Veoma čudan problem, fajlovi corruptani (?)

poruka: 9
|
čitano: 2.021
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovak,

Patim se vec neko vrijeme sa stabilnoscu sistema, na njemu su win7 64bit i dogadja se jako cudan problem, naime skinem nesto s torrenta sto je recimo rarano u vise fajlova (iso fajl recimo) i kad ga extractam ili se javi CRC pogreska prilikom extractanja ili se javi da je fajl corruptan (sto znam da nije jer sam isti skinuo i isprobao na laptopu) ili i ako prodje (nekim cudom) extract ISOa te program ili igru pokusam instalirati, prilikom instalacije se javlja error ili nesto slicno, uglavnom sve zivo sto skinem je corruptano, antivirus se ne moze apdejtati jer daje neku cudnu sistemsku gresku, ponekad se cak i BSOD javi (ali na srecu vec dosta dugo nije, tako da sam to iskljucio:).

Konfa je amd phenom 2 x4 965be, asrock 990fx x3, 8g ram, radeon 6970.

Netko naisao na slican probelm? SVAKI savjet je dobrodosao!

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Veoma čudan problem, fajlovi corruptani (?)

Testiraj memoriju Memtestom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
18 godina
fix kaže...

Ovak,

Patim se vec neko vrijeme sa stabilnoscu sistema, na njemu su win7 64bit i dogadja se jako cudan problem, naime skinem nesto s torrenta sto je recimo rarano u vise fajlova (iso fajl recimo) i kad ga extractam ili se javi CRC pogreska prilikom extractanja ili se javi da je fajl corruptan (sto znam da nije jer sam isti skinuo i isprobao na laptopu) ili i ako prodje (nekim cudom) extract ISOa te program ili igru pokusam instalirati, prilikom instalacije se javlja error ili nesto slicno, uglavnom sve zivo sto skinem je corruptano, antivirus se ne moze apdejtati jer daje neku cudnu sistemsku gresku, ponekad se cak i BSOD javi (ali na srecu vec dosta dugo nije, tako da sam to iskljucio:).

Konfa je amd phenom 2 x4 965be, asrock 990fx x3, 8g ram, radeon 6970.

Netko naisao na slican probelm? SVAKI savjet je dobrodosao!

Hvala!

Odradi Error Scan svog diska sa Hd Tune pa vidi jel ima Bad Sectors ili crvene kockice u rezultatima.{#}

http://www.hdtune.com/

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
probaj skinuti hirens boot cd i provjeri da li kojim slucajem ima virusa...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

tnx na preporuci za memtest, ovak, test je na 70% pass i zasad je prijavio 8960 errora, bas pod tablicom Errors, ECC Errs je 0, i to sve u prvih 4% passa, otad do sad vise nije bilo prijave errora..

sto mi je ciniti, zamjeniti memoriju? da li je moguce da jedna plocica sljaka a druga ne i dal je mozda problem u maticnoj? kako to saznati :(

tnx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
fix kaže...

tnx na preporuci za memtest, ovak, test je na 70% pass i zasad je prijavio 8960 errora, bas pod tablicom Errors, ECC Errs je 0, i to sve u prvih 4% passa, otad do sad vise nije bilo prijave errora..

sto mi je ciniti, zamjeniti memoriju? da li je moguce da jedna plocica sljaka a druga ne i dal je mozda problem u maticnoj? kako to saznati :(

tnx.

Ak ti Memtest prijavljuje greške, onda je Memorija da kaj drugo izvadi jednu pločicu van iz kompa pa onda opet testiraj s Memtest. Ak nema više grešaka nakon toga, onda moš slobodno bacit tu pločicu koju si izvadil iz kompa ak nema više garancije kaj drugo.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
fix kaže...

tnx na preporuci za memtest, ovak, test je na 70% pass i zasad je prijavio 8960 errora...

- jedan error je ono što tražiš, više je višak. Dali je neki modul ispravan-neispravan.. testiraj jedan po jedan.

Prije vrati podtavke u BIOSu ako si OC ili ručno nešto podešavao, možda je čak RAM ok ali s pogrešnim postavkama (spustiti clock i povečati CAS, u težem slučaju malo podići voltažu).

-uzrok može biti i pregrijavanje CPU-chipseta.. provjeri temp (može i prstom, ako se opečeš tad je sigurno i to problem).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 18:27 (ihush).
16 godina
neaktivan

jep, jedna plocica je sjeboc, na srecu druga ne daje nikakve errore, tako da jos mogu raditi s njom, jej!

plus rami su kupljeni prije mjesec dana tako da je garancija jos gore.

neopisivo hvala svima koji su sudjelovali u temi i na brz nacin mi pomogli doci do rjesenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

.. ako si kupovao RAM u parovima, tako ga i reklamiraj ako nemaju identičan da ti daju novi par.

btw, imaš i pravo na novu garanciju, ali mjesec dana je zanemariva razlika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 18:35 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice