CMS i višejezičnost

poruka: 4
|
čitano: 1.010
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
CMS i višejezičnost

Zanima me koji CMS sustav preporučate , a da ima odlično riješeno višejezičnost. Bitno je da se svaki jezik unutar stranice ili portala koji sam zamislio radit može neovisno razvijat. Znači ako je neka vijest interesantna samo za HR govorno područje samo je tu i prikazuje, a opet djelovi stranice će bit kompletno preslikani.

Radio sam dosta u joomli i kod višejezičnosti kada napraviš novi unos on ga automatski preslikava na sve jezike, a ja to ne želim tu je problem default jezika kojega uvijek postavlja.

svaki prijedlog dobrodošao

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: CMS i višejezičnost

Ja sam dosad radio samo s CMS Made Simpleom i trebao bih na jedan sajt uvesti engleski jezik. Razmišljao sam kako da to učinim, čak sam dolazio u napast da promijenim CMS, ali smislio sam način (nisam ga još implementirao na server - samo lokalno isprobao). Jednostavno sve stranice sam hijerarhijski smjestio u grupe/folder hr i en i stavio da, ovisno o tome odabere li korisnik hrvatsku ili englesku verziju sajta, hijerarhijski najviši izbornik je prva razina ili unutar hr foldera/izbornika ili unutar en izbornika. Sad ostaje samo to da na stranice pod en i hr primijenim odgovarajući template. Dakako, ima tu još posla - što s novostima? Mada se i to da na neki način srediti...

U krajnjem slučaju možeš imati sve odvojeno - dva CMS-a. Samo bi onda trebao smisliti, odnosno srediti ih tako da oba koriste istu mapu za upload slika, da ti se slike ne duplaju bezveze.

14 godina
neaktivan

Portal koji sam zamislio bi u stvari imao osnovnu namjenu e-commerc i to bi bila srž, ali popraćeno sa jakim plasmanom novosti i aktualnosti koji će se vezivat na te proizvode.

Mislim da mi nije opcija više CMS-a jer mi je plan to napravit na više jezika u budućnosti 6, a neću moć pratit prevode na sve jezike istovremeno i čak neće sve vijesti bit bitne za sve jezike, dok će prodaja uvijek bit na svim jezicima i prevodit će se automatski.

I sada tražim neko rješenje di to napravit tj. neki dobar  temelj koja će se moć razvijat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 12:05 (balck2x11).
17 godina
balck2x11 kaže...

Portal koji sam zamislio bi u stvari imao osnovnu namjenu e-commerc i to bi bila srž, ali popraćeno sa jakim plasmanom novosti i aktualnosti koji će se vezivat na te proizvode.

Mislim da mi nije opcija više CMS-a jer mi je plan to napravit na više jezika u budućnosti 6, a neću moć pratit prevode na sve jezike istovremeno i čak neće sve vijesti bit bitne za sve jezike, dok će prodaja uvijek bit na svim jezicima i prevodit će se automatski.

I sada tražim neko rješenje di to napravit tj. neki dobar  temelj koja će se moć razvijat.

uzmeš drupal za cms i integriraš sa magentom (e-commerce).

treba developmenta, ali mašta je granica.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice