O MD5 i kako kripitati lozinku za web stranicu PHP

poruka: 6
|
čitano: 3.123
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

MD5 je ime za kriptografsku hash funkciju koja je dugačka 128 bita. Ona najviše služi za kriptiranje lozinki na web stranicam ili za kripitranje podataka.
Ona je skoro "neprobijna", iako ima par web stranica koje pokušavaju brute-firce načinom rada probiti šifru, dok još ima program Cain-and-Abel koji može probiti NEKE md5 lozinke za par sati.
Evo jedan primjer u PHP-u kako se kriptira lozinka:

<?php

$lozinka = $_GET['md5']; //uzima lozimnku koju ste upisali

$kriptiranje = md5($lozinka); //kriptira lozinku koju ste upisali

if($lozinka = ""){ //provjerava jeste li upisali lozinku

echo "NISTE UPISALI LOZINKU"; //ako niste upisali lozinku onda če vam ispisati "NISTE UPISALI LOZINKU"

}

else{

echo $kriptiranje; //ako jeste upisali lozinku onda vam prikaže vašu kriptiranu lozinku

}

?>

Postavimo ovu skriptu na web server i ukucamo http://****.**/index.php?md5=ovdje_vasa lozinka_koju_zelite_kriptirati

Ja sam stavio lozinku BUGOnlineForum i dobio sam 6a26480d1821073582af3b1817bc5e5c

Rado pomaže dobrima
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Evo da ne otvaram novu temu, usput imate kriptiranje naćinom BASE_64. ON NE VALJA!!! Ako se netko vaših lozinki dokopa može ih lagano dekriptirati naredbom base64_decode(lozinka);

STOGA AKO KORISTITE BASE_64 NAČIN KRIPTIRANJA LOZINKI PREĐITE NA MD5 JER JE SIGURNIJI ZA VAŠU WEB STRANICU!!!!

Rado pomaže dobrima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: O MD5 i kako kripitati lozinku za web stranicu
hacker-goran kaže...

MD5 je ime za kriptografsku hash funkciju koja je dugačka 128 bita. Ona najviše služi za kriptiranje lozinki na web stranicam ili za kripitranje podataka.
Ona je skoro "neprobijna", iako ima par web stranica koje pokušavaju brute-firce načinom rada probiti šifru, dok još ima program Cain-and-Abel koji može probiti NEKE md5 lozinke za par sati.
Evo jedan primjer u PHP-u kako se kriptira lozinka:

<?php

$lozinka = $_GET['md5']; //uzima lozimnku koju ste upisali

$kriptiranje = md5($lozinka); //kriptira lozinku koju ste upisali

if($lozinka = ""){ //provjerava jeste li upisali lozinku

echo "NISTE UPISALI LOZINKU"; //ako niste upisali lozinku onda če vam ispisati "NISTE UPISALI LOZINKU"

}

else{

echo $kriptiranje; //ako jeste upisali lozinku onda vam prikaže vašu kriptiranu lozinku

}

?>

Postavimo ovu skriptu na web server i ukucamo http://****.**/index.php?md5=ovdje_vasa lozinka_koju_zelite_kriptirati

Ja sam stavio lozinku BUGOnlineForum i dobio sam 6a26480d1821073582af3b1817bc5e5c

Ovdje imaš mali propust.

Naime, ti prvo kriptiraš string pa onda provjeravaš da li je netko uopće unio lozinku.

Zar nije logično napraviti ovo:

if(!empty($_GET[md5])) {

$crypt = md5($_GET['md5']);

// I tako dalje...

}

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
16 godina
protjeran

On ti neće prikazati lozinku ako ti ne uneseš  lozinku za kriptiranje

Rado pomaže dobrima
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hacker-goran kaže...

Ne kužiš ti baš mene izgleda.

Stvar je u tome da prvo radiš neku radnju, u ovom slučaju kriptiranje, a tek onda provjeravaš da li je potrebni parametar za tu radnju unešen.

Ok dok imaš ovakav sitniš od koda, no što ako imaš golemu aplikaciju?? Tako dolazi do golemog pada performansi. Trebao bi obratiti pažnju na to..

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
16 godina
protjeran
coder_ kaže...
hacker-goran kaže...

Ne kužiš ti baš mene izgleda.

Stvar je u tome da prvo radiš neku radnju, u ovom slučaju kriptiranje, a tek onda provjeravaš da li je potrebni parametar za tu radnju unešen.

Ok dok imaš ovakav sitniš od koda, no što ako imaš golemu aplikaciju?? Tako dolazi do golemog pada performansi. Trebao bi obratiti pažnju na to..

Hvala ti puno na ispravci, sad sam shvatio!

Rado pomaže dobrima
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice