Dakle u zadnje vrijeme otprilike zadnja 2 tjedna dok sam u nekoj igri najcesce mi se to desava , dakle dok sam u nekoj igri odjednom mi se zacrni ekran ili se onako grafika pogubi boje izmijesaju i izbaci me van , al ne mogu ja izac van nego ne mogu nista napravit i moram restartirat kompjuter , a kad se restartira sve normalno radi . To mi se desava odkad sam radio overclock grafe i procesora , dali to mozda ima veze s tim iako ne znam ne bi smjelo bit jer sam sve vratio na default ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hmm.. Pregrijavanje 99%. Moraš obratit pažnju na temperature!
Skini sebi s neta Everest Edition i onda prati temperaturu sigurno je do toga jer cim te naglo izbaci
Ovakve probleme kod overclocka možeš izbjeći samo testiranjem da li je sustav stabilan nakon overclocka, te da li se kopmonente previše zagrijavaju.
Skini everest ultimate edition trial i vidi temperature proca i grafe poslje duzeg igranja, garant su ogromne.
Postoji par mogučnosti zašto ti se to dešava:
1. Pre velik overclock
2. Pregrijavanje
3. Stari BIOS
Prvo provijeri temperaturu sa nekim programom (Riva Tuner, Everest ili Sandra), ako je to OK pokreni neki program za provjeru stabilnosti sistema ili pcmark, a ako je i to OKi komp ti se ne sruši za vrijeme toga vijerojatno je do BIOS-a.
Pripazi malo na temperaturu kutije s jakim zagrijavanjem, lošim vremenom (grmljavina, kiša, pljuskovi, magla) i dugo pokvarenim kompjuterom to ti se često može desiti.