Prženje CD/DVD-a

poruka: 20
|
čitano: 6.287
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prženje CD/DVD-a

Molim pomoć oko prženja CD/DVD-a.

Naime snimim nešto na DVD, veličine recimo 800 MB, i nakon toga free space mi je na nuli.

Htio bih iskoristiti svih 4,7GB tako da u više navrata mogu snimati na DVD.

Trenutačno koristim DVD+R medije, snimač je Pioneer i imam instalirane Nero 8, Alcohol 120%

i InfraRecorder Portable, ali se ne snalazim s naprednim opcijama, a po defaultu je kako sam

opisao.

Također me zanima da li mogu npr. na jedan DVD staviti dvije igre, jednu koja dolazi na 3 CD-a,

i jednu čiji image imam i veličine je 705 MB.

Ja sam početnik u radi s optičkim čitačima i molim iskusne za pomoć.

Hvala.

E8400, GA EP43-DS3L, 2x2GB Kingmax, XFX HD4830, LG W2242T

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prženje CD/DVD-a

Sumnjam da će ti igra koja iinače ide na 3 CD-a, stat na 1 DVD ali teoretski možeš

Osnovan - 1878. Igralište - Old Trafford, Kapacitet - 76.212 Predsjednik - Joel i Avram Glazer Trener - Alex Ferguson Liga - FA Premier Ligue 2007/08. 1. mjesto ______________________ Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2009 9:35 (Red Devil).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prženje CD/DVD-a

3 CD-a su malo više od 2 GB, a na DVD stane 4,7 GB.

16 godina

Za višekratno snimanje postoji multisession, iduće snimanje 'continue multi...' do punog kapaciteta i na kraju 'finalize'.

U Neri umjesto express wizarada (skrivene opcije) prebaci se u normalan prikaz da bi kod početka kreiranja imao izbor...

Jedan DVD=(cca)6xCDa 4.3GB/700MB. Prvo se naprave image diskovi CDa (ISO, svaki s logičnim naslovom filea), zatim u Neri nova kompilacija DVD-rom (ISO) i snimiš te image. Po potrebi ih se može mountati (Nero ImageDrive, Alcohol...) kao normalne CDe.

Alcohol i  Deamon nisu za normalan rad, oni zaobilaze zaštite i forsirano snime kopiju (DT emulira) ali zato nije uvjek dobro snimljeno i neke igre/programi ih detektiraju...

- za navedene potrebe je dovoljan Nero. Preporuka i MagicISO(besplatan).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Da li ću DVD moći koristiti prije tog finalize?

I da li slika baš mora biti u ISO formatu?

Ako imam sliku u nekom drugom formatu, recimo MDF,

da li se može prebaciti u ISO?

17 godina

DVD ćeš moći koristiti normalno; finalizacija je potrebna radi kompatibilnosti sa starijim uređajima.

Slika ne mora biti u ISO formatu, koristi onaj format koji ti najbolje odgovara (npr. već spomenuti MDF).

KaeR
17 godina
neaktivan

Ok, hvala, javit ću se s rezultatima. Mislim da su mi te stvari sad dosta jasnije.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Za višekratno snimanje postoji multisession, iduće snimanje 'continue multi...' do punog kapaciteta i na kraju 'finalize'.

U Neri umjesto express wizarada (skrivene opcije) prebaci se u normalan prikaz da bi kod početka kreiranja imao izbor...

Jedan DVD=(cca)6xCDa 4.3GB/700MB. Prvo se naprave image diskovi CDa (ISO, svaki s logičnim naslovom filea), zatim u Neri nova kompilacija DVD-rom (ISO) i snimiš te image. Po potrebi ih se može mountati (Nero ImageDrive, Alcohol...) kao normalne CDe.

Alcohol i  Deamon nisu za normalan rad, oni zaobilaze zaštite i forsirano snime kopiju (DT emulira) ali zato nije uvjek dobro snimljeno i neke igre/programi ih detektiraju...

- za navedene potrebe je dovoljan Nero. Preporuka i MagicISO(besplatan).

Evo dobio sam cd1.iso, cd2.iso i cd3.iso i pokrenuo multisession.
Da li sada odjednom pržim sve 3 slike ili svaku posebno?
I da li ću na taj DVD (ostat će više od 3 GB slobodno) nakon toga
moći staviti i neke podatke koji nisu image (slike, tekstualne dokumente...)?
16 godina
kremenko kaže...
..
Evo dobio sam cd1.iso, cd2.iso i cd3.iso i pokrenuo multisession.
Da li sada odjednom pržim sve 3 slike ili svaku posebno?
I da li ću na taj DVD (ostat će više od 3 GB slobodno) nakon toga
moći staviti i neke podatke koji nisu image (slike, tekstualne dokumente...)?
 svejedno, može odmah, može za mjesec dana. :) -do finalizacije (koja nije obavezna)
-samo dosmimi, svejedno što. U ovom slučaju je DVD-ROM-ISO, ponaše se kao disk/disketa (osim nekih ograničenja).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
svejedno, može odmah, može za mjesec dana. :) -do finalizacije (koja nije obavezna)
-samo dosmimi, svejedno što. U ovom slučaju je DVD-ROM-ISO, ponaše se kao disk/disketa (osim nekih ograničenja).
Ok, proradio mi multisession. Snimio sam te tri slike, i zatim dosnimio jedan folder. I sve otvara.
Ali snimio mi je te iso slike doslovno. Ja sam htio da ih 'raspakira' pa da mogu igru instalirati s DVD-a
bez potrebe za mountanjem u Alcoholu ili nekom od programa. Da li se to može?
16 godina

-ne , ta želja je 'nerealna...' je bi onda kopija bila jednaka originalu... 1 medij=1 medij. (razumiješ)

Savjet, izbaci alkohil (i Alcoloj120%) iz svakodnevnog živoita, Koristi MagicISO (MagicDisk je free) a image fileove možeš držati na hardu ili DVDu... i koristiti ih još lakše nego 'origigi' jer nemoraš tražiti CD (u mnoštvu). Također backup je legalan...

Također, zbog perfomansi (jer je HDD uvije brži od CD-DVDa), dobijaš nešto na 'glatkoći' ako ga koristiš s HDDa.

-ipak je preporuka (ali to nisam ja rekao Namigiva) koristiti NoCD-crk, da ne troši resurse i brže radi (jer radi manje poslova...)

dodatak: ISO(image) je osnovni standard, svi softići ga čitaju, Nero čita ISO i NRG (ima i svoj virtual disk pa možeš i njega koristiti), specijalizirani programi podržavaju više formata i kompresiju... tako da 'raspakiravanje' za ISO nije dobar naziv - to je čitanje ili mountanje.

17 godina
neaktivan

Ok, hvala. No, ipak mi ostaje u uhu da su se neki na netu hvalili da su igru spremili na DVD i da su je instalirali bez insert next disk...

16 godina
kremenko kaže...

Ok, hvala. No, ipak mi ostaje u uhu da su se neki na netu hvalili da su igru spremili na DVD i da su je instalirali bez insert next disk...

-to se odnosi na RIP verzije, mogu biti bilo gdje,  ili na skinutu DVD verziju (kopija s DVDa) -normalno da radi, ali npr autostart.inf je jedan, setup-instal itd.. ako se tu još doda zaštita, neide to tako, bar ne u većini slučajeva.
Osim ako je proizvođač programa/igre predvidio za CD i DVD indentični setup, (prije se radilo i tako jer nisu svi korisnici imali DVD) ali već duže vrijeme ne, pogotovo za igre (njima je važnija zaštita nego kvaliteta a često namjerno natrpaju nešto preko 4.3GB ...)
16 godina
neaktivan
Prženje CD/DVD-a

cpu-z(najbolji)

EDIT:upps.....malo sam se zaluto u krivu temu

amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 17:11 (ivan_1995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

cpu-z(najbolji)

WTF?
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu. Planiram sad ić pržit osobne stvari na dvd-e.

Imam jedno 20GB slika, i još dosta toga ostaloga. Pa ne bih htio to spržit na neki dvd koji je "oštečen"

Znam da je bilo u nekom bugu program koji prije prženja provjeri dali je dvd dobar, jel zna tko ime tog programa?

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
16 godina
neaktivan
Prženje CD/DVD-a

ako ti je dvd zdrapani nije dobar ako nije zdrapani dobar je evo sad sam te prosvijetlioNevinašceSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hhaahaha, stvarno čovječe hvala ti nezz kaj bi bez tog savijeta ;)

Moji dvd nisu zgrebani :) čuvam ih....

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
17 godina
neaktivan
Geek kaže...

Da ne otvaram novu temu. Planiram sad ić pržit osobne stvari na dvd-e.

Imam jedno 20GB slika, i još dosta toga ostaloga. Pa ne bih htio to spržit na neki dvd koji je "oštečen"

Znam da je bilo u nekom bugu program koji prije prženja provjeri dali je dvd dobar, jel zna tko ime tog programa?

DVD Identifier možda?

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan

Kaže da je dobar dvd, valjda će i ostali bit :)

Tnx još jednom!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice