS i solidan firewall. 

EDIT: To su samo moja iskustva u dosadašnjem radu s tim programom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 23:57 (BlackFoot).
17 godina
Najbolji antivirus

samo jedno malo pitanje.

izoliran je browser u nekom od mnogih sandbox alata.

unutar te zatvorene cjeline, sve sto pokuca izvrsiti pokretanje preko browsera biti ce limitirano i nedostupan mu pristup kernelu, registriju i sl.

dakle sve je jasno...a pitanje je..dali je sada browser u toj izolaciji odsjecen od aplikacija koje ga inace stite na pc-u.  radi li "iznutra" sa pc-a i dalje zastita browsera od strane av-a i rade li svi addon-i u ff-u i dalje kao da ff nije izolira?

jer neki su i pod program files.

mene dakle buni izolacija..radili dosadasnja zastita browsera i shieldowi ,guardovi kao i do sada dok su u sandboxu ili je tada browser "celav",a sva nastala ludnica je u tom malom limitiranom prostoru?

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
15 godina
protjeran

@torrente

Kod mene u Sandoxie sve radi. NOD provjerava sve što se dešava i reagira na sve neovisno što je browser izoliran. Addonovi u firefoxu rade. Evo primjer na slici. Firefox je izoliran a blocker flasha i adblocker rade.

15 godina
protjeran
siketa kaže...
Haki1988 kaže...

iako comodo ima puno stvari ja ga nikada necu staviti na komp jer ga je lako zaobici

Haki, možeš malo bolje ovo objasniti?

pa na hakerskim forumima (na kojem su ljudi samo sa pozivnicom) a vjerojtano se nade i na drugim forumima ima postova kako zaobici comodo firewall a mozes obratiti pozornost na ovo https://www.youtube.com/results?search_query=comodo+bypass&aq=f

@ torrente

kad ne pratis novosti i neznas nesto kako mozes uopce pricati o tome? nekada je pametnije NE napisati nista ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 0:09 (Haki1988).
17 godina
Haki1988 kaže...

@ torrente

kad ne pratis novosti i neznas nesto kako mozes uopce pricati o tome? nekada je pametnije NE napisati nista ;)

sine odi pogledaj jeli melih dobro vezao slona ispred kompanije.

and turn on modul za sarkazam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 0:26 (torrente).
17 godina
andi.cro kaže...

evo i ja probam sve sto je donekle pasivno (neda mi se cijela is rjesenja probavat)

ove male sitnice nekako podnosim pisi/brisi :)

win7 32

geswall instal i reboot.. gasio se 4 minuta, a palio 6min, da bi mi sve izgledalo kao u win98 :)

uninstal  i gasenje 5 min.

ocjena:  nemam je :)

(inace pc se pali za 1min i gasi za manie od minute...sa njim wellcome ispis stoji 3 minuta :))

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 1:01 (torrente).
17 godina
torrente kaže...

radili dosadasnja zastita browsera i shieldowi ,guardovi kao i do sada dok su u sandboxu ili je tada browser "celav",a sva nastala ludnica je u tom malom limitiranom prostoru?

Pa normalno da radi. Sanbox znači da krećeš s trenutnim postavkama na kompu (kakve god jesu). Programi u sandboxu vide vanjski svijet i promjene u njima, dok nastale promjene u sandboxu se ne vide izvana, niti ostaju nakon gašenja programa.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
Najbolji antivirus

probao sam u par navrata taj djir,kao i sinoc ono gore navedeno... neznam, nemam nikakvo misljenje.

ko poweriso, mountaj ovdje mountaj ondje...demountaj drajv i tako u nedogled...onda po mogucnosti to sve objasnim zeni..no cens.

iako se moze sve sa startupom pokretat.

15 godina
protjeran
torrente kaže...
Haki1988 kaže...

@ torrente

sine odi pogledaj jeli melih dobro vezao slona ispred kompanije.

and turn on modul za sarkazam.

vidim ja da je tebi bolje spamat po forumu i govoriti stvari koje neznas

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 9:09 (Haki1988).
17 godina
Haki1988 kaže...

vidim ja da je tebi bolje spamat po forumu i govoriti stvari koje neznas

sine ,objasnio sam ti gdje sunce izlazi... danas ne dijelim lizalice.

17 godina
Haki1988 kaže...

iako comodo ima puno stvari ja ga nikada necu staviti na komp jer ga je lako zaobici a drugo sto onaj musliman vlasnik brise post i bana sa foruma svakoga tko rece i/ili stavi link kako zaobici comodo firewall.......umjesto da saslusa ljude i poboljsa zastitu od "bypassa" on ljude bana.....

kad vec cackas mecku...ljudi koji prate ili ne prate comodo na ovom forumu jos nisu meliha etiketirali sa muslimanom, hindusom, zidovom gayom ili swingerom.

odi malo uzmi od nekog klinca biljeznicu u kojoj on sara na satu etike i vjeronauka pa dodji prosipat hakerske bisere i bajpase.

ne budi bidon (sad upali klaica u pdf-u i nadji taj pojam).

nemoj me vise spominjat niti cu ja tebe ;)

17 godina
neaktivan
Haki1988 kaže...

pa na hakerskim forumima (na kojem su ljudi samo sa pozivnicom) a vjerojtano se nade i na drugim forumima ima postova kako zaobici comodo firewall a mozes obratiti pozornost na ovo https://www.youtube.com/results?search_query=comodo+bypass&aq=f

@ torrente

aiii MRG??? grupa besposličara, jadnika i bivših warezovaca s par otpisanih/odbjeglih Comodovih moderatora i usera na forumu... natjeraj ih da testiraju finalni CIS v5, neće ga testirati? zapitaj se zaštoNamigiva

shameless Comodo evangelist
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 10:18 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
Haki1988 kaže...

Pa daj nam onda adresu nekog foruma i/ili post gdje je to opisano......

Što se tiče ovog linka...MRG je testirao v4.1 (stara verzija) i v5 beta.

Ovaj njihov exploit se nije pojavio u "wildu".

Postojala je ranjivost tih verzija na .vbs skripte (vidi http://70.88.179.158:9000/SeventyThreatLiveVideoChallenge/pages/default.aspx), ali je to u v5 final ispravljeno.

Zanimljivo kako na upite MRG nikad nije pokazao podešenje Security Policyja (moguće je ručno dodati fajlove u Trusted Vendors/Files liste, normalno da će tada proći) i ostalih detalja....samo osnovnu konfiguraciju CIS-a u trayju.

Gdje je nezavisan test treće strane (nikad nisu poslali taj simulator ni Comodou ni nekome drugome) i zašto nema videa s bypassom v5 final?

P.S. Nemoj se kačit s torrenteom.....izvući ćeš deblji kraj...Namigiva

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 11:36 (siketa).
15 godina

Danas se CIS napokon updejtao na v5 sa v4.....sada napokon mogu malo pronjuskat da vidim sam sta ima novoga. Nesto ga je "zbunio" DTlite no sada je sve ok.....radi sve kako treba.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
win32 kaže...

Danas se CIS napokon updejtao na v5 sa v4.....sada napokon mogu malo pronjuskat da vidim sam sta ima novoga. Nesto ga je "zbunio" DTlite no sada je sve ok.....radi sve kako treba.

Inače je bolje da ga deinstaliraš u potpunosti i napraviš "clean install".

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
torrente kaže...
andi.cro kaže...

evo i ja probam sve sto je donekle pasivno (neda mi se cijela is rjesenja probavat)

ove male sitnice nekako podnosim pisi/brisi :)

win7 32

geswall instal i reboot.. gasio se 4 minuta, a palio 6min, da bi mi sve izgledalo kao u win98 :)

uninstal  i gasenje 5 min.

ocjena:  nemam je :)

(inace pc se pali za 1min i gasi za manie od minute...sa njim wellcome ispis stoji 3 minuta :))

A jooj :( pa kak toliko?!?

Ja sam na XP SP3 i ovo su moja mjerenja :

Paljenje (do desktopa) - 1:12min.

Welcome             - 0:37min.

Gašenje             - 0:38min.

Pa trebao si mu dat malo veču šansu da ti se dokaže a ne ga instalirat i deinstalirat u 15min!!!

Možda je to bilo tako zbog tvog SpySheltera! Trebali su se dogovorit oko podjele zadataka ;)

15 godina
Elles D. kaže...
torrente kaže...

radili dosadasnja zastita browsera i shieldowi ,guardovi kao i do sada dok su u sandboxu ili je tada browser "celav",a sva nastala ludnica je u tom malom limitiranom prostoru?

Pa normalno da radi. Sanbox znači da krećeš s trenutnim postavkama na kompu (kakve god jesu). Programi u sandboxu vide vanjski svijet i promjene u njima, dok nastale promjene u sandboxu se ne vide izvana, niti ostaju nakon gašenja programa.

Promjene nastale u Sandboxu vidi svaki program koji treba to vidjet kao npr.razni dodatci koje browser koristi ili AV jer če reagirat na neki virus ako ga prepozna! Ako to ne bi tako bilo onda se niti nebi mogao služiti browserom...dakle tvoj komp vidi sve što se odigrava u Sandboxu ali kod gašenja Sandboxa se sve vrača na staro stanje pa čak i da su virusi napravili sr.nje,nakon gašenja Sandboxa sve se vraća u prvobitno stanje kao da se ništa nije dogodilo!

Izuzetci su samo stvari koje sam izvadiš iz Sandboxa! Meni su se čak i postavke browswea vračale na staro stanje pa sam se koji put živcirao dok nisam naučio biti svjestan načina rada Sandboxa i kada bih htio nešto trajno promjeniti onda bi trebao izaći iz Sandboxa,napraviti izmjene i onda opet u Sandbox!

Sve u svemu taj Sandbox je odlična stvar!!!

Sorry ako smo se krivo skužili pa sam ja sada napisao to što si ti i mislio ;)...htjedoh reći samo da ako se promjene u Sandboxu izvana ne bi mogle vidjeti onda niti AV programi i ostale stvari potrebne za normalan rad browsera ne bi radile! ALI kada se Sandbox zatvori sve promjene nestaju sa njime ;)  

To su moja iskustva vezana uz Sandboxie a što se tiće GeSWall-a upravo je na testiranju pa bumo videli kroz neko vrijeme ali trebao bi raditi na sličan način,čini mi se da je dosta jednostavniji i možeš free izolirat kaj hočeš dok je Sandboxie u free varijanti imao samo jedan Sandbox. (tak nekak ako me sječanje služi).

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:07 (andi.cro).
17 godina
Najbolji antivirus

sve u redu,ja sam komplicirao :)

misao mi je bila...sve dosadasnje zastite browsera rade i dok je on u sandoxu?  (avirin guard keyscrambler i sl)

dakle nije browser izoliran,da ga navedeni ne prate zbog izolacije?

15 godina
torrente kaže...

sve u redu,ja sam komplicirao :)

misao mi je bila...sve dosadasnje zastite browsera rade i dok je on u sandoxu?  (avirin guard keyscrambler i sl)

dakle nije browser izoliran,da ga navedeni ne prate zbog izolacije?

Da sve ti radi normalno dok je browser u Sandboxu ;) Samo promjene koje napraviš ti ili neki virusu Sandboxu će nestati nakon njegova gašenja iliti pražnjenja ;)

EDIT: To su iskustva za Sandboxie a GeSWall radi malo drugačije ali opet slično...Izlanuo se nisam ga još skroz prokužio...

C-NET ga opisuje kao:

GeSWall is intrusion prevention system that is non-intrusive and easy to use. With GeSWall, you can safely surf the Web, use e-mail, chat, exchange files, regardless of the security threats posed by the Internet. GeSWall is a required supplementary to your anti-virus, anti-spyware and personal firewall as it blocks unknown treats missed by those solutions...

Evo čak jedan dobar GeSWall test: LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:41 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...

Promjene nastale u Sandboxu vidi svaki program koji treba to vidjet

Vide se samo nove datoteke, jer program ne sprema sve privremeno stvorene, kreirane ili promjenjene datoteke u memoriju nego, naravno, na disk. I to u C:\Sandbox\%USER%\%SANDBOX% direktorij.

Ostale promjene se ne vide izvana. Tako da se nema što "vraćati" kad ugasiš program. Jednostavno taj privremeni direktorij nestane i s njim sve promjene unutar sandboxa.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
To su iskustva za Sandboxie a GeSWall radi malo drugačije ali opet slično...Izlanuo se nisam ga još skroz prokužio...

Imaš testove i na jubitu pa pogledaj (mrizos, languy99).

U grubim crtama, GeSWall je policy-based HIPS (kao DefenseWall) i ima predefiniranu listu aplikacija koje su Untrusted.

Sve što se kroz njih pokrene ili downloada, automatski ima jako skresana prava (fajla ima malu oznaku "G" na ikoni).

Ako se fajla downloadana kroz browser (ili bilo što drugo) želi normalno koristiti, desni klik na ikonu i odabrati "Label as Trusted".

Nakon toga se može pokrenuti i uredno će se izvršiti (oznaka "G" nestane s ikone).

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:56 (siketa).
15 godina
Elles D. kaže...
andi.cro kaže...

Promjene nastale u Sandboxu vidi svaki program koji treba to vidjet

Vide se samo nove datoteke, jer program ne sprema sve privremeno stvorene, kreirane ili promjenjene datoteke u memoriju nego, naravno, na disk. I to u C:\Sandbox\%USER%\%SANDBOX% direktorij.

Ostale promjene se ne vide izvana. Tako da se nema što "vraćati" kad ugasiš program. Jednostavno taj privremeni direktorij nestane i s njim sve promjene unutar sandboxa.

U biti pričamo o istome na dva različita načina ;)

Torrente se zabrinuo hoće li mu njegov zaštitarski arsenal i dalje nadzirati sandboxan browser s obzirom da je browser u toj izoliranoj zoni pa sam mu objasnio da AV programi VIDE i nadziru sve pa i programe u sandboxu tako da ako dođe neki virus,AV program ga blokira ili uništi ( makar to nema smisla ) a ako ga slučajno propusti,onda to Sandboxie sredi tako da jednostavno obrišemo Sandbox i sve što se u njemu odigravalo NESTANE kao da nikada nije ni bilo! Opet naglasak da govorim o "Sandboxiu".

Jedina "mana" ali i "prednost" (kak se zeme) Sandboxia je što dopušta da korisnik izvadi što želi izvan sandboxa na stvaran PC i time izlaže opasnosti neiskusnog korisnika da se zarazi ali gledajuči sa druge strane, ta opcija je itekako korisna jer svi mi svaki čas nekaj skidamo sa neta i isprobavamo pa ako bi kroz sandboxani browser skinuli neki poveči file,provjerili ga jel dobar i li koristan i htjeli ga zadržati A NE BI IMALI MOGUČNOST izvlačenja izvan sandboxa...morali bi ponovo taj fajl skidati kroz ne-sandboxan browser!!!  

Zaključak: Sandboxie je odličan sistem koji če dozvoliti sve radnje ali i obrisati sve radnje učinjene kroz njega,dobre ili loše...Stoga je uz njega potrebno imati zdrav razum i naučiti njegov sistem funkcioniranja ;)

I na kraju bi Izet reko: Jel tako? Tako je!!! Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 22:57 (andi.cro).
16 godina
Najbolji antivirus

Evo momci ja se mislim ocu li maknit  avast antivirus 5 free, da stavim comodo internet security, cuo sam da comodo rastura na testovima.. sta vi mislite?

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

Evo momci ja se mislim ocu li maknit  avast antivirus 5 free, da stavim comodo internet security, cuo sam da comodo rastura na testovima.. sta vi mislite?

imaš neki poseban razlog?
avast 5 je odličan av

16 godina

hmm ovaj CIS ima sve  : CIS ima firewall, internet zastitu itd.

15 godina
jukiii kaže...

hmm ovaj CIS ima sve  : CIS ima firewall, internet zastitu itd.

Naravno da ima sve to; zato i je Internet Security. :) Uz njega jedino možeš staviti WOT jer CIS nema black listu stranica.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina

imam Wot vec ;) to si mi prije preporucio pa sam stavio ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice