QB Torrent - koje postavke za bolji download

poruka: 9
|
čitano: 3.984
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav

Iz nekog razloga sam trebao nešto skinuti, inače sam koristio uttorent, ali kako ga mnogi na podržavaju sad sam morao instalirati qbtorrent, nisam skidao ništa tako dugo vremena i sad mi je zbunjujuce zašto mi skida maks 7 mbps, a imam brzinu preko 1gbps, mora da je do postavki nekih, pa ako netko zna, koje postave bi trebao staviti, tipa u rate limit, up-download opcije, broj peerova itd, ako ima kakva caka da brže skida. Nije problem u seedu jer vidim seed je idealan 50 seed, 10 leech, riječ je o 500gb paketu, pa da ne skidam dan dva već par sati bio bi zahvalan ako netko ima kakvu ideju kako da mi qbtorrent brže skida, brzina mi je na speedtestu 1400 mbps

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: QB Torrent - koje postavke za bolji download

uTorrent je smeće od softvera (sa ugrađenim malware i bog zna čime), bolje da si ga se riješio.

Brzina skidanja ovisi o puno toga - 50 seedera ništa ne znači ako su "slabi", kućni uploaderi bez seedboxa ili sa malim uploadom. Druga stvar je da li su ti otvoreni portovi kako treba, popularna "povezivost". Vidi koji ti je port podešen u qbittorrent i otvori taj port na routeru. Moguće da ti je utorrent sam to riješavao preko UPnP pa je ovdje možda ugašen, ne radi kako treba itd - uglavnom pobrini se da ti je port otvoren. Limite nemoj postavljati, 0 obično znači unlimited - nema razloga da ograničavaš broj peerova ako imaš vezu (i opremu) koja može podnesti 50, 100, 200 peerova. Ista stvar se odnosi na upload/download limite - ne diraj, ostavi default.

I te brzine koje si naveo ne štimaju. 1gbps znači 1000 mbps, ne možeš mjeriti 1400 nikako. Obično i nešto manje, operater obećava minimalno 75% brzine. Meni na 500mbit paketu mjeri 480-490.

A 7mbps je taman nekako limit običnog 2.4ghz b/g WiFIja. Da nisi slučajno istovremeno spojen žicom i WiFijem na mrežu pa qbittorrent koristi "krivu" mrežnu karticu?

3 godine
crocro23 kaže...

Pozdrav

Iz nekog razloga sam trebao nešto skinuti, inače sam koristio uttorent, ali kako ga mnogi na podržavaju sad sam morao instalirati qbtorrent, nisam skidao ništa tako dugo vremena i sad mi je zbunjujuce zašto mi skida maks 7 mbps, a imam brzinu preko 1gbps, mora da je do postavki nekih, pa ako netko zna, koje postave bi trebao staviti, tipa u rate limit, up-download opcije, broj peerova itd, ako ima kakva caka da brže skida. Nije problem u seedu jer vidim seed je idealan 50 seed, 10 leech, riječ je o 500gb paketu, pa da ne skidam dan dva već par sati bio bi zahvalan ako netko ima kakvu ideju kako da mi qbtorrent brže skida, brzina mi je na speedtestu 1400 mbps

Izvoli slikovne postavke.

Meni leti kad se svi parametri usklade.

Na drugoj fotki isključiti DHT kad si na privatnim torrent trackerima. (ne pitaj zašto)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 3:06 (Zaporožac).
12 godina
Kažeš uTorrent je smeće? Koji onda torrent bi bio najbolji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
15 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

uTorrent je smeće od softvera (sa ugrađenim malware i bog zna čime), bolje da si ga se riješio.

Brzina skidanja ovisi o puno toga - 50 seedera ništa ne znači ako su "slabi", kućni uploaderi bez seedboxa ili sa malim uploadom. Druga stvar je da li su ti otvoreni portovi kako treba, popularna "povezivost". Vidi koji ti je port podešen u qbittorrent i otvori taj port na routeru. Moguće da ti je utorrent sam to riješavao preko UPnP pa je ovdje možda ugašen, ne radi kako treba itd - uglavnom pobrini se da ti je port otvoren. Limite nemoj postavljati, 0 obično znači unlimited - nema razloga da ograničavaš broj peerova ako imaš vezu (i opremu) koja može podnesti 50, 100, 200 peerova. Ista stvar se odnosi na upload/download limite - ne diraj, ostavi default.

I te brzine koje si naveo ne štimaju. 1gbps znači 1000 mbps, ne možeš mjeriti 1400 nikako. Obično i nešto manje, operater obećava minimalno 75% brzine. Meni na 500mbit paketu mjeri 480-490.

A 7mbps je taman nekako limit običnog 2.4ghz b/g WiFIja. Da nisi slučajno istovremeno spojen žicom i WiFijem na mrežu pa qbittorrent koristi "krivu" mrežnu karticu?

Ja sam na mobilnom 5g, ide mi speedtest od 1100 do 1400, na ps5 kad skidam igru ide mi download 140 mb po sekundi/ 1400 mbps kaj ne. To mislim. Kad skidam steam, ide preko 90 mb svake sekunde, a qbtorrent ide 7 mb po sekundi, nema mi logike. Probao sam stavit drugi izvor, isto, ne prelazi 7.2 mb po sekundi. Sad ću vidjeti postavke za ruter, al ja to preko moba spajam pa sad ne znam jel ulazim u njih kao prije preko rutera na žicu, ono 192 itd... ? moram pronaći, u pitanju je 5g mobilni tcoma

9 godina

Postoje ogromne šanse da HT ograničava torrent promet na mobilnoj mreži čisto zato da ne ubiješ svima net. Zaboravi ikakvo podešavanje routera, iza CG-NATa si, nikakvo otvaranje portova tu ne pomaže.

Btw, nije isto, megabit vs megabajt, 1000 Mbit (megabita u sekundi) = 125 MBps (megabajta u sekundi).

14 godina

mozda upadam kao padobranac. 

ali jesi probao neki drugi torrent skidati? mozda je bas taj file slab sa seederima i ne moze brze povuc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
crocro23 kaže...

Pozdrav

Možeš ti imati 100 gigabita. Ako torrent ima jednog seedera i taj ograniči na upload na 100 kilobita po sekundi... možeš sjediti i čekati. Isto tako tih 50 seedera može imati neke limite sa svoje strane zbog kojih brzina ne prelazi 7 Mbps. Možda je limit i na strani trackera, tko zna.

Najjednostavniji test ti je naći neki torrent koji ima dobar omjer seedera (dijele datoteku) naprema leecherima (skidaju datoteku). 

Pokušaj s ovom datotekom od 5.9 GB: https://releases.ubuntu.com/25.04/ubuntu-25.04-desktop-amd64.iso.torrent. Meni je u maksimumu dogurao do 103 MiB/s u qbittorrent klijentu.

Ono što može pomoći u postavkama je:

- smanjiti broj konekcija - ako postaviš incoming konekcije na neki suludi broj, router jednostavno neće moći obraditi sve dolazne konekcije na vrijeme i zagušit ćeš vezu zbog usporenog rada routera, pa će i brzina pasti. Ovo ovisi o kvaliteti routera. Kreni s globalno max. 50 konekcija, 20 po torrentu, i postepeno povećavaj.

- pokušaj smanjiti i broj upload slotova po torrentu na 3, pa postupno povećavaj.

- pokušaj podesiti queueing na npr. 3 simultano aktivna torrenta, pa postupno povećavaj.

itd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice