Toshiba Wi-fi problem

poruka: 8
|
čitano: 1.796
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Toshiba Wi-fi problem

Pozdrav svima,

prije par dana sam uzeo laptop od prijatelja. Ima problema sa wi-fi povezivanjem,točnije sa driverima.

Riječ je o laptop Toshiba c855-1cl. Ovdje imate detalje:http://www.toshiba-croatia.com/discontinued-products/satellite-c855-1cl/

Već sam negdje našao da ljudi imaju problema sa wi-fi driverima za ovu seriju laptopa.

Pokušao sam svašta,pa čak i nanovo instalirao win 7,gledao razne postavke,skidao razne drivere...

Čak sam i bios postavke pregledao,ali ne štima dalje. Nakon instalacije windowsa,išao sam na device manager > scan for hardware changes,tu mi je izbacilo da nedostaju 2 drivera,te ih je automatski krenulo skidati ali bez uspjeha. Javlja da ne može pronaći drivere.

Imam dosta sličan laptop doma. Isti problem me je mučio,možda prije godinu dana,ali se ne mogu sjetiti kako sam riješio...

Unaprijed hvala svima na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 10:58 (Denon94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Toshiba Wi-fi problem

Uzeo sam svoju toshibu,skoro pa isti model te naštimao sve postavke kao kod sebe,i u biosu i u windows-u.

Skinuo sam čak isti driver,realtek je također,no ništa se ne mijenja.

Primjetio sam da je wi-fi kao cijelo vrijeme upaljen,jer ja kada stisnem FN+F12 samo se ugasi,tj. svijetli ono narančasto svijetlo.

Dakle,kao da radi cijelo vrijeme,iako nema onog plavog svijetla kada je upaljen.

Realtek driver za lan konekciju sam instalirao,pa se povežem direktno preko žice sa modemom...Nakon instalacije,opet mi nudi samo tu konekciju i čita samo taj driver u network adapter postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Toshiba Wi-fi problem

Probaj te nedostajuće drivere (koje ti windowsi ne uspiju sami instalirati) pronaći na internetu preko Hardware ID koda (Device Manager - Properties od uređaja koji tražiš - Details).

KaeR
12 godina
neaktivan
Toshiba Wi-fi problem

Jesam,ništa se ne mijenja.

Kasnije postavim par slika.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.7.2014 21:42 (Denon94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Toshiba Wi-fi problem

Ekipa,ima li itko neku ideju,savjet?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Toshiba Wi-fi problem

Na ovim stranicama (link i link 2) našao sam neke drivere odnosno software čija funkcija mi nije baš najjasnija (nema opisa) - Hardware Setup i Management Engine Interface - možda je moguće da je potrebno nešto takvo instalirati da bi se ispravno detektirala odnosno aktivirala neka hardverska komponenta? Pada mi na pamet da sustav možda samo nekorektno interpretira (jer ne vidi driver) same tipke za aktivaciju WLAN-a.
Isto tako vidim da postoji nekoliko varijanti mrežnih/wlan drivera, pa koji je pravi...?

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 20:05 (KaeR).
12 godina
neaktivan
Toshiba Wi-fi problem

Već sam probao sa driverima koji se nalaze na navedenim linkovima.

Hardware setup sam također probao,i ništa. Ovo drugo nisam jer laptop više nije kod mene,ali me zanima što se točno dešava.

Windows uz instalirane drivere za wifi i dalje detekrira samo lan konekciju,i pritiskom na FN F12 samo gasim wifi...

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Toshiba Wi-fi problem

Ekipa,problem je riješen...Izgleda da je hardware bio u pitanje.

Tako su na servisu rekli,laptop je bio pod garancijom,pa su to sredili odmah.

Kada vidim prijatelja,pitat ću ga što se točno radilo sa laptopom...

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice