što da radim.
do juče mi je google pokazivao sve znakove na tražilici na mom webu.... a evo od danas neće prikazivati ž i š već kad utpikam on na rezultat izbaci rupu kod tih slova.
kako da popravim stvar?? di je problem??
što da radim.
do juče mi je google pokazivao sve znakove na tražilici na mom webu.... a evo od danas neće prikazivati ž i š već kad utpikam on na rezultat izbaci rupu kod tih slova.
kako da popravim stvar?? di je problem??
riješio sam problem.
iso weba mi je bio 8859-1 a tražilice 8859-2
naravno da nije valjalo.... čim sa prebacio tražilicu na xxx-1 sve je počelo radit kako treba.
koristi UTF-8, i za sajt i za trazilicu.... to je danas standard koji se koristi svugdje, ne samo u web aplikacijama.... A to je zato jer UTF-8 moze prikazat jednako dobro hvratska slova kao i Rusku cirilicu, kao i Kineska slova i jos mnogo toga... :)
e da..... sad mi je gotovo.. kako da prebacim cijeli sajt na utf-8.....
ništa to mi je škola za nove stranice koje otvorim... hvala na savjetu.
Eh tako je i meni bilo. Jednom mi je prestalo se prikazivat na stranicama naša slova. Mislio sam da je do SQL servera, ali kad mi je administrator reko da prebacim na UTF-8 sve radilo normalno. I morao cijelu stranicu prebacit na UTF-8. I riješio se gnjavaže i mogučih poteškoća.
evo meni trenutno radi sve dobro.. ali već si planiram za dugoročno radit redizajn i prebaciti na utf-8.
nisam ja prije imao tih problema pa nisam baš ni pratio te standarde.. no očito da su vrlo važni kod naših east europe fontova.
a ništa.. neka sad radi kako je nadam se da će potrajati. iako mi u title formi radi zafrkancije sa č i ć no nekako to sredim kopiranjem č i ć iz same stranice
(to je za nevjerovat kad direktno upišem ta slova on ih korektno pokaže ali mozilla prikaže c z s.. a kada ta ista slova kopiram već sa stranice onda rade ok.. a svašta ću još naučit.)