Radim u Joomli stranicu, a template u artisteeru i u jednom browseru mi normalno prikazuje a u drugom pokazuje skroz druge fontove, i kada ju smanjim na ekranu sve mi se ispremješa (tekst preko teksta i slično).... u jednom browseru mi otvara sve podmenije a u drugom podmenije ne otvara nego samo glavne (kod galerije) . može li se to ikako riješiti i na koji način ? da li je tko imao takav već problem ? malo sam zbunjena .....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa više vi ljudi znali riješiti problem ako pošalješ skrinšotove...
iako, meni ovo miriši na to da nije dobro kodirano, probaj provući HTML i CSS kroz validator
Stvar je CSS-a nebi trebo bit stvar HTML-a svaki browser ima svoj standard i prikizaju stvari drugaćije velike su razlike od IE8 i IE9, a kamali između IE, mozzile itd. Upravilu mozzila i chrome najviše prate standarde.
sad mi u pregledniku otvara podmenije (u chromi) a prije nekoliko sati nije :/ stavila sam print screen normalne stranice kad je preko cijelog zaslona i kada smanjim zaslon .... ako ju otvorim dok je već smanjen zaslon onda ok otvara tj nije zbrkano ....
stranica je inače tiffany-atelier-viceban.net16.net
ne znam kako vama otvara i kako se kod vas ponaša .... možda pomogne :(
i ukoliko je stvar samo preglednika tj da svaki sebi prevodi kako će prikazivat, kako da ja to uskladim ?
Meni stranicu otvara normalno, jedino ne radi meni sakralno...sve ostalo sljaka.
i ukoliko je stvar samo preglednika tj da svaki sebi prevodi kako će prikazivat, kako da ja to uskladim ?
Welcome to the cruel world of non-standard and non-compliant web browsers!
Pa... prvo pravilo je da imaš uredan, točan i validan HTML/CSS kod, ukoliko je taj dio u redu napravljen onda imaš 99% dio posla oko optimizacije za preglednika napravljeno. Gledaj, ovako je jako teško napamet reći što, gdje, kako.
Ja osobno uzima Firefox za default, dakle ako je prikaz uredan u njemu, onda će biti i u drugim preglednicima. To be continued.... (Have to work right now, stay ql)
da ... sakralno ni meni nije radilo a kasnije je :/
sve mi radi kako treba - jedino ti je najdonji link predug kod menija sakralno
Bacio sam oko, ta podmeni ti radi samo kad prvi puta dolaziš na stranicu, recimo ako ideš s druge kategorije na tu kategoriju koja ime podmenije, ništa.
hm ... ne mogu se sjetit ali znam da sam chromu instalirala kasnije, ranije sam imala operu, mislim da sam u njoj radila tu stranicu pa možda zbog toga šteka ... al nisam 100% sigurna :( hvala svima na pomoći... tek sam početnik u svemu tome pa ne znam te neke detalje ... sad radim u chromi pa ću vidjet hoće li sad ova raditi ......
svaki browser drugačije prikazuje stranice mozzila i cromew se najviše pridržavaju standarda. Stranica mora u svim browserima izgledat jednako to nema nikakve veze u čemu je radio HTML i CSS kod je "isti" za sve i ako kod dobro napišeš sve će radit kako spada.
Savjet okanite se tih free alata tipa artiser i fronpage, jer nevalju ništa samo probleme rade.