Transfer mailboxa sa pop na imap

poruka: 2
|
čitano: 1.703
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Prebacivanje mailova sa pop na imap

Pozdrav.

Imam na računalu mailbox veličine oko 5-6 gb.

Na laptop u vikendici imam isti mail i sinkronizacija je problem pa bi prebacio sve na imap.

Nisam još ovo radio pa me zanima kako ovo najelegantnije riješiti?

Mislim da na mail serveru imam prostora oko 1 ili 2 gb pa ne mogu sve mailove  prebaciti.

Nekako moja logika bi bila da arhiviram sve starije mailove, nakon toga napraviti backup preostalih mailova i to importati u novi imap račun.

Postoji li neka jednostavnija caka?

Hvala svima na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2022 21:38 (keymaster).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Prebacivanje mailova sa pop na imap
keymaster kaže...

Pozdrav.

Imam na računalu mailbox veličine oko 5-6 gb.

Na laptop u vikendici imam isti mail i sinkronizacija je problem pa bi prebacio sve na imap.

Nisam još ovo radio pa me zanima kako ovo najelegantnije riješiti?

Mislim da na mail serveru imam prostora oko 1 ili 2 gb pa ne mogu sve mailove  prebaciti.

Nekako moja logika bi bila da arhiviram sve starije mailove, nakon toga napraviti backup preostalih mailova i to importati u novi imap račun.

Postoji li neka jednostavnija caka?

Hvala svima na savjetima.

Ne znam koji mail client koristiš, ali ovo bi trebalo funkcionirati.

Tamo gdje ti je POP3 račun dodaj novi IMAP račun. Napravi folder "arhiva" ili kako ga već želiš nazvati i isključi taj folder iz sinkronizacije. Zatim drag&dropaj mailove iz POP3 računa (foldera) koje želiš arhivirati u taj novi "arhiva" folder, a ostale mailove prebaci na isti način u novi IMAP račun. Dodani mailovi će se sinkronizirati sa serverom, a zatim i sa svim drugim uređajima.

Prije svega napravi backup mailova na računalu, za svaki slučaj!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice