Win7 usb mass storage device problem

poruka: 21
|
čitano: 6.172
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

imam windows 7, i imam probleme s usb mass storage deviceima. probao sam nekoliko usb stickova, i usb hard diskova, i ni jedan mi ne prepoznaje. nakon sto ga ustekam pojavi se nofitication da je spojen novi hardvare tamo iznad traya, ali instalacija drivera ne uspije. u device masageru mi se uredjaj pojavi, ali sa zutim usklicnikom, i kao objasnjenje pise:

A driver (service) for this device has been disabled.  An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32)

Prije sam imao na tom kompu i windows xp i windows 7, i sve je radilo bez problema. a sad sam pred koji dan instalirao na frisko sedmicu, i od onda problemi s tim usb mass storageima... imam maticnu ECS P43T-A2, sluzbenih drivera za chipset ili usb nema na stranici, windows update ne pronalazi nikakvi update za chipset. probao sam uredjaje spajati na usb utore naprijed na kucistu, i otraga direktno na maticnoj, ali nema razlike...

ako tko zna sto bi mogao biti problem, bio bih zahvalan na pomoci.

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 21:14 (robycro).

0 0 hvala 0
17 godina

Pregledaj CD koji si dobio s matičnom ako nema drivera na netu.

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
RE: Win7 usb mass storage device problem

Ovo su driveri za P43 chipset za Win Vistu.

Intel® Chipset Software Installation Utility

Intel® Matrix Storage Manager

Probaj s njima, pa vidi što se događa.

EDIT: ima i za Win7!

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 21:20 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
robycro kaže...

imam windows 7, i imam probleme s usb mass storage deviceima. probao sam nekoliko usb stickova, i usb hard diskova, i ni jedan mi ne prepoznaje. nakon sto ga ustekam pojavi se nofitication da je spojen novi hardvare tamo iznad traya, ali instalacija drivera ne uspije. u device masageru mi se uredjaj pojavi, ali sa zutim usklicnikom, i kao objasnjenje pise:

A driver (service) for this device has been disabled.  An alternate driver may be providing this functionality. (Code 32)

Prije sam imao na tom kompu i windows xp i windows 7, i sve je radilo bez problema. a sad sam pred koji dan instalirao na frisko sedmicu, i od onda problemi s tim usb mass storageima... imam maticnu ECS P43T-A2, sluzbenih drivera za chipset ili usb nema na stranici, windows update ne pronalazi nikakvi update za chipset. probao sam uredjaje spajati na usb utore naprijed na kucistu, i otraga direktno na maticnoj, ali nema razlike...

ako tko zna sto bi mogao biti problem, bio bih zahvalan na pomoci.

Ako ne uspiješ s driverima i svim "klasičnim rješenjima", pogledaj ova dva linka: Microsoft, pod šifrom 32 i USB error code

Možda ti pomogne pronaći rješenje tvog problema.

Prvi link je "školski" Microsoftov način rješavanja problema, a u drugom linku ti se radi o petljanju po registry-u, dakle radiš na svoju ruku.

Nadam se da ćeš uspjeti riješiti svoj problem.

Lijep pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina

hm, ima samo za 7 RC1.

inace, probao sam ostale usb uredjaje, poput usb misa, i oni rade bez problema, tako da pretpostavljam da je problem bas u Mass storage device driveru, a ne usb driveru opcenito.

posto pise A driver (service) for this device has been disabled, probao sam gledati u windows servisima, ali nisam nasao nista sto bi moglo biti problematicno...

mozda da probam windows repair, mozda se neki sistemski fajl krivo instalirao, posto mi je kod prosle instalacije sedmice sve radilo ok, na potpuno istom hardwareu...

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
17 godina

vec sam i ja kod googlanja naisao na to rjesenje, i probao sam tu foru sa registrijem, ali nije pomoglo.

inace, na tom mjestu gdje se ta vrijednost u registriju mijenja, ima jedno polje koje ima vrijednost v_mscdsc.inf_amd64_neutral_8b1e6b55729c3283. mozda to ima neke veze, posto je moj procesor intelov, a ne amdov? kao da mi je windows instalirao pogresne 64bitne drivere za usb mass storage?

probao sam i update drivera, ali windows veli da su ti driveri up to date...

17 godina
odjavljen

nema veze što je za RC, radit će i na svim drugim buildovima. radio bi i driver od viste. instaliraj drivere i vidi što se onda događa. otkud ti RTM (mislim, ako njega imaš, jel sa M$ovih stranica ili torrent?)

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina

sa MSDNAA je, legalni je, aktiviran i sve to...

nisam siguran koji od onih drivera izabrati, probao sam instalirati

2. INF Update Utility - Primarily for Intel® 5, 4, 3, 900 Series Chipsets (2735KB)     9.1.1.1019      9/7/2009

to je sa prvoga linka, pod Vista x64, drugi rezultat na popisu i nakon toga restartati komp, ali nema nikakve promjene...

17 godina
odjavljen

zašto nisi ovaj (za Win7 RC1 x64)?

17 godina

nope, i dalje nista (mislim da se cak radi o istom fajlu kao onaj za vista x64)

17 godina
neaktivan
robycro kaže...

inace, na tom mjestu gdje se ta vrijednost u registriju mijenja, ima jedno polje koje ima vrijednost v_mscdsc.inf_amd64_neutral_8b1e6b55729c3283. mozda to ima neke veze, posto je moj procesor intelov, a ne amdov? kao da mi je windows instalirao pogresne 64bitne drivere za usb mass storage?

probao sam i update drivera, ali windows veli da su ti driveri up to date...

Meni osobno normalno rade USB diskovi  Windowsi 7 (legalni!), ono što je razlika je što je kod mene na 64-bitni procesor stavljen Win7 32-bitni.

To što piše amd64 ne znači da je riječ o AMD procesoru.. to je česta "oznaka" 64-bitnih desktop procesora.

A glede drivera.. Jesi probao cijelu grupu driver-a za USB deinstalirati (dakle i USB Hub i USB kontroler sekciju), pa restartati računalo i vidjeti što će instalirati nakon toga?

Na slici imaš na što konkretno mislim.. (sorry ako te zbunjuje hrvatska verzija, testiram hrvatski language pack, a to su mi trenutno jedini windowsi pri ruci Namigiva)

Device Manager Device Manager
Registry Editor Registry Editor
UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina

da, probao sam uninstalirati sve usb hubove i kontrolere, tako da upce nije bilo kategorije usb, i onda ih sve ponovo instalirati, ali ni to nije nazalsot pomoglo :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 21:59 (robycro).
17 godina
odjavljen

E to je već malo žešći problem... Sličan problem je bio i na visti (ima na jednom forumu lik isti problem, al na visti i nitko mu nije niš odgovorio). Neznam kako bi to riješio.. Ako je dosad radilo (kažeš da si imao Win7 i da je sve radilo do reinstalla), mislim da ćeš morat reinstalirat windowse...

17 godina
neaktivan
robycro kaže...

da, probao sam uninstalirati sve usb hubove i kontrolere, tako da upce nije bilo kategorije usb, i onda ih sve ponovo instalirati, ali ni to nije nazalsot pomoglo :(

šteta.. Ne znam u čemu bi još mogao biti problem.. Windowsi 7 su malo trenutno u pat poziciji, ima i nema drivera, a i oni su izdani i nisu izdani još Mršti se

Nadam se da netko još ima kakvu ideju da ti pomogne.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina

da, toga sam se i bojao... nist, budem probao prvo samo repair pustiti, pa ako ne pomogne, onda full reinstall windowsi...

17 godina
neaktivan
robycro kaže...

da, toga sam se i bojao... nist, budem probao prvo samo repair pustiti, pa ako ne pomogne, onda full reinstall windowsi...

Hm, a jesi probao instalirati Vistine drivere? Vidim da za tvoju ploču imaju Vista x64 driveri za Intelov chipset.. a Sedmica prepoznaje te drivere, pa možda ponudi nekakav upgrade ili možda proradi kao da su driveri za Win7?

Ako si i to probao, zanemari moj post.

EDIT: Zaboravih link. Pretpostavljam da je to tvoja ploča?

UTERE SED NE ABUTERE!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2009 22:18 (Prometej).
17 godina

problem je kaj nisam znao koje tocno drivere uzet, jer nema konkretno za chipset ni konkretno za usb. mozes dati link tocno na driver na koji mislis, please?

17 godina
neaktivan
robycro kaže...

problem je kaj nisam znao koje tocno drivere uzet, jer nema konkretno za chipset ni konkretno za usb. mozes dati link tocno na driver na koji mislis, please?

Mislio sam na ovaj jedan jedini koji ima, Intel(R) Chipset Software Installation Utility, evo direktni link, pod uvjetom da je ono iz prethodnog posta, stvarno tvoja ploča?

To je koliko vidim grupa drivera za više verzija OS-a, slično kao i na Intelovoj stranici.

Možda ti je prije reinstalacije jedna od opcija pokušati s Vistinim driverima.. Doduše ne znam koliko u njima ima supporta za USB uređaje, ali kad više ne budeš imao izlaza, možda možeš pokušati?

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina

probao sam i te drivere skinuti (nisam ih prije uocio jer su im geniji stavili naslov "IDE", pa nisam ni gledao dalje). kod instalacije mi je reklo da imam noviju verziju, al sam stavio da instalira svejedno. nazalost, ni to nije pomoglo. i dalje isti problem...

velim, sumnjam da ce bas driveri za usb pomoci. vjerojatno je neki problem s ugradjenim driverom za mass storage u windowse. a to sumnjam da se moze samo tak izmjeniti ili popraviti... budem probao repearati instalaciju windowsa kasnije, tolko da vidim kak i to funkcionira na sedmici :)

hvala svima na pomoci!

17 godina

repair windowsa nije pomogao. formatiranje i reinstalacija windowsa je :) sad sve radi bez problema :)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

A drugačije nije išlo... Dobro, sad drugi korisnici znaju što radit ako crkne USB - reinstalacija windowsa. Koji si windowse stavio?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice