Izgleda nema neke nade da ga nađem....može li onaj tko ga je uzeo išta napraviti s njim jer je telefon bio zaključan na otisak prsta.
Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
- poruka: 5.676
- |
- čitano: 1.080.694
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sa podacima ne ali ga moze resetovati i flashati sa novim firmware i koristiti normalno. Jedina nada jeste prijava policiji ili telekomu da ga nadju po imei broju ili barem blokiraju...
Neće Policija ništa napraviti pošto vrijednost mobitela nije preko 2k kn. Znam kako ti je iz¸nažalost vlastitog iskustva, zato kad idem van, nosim staru xperiu sp i nemam prevelike brige, niti alkoholne granice :P
Ne bi zvao policiju jer ne znam da li je ukraden ili mi je negdje ispao,radije bi nazvo t-com i objasnio im...druže laik sam teški,ako mi možeš reći gdje se nalazi taj imei broj jer evo vrtim po kutiji od mobitela i papirima i ne mog ga naći.
Na kutiji sa strane imas naljepnice a i b sa bar kodovia. Ispod ti pise IMEI i pored je broj. To je jedinstveni broj maticne ploce tvog moba. Tako je barem na kutiji od S6 ali i u garanciji bi trebalo da je naljepnica sa IMEI brojem..
Na kutiji nema ništa,a ni na garanciji...uzeo sam mobitel od jedne firme preko njuškala a u garanciji stoji da" jamstvo nije valjano ako je IMEI broj uklonjen,orisan,izlizan ili nečitljiv" :)
Evo upravo nađoh neki papirić na kojem piše GH90-27875A....jel to možda IMEI broj?
Nemam ja tu naljepnicu na svojoj kutiji...zato je izgleda telefon i bio oko 1500 kn jeftiniji nego u trgovini.
Ništa,mogu se pozdravit s njim izgleda...uglavnom ljudi puno hvala na pomoći.
Neće Policija ništa napraviti pošto vrijednost mobitela nije preko 2k kn. Znam kako ti je iz¸nažalost vlastitog iskustva, zato kad idem van, nosim staru xperiu sp i nemam prevelike brige, niti alkoholne granice :P
S tom xperiom nećeš naći dobru curu...
Izgleda nema neke nade da ga nađem....može li onaj tko ga je uzeo išta napraviti s njim jer je telefon bio zaključan na otisak prsta.
Ako si imao uključenu zaštitu preko Samsung accounta onda ne može ništa - može ga slobodno bacit.
Sa podacima ne ali ga moze resetovati i flashati sa novim firmware i koristiti normalno. Jedina nada jeste prijava policiji ili telekomu da ga nadju po imei broju ili barem blokiraju...
Zavisi...
Meni je uključen Samsung account i prilikom svakog flashanja novog firmware traži me e-mail i šifru. Nema šanse da to zaobiđe. Samsung account ti je nešto kao Apple id. Preko njega mogu nači mob, mogu ga ja sam online restartat, mogu ga kompletnog zaključat - znači da on ima bezvrijedan mobitel.
Konkretno:
Postavke - zaslon zaključavanja i sigurnost - pronađi moj mobitel - Samsung account - upišeš lozinku i imaš za birat : 1.Daljinske kontrole (dopusti daljinsko upravljanje vašim uređajem, 2. Google usluga lokacije, 3.Broj obavijesti o promjeni sima (čim stavi netko drugi sim dobiješ obavijest) i ovo najbitnije - 4. ZAKLJUČAJ REAKTIVACIJU - koristi Samsung account kako nitko ne bi mogao ponovno aktivirat vaš uređaj bez vašeg dopuštenja.
Ovo pod 4. je najbitnije jel što god napravio (promjenio firmware) ne možeš ga aktivirat.
Ako nemate to uključeno predlažem da si uključite zbog ovakvih stvati kao kod kolege.
Ko je fleshao nebrandirani rom a da radi HR i spo2 senzor?
Meni na onom od vodafona sve radi. Sad sam baš probao.
Nema uopste HR senzora u shealtu
Ko je fleshao nebrandirani rom a da radi HR i spo2 senzor?
Meni na onom od vodafona sve radi. Sad sam baš probao.
Nema uopste HR senzora u shealtu
Kako misliš nema?
Jesi factory reset napravio?
Ja sam stavio vodafone ROM i napravio factory reset i sve radi.
Baterija mi je super, dosta bolja nego na 5.1.1, senzori svi rade i knox mi je 0x0.
Nisam radio reset. Ma nema veze. Radicu reset kad ga budem prodavao i onda ce sve raditi. Meni ionako ne treba... Ipak hvala...
Evo pronašao sam IMEI broj koji je na jamstvenom listu napisan rukom ali nisam odmah skužio jer se vodi pod "serijski broj".
Zašto misliš da policija neće reagirati,na njuškalu nema nijedan galaxy s5 g900f ispod 2000 kn...ovaj čovjek kod kojeg sam kupio i dalje ga prodaje za 2300 dok mu je u službenoj trgovini od koje imam garanciju preko 3000 kn.
Znači najbolje bi mi bilo da sutra kontaktiram policiju i T-com i nadam se da će oni nešto napraviti...cijeli dan vrtim "Locate my device" ali i dalje ništa,izgleda da je mobitel i dalje ugašen.
Da li to znači da ni oni ne mogu ništa dok netko ne upali mobitel?
Mislim da je sad po novom spusteno na 1000kn znaci sve preko 1000 kn ide kaznena prijava.
i moj savijet nepisi tu nista jer taj koji ti ima mobitel mozda sve ovo cita i zato je ugasen.
MM je extra. Ja sam samo nadogradio i bio je ok ali danas sam uradio reset i drugi telefon....
Slažem se, drugi telefon...
Nekuzim zasto tele2 kasni... do sad je uvijek dobivao prvi od operatera nadogradnju softvera..
Pa zasto se uopce zamarate sa operaterima kad je sa odinom to poprilicno jednostavno !?
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Pa zasto se uopce zamarate sa operaterima kad je sa odinom to poprilicno jednostavno !?
Zadnji put s odinom sam radio na S2 kad je bio djir mjenjanja romova i tih zezancija. Nedrzi me to vise zadovoljan sam s 5.1.1 a kad ponudi nadogradnju ota budem je digao gore svakako.
Ma vjeruj mi da i sam nemam vise volje za rootanjem, flesanjem ROM-ova i cudesima.... ja sam stao na S4 po tom pitanju. Uvijek se ispostavilo da mob najbolje radi na stock ROM-u
Ali i dalje me drzi to da moram uvijek imati najnoviju dostupnu verziju androida
BTW koristenje ODINA vjerovao ili ne jos uvijek je identicno kao i za vrijeme S2
tako da flešj brate taj MM
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Stock se smatra pod onim s kojim dođe mob, novi, zapakovan...
Stock se smatra pod onim s kojim dođe mob, novi, zapakovan...
Znaci nakon originalnog OTA update nije vise stock iako samsung tvrdi da je official? hehehehehhe ajd dobro...;)
Ma vjeruj mi da i sam nemam vise volje za rootanjem, flesanjem ROM-ova i cudesima.... ja sam stao na S4 po tom pitanju. Uvijek se ispostavilo da mob najbolje radi na stock ROM-u
Ali i dalje me drzi to da moram uvijek imati najnoviju dostupnu verziju androida
BTW koristenje ODINA vjerovao ili ne jos uvijek je identicno kao i za vrijeme S2
tako da flešj brate taj MM
Ma i mene drzi uvijek da moram imat najnoviju verziju...ali strpit cu se jos malo
nakon updatea ne mogu vise promjenit font,izbacuje mi da nije supported dok je prije updatea normalno sve radilo...ima li netko slican problem?