Plexiglass led dance floor

poruka: 9
|
čitano: 3.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Naletio sam na ovaj cool

. Zanima me ako netko ima iskustva sa tim, i koliko bi ovaj plesni pod mogao koštati, ako bi ga sam napravim napravio... Ne izgleda mi pre komplicirano da se nebi moglo u kućnoj radionici ovo napravit. Šta vi mislite?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Plexiglass led dance floor

nekoliko tisuća kuna tj  preko 10 samo plexi....

nema gaaa...
16 godina
neaktivan

Kolika debljina (minimalna) bi trebala biti pleksiglasa da izdrži sve ljude koji su na njemu, još važnije da izdrži ženske štiklice ???

17 godina
neaktivan

Pa sam plexi nebi trebao biti predebel, ukoliko je ostatak konstrukcije kvalitetno izveden.

Po meni bi 20 - 30mm plexi bio dovoljan, u njemu napraviti rupe za diode, koje stavis u kuciste, a kuciste bi jednim djelom drzalo diodu a drugim podupiralo plexi(kao stupovi na mostu).

Po meni bi to bio najskuplji dio konstrukcije.

Kasnije dolazis do elektronike za paljenje dioda. Mozes je izvesti pomocu monostabila (najjeftinije i jednostavnije) a mozes s mikrokontrolerom(tu moras znati programirati ali kasnije mozes mijenjati tempo izmjene svjetla).

Zanimljiva ideja. Trebas pomoc pri izradi? Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jesi siguran da se radi o plexiglass-u? On je jako skup, pogotovo tako debel, a površina mu je i dalje osjetljiva na oštečenje. Mislim da se prije tu koristi dvostruko lamelirano staklo (tri sloja stakla povezana s dva sloja laminirajućeg materjala). Vidio sam mostić napravljen od takvog stakla u jednom trgovačkom centru u Zadru.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

1 0 hvala 0
17 godina

Ovo je predobro, nije to tolko problem napravit kad bi imao pomocnika i dovoljno para da potrosim na to :D

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Neznam za pleksi i staklo,al konstrukcija nemora biti skupa.To mogu ja potvrditi jer se može napraviti tzv"roštilj"od drvene konstrukcije.On se može i prelakirati ili zaštiti lazurom u bilo kojoj boji,a gornji dio na koji treba sjesti plexi ili stklo se profilira,a na sam gornji rub se zašarafi limena lajsna da štiti gornji dio drveta.Same instalacije se provedu na najdoljnjoj razini prije postave bočnih stranica.Ako buš trebao pomoć oko slaganja i konstruiranja roštilja mogu te uputiti...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam siguran da je to plexiglass, ali tako piše u naslovu pa... Mislite da bi bilo bolje koristiti dvostruko lamelirano staklo? Dali je on isto ovako proziran kao plexiglass? Ovo je dosta skupo, i ne isplati se samo ovako za kućnu uporabu, ali kad bi imao nekoga kome bi to mogao posuditi i iznajmiti mislim da bi se investicija dosta brzo povratila. Hvala vam na ukazanoj pomoći, ako se odlučim za izradu tako nečega svakako vam se javim, ako vam padne na pamet još kakva idea, savjet, prijedlog, slobodno napišite...

17 godina
odjavljen

Bez obzira što je korišteno i što je jeftinije, i lamelirano staklo dovoljne debljine i pleksiglas će ti biti prilično skupi. Raspitaj se čisto za površinu koju želiš uzeti koliko bi došlo za određene debljine (pleksiglas min 15-20 mm, lamelirano staklo barem 2x10 mm iako bi bilo bolje 3x8 mm ili deblje), vjerojtano će to biti točka u kojoj ćeš odustati.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice