sta bi mi onda priporucili ka najsigurniju opciju
Najbolji antivirus
- poruka: 773
- |
- čitano: 222.502
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Comodo firewall+Avast free+WOT+Spyshelter (pod uvjetom da iskljućiš HIPS iliti sistem protection jer ga Comodo FW sadrži). -Rezidentna zaštita.
Ostalo: HIjackThis, Originalni Windowsi, uključen auto update na Windowsima.
Još eventualno neki rescue disk.
To je maksimum i za naprednije korisnike. Ali zato, po meni, najsigurnija kombinacija.
Comodo firewall+Avast free+WOT+Spyshelter (pod uvjetom da iskljućiš HIPS iliti sistem protection jer ga Comodo FW sadrži). -Rezidentna zaštita.
CIS pruža zaštitu od keyloggera pa ti je, u većini slučajeva, SpyShelter suvišan u ovoj kombinaciji....
CIS pruža zaštitu od keyloggera pa ti je, u većini slučajeva, SpyShelter suvišan u ovoj kombinaciji....
Ali spyshelter ima više modula i sigurniji je, a on je tražio najsigurniju kombinaciju. I preporucio sam mu Comodo FW, a ne cijeli CIS.
Primjera radi, i Avast free ima zaštitu od keyloggera, ali kao da i niti nema.
Evo isprobavam jedan dobar IS "Outpost Security Suite pro 7" i mogu reć da je taman .
Ima jednu zgodnu opciju a to je "Auto-Learn mode" koji puno pomogne da u početku ne zapitkuje za svaku sitnicu kao neki...
Kada nauči sve vaše sigurne programe i servise onda ga isključite pa će upozoravat kao i Comodo na sve novo i neprovjereno!
"Auto Learn Mode" radi samo ako je "Firewall Policy" namješten na "Rules Wizard" a zgodna stvarčica je i to da ikonica u trayu promjeni boju iz zelene(Firewall-block most mode, koji je i najbolji mod) ili crne(Firewall-block all mode, koji blokira in/out pristup netu) u plavu(Firewall-Rules wizard),tako da je odmah uočljivo da protekcija nije maximalna i da se treba paziti da se ne koriste novi i neprovjereni programi a i nije poželjno biti konektiran na internet u tom modu!
Znači "Auto Learn Mode" ne pita za dozvolu izvršavanja neke aplikacije i njezinih procesa nego sve dopušta i pamti i zato tu opciju treba koristiti samo na provjerenim aplikacijama tako da "application control service" automatski stvori stvori listu programa koje će u buduće dopuštati.
Ovo je u biti jako dobro jer kada sam isključio "auto learn mode" Outpost je blokirao svaki program i njegove pod-procese za koje još nije znao "rules" i pitao za dozvolu i to je fakat bilo jako frustrirajuče,čak je paranoidniji od Comoda!!!
I nakon što ste pokrenuli svaki program na kompu i prošli kroz njegove procese rada,tek tada isključite "Auto Learn Mode" i postavite "Firewall Policy" na "Block most mode".
Ne idite na net ako imate na kompu neke neprovjerene aplikacije koje bi se bez vašeg znanja mogle spajati na net u "Auto- learn modu" već isključite taj mod prije surfanja i postavite Firewall na "Block-most"! ( Nisam još sve u detalje proučio pa ove moje savjete uzimajte sa rezervom ) jer vjerovatno bi vas upozorio da se nekaj događa bez vašeg znanja!
Vrlo je jednostavan za iskonfigurirati jer je sve čisto,razumljivo i logično a sa druge strane ima mnoštvo naprednih opcija za napredne korisnike.
Na "Matousecovoj listi" je jedan od tri najbolja pa i to sigurno nešto znači a jedino mi je žao što ga AV Comparatives još nije obradio (valjda bude u skoroj budučnosti).
Kada sam stavio "Web Control Level" na maximum,nije mi dao da se ulogiram na svoj profil u Bugu i na Facebooku i trebalo mi je malo vremena da skužim da su "Cookiesi" blokirani pa sam ih samo stavio na "Allow" i sve je bilo ok!
Pošto sam ga namjestio na skoro maximalnu zaštitu,primjetio sam da je učitavanje osnovne googlove stranice kod prvog pokretanja browsera malo duže ali daljnji ulasci na razne stranice su "Lightning fast",ok koristim Crome pa je sve puno brže nego li drugi browseri osim Opere koja mi je također bila brzastična.
Što se tiče njegove gladi sa sistemskim resursima...pa nije baš neki previše dijetalni tip...prilažem screenshoot Task Managera pa prosudite sami ( ne shvatite me krivo,nije on sad neki super teški i gladni program ali nije ni lajlakši )
Šta kažete na njega,jel netko imao kakva iskustva itd...?
Malo ga probaj testirati ali najvše me zanima malware detekcija tj njegov antivirus.Ostalo se zna da je ok
Evo isprobavam jedan dobar IS "Outpost Security Suite pro 7" i mogu reć da je taman .
Ima jednu zgodnu opciju a to je "Auto-Learn mode" koji puno pomogne da u početku ne zapitkuje za svaku sitnicu kao neki...
Kada nauči sve vaše sigurne programe i servise onda ga isključite pa će upozoravat kao i Comodo na sve novo i neprovjereno!
Hmmmm....zar to nije "Training mode"?
Pa to ima svaki firewall......
Tako je...Auto-learn mode=Training mode ali nisam isprobavao u drugim proizvodima pa me malo impresioniral !!!
Ali nakon par dana isprobavanja naišao sam na neke probleme...
Chrome browser mi se često znao zblesirat pa ga je bilo potrebno nanovo pokrenut !
Gdje god sam čitao neke recenzije o njemu ( osim u "Matousecu ),nije baš zadovoljio kriterije a na kraju sam naišao i na ovu slikicu pa ga odlučih umiroviti .
Vratio sam se ponovo na CIS i moram priznat da mu "Training mode" baš i ne radi .
Dobro sam se namučio dok sve programe koji nisu radili pod CIS-om nisam osposobio ubacivanjem u neke "exclusion ili trusted" liste.
Al dobro,kaj se mora,mora se !!!
Naiđoh na neka do sada meni neviđena upozorenja...jel netko dobio upozorenje o "Buffer overflow attack-u"???
Malo sam Googlao i površno sam shvatio o čemu se radi ( bio sam i na Comodovom forumu čak! ) i saznao sam da je u večini slučajeva problem u lošem programiranju određenih aplikacija ili čak igrica npr.BFBC2 a kod aplikacija u mojem slučaju: Daemon Tools Lite free skinutog sa orginalne stranice kojem instaler ima potrebni certifikat tako da nije neki zločudan "cod" ubačen nutra što je čest slučaj sa crackiranim softwareom!
Prilažem vam slikicu i rješenje kako to jednostavno izbječi ako znate da vam je aplikacija ok i da ima certifikat!
CIS je također puno manje gladan memorije,za cca.40MB manje nego Outpost .
Pozz!!!
EDIT: Skoro zaboravih..."Buffer overflow attack" rješenje:
Defense+___Defense+Settings___Execution Control Settings___pored "Detect Shellcode Injections" imate "Exclusions" pa tu dodajte problematični program !!!
Vratio sam se ponovo na CIS i moram priznat da mu "Training mode" baš i ne radi .
Dobro sam se namučio dok sve programe koji nisu radili pod CIS-om nisam osposobio ubacivanjem u neke "exclusion ili trusted" liste.
Al dobro,kaj se mora,mora se !!!
Naiđoh na neka do sada meni neviđena upozorenja...jel netko dobio upozorenje o "Buffer overflow attack-u"???
Meni se nikad ništa slično nije dogodilo za poznate programe. Za one manje poznate izbacuje pop-up, ali samo da su sumnjivi, ništa konkretno.
Izgleda da je opet rijeć o specifičnom slučaju.
Meni se nikad ništa slično nije dogodilo za poznate programe. Za one manje poznate izbacuje pop-up, ali samo da su sumnjivi, ništa konkretno.
Izgleda da je opet rijeć o specifičnom slučaju.
Bio sam na Comodovom forumu i našao još ljudi koji su imali ta upozorenja sa nekim igrama i programima tak da nisam jedini
CIS je također puno manje gladan memorije,za cca.40MB manje nego Outpost .
!!!
xp ti radi na 16 procesa? koliko je od njih od cis-a?
koliko je on uzeo rama u startu prilikom instalacije?
pf usage prije i poslije?
koliko je on uzeo rama u startu prilikom instalacije?
pf usage prije i poslije?
Nisam se to sjetio zabilježiti ali po sječanju je komp bez ikakvog AV-a radio sa cca.170MB. Sad mi je momentalno sa CISom cca.300MB. to je cca.130MB razlike!
Outpost je drljao na cca.340MB pa ispada da je gladniji za cca.40MB!!!
Procesa ima jednako,16 u oba slučaja a dva su od Comoda ( cmdagent.exe i cfp.exe ),evo ti screenshoot sa CISom...
comodo internet security je definitivno bolji
Pa kada će više biti testiran CIS od strane najpoznatijih nezavisnih sajteva koji testiraju sigurnosne programe...
Virus Bulletin , AV-Comparatives , AV-Test , ICSA Labs i West Coast Labs jer je CIS jedini program ( kolko ja znam ) koji u sebi sadrži sve razine zaštite ( Multi Layered Protection-firewall,sandbox,hips i antivirus/antispyware ) i kao takav se nameće svima da ga usporede sa bilo kojim sigurnosnim programom a povrh svega je i besplatan!!!
Jedina mana takvog programa je što nije "User Friendly" za uobičajene korisnike tj.korisnik ipak mora imati nešto znanja o sigurnosti računala da bi mogao pravilno odgovoriti na postavljena pitanja.
741 post u ovoj temi plus 3983 u onoj zaljucanoj i jos uvijek ne znate na cemu ste ;)
Hhahahahahha
Pa kada će više biti testiran CIS od strane najpoznatijih nezavisnih sajteva koji testiraju sigurnosne programe...
Virus Bulletin , AV-Comparatives , AV-Test , ICSA Labs i West Coast Labs jer je CIS jedini program ( kolko ja znam ) koji u sebi sadrži sve razine zaštite ( Multi Layered Protection-firewall,sandbox,hips i antivirus/antispyware ) i kao takav se nameće svima da ga usporede sa bilo kojim sigurnosnim programom a povrh svega je i besplatan!!!
Jedina mana takvog programa je što nije "User Friendly" za uobičajene korisnike tj.korisnik ipak mora imati nešto znanja o sigurnosti računala da bi mogao pravilno odgovoriti na postavljena pitanja.
Ako ćekaš test onda ne razumiješ princip rada CIS-a. Bez obzira kakav test AV detekcije imao, zbog HIPS-a ga se koristi i taj AV uopće nije potreban. Ja ga npr ni ne koristim, za AV stavim Avast ili Aviru.
Virus Bulletin , AV-Comparatives , AV-Test , ICSA Labs i West Coast Labs
Comodo AV ima West Coast Labs certifikat....http://www.comodo.com/news/press_releases/2010/08/comodo-earns-checkmark-certification.html
741 post u ovoj temi plus 3983 u onoj zaljucanoj i jos uvijek ne znate na cemu ste ;)
Hhahahahahha
A šta bi ti rekao da pogledaš topic na Wilders Security?
Samo 11 100 postova.....
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=111264&page=446
Ipak je topic na eng jeziku!
Ipak je topic na eng jeziku!
ali ni oni ne znaju na čemu su....žutom ili bijelom....?
Nekima je opcija "visestruko citiraj" totalna misterija ocigledno.
Hhahahahahha
a nekima je bezvezno cerekanje vrhunac forumaške konverzacije...