WIndows 8 dual boot ?

poruka: 39
|
čitano: 8.558
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
WIndows 8 dual boot ?

evo da postavim i ja svoje pitanje, najdetaljnije što mogu pa se nadam da će netko znati odgovoriti. Dakle skinuo sam Win 8 ovu customer preview verziju i spržio ju na dvd. Htio bih Win 8 instalirati uz Win 7 na PC koji ima jedan glavni HD podijeljen na C i D particije. Windowsi 7 su na C particiji. Uz to imam u tom PC-u i jedan potpunu prazan HD kapaciteta 600GB koji za sada nema upotrebu. Dakle pitanje je mogu li ja Win 8 instalirati na taj prazni disk i ako mogu moram li još na njemu raditi neke particije (glupo pitanje ali eto) ili Win 7 moram instalirati na particiju koju bih napravio od C diska? Ako Win 8 mogu instalirati na ovaj prazan disk moram li onda raditi backup C i D-a, jesu li podaci na njima u opasnosti ako se nešto nedaj Bože desi s Windowsima 8? Konačno ako mogu instalirati Win 8 na ovaj prazni disk moram li mijenjati boot opcije ili će mi se prilikom sljedećeg paljenja normalno pokazati dual boot screen? Hvala unaprijed na odgovorima.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: WIndows 8 dual boot ?
Mozes bez problema instalirati na taj disk od 600gb. Odaberes ga i instaliras. Mozda bi bilo dobro da taj disk stavis kao prvi iza cd-a. Ne znam za Win 8, ali Windows 7 (a mozda i drugi) zapisuje bootloader na prvi disku po poretku u BIOS-u.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
15 godina
neaktivan
WIndows 8 dual boot ?

hvala na odgovoru uspio sam instalirati. Jedino mi internet nije jasan tj. kako se spojiti na net? Uopce mi se ne nudi wireless, gledao sam malo na youtube-u i prema uputama koje sam tamo slijedio čini se kao da uopće ne prepoznaje wireless adapter. Ima neko savjet po tom pitanju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WIndows 8 dual boot ?

Ovako,instalirao sam Win8. Od particije D: sam napravio još jednu particiju od 40 GB za Win8. Kod bootanja me pita koji OS želim pokrenuti. Kada želim pokrenut win8 onda mi se komp zablokira na 'preparing' ,jednostavno freeze. 

Ja bi sad volio izbrisati win8 sa te particije,dakle samo format tu particiju ili nekako drugačije???

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da ,Disk Management i format.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
WIndows 8 dual boot ?

Ja kada sam instalirao Dual boot sa Win 7 od prije, instalirao win 8 na drugu particiju, i prilikom prvog pokretanja, tj. onog dosadnog podešavanja koje zahtjeva Microsoft mi je odmah prepoznao Wireles, pronašao mrežu, pitao me lozinku, ja je upisao i sve šljaka savršeno. Znači nisu mi trebali nikakvi dodatni driveri za isti. Jesi možda preskočio neki korak prilikom instalacije???

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WIndows 8 dual boot ?

inace sam si napravio dual boot. ( win 7 i win 8) jucer sam reinstalliro windows 8 i sad kad palim komp umjesto ta dva da izaberem koji cu imam jos jedan windows 8 za izabrat koji neradi... jel zna netko kako ga mogu maknut

imama tamo u c disku windows.old 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 12:30 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš preko easy bcd-a. Edit boot menu i remove osmice. Ili kad si u sedmici upiši u start -  search: msconfig i tamo pod boot makni OS koji želiš.

17 godina
WIndows 8 dual boot ?

A možeš i sedmici, u svojstvima sustava, izabrati pod "vrijeme prikazivanja popisa operacijskog sustava" naprosto staviti 0 sekundi pod uvjetom da pod zadani operacijski sustav izabereš windows 7.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice