Google search ne pokazuje ž i š

poruka: 7
|
čitano: 2.381
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

što da radim.

do juče mi je google pokazivao sve znakove na tražilici na mom webu.... a evo od danas neće prikazivati  ž i š  već kad utpikam on na rezultat izbaci rupu kod tih slova.

kako da popravim stvar?? di je problem??

www.svijetkulture.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 0:26 (hondo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Google search ne pokazuje ž i š

riješio sam problem.

iso weba mi je bio 8859-1 a tražilice 8859-2

naravno da nije valjalo.... čim sa prebacio tražilicu na   xxx-1 sve je počelo radit kako treba.

www.svijetkulture.com
16 godina
Isto tako možeš koristiti "windows-1250"
17 godina
neaktivan

koristi UTF-8, i za sajt i za trazilicu.... to je danas standard koji se koristi svugdje, ne samo u web aplikacijama.... A to je zato jer UTF-8 moze prikazat jednako dobro hvratska slova kao i Rusku cirilicu, kao i Kineska slova i jos mnogo toga... :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e da..... sad mi je gotovo.. kako da prebacim cijeli sajt na utf-8.....

ništa to mi je škola za nove stranice koje otvorim... hvala na savjetu.

www.svijetkulture.com
16 godina
neaktivan

Eh tako je i meni bilo. Jednom mi je prestalo se prikazivat na stranicama naša slova. Mislio sam da je do SQL servera, ali kad mi je administrator reko da prebacim na UTF-8 sve radilo normalno. I morao cijelu stranicu prebacit na UTF-8. I riješio se gnjavaže i mogučih poteškoća.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo meni trenutno radi sve dobro.. ali već si planiram za dugoročno radit redizajn i prebaciti na utf-8.

nisam ja prije imao tih problema pa nisam baš ni pratio te standarde.. no očito da su vrlo važni kod naših east europe fontova.

a ništa.. neka sad radi kako je nadam se da će potrajati. iako mi u title formi radi zafrkancije sa č i ć no nekako to sredim kopiranjem č i ć iz same stranice

(to je za nevjerovat kad direktno upišem ta slova on ih korektno pokaže ali mozilla prikaže c z s.. a kada ta ista slova kopiram već sa stranice onda rade ok.. a svašta ću još naučit.)

www.svijetkulture.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice