Slabo sam te skontao, da mi je ovo ovako napraviti, ali još da ubacim i potenciometar da mogu podešavati osjetljivost, da ne moram pojačavati do kraja da bi sve trake svijetlile, stavim 5 zelenih, 3 žute i 2 crvene ili 6 zelenih i ove po dvije, stavio bi max 30ak cm u jednom redu
http://www.chandrashekharsati.com/2015/01/vu-meter.html
Malo mi je nejasna ova bijela ploča, da li ja mogu sve spojiti na ovu ploču bez lemljenja ? On ništa nije lemio na njoj, očigledno da su neke rupe spojene sa nekim.
Još jedna stvar, ima više ovih LM3914, LM3915, LM3916, je li svejedno koji od ove tri drivera kupim ili je neki bolji od druga dva?
Gledao sam njegov drugi klip u kojem je ubacivao tranzistore ali nije radilo onda ovako kao na prvom klipu, veće je svijetlilo nekako ranom, a ne od dna prema vrhu.
Na toj plocici su ti rupe spojene ko na slici dole
Znaci na slici gornji red uz rub ti je spojen po sirini, donji red uz rub takoder, a ovaj dio u sredini imas 2 skupine i svaka od tih skupina ima spojene stupce.
Nadam se da je jasno jer neznam drugacije objasnit.
Skini si circuit wizard tamo možeš eksperimentiarti i testirati sklop
Lakse je shvatiti kad imas komad hardvera pred sobom i kad isprobavas neke stvari nego simulacijom, tako da ne bi preporucio takav nacin, a i nije to sad neka velika lova u pitanju za tu testnu plocicu+ djelovi za vumetar