Problem sa pokretanjem racunara zaključana tema

poruka: 18
|
čitano: 2.563
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem sa pokretanjem racunara
pitanje

kada upalim racunar dodje mi crni ekran na kojem pise ono da izaberem safe mode, safe mode with networking, SM with Command Prompt i Last known configuration.

kada izaberem last known config. i racunar mi se jako dugo pokrece i kada se pojavi desktop sve jako, jako sporo radi...

kada izaberem safe mode pocne izlistavati sve one drivere i file-ove i stane na agp400 (tako nekako) i nakon 3, 4 minute krene sa pokretanjem racunara... dok ne dodje log on ekran treba mu najmanje 2-3 min. dalje, kada udjem na desktop problem isti kao i kada izaberem last known config.

da li problem mogu rijesiti tako da ubacim bootable winXp a da pri tome ne izgubim nista od dokumenata? ako moze ovako molim da mi sto detaljnije objasnite ili ako postoji neko drugo rijesenje dobro ce mi doci..

radi se o laptopu...

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa pokretanjem racunara
Mozda bih mogao pomoću bootable cd-a od windowsa uraditi "repair" windowsa. Trebalo bi pomoći, al sacekaj jos da vidiš jel netko imao sličan probem i kako ga je riješio.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 475/920; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
autorov komentar
scorpion667 kaže...
Mozda bih mogao pomoću bootable cd-a od windowsa uraditi "repair" windowsa. Trebalo bi pomoći, al sacekaj jos da vidiš jel netko imao sličan probem i kako ga je riješio.

hocu li sa repair - om izgubiti podatke. mislim da kad sam prosli put to uradio ni jedan word, excell i ostale dokumente nisam mogao otvoriti..

17 godina
neaktivan
kemal_r kaže...
scorpion667 kaže...

hocu li sa repair - om izgubiti podatke. mislim da kad sam prosli put to uradio ni jedan word, excell i ostale dokumente nisam mogao otvoriti..

Nisam siguran pošto to nisam odavno uradio. Al mislim da s repairom ne gubiš podatke već da se samo zamijene nege glavne sistemske datoteke. Nemoj me krivo shvatiti pa uraditi "Reinstall" umjesto "Repair". Pospan sam pa mi se teško ičega sjetiti.Smijeh. Al eto ne škodi ti sačekati malo dok se ovi pravi windows znalci jave.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 475/920; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
autorov komentar

je li repair ono F2 kad stavim bootable cd???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je "recovery console".

"Repair" instalacije biraš kasnije kad pronađe stare windowse na disku i

dođeš do opcija formatiranja particije i instaliraš widnowse, instaliranja novih windowsa

bez formatiranja i da napraviš "repair" postojeće instalacije.

Pazi da ne odabereš krivo kako ti je gore savjetovao kolega - jer onda si ostao bez podataka.

Repair će ti ostaviti i podatke i programe, ali je pitanje da li će riješiti sve probleme. Probaj.

Pozdrav 

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

na koji nacin mogu spasiti podatke sa laptopa, mogu li ga ikako spojiti sa stolnim racunarom da na njega prebacim fileove pa da ga fino formatiram...

17 godina
neaktivan

Imaš li ADSL modem/ruter - ako da, onda imaš i mrežu i to je to.

Ako ne, možeš mrežnim kablom, valjda imaš mrežnu karticu na laptopu i desktopu.

Pazi samo da kabel bude "crossover".

Možeš još i kopirati sa laptopa sve na eksterni USB disk....

Nisi napisao što imaš od opreme.

Pozdrav

17 godina
autorov komentar
imam ja i drugi laptop. posto nisam bas najbolje upoznat sa laptopima ima li ikakva sansa da ovaj disc ubacim u onaj tamo laptop kao sto radim na ovim stolnim racunarima da ovaj sto mi je pokvaren stavim kao slave i da tako prebacim podatke?
17 godina
neaktivan

Povećaj virtualnu memoriju i sve će bit u redu. My Computer/Properties/Advanced/Performance Settings/Advanced/Virtual Memory Change. Nemoj stavljati veću od maksimalne.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

uradio sam, opet nece. ako uradim repair instalacije Xp  sa bootable cd - a hocu li izgubiti podatke? ne mogu uraditi backup jer je presporo

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2008 18:10 (kemal_r).
17 godina
neaktivan
kemal_r kaže...

uradio sam, opet nece. ako uradim repair instalacije Xp  sa bootable cd - a hocu li izgubiti podatke? ne mogu uraditi backup jer je presporo

Nećeš izgubiti podatke.
E sad, kad konačno to uspije, predlažem da se onda nekako potrudiš napraviti backup.
A nakon toga kad budeš imao vremena i novu instalaciju.
Nadam se da sam pomogao,
Pozdrav
17 godina
autorov komentar

ljudi moji, sve sam probao i povecati virtual memory i repair windowsa i opet sporo treba mi pola sata da bilo sta otvorim... ima li jos kakva solucija?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sporo... Jel ti procesor "zakucan" na 100% cijelo vrijeme?Ako nije, a repair ti nije pomogao, možda ti je disk pri kraju. Koliko je star laptop?

Jesi pokušao na stolnom kompu povlačiti podatke sa laptopa?

17 godina
autorov komentar

nisam, ne znam kako? moze li objasnjenje?

17 godina
neaktivan

Imaš li dvije particije.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Spoji strojeve crossover kablom i  sa "boljeg/drugog" stroja, mapiraj c:(ili d:, koji već) disk "pokvarenog" laptopa. Tada označi sve što ti treba i kopiraj na taj stroj("bolji").

Ako se baš ne kužiš u to, preporuka je da pozoveš frenda koji se više razumije u to. Bez uvrede, ali ak ti ne ide, samo ćeš se mučiti s tim...

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Molim moderatora da zatvori ovu temu. problem se ne moze rijesiti - problem je u hard discu - od udarca se oštetio!

hvala svima koji su pokušali pomoći

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice