Problem kod instalacije xp-a

poruka: 7
|
čitano: 1.795
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Ovako imam problem sa instalacijom xp-a naime radi se o tome da je printer stariji pa sam išao raditi boot win7 / xp ... sada kada ubacim cd od xp-a i pokrenem instalaciju na parrticiju napuni se ona žuta linija do kraja i resetira mi se računalo i neće da se nastavi instalacija... već se ponavlja postupak ponovo kliknem enter i traži mi na koju da particiju instaliram xp i tako stalno u krug... na netu sam pronašao da bi moglo biti povezano sa IDE / SATA postavkama u BIOS-u pa Vas molim za pomoć i vaše mišljenje da li još može biti nešto osim toga

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Problem kod instalacije xp-a

koja ti je maticna ploca i imas li drugi instalacioni cd da pokusas mozda je cd neispravan

12 godina
protjeran

cd je ispravan isporobao sam ih više i uvijek javlja isto .... mislim da je najvjerojatnije problem u BIOS-u  popodne ću ići kod te žene i probat ću joj isključiti  AHCI Configuraciju .... jer windows 7 podiže i može ga instalirati a windows xp neće.... 

16 godina
odjavljen
Da, to je problem. Promijeni iz AHCI u IDE mod.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
protjeran

Da li je to u biosu opcija ON-CHIP SERIAL MODE ... u toj opciji imam 1. Disabled 2. Auto 3. Combined 4. Enhanced 5. Non Combined

0 0 hvala 0
15 godina

-bez malo iskustva postoji vrlo velika šansa da zezneš sve.

-svaki OS treba driver za kontroler.  XP nema u instlallu SATA support jer prije 11.godina nije ni postojao. Moraš mu ponuditi driver za vrijeme instalacije (F6-DOS driver) na disketi ili slipstream na CD.

-drugi način, promjena moda rada kontrolera iz AHCI u IDE compatible (traži, listaj manual ili kroz BIOS, nemaju svi BIOSi iste opcije). Ako XP vidi disk tad je ta opcija aktivirana. (ali to ne znači da je karj problemima)..

-jer, Sedmica je već instalirana, problem s particijama i FS (NTFS sedmice je noviji, XP ne prepozna pravilno particiju-format). Normalan redosljed je prvo XP pa onda Sedmica. Sad treba osloboditi dio particije (diska) koji će XP formatirati.. ali, novi provlem, pitanje kako ti je već disk isparticioniran, jer... -naravno, postoje standardi, pa ako postoje 4 primarne particije, to je to (max), može biti primarna + extendex ali ...

-ako i prođeš kroz taj dio, XP će napraviti svoj boot, ali će izbrisati Sedmičin. To popraviš install dvdom sedmice.

-naravno, mogući su i neki drugi problemi, zato radije odustani i nabavi nekog tko zna što radi i kako to napraviti.

-i (najvažnije) razlog za XP? - neka aplikacija-driver? - 99% da nemaš razlog, jer ... postoje druga (bolja) rješenja. Dual boot je nepraktičan za korištenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 11:48 (ihush).

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ništa probat ću ovo sa BIOSOM pa ako neide reći ću ženi da ne znam i gotovo... hvala na odgovorima ! 

Javim kako je prošlo {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice