Pomoc oko objavljivanja web stranice

poruka: 41
|
čitano: 7.648
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoc oko objavljanja web stranice
pitanje

e ja bi molio sve one koje se kuze u izradu stranica da mi malo pomignu.

napravio sam stranicu sa  programom WYSIWYG Web Builder (stranica izgleda ko stranice prije 10god i gore), ja bi je htio objavit ali neznam kako. rekli su mi neki ljudi da ako imam adsl da sa njim dobivam 20mb prostora i stranic je za jednu firmu( a rekli su mi da firme mogu dobiti tu adresu besplatno), sad ja vas pitam di mogu dobiti besplatno? i kad dobijem adresu kako je objaviti sa ovim programom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

upisi u google net46  registrirj se dobit ces svoju domenu i onda uploadas stranicu i to ti je to!

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko objavljanja web stranice
prihvaćeno rješenje

Pusti besplatan prostor.... 
Zakupi negdje prostor na nekom webhosting servisu (upiši "hosting" u googlu i izaberi koj ti paše)
- ako je firma ili obrt registriran/a u hrvatskoj ima pravo na besplatnu .hr domenu (hosting servisi često će ti pomoći oko ispunjavanja obrazaca za HR-D domenu, obrasce možeš dobiti na http://www.dns.hr)
- ili preko hosting servisa zatraži neku komercijalnu domenu (.com, .net, .org, .com.hr, ....)
- od servisa kojeg si zakupio - dobiti ćeš ime i lozinku koju ćeš koristiti preko nekog ftp programa (npr. TotalCommander)
- često dobiješ i upute s hostingom za korištenje ftp-a
- uploadaš fileove na server u public_html folder s time da ti se glavni ili početni file zove index (nastavak može biti .htm, .html, .php, .asp)

16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

gledaj. preko isp-a mozes dobit neki prostor za web stranicu. Ako si kod t-coma odi na user.t-com.hr, zatim tamo imas free web i aktiviraj ga. treba ti neki ftp uploader (sve imas na user.t-com.hr objasnjeno kako napraviti upload). Stranicu koju si izradio nazovi index.html i spremi je pod root direktorij (pocetni direktorij kada se spojis na svoj server). Nadalje sto se tice .hr domene ona je besplatna - nesto ces sitno morati rijesiti za papirologiiju ali to je sitno. 

www.tehnicka-podrska.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

e puno vam hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

e sam mi jos ovo odgovorite: kad ja stavim stranicu na net kak ide to odrzavanje kaj moram radit

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vanko kaže...

e sam mi jos ovo odgovorite: kad ja stavim stranicu na net kak ide to odrzavanje kaj moram radit

mogu te prvo pitat na koj si nacin metnuo od kog je odgovor tocan ak nije bed da nam velis pa da znamo?
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
prihvaćeno rješenje

Ma uploadas sa nekin FTP programom, a odrzavat, valjda mislis kad zelis nesto napisat novo, jednostavno taj isti index otvoris, napises to sta triba i ponovno uploadiras, a oni izbrises ili ce pitat da zamjeni(ovisi do programa)!
To je dosta jednostavno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Uglavnom idi korak po korak.... prvo uploadaj stranice, a održavanje će doć već u svoje vrijeme.... ako imaš konkretnih pitanja slobodno ih postavi na nekom forumu...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e ja sam isto napravio stranicu sa ovim programom, i nabavio domenu, ali sad neznam kaj dalje kak je sad mogu objavit jer jos trebam neke kodove upisivat ili sam stisnem publish. e ak netrebam upisivat nikakve kodove, ja stisnem publish i otvori mi se ovo (pogledaj te sliku) i kaj sad je trebam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ovo mi se pojavi kaj dalje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko objavljivanja web stranice

Ja sliku ne vidim :) .... ako imaš problema s tim programom probaj prvo pronaći odgovor na http://www.wysiwygwebbuilder.com/forum/

16 godina
neaktivan

evo slike

evo ovo evo ovo
16 godina
neaktivan

pa pritisni publish..... zatim reci koje ti je fileove napravio u tom folderu.... pretpostavljam da ćeš imat jedan index i jedan folder images i još ponešto

puno sam za kompom, imam život, nemam grobno mjesto
16 godina

Pa čekaj, ti si samo kupio domenu, a ne hosting!, uploadad mores i preko neta, ako ti hosting uključuje cpanel(ovaj je bolji) ili vista panel!

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2008 0:48 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e aj ak mozete mi to malo bolje objasnit to stavljanje stranice na net

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

e ja bi ti rado pomogo al kad neznam ni ja kak sam je objavioSmijeh

17 godina
prihvaćeno rješenje
thp kaže...

gledaj. preko isp-a mozes dobit neki prostor za web stranicu. Ako si kod t-coma odi na user.t-com.hr, zatim tamo imas free web i aktiviraj ga. treba ti neki ftp uploader (sve imas na user.t-com.hr objasnjeno kako napraviti upload). Stranicu koju si izradio nazovi index.html i spremi je pod root direktorij (pocetni direktorij kada se spojis na svoj server). Nadalje sto se tice .hr domene ona je besplatna - nesto ces sitno morati rijesiti za papirologiiju ali to je sitno. 

.hr domena nije besplatna ,već postoje pravila komu se ona može izdavati. Dapače papirologija za izdavanje je dosta striktna, za razliku od komercijalnih domena za čije dobivanje je potreban samo novac. NPR.  (za .hr) tebaju ti podaci iz sudskog registra firme ,udruge koja traži domenu,a  u slučaju da se domena razlikuje mnogo od imena firme potrebno je naglasiti razlog zašto se to ime koristi i odgovorna osoba za domenu mora biti navedena u papirima koji se dobiju iz sudskog registra. Više o dobivanju .hr domene možete pronaći na http://www.dns.hr gdje imate i različite obrasce...
17 godina
prihvaćeno rješenje

Imas besplatne .tk domene... jedino je problem sta ti gore ispale banner...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
vanko kaže...

e ja bi molio sve one koje se kuze u izradu stranica da mi malo pomignu.

napravio sam stranicu sa  programom WYSIWYG Web Builder (stranica izgleda ko stranice prije 10god i gore), ja bi je htio objavit ali neznam kako. rekli su mi neki ljudi da ako imam adsl da sa njim dobivam 20mb prostora i stranic je za jednu firmu( a rekli su mi da firme mogu dobiti tu adresu besplatno), sad ja vas pitam di mogu dobiti besplatno? i kad dobijem adresu kako je objaviti sa ovim programom

daseparo kaže...
thp kaže...

.hr domena nije besplatna ,već postoje pravila komu se ona može izdavati. Dapače papirologija za izdavanje je dosta striktna, za razliku od komercijalnih domena za čije dobivanje je potreban samo novac. NPR.  (za .hr) tebaju ti podaci iz sudskog registra firme ,udruge koja traži domenu,a  u slučaju da se domena razlikuje mnogo od imena firme potrebno je naglasiti razlog zašto se to ime koristi i odgovorna osoba za domenu mora biti navedena u papirima koji se dobiju iz sudskog registra. Više o dobivanju .hr domene možete pronaći na http://www.dns.hr gdje imate i različite obrasce...
 Za Vanka će hr. domena biti besplatna. Jer je napisao da treba za tvtrku. 
www.tehnicka-podrska.com
16 godina
neaktivan

kaj ovaj hosting treba platit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad stisnem publish izade mi ova slika koju sam ves stavio... i kaj dalje????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

WTF covjece. Jesi ti objavio stranicu ili sta? Jesi ju up-loadao na neki server(host). Sto ce ti domena vec kad neznas gdje ti se nalazi web- stranica? Dakle, najbolje da ti to ovako objasnim. Nakon sto si napravio stranicu, ili ju ti je netko napravio, imas ih u jednome folderu na svom HD. S nekim FTP klijentom to prebacivas na host. Isto kao da u Windows Exploreru nesto lijepis, prebacivas i sl. Hosting se placa. Svome prostoru na hostu pristupis s kodovima koje dobijes od onoga od kog si kupio prostor na tom serveru. Sve si dakle prebacio na host. Na mjestu gdje si dobio domenu navedes gdje se nalazi tvoja pocetna web-stranica npr. moj.host/karlo94/html/index.html    Pocetna stranica mora biti index.html, ili index.asp, ovisno o tipu web stranice. Ima dosta free host-a, moja je preporuka uzmi malo prostora od svog providera, sklopi ugovor, uzmi FileZilla(skini program s neta,malo guglaj), s njim uoloadiraj stranice na server, sredi domenu,i to je to. Nadam se da sam ti pomogao! pozdrav

Znao sam da to nisam trebao reci!
16 godina
neaktivan
jeb..... ga znam da sam dosadan al kad neznam

jeb..... ga znam da sam dosadan al kad neznam, neznam i nemrem to skuzitPlač          ja bi vas molio da mi pomognete evo sve sam napravio kupio onaj host i domenu ali sad je problem sta se ja neznam sluzit FileZilom. pa ak bi mi neko mogo rec po postupcima kaj trebam napravit (ja se ulogiram i sad neznam kak da to napravim kaj trrebam neki index stranicu ili sta molim vas da mi to pojasnite vi kaj se kuzite u to)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

daj milim vas pomozite ovom karlu vidis da lik nista ne kuzi ja bi mu rado pomogo al kad neznam kak da mu to objasnim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

molim**

0 0 hvala 0
17 godina

Jadan ja sa tobom, propast ce ti pare :)

Javi mi se na private pa cu ti objasnit...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Već kad smo kod toga bilo bi dobro da netko napravi mali tut o FTP protokolu npr. pomoću FilleZile i
kako remote uploadat stranicu u index.htm direktorij a prije toga narvano ulogirati se podacima koje dobiješ
od providera za pokretnja FTP-a na remote direktoriju.Susreo sam se puno puta da eto se to ne zna.

Konkretno kad se klikne na index u FileZilli ,gore u lijevom uglu ti se prijavljuješ i spajaš sa udaljenim direktorijem
i sad imaš u panelima dva direktorija,tvoj s my computer i remote dio koji mora imati index.html i sad
tamo sve uploadaš ,to je samo okvirno pa ako netko ima volje neka napiše konkrettan tut o tome ako već nema
ovdje na forumu(nisam gledao).

ovako izgleda dio s tvog računala i remote strane(shvati to kao drugo računalo) ovako izgleda dio s tvog računala i remote strane(shvati to kao drugo računalo)
ovdje se prijaviš po podacima od providera ovdje se prijaviš po podacima od providera
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2008 2:46 (v_maxcpp).
16 godina
neaktivan

Karlo, ako je frka ti stvarno, javi mi se privatno, da ti te pare ne propadnu. A kad ih spasimo, popit cemo te iste! Smijeh

Znao sam da to nisam trebao reci!
17 godina
neaktivan

nemoj koristit filezillu već uzmi total commander super je jednostavan za korištenje

usput.... za početak si koristi neke gotove templatove.... s njima ćeš dobiti dobar dizajn a možeš ih prilagođavati svojim potrebama

upišeš u google   free web templates.. naći ćeš ih na tisuće... a mnoge danas populanre stranice su baš napravljene preko templatea... tako da ne pušiš spike kako to ništ nevalja.

ako ne znaš koristit commander javi se na pp pa ti objasnim.

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice