Win.7 update 100% CPU usage!?!

poruka: 28
|
čitano: 3.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Friško instaliran Win.7 x86 prije par dana, samo par osnovnih programa instalirano, win.update na recomended uz uključen "give me recommended updates the same way I recive important...".

Na početku je update bio ok i nije trošio puno CPU-a ali onda nakon dva dana je počeo ići u 100% i ne silazi, konstantno je zakucan u 100%!!!

Ugasim ga u Task Manageru i CPU odmah padne skoro na 0% ali ubrzo se opet update uključi i skoči na 100%!!!

Googlao sam problem i primjenjivao svakakve savjete ali ništa nije pomoglo, sad je još i gore jer uopće više nije u mogučnosti nešto skinuti i instalirati od updejtova, samo u nedogled vrti "check for updates"

Izključivanje updejta i gašenje njegovog servisa mi nije rješenje a više ne znam šta da radim. Ne znam točno nakon kojeg updejta mi se to počelo događati ali mislim da je negdje iza updejta za SP-1 kojeg btw.ne mogu deinstalirati jer je instaliran sa winsima i nije došao kroz updejt ali bio sam primjetio da su ipak došli neki updejti za service pack (ne znam točno šta).

Eh da, došao mi je i onaj "Get Win.10" i čući u traju (možda je to bitna informacija,ne znam)

Uglavnom ako netko zna provjereni način da kompletno reanimiram i obnovim sve vezano uz update i namjestim da se to više ne dešava bio bih mu jako zahvalan ali šta uraditi kada se ne zna točan uzrok problema?

Evo vam slikice da vidite o čemu govorim, ako treba još nešto slikati samo javite!

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 21:20 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

iskljuci automatski apdejt i rucno apdejtaj svako malo (recimo dvaput mjesecno)..imao sam neki GWD.exe za koji sam skuzio da hoce da instaliram W10,i pobrisao sam to iz Linuxa,naravno automatika iskljucena..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za početak napravi sljedeće:

1. Skini zip fajl raspakiraj ga unutra su ti 3 update skipte koje pokreneš po redu kao ADMIN preko run as Administrator zatim restart

2. Pokreni iz istog zip fajla WindowsUpdateDiagnostic, pokreni nek odradi kaj treba i ponovo restartaj

3. Pokreni zatim ovaj Windows6.1-KB3102810 x86, isto pokreni nek odradi kaj treba i opet restart

4. i zadnje probaj sa WindowsUpdateAgent-7.6-x86

Poslije toga vidi i javi kak se ponaša, pa ćemo dalje

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 22:02 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

O kojem se kompu radi?? Ako je to ovaj pod moj PC, onda si valjda trebao stavit x64, a ne x86, druga stvar zašto ne staviš Win 10?

EDIT: sad vidim da se radi o drugom računalu, no dobro, proc je slab, 2.6Ghz single core, to ne može vrtit nekakve procese, a da ne skoči do 100%

za takva računala najbolji XP

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 21:57 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Win.7 update 100% CPU usage!?!
David87 kaže...

O kojem se kompu radi?? Ako je to ovaj pod moj PC, onda si valjda trebao stavit x64, a ne x86, druga stvar zašto ne staviš Win 10?

EDIT: sad vidim da se radi o drugom računalu, no dobro, proc je slab, 2.6Ghz single core, to ne može vrtit nekakve procese, a da ne skoči do 100%

Tako je, Win 7  zna zakucati na 100% i slabiji dual core procesor, a kamoli single core.

Win XP je najoptimalniji OS za single core procesore, a za neki ljepši doživljaj se može staviti skin da izgleda kao Vista ili Win 7.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
duhonja kaže...

iskljuci automatski apdejt i rucno apdejtaj svako malo (recimo dvaput mjesecno)..imao sam neki GWD.exe za koji sam skuzio da hoce da instaliram W10,i pobrisao sam to iz Linuxa,naravno automatika iskljucena..

Mogao bih ali to nije rješenje niti za sigurnost niti za stabilnost winsa...automatika je "must have" ali eto mene nekaj zeza...

Flying Dutchman kaže...

1. Skini zip fajl raspakiraj ga unutra su ti 3 update skipte koje pokreneš po redu kao ADMIN preko run as Administrator zatim restart

2. Pokreni iz istog zip fajla WindowsUpdateDiagnostic, pokreni nek odradi kaj treba i ponovo restartaj

3. Pokreni zatim ovaj Windows6.1-KB3102810 x86, isto pokreni nek odradi kaj treba i opet restart

Hvala, probat ću to sve pa javim...

David87 kaže...

XP više ne dolazi u obzir niti da je jedina opcija a proc je slabašan znam ali sve je gurao normalno i updejte također bez problema do jednog trenutka a i kad ručno u task manageru ugasim update proces onda zauzeče skroz padne i sve je super ( sam kaj se ubrzo opet pokrene jer ne želim u potpunosti isključiti update.

15 godina
Flying Dutchman kaže...

Napravio sve ovo osim W.U.A. (jer toga nema u tvom folderu) i opet isto :(

15 godina
neaktivan

bio je EDIT na 4.

probaj

kasnije sam skužio da je x86

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 2:18 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Napravio sam sve al opet isto 

Namjestio update ovako i pokrenuo update ali sad mi u nedogled traži update...evo već sat vremena!

I da naravno, opet je zakucan u 100% 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 13:12 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajd probaj sljedeće otvori Administrative tools > Services > nađi Background Intelligent Transfer Service stopiraj servis i prebaci ga na manual

Isto napravi disable na Windows Search, i isto sa Superfetch

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 13:15 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

BITS je već bio tako kako si rekao a Search sam sada disejblao...windows update i dalje traži updejte i naravno još je na 100%

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A da ja reinstaliram winse i isključim automatiku?

Da od početka bude na "check but let me choose" ili neka druga opcija ?

Jedino kaj u tom slučaju mogu opet pogriješiti pa dozvoliti update koji će napraviti isto sranje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedino onda probat sa windows update offline

Skini zip fajl, pokreni setup, dupli klik na windows-7-sp1-x86-enu.ulz, temp folder za download offline update-a bit će ti my documents, nađi direktorij Windows Updates Downloader

kad označiš sve kaj treba pokreni download

napravi to pa ćemo dalje

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 13:46 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kaj sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Kaj sad?

pa pokreni setup prvo

15 godina
Flying Dutchman kaže...
andi.cro kaže...

Kaj sad?

pa pokreni setup prvo

Ok,jesam..."Compresed file installed"...

btw: Da skroz isključim u winsima update jer je svchost u kojem radi update opet na 100%?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 14:10 (andi.cro).
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Ok,jesam..."Compresed file installed"...

Pogledaj post iznad

edit: poslije kad se sve skine, odi u C:\Windows\SoftwareDistribution\Download, i sve kaj je unutra zbriši

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 14:14 (Flying Dutchman).
15 godina

Evo, čekirao sam sve i nakon što sve odradi brišem ono što si rekao.

Nakon svega da ostavim skroz isključen win.update?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 14:19 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Nek bude

edit: nepotrebno skidaš sve, označio sam ti na slikama, al nema veze pusti sad

andi.cro imaš PP

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 14:38 (Flying Dutchman).
13 godina
U proteklih mjesec dana sam instaliro win.7 na 5 različitih računala i svaki puta update zašteka. Treba 8 sati da instalira updatove, užas živi

0 0 hvala 0
15 godina

Izgleda da su počeli problemi sa podrškom za Win.7 koji nas žele prisiliti da pređemo na 10-tku jer prije se ovakve stvari nisu dešavale, tek od nedavno!

Rješenje bi trebalo biti isključivanje updejtova i manualno skidanje i instaliravanje ( offline installer )...to ću probati riješiti na taj način ako će ići uz pomoć kolege Letečeg Holandeza 

Kako i ako uspijemo te problem bude riješen, bit će to savijet kako da postupe svi koji instaliraju win.7!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hm...kaj je sad ovo?

Evo još jedne...

Još jedna...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 16:32 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije bi riješio problem da si nanovo instalirao Win 7 sa SP1 i ugasio update. Ionako sve normalno radi i bez tih silnih updejta i Bog te veselio.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Flying Dutchman kaže...
andi.cro kaže...

Nek bude

edit: nepotrebno skidaš sve, označio sam ti na slikama, al nema veze pusti sad

andi.cro imaš PP

Mozes napisat sta kada se skinu ti updejti?

Kako ih instalirati?

Pokrenuo sam UPDATE.bat skriptu i PC se restartao...

EDIT:

Stavio sam UPDATE.bat skriptu u folder gdje su skinuti updejti (Download folder),pokrenuo je i pocela je instalacija  .

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 7:21 (djigibao).
16 godina

Ovaj problem sa Windows 7 sam primijetio prije možda godinu. Probao sam nekoliko instalacija Professional, Ultimate, Enterprise, x86-x64 i uvijek se pojavi problem. Pročitao sam sve forume i isprobao sva moguća rješenja ali ništa nije pomoglo. Najgore je što nekome pomogne a nekome ne. Na MS forumu za podršku se prave ludi i vrte ljude u krug sa nekim generičkim savjetima. Uspijem nekada ostaviti preko noći da skine i instalira sve updejte a onda isključim update servis i normalno radi. Međutim postoji još jedan problem za koji vjerujem da je u direktnoj vezi sa ovim. Izgleda da dok je procesor na 100% u pozadini bilježi neke greške pa nakon par sati ErrorLog folder u Windows folderu zauzima nekoliko gigabajta. Kada se svo to smeće očisti i obrišu instalacijski fajlovi od updejta, Windows folder još uvijek zauzima par gigabajta više od normalnog. Znam da mi je prije Windows 7 nakon instalacije, updejta i brisanja svega nepotrebnog (hiberfil.sys itd.) zauzimao točno 14GB a sada ne mogu nikako spustiti ispod 20GB. Nisam neki ljubitelj teorija zavjere, ali mislim da je u ovom slučaju MS nešto namjerno zabrljao i ne želi otkloniti problem. Dovoljno je da u većoj kompaniji nekoliko PC-a budu pogođena ovim problemom i kompanija prelazi na Win10, jer im se ne isplati maltretirati sa ovim a ne dolazi u obzir ostaviti čitav sustav bez podrške.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
15 godina

Riješio sam problem 

U nedostatku neke opcije grupnog deinstaliranja updejtova, zasukao sam rukave i manualno išao deinstalirati SVE updejte koji su bili "non-security" i koji su se dali deinstalirati. Nakon toga sam u postavkama updejta ipak uključio automatiku ali nisam stavio kvačicu na "give me recommended the same way..." i pokrenuo updejte. Izbacio mi je neku grešku koju je "troubleshoter" uz još neke nekako ispravio i "help" me savjetovao da u postavkama IE-a probam pod LAN settings staviti na "automatski" i idem ja potražiti Internet Explorer a kad ono NEMA GA  (bez njega nema ni udejta)!!!

Sva sreća da sam prije bio downloadao sve one updejte i fixeve pa je među njima bio i IE-11 te još neki updejt koji je nedostajao za rad "update servisa".

Instalirao sam to i probao kolko CPU-a troši update te se jako obradovao kad sam vidio da je mali. Pustio ga preko noći i ujutro je bilo 65 updejta za instalirati (cca.30min mu je trebalo) te se sve vratilo u normalu!

ZAKLJUČAK:

Nakon instalacije Win.7 možete staviti na automatiku ali nemojte čekirati "Give me recommended the same way like important...",postoji velika šansa da nešto pođe krivo!

Ako ipak nešto pođe po zlu, deinstalirajte sve updejte koji su u međuvremenu bili instalirani i koristite "troubleshoter" za popravak problema a ako neki ne može popraviti,istražite detaljno o čemu se radi te instalirajte to manualno!

Još sigurnije bi bilo da skinete sve važne updejte te ih manualno nakon friške instalacije winsa instalirate ( ako ništa drugo bar će se sve brže odraditi)

Eto, ja sam nekako uz razno kemijanje uspio riješiti problem ali svaki pc je individualno bojno polje te možda neće svatko uspjeti riješiti probleme ali ako nekome ovo što sam ja prtljao pomogne onda SUPER!

Hvala svima na savjetima i pomoći a posebno Letećem Holandezu 

BTW: Otkrio sam jednostavan način uklanjanja "Get Windows 10" problema za one koji to ne žele...programčić se zove "GWX Control Panel" 

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 16:32 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Drago mi je da si rijesio problem.

Sto se tice GWX, potrebno je ukloniti Windows update (KB3035583) i kada se ponovo pojavi staviti ga na Hide da se ne instalira.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice