LED Audio spectrum analyser

poruka: 3
|
čitano: 2.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ljudi pomagajte!

Htjeo bi si ovo napraviti (mozda kao maturalni rad) i ugraditi u komp ili kamo god vec....

e sad gdje da nadjem shemu kako to napraviti i ima li to igdje gotovo za kupiti?

Nemojte samo stavljat Google jer mi ni on nije pomogao nakon tjedan dana guglanja :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možeš napraviti kombinaciju aktivni filtar + VU metar što bi značilo ugrubo 2 operacijska + elektronika od VU-metra po stupcu, pa sad koliko stupaca želiš. Za 4-6 stupaca je još izvedivo, ali za više teško. Pokušaj potražit postoji li čip za tu namjenu, a ako ne onda ti preostaje mikrokontroler i programiranje. Ili čekati da ti netko nađe gotovo rješenje.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
RE: LED Audio spectrum analyser

Ufff... Slabo ti onda ide googlanje, ak znas kaj trzis nadjes sve za par minuta...  Namigiva

Ovak, kitovi za spectrum analyzere su vecinom dosta skupi i totalno je neisplativo to slagat (jedino ako hoces za maturalni rad to napravit). Vecina ih je sa mikrokontrolerima i 20 milijuna efekata sa ledicama. Evo ti primjer: LINK   Pretpostavljam da kupnja takvog kita ne dolazi u obzir, a i da ga ides sam slagat vjerojatno bi popiz*il dok bi isprogramiral mikrokontroler.

"The easy way" ti je ovak kak je MrBlc reko, slozis 10-ak obicnih VU-metara sa LM3915 i na svaki stavis bandpass filter (po meni nema potrebe aktivne filtere stavljat). Vizualno je to ista stvar, puno jednostavnije i za to imas sve na netu vec gotovo. Evo primjer takvog projekta:

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice